Cancerul in toate formele sale poate fi vindecat

372 comentarii 1 2 345 ..... 12 13 Înainte ›
0
28-02-2011, ora 08:37
mdnc100
Nu este medic/terapeut
mdnc100
sau aici : http://e-health.pxscanner.com/?gwpID=ROW9315433
0
28-02-2011, ora 11:30
Terra Mater
Nu este medic/terapeut
Terra Mater
Misah, tatal tau are cumva carcinom hepatic? Mie mi-a rezultat ca medicamentul de care amintesti tu se administreaza in astfel de situatii si arre, ca toate medicamentele de sinteza efecte nedorite, colaterale destul de grave. Uite, am gasit ca in asemenea situatii, si in general in bolile de ficat grave functioneaza foarte bine si sigur astea:

"Cancerul ficatului, tumora hepatica la ficat

Ficatul se mareste si exista senzatie de apasare si plenitudine in acel loc. Fata are paloare, bolnavul slabeste.
Pe langa factorii enumerati la generalitati cancer, anumite produse metabolizate de ficat prin mecanismul explicat la "Cancer la testicule", precum metilaminobenzenul (MAB) experimentat pe sobolani, produc cancer la ficat, dar nu produc tumori gastrointestinale, de exemplu.
Sarcomul se dezvolta din tesut conjunctiv. Se intalneste la ficat, plaman, rinichi. Sarcoamele sunt frecvente la tineri. Tesutul seamana cu carnea de peste, cu zone hemoragice si de necroza. Vasele nu au pereti proprii, circulatia facandu-se prin lacune vasculare delimitate de celulele neoplazice. Metastazele se produc pe calea sangvina.
"¢ Macerat de vasc, o cana bauta in 3-4 reprize: la barbat se foloseste vasc de stejar, iar la femeie de mar.
"¢ In metastaza la ficat:
- se bea 1, 5 1 ceai de plante (se pot combina 4-5 ceaiuri care se schimba din 3 in 3 saptamani). Se pune 1 lingurita amestec de plante la 1 1 apa clocotita. Se indulceste cu miere. Plante: sunatoare, salvie (se fierbe 1-2 min.), galbenele, urzica, papadie, menta, musetel, anghinare, fenicul (se fierbe 5 min.), coada-soricelului, coada-calului, armurariu, cicoare, rostopasca (cantitate mai mica), lamaita, tataneasa (se fierbe separat 5 min.), catina;
- in paralel se bea zilnic suc de: sfecla rosie - 300 ml, introdus treptat, morcovi 200 ml, mere 200 ml, varza 100 ml. Se amesteca sucurile si se bea de 3 ori/zi cate 1/3. Se tine regim, fara grasimi si prajeli.
"¢ Rudolf Breuss recomanda ceai de coji de cartofi netratati chimic si impachetari cu foi de varza, apoi masare cu ulei de masline sau sunatoare in zona lombara.
"¢ Se iau 6 inghitituri de ceai de radacini de obligeana si 2-3 cesti de ceai de urzici.
"¢ Timp de 4 h se tin pe regiunea ficatului comprese cu bitter suedez, iar compresele cu aburi de coada-calului sa fie aplicate dimineata si dupa-masa cate 2 h, stand in pat. Toate compresele sa fie acoperite cu bucati calde de panza, ca sa nu se produca o senzatie de frig, din cauza evaporarii.

"¢ Gel de aloe.
"¢ Reteta de "vin de tataneasa" de la "Cancer la plamani".
"¢ Pulbere de macris (Rumex acetosa) - cate 1 lingurita de 4 ori/zi. Se tine sub limba 10-15 min. si apoi se inghite cu apa. Are si efect imunostimulent.
Pentru tumora hepatica:
"¢ Se aplica comprese calde cu radacina de tataneasa ramasa de la fiertura de ceai sau radacina de tataneasa cruda, data pe razatoare si incalzita pe baie de abur. Se aplica seara, la culcare, timp de 2-3 h.
"¢ Macerat de radacina rasa de leustean (350 g), miere de albine de mai (350 g), 350 ml vin de tara, curat, fara zahar sau amestec. Se pun in sticla (sa nu fie de plastic), inchisa la culoare, timp de 7-8 zile, la intuneric, agitand sticla de cateva ori pe zi. Se ia cate o lingura, cu jumatate de ora inainte de mesele principale, de 3 ori/zi, cu tot cu leustean. Se bea si ceai din radacina de tataneasa, cu prudenta, cate o cana.. "

Sper ca toti cei care vor citi sa aiba curajul si increderea de a recurge la ele, evitand continua otravire cu medicamente chimice.
Articolul este extras de pe site-ul:
-------*

(*modificat de admin)
0
01-03-2011, ora 21:13
Misah
Nu este medic/terapeut
Misah
Tatal meu are hepatocarcinom cu multiple metastaze la plamani. Multumesc pt sfaturi. O parte din ele le face/sau le-a facut: sucul il bea de un an, tataneasa, salvie, sunatoare, obligeana... nu am facut cel cu vin si cel cu miere, ca mi-e frica sa i le dau
Nexavarul e un citostatic sub forma de pastile, dar cu efecte daunatoare mai reduse, nu ataca tot organismul, ci numai celulele cancerigene, si produce greata, varsaturi, etc numai pana se obisnuieste organismul cu medicatia.In momentul de fata tatalmeu nu mai simte nici un efect advers, nu il doare absolut nimic, nu oboseste deloc; singurul efect e tusea, mai suparatoare seara(daca stiti vreun remediu pt tuse -in afara de ceai de ceapa ca nu are nici un efect)
0
02-03-2011, ora 01:51
Terra Mater
Nu este medic/terapeut
Terra Mater
Da, Misah, incerc tot eu sa iti vin in ajutor, spernd si urandu-va din tot sufletul sa dea rezultatele asteptate cat mai repede posibilastea.
Uite, astea le-am gasit si le-am salvat candva de pe site-ul cozacplant:
Uleiuri esentiale pentru:
Tumori
Menta, Musetel, Telina, Arnica, Napraznic, Angelica, Usturoi
Tuse
Angelica, Brad, Ceapa, Cimbru, Coada Sorticelului, Eucalipt, Fenicol, Ienupar, Leustean, Lavanda, Pin, Salvie
uleiurile volatile sunt cel mai rapid remediu al aromoterapiei si al fitoterapiei.
Se folosesc astfel:
se fac inhalatii; pentru aceasta, se toarna intr-un vas 1 L de apa clocotita si se adauga 3-4 picaturi din uleiul ales.
Atentie, daca doriti amestec de uleiuri nu trebuie sa depaseasca 4 picaturi din amesteculul deja preparat. Vaporii degajati se inspira stand aplecat peste vas, cu capul acoperit cu un prosop mare. Masajul, baile si compresele sunt la fel de eficiente.

Amestecuri de plante antitusive (sub forma de infuzii): rostopasca 30 %, talpa gastii 20%, fenicol 50%
0
02-03-2011, ora 16:46
Terra Mater
Nu este medic/terapeut
Terra Mater
Terapeutul Valeriu Popa nu mai este printre noi dar retetele si metodele sale de tratament s-au pastrat atît prin bolnavii pe care i-a vindecat, cît si prin medicii sau terapeutii naturisti care i-au fost aproape si au învatat de la el.

Postul Pastelui este un bun prilej pentru ca bolnavi sa urmeze un regim de dezintoxicare, de purificare a trupului si a sufletului, tratament care, spunea regretatul terapeut naturist Valeriu Popa, declanseaza procesul de autovindecare.

Ora 7:30 - Terapia cu ulei

Dupa trezire, prima grija trebuie sa fie eliminarea (scuiparea) salivei adunate în gura peste noapte. Apoi, o lingura de ulei de floarea-soarelui se mesteca 20 de minute, dupa care, lichidul laptos se scuipa în totalitate. Se rade stratul albicios depus pe limba, cu o lingura de lemn. Se clateste foarte bine gura cu apa sarata (o lingura de sare grunjoasa la o cana cu apa).

Ora 8:00 - Terapia cu malai

Se ia în gura o lingura cu malai si se mesteca 10-15 minute, pîna cînd începe sa se scurga saliva. Se clateste gura cu apa sarata.

Ora 8:30 - Clisma cu infuzie de rostopasca

Se clocotesc 2 l de apa distilata într-un vas de 3 l, se pun 2 linguri de rostopasca (mai ales pentru cancere) si se infuzeaza timp de doua minute, apoi se lasa 10 minute acoperit cu capac. Pentru alte afectiuni grave, în functie de boala si localizare, infuzia se poate prepara si din alte amestecuri de plante.

Se strecoara infuzia în irigator (temperatura se controleaza cu cotul) si, în pozitie genupectorala, se introduce canula (dupa ce s-a uns anusul cu ulei de masline). Înaintea defecarii, se face un masaj pe abdomen în jurul ombilicului. Trebuie folosita toata cantitatea de 2 l infuzie. Dupa defecare, se face igienizarea locala cu apa calda, bolnavul stînd cu sezutul într-un lighean.

Ora 9:00 - Spalarea vaginala

Infuzia pentru spalaturi vaginale (pentru cancerele cu orice localizari) se prepara la fel cu cea de la clisma, numai ca, se folosesc 2 linguri de flori sau radacini de nalba mare.

Se strecoara infuzia calduta în irigator si, stînd cu sezutul în lighean, se introduce canula în vagin si se asteapta pîna ce se scurg cei 2 l de infuzie din irigator.

Ora 9:30 - Sarituri pe vîrfuri

În fata ferestrei deschise, se fac 100 de sarituri pe vîrfurile picioarelor, miscînd bratele ritmic si respirînd în acelasi ritm (se poate începe gradat, cu 10-20 de sarituri). La sfîrsit, se inspira si se expira adînc si rar.

Ora 11:00 - Masa 1

Din 4 linguri de orez nedecorticat, care se spala si se lasa timp de o ora la înmuiat, se înghit boabe, fie întregi, fie mestecate, apoi se consuma 1/2 l de apa distilata. Se recomanda ca întreaga operatiune sa dureze 1-2 ore.

Ora 13:00 - Masa 2

Se rad si se amesteca într-un vas de portelan, cu o lingura de lemn, 5 linguri de grîu încoltit, 2 linguri telina mica, 2 linguri radacina de patrunjel, 1 lingura gulie verde (nu rosie), 2 linguri sfecla rosie, 1 lingura miere naturala poliflora, 2 linguri mere. Amestecul se serveste cu o lingura de lemn. Ca desert, 1 lingurita (de lemn) cu polen conservat în miere. Obligatoriu, masa dureaza o ora.

Ora 16:00 - Masa 3

Se bea o cana de infuzie de salvie, neîndulcita (250 ml apa distilata, data în clocot, în care se pune o lingurita salvie.

Ora 18:00 - Masa 4

Se manînca 100 bucati seminte crude de bostan, apoi se bea o cana cu infuzie de cimbrisor (250 ml apa distilata, data în clocot, peste care se adauga o lingurita de planta).

Ora 20:00 - Somniferul naturist

Se curata 4 mere Ionathan, iar coaja se infuzeaza în 250 ml apa distilata cu captare de aburi (cînd apa clocoteste, capacul se ridica si se adauga repede cojile, apoi capacul se pune repede la loc). Se opreste focul, se pune vasul deoparte 15 minute, acoperit cu capac. Se adauga o lingura de miere poliflora. Apoi se consuma cojile de mere, iar zeama se soarbe încet, cu o lingura de lemn. Toata operatiunea trebuie sa dureze 45 minute.

Ora 21:00 - Clisma

Se face o noua clisma sau spalatura vaginala, cu infuzii (de rostopasca, respectiv nalba mare) pregatite dinainte.

Ora 21:30 - Culcarea

Dupa rugaciunea de seara cu fereastra deschisa, se intra în asternuturi si se cauta somnul profund.

Acest regim trebuie tinut timp de 42 de zile.
0
02-03-2011, ora 16:56
Terra Mater
Nu este medic/terapeut
Terra Mater
Cum se face un regim BG (boli grele) potrivit terapeutului Petre Anca:

"ABORDAREA CORECTA A UNUI REGIM BG

REGIM BG-1

Toti cei care primesc un asemenea regim ar fi bine sa-l respecte intocmai, fara nici o derogare, fara a considera ca orele sau activitatile sunt mofturile mele.
Singurii care pot face exceptie -in sensul ca pot modifica orele de executie a activitatilor -sunt cei care se gasesc inca in activitate (au serviciu), dar acestia vor respecta totusi cronologia activitatilor. Cu alte cuvinte, ei isi
respecta regimul in functie de programul lor cotidian (serviciu).

Pe vremea cand eu a trebuit sa fac un asemenea regim (reamintesc aici ca toate regimurile BG pe care le am au fost testate de mine -exceptie cele care sunt atribuite unor afectiuni femeiesti -in aceasta perioada de 12 ani), imi luam la serviciu dimineata si masa de ora 11.00 si masa de ora 13.00, sau daca eram in misiune, toate se gaseau in portbagajul masinii mele.

Orele pot fi decalate functie de programul vostru, dar nu trebuie sa omiteti nimic. Fiecare activitate are importanta sa. Multi se sperie (mai ales cei care se gasesc in activitate) cand primesc un asemenea regim, gandindu-se ca programul lor nu le permite sa respecte orele procedurilor si ca ar putea compromite regimul. Nu, eu doresc din suflet ca acesti oameni sa nu intrerupa serviciul (de fapt este singurul lucru pe care-l interzic pacientilor mei) sub nici un motiv (pensionare, concediu medical, concediu de odihna, scutiri medicale, invoiri sau alte forme de
"chiul"), pentru ca activitatea lor coroborata cu regimul poate fi cheia succesului. Opt sau zece ore din cele
douazecisipatru ei nu se vor mai gandi la boala, se vor considera oameni normali, utili, pastratori ai verigilor colegiale, dorinta de munca si de viata li se va amplifica, vor sa demonstreze colegilor, rudelor, prietenilor, familiei ca sunt luptatori fanatici pentru care victoria nu este decat o chestiune de timp.

Sa ne imaginam reactia celor din jur, cand vor afla ca trebuie sa tineti un post total de 7-14-21-28-35 de zile, post care interzice orice aliment, care va obliga sa faceti multa miscare in aer liber, sa faceti doua clisme pe zi, sa beti 2-3 litri (sau mai mult) de apa distilata ( fantana, izvor), dupa care sa urmati un regim BG draconic. Acum ar trebui sa aduceti din adancul fiintei voastre dorinta de a invinge, pofta de viata, credinta ca veti izbandi, sa demonstrati celor sceptici (nu neaparat celor care va doresc raul) ca veti putea, sa-i uimiti cu tenacitatea voastra, cu optimismul vostru, sa le dati o lectie din ceea ce inseamna sa vrei.

Cand plecati pe un asemenea drum trebuie sa fiti foarte realisti, constienti ca daca ati ajuns aici, inseamna ca toate celelalte metode au fost epuizate. Acum nu exista decat ori, ori, adica ori invingeti si demonstrai ca nu exista boala incurabila, ca sunteti luptatori, ca programul vostru nu se incheia aici, ca omul poate orice, ori veti avea o moarte usoara, fara dureri.

Cale de mijloc nu exista. Cine se va indoi vreodata de neputinta respectarii unui astfel de regim, acela va pierde lupta, va fi sclavul prejudecatilor, va fi victima parerilor negative ale celor din jurul sau, dar si victima propriei sale ignorante. Abordarea unei astfel de conduite va incepe cu credinta nestramutata in Dumnezeu, ca va va ajuta si nu va va parasi ( "Ajuta-te tu singur si cerul te va ajuta" -a spus Iisus Cristos), credinta ca organismul vostru a fost adus la viata cu tot ceea ce-i trebuie pentru a se descurca singur, fara nici o interventie din afara (interventie chirurgicala -pentru ca orice organ din corpul omenesc are rolul sau si nu trebuie obligatoriu extirpat -bineinteles daca nu s-a ajuns intr-un stadiu avansat, ca septicemie, fractura, opturarea unor canale, eliminarea unui
corp strain patruns din exterior, corectarea unor malformatii) si credinta in calea pe care urmeaza sa o parcurgeti.
O singura indoiala daca exista, lupta se poate pierde, chiar si atunci cand cazi, crede ca te vei ridica, nu ceda, nu dispera, nu implora, ci roaga-te.

134/159

Nimic nu valoreaza mai mult decat credinta ta!

Asadar:

Ora 07.30 -TERAPIA CU ULEI

Imediat dupa trezire se merge la toaleta si se scuipa saliva din gura.

Se ia aproape o lingura se ulei de floarea soarelui (rafinat sau presat la rece) in gura si se mesteca (se impinge cu putere printre dinti, se suge printre dinti, se plimba dintr-o parte in alta a cavitatii bucale) timp de 14 sau 21 minute, stand intr-un fotoliu. Trebuie avuta mare atentie sa nu se inghita nici o picatura de ulei, de aceea statul in fotoliu (scaun cu spatar) evita acest lucru. S-a demonstrat practic, ca uleiul rezultat de la curatirea cavitatii bucale a unui om omoara doi pui de gaina (este foarte toxic).

Dupa ce s-a scurs timpul stabilit, se scuipa uleiul in WC. Cu coada la o lingurita (inox sau argint) se racleaza
(curata) limba, indepartand stratul albicios-galbui depus. Se curata si se scuipa, se curata si se scuipa... de aproximativ 21 sau 28 de ori. In timp ce se scuipa, coada linguritei se pune sub jetul de apa pentru a se indeparta stratul adunat. Daca nu se scuipa ci numai se racleaza, si atat, nu se va putea elimina tot uleiul mestecat. Asa, pe timpul scuiparii, limba atinge palatinul (cerul gurii) si aduna uleiul depus acolo.

Urmeaza clatirea gurii cu apa sarata (o lingurita cu sare la o cana cu apa), practic se face o gargara, folosind numai jumatate din apa sarata. Dupa aceasta gargara se racleaza din nou limba de cateva ori. Apoi se perie limba cu o periuta de dinti destinata anume acestui scop (pe coada ei se poate scrie "ULEI").

In mod similar se face si terapia cu malai, dar timpul va si de 7 sau 14 minute, malaiul se mesteca pana se insaliveaza bine, se foloseste o alta periuta de dinti (pe coada ei se va scrie "MALAI") si cealalta jumatate de cana de apa sarata pentru gargara.

Avantajele unei astfel de terapii:

1) poate fi aplicata de orice individ cu sau fara vreo afectiune, ca atare nu are contraindicatii;
2) albeste si mentine dantura curata (nu mai aveti nevoie de pasta de dinti);
3) curata dintii de tartru;
4) previne si inlatura paradontoza;
5) previne orice afectiune in cavitatea bucala (inclusiv carii dentare);
6) ajuta la normalizarea respiratiei;
7) inlatura toate toxinele care s-au depus in timpul noptii in caviatea bucala;

Folosind corect si cu perseverenta acest procedeu sanatatea voastra nu va avea decat de castigat.

ORA 08.00 -TERAPIA CU MALAI

Tehnica acestui procedeu a fost expusa mai sus, se foloseste numai malai normal (nu grisat) proaspat. Acest procedeu este obligatoriu pentru cei care primesc un regim BG, la ceilalti el putand lipsi sau facut de bunavoie.

ORA 08.30 -CLISMA

Intr-un vas de 3 litri se pun la fiert 2 litri de apa distilata (fantana, izvor).
Dupa ce a dat in 3 clocote, se da de pe foc, se adauga 2 linguri de planta (se va specifica de fiecare data de terapeut), se pune capacul si se lasa sa se infuzeze 2 minute. Apoi se strecoara si se lasa sa se raceasca pana cand temperatura apei va fi bine suportata de pielea cotului (cu cat mai calda cu atat mai bine).

135/159

Pentru clisma si spalatura vaginala se procura un irigator transparent din plastic, cu tub de legatura transparent din plastic, cu cele doua canule (anala si vaginala) transparente, din plastic si lungi (canulele) de aproximativ 20 cm. Cel mai bun aparat este cel romanesc.

Dupa ce temperatura infuziei permite se rastoarna in irigator si se trece la executarea clismei propriu -zise.

Pozitia corpului pentru clisma este de doua feluri:
a) genu-pectorala (coate-genunchi);
Se adopta atunci cand se face in baie (WC). Canula si anusul se va unge cu unguent hemorzon sau cu alifie de galbenele sau cu ulei de masline sau cu uleiul de la doua capsule de vitamina E (dupa ce au fost intepate cu un ac). Vasul se gaseste pe podea, se introduce canula in anus aproximativ 14 cm (asfel nu reuseste clisma), se ridica vasul pe chiuveta sau pe un taburet si se asteapta pana se goleste vasul.

b) pe o parte
Se sta in sezut pe marginea patului (canapelei), se tine canula intre genunchi, se pune pe buricul degetului aratator unguent hemorzon, sau ulei de masline sau ulei de floarea soarelui sau ulei din capsula de vitamina E si se unge canula.

Se aseaza pe o parte pe marginea patului (canapelei) cu genunchii la gura, cu mana dreapta (stanga) se introduce canula in anus, cu aceeasi mana se apuca vasul de jos, se pune in mana stanga (dreapta) si se ridica astfel incat lichidul sa inceapa sa intre in intestin. Se inspira adanc si se umfla bdomenul, se expira profund si se destinde abdomenul.
Indiferent ce pozitia se adopta, atunci cand se simte ca apa iese din anus pe langa canula sau cand in interior apare vreo durere (jena), vasul se coboara imediat pentru cateva secunde, apoi se ridica din nou.

Dupa ce tot lichidul a fost introdus este foarte bine ca 14 sau 21 de minute sa-l mentineti in interior, pentru a inainta cat mai mult si a reusi sa inmoaie crustele de materii fecale din pliurile intestinului. Pentru incepatori ca de altfel si pentru cei care sunt constipati, este foarte dificil sa tina lichidul atata timp in interior. Daca vreti totusi sa respectati prevederea de mai sus secretul este ca dupa ce vasul s-a golit, sa nu scoateti canula, pozitie in care se poate sta cat doriti.

Inaintea defecarii este bine sa faceti un masaj abdominal (in cercuri concentrice sau spirala in jurul ombilicului).

Atentie! In momentul cand apare jena in intestin, atunci cand lichidul se scurge pe langa canula, obligatoriu se lasa vasul jos pentru a egaliza astfel presiunea apei din vas cu presiunea lichidului din intestin (altfel riscam sa spargem peretele intestinal). Atunci cand stati pe oala WC-ului, nu lasati sa fie expulzata toata apa, ci cu o frecventa mare strangeti muschiul anusului, in acest fel timpul de inmuiere si de colectare a materiilor fecale se mareste.
Cu apa calda pregatita inainte se face igienizarea stand cu fundul intr-un lighean. In cazul iesirii hemoroizilor, se unge degetul aratator cu o alifie sau ulei (din cele cu care s-a uns canula) si printr-o apasare usoara se introduc in interior. Sunt situatii cand datorita unor afectiuni ale genunchilor sau a epuizarii fizice nu se poate sta pe vine, sau nu se poate ajunge la WC (cazuri semnalate mai ales in mediul rural). In astfel de momente, se sacrifica un taburet sau un scaun cu spatar, se practica o gaura cu un diametru cel putin de 21 de centimetri, dedesubt se pune un lighean sau o galeata si gata, am confectionat o oala de WC.

ORA 09.00 - SPALAREA VAGINALA

Infuzia se prepara identic celei pentru clisma. Se pune in irigator, se aseaza cu fundul in ligheanul gol, se introduce canula in vagin si se asteapta pana se scurg cei doi litri de infuzie.

ORA 09.30 - SARITURI PE VARFURI

136/159

Se deschide geamul si in fata lui se fac 105 sarituri pe varfurile picioarelor, miscand bratele si respirand in acelasi ritm. Odata cu primele trei sarituri se inspira, la urmatoarele trei sarituri se expira si tot asa trei sarituri cu inspiratie, trei sarituri cu expiratie s.a.m.d. Pe timpul executarii sariturilor abdomenul va fi relaxat.
Pentru cei care au avut probleme digestive, in special o constipatie cronica, la acest exercitiu (chiar daca au facut clisma mai devreme) se poate declansa o curatire a tubului digestiv fara purgativ. Executarea sariturilor se poate face progresiv, astazi sau cateva zile 7 sarituri, maine sau cateva zile 14 sarituri, poimaine sau cateva zile 21 sarituri, si tot asa 28,

35, 42, ...etc. pana la 105.
ORA 10.00 - OREZUL

Se foloseste orez nedecorticat. In lipsa lui se poate apela la orz sau ovaz.
Indiferent ce produs se procura, astazi se spala bine si se aseaza la uscat pe o coala de hartie alba sau pe o panza curata alba. A doua zi se zdrobeste fie prin rasnita de piper (nu rasnita de cafea pentru a-l face pulbere), fie cu ciocanul, fie cu o piua si se pune intr-o cana (250 ml) acoperindu-se cu apa distilata (fantana, izvor), cu o ora inainte de a fi consumat.

MASAJUL

Daca la aceasta ora programul nu permite executarea masajului, el poate fi amanat pentru mai tarziu (dar obligatoriu in aceeasi zi).

ORA 11.00 -MASA 1

Se inghite sau se mesteca orezul (orz, ovaz) pregatit inainte si care a stat in apa 63 de minute. Precizez ca in acelasi timp cu orezul se bea si apa in care el a stat, apoi se completeaza cu apa distilata pana se ajunge la 0, 5 litri. Toata aceasta operatiune trebuie sa dureze 63 de minute.

ORA 12.30 -PREGATIREA MESEI 2

Se curata si se spala cu apa distilata (fantana, izvor) toate legumele specificate in regim, dupa care se rad (se foloseste o razatoare de sticla sau inox) si se amesteca cu o lingura de lemn. Atunci cand nu se gaseste gulie verde se poate inlocui cu ardei gras (romanesc), iar sfecla rosie cu morcovul.

ORA 13.00 - MASA 2

Dupa ce produsele de mai sus au fost bine amestecate, se trece la servitul mesei propriu -zise, dar obligatoriu cu o lingura de lemn, timp de 63 de minute. Fiecare bol alimentar se mesteca de cel putin 70 de ori, adica sa fie bine insalivat si adus in stare fluida.

Ca desert se mananca o lingura de polen conservat in miere de albine. Cu aproximativ 14 zile inainte de a incepe un astfel de regim, intr-un kilogram de miere de albine (salcam) se pun 100 grame de polen. Pentru ca mierea scoate la suprafata toate impuritatile, este necesar ca in fiecare dimineata, cu o lingura de lemn, sa se afunde polenul in miere. Procedand astfel, dupa 14 zile mierea dizolva polenul si poate fi consumata ca cel mai delicios desert.

137/159

ORA 16.00 -MASA 3

Se beau ceaiurile prevazute in regim. Cu exceptia catorva plante (salvie, mesteacan, teci de fasole etc.) celelalte plante se infuzeaza astfel: plantele proaspete = 35 secunde, plantele uscate = 126 secunde. Regula generala este o lingurita (un varf) de planta la 250 ml de apa (considera cana sau ceasca vasul cu capacitatea de 250 ml).

La prepararea ceaiului plantele se pun intr-un vas de sticla sau alt recipient nemetalic. Se fierbe apa pana da in trei clocote si se rastoarna peste plantele ce se gasesc in vas. Se acopera vasul si se respecta timpul de mai sus.

ORA 18.00 -MASA 4

-se mananca 100 bucati seminte crude de dovleac (bostan);
-se bea o cana de infuzie de cimbrisor neindulcita;


ORA 19.00 -PREGATIREA INFUZIILOR

Se pregatesc infuziile pentru clisma si spalatura vaginala.

Intr-un vas de 3 litri se pun 2 litri de apa distilata (fantana, izvor) si se da in clocot. Se da vasul la o parte de pe foc, se adauga 2 linguri de rostopasca (musetel) si se infuzeaza timp de 2 minute. Se strecoara si se lasa sa se raceasca cu capacul pus.
Infuzia pentru spalatura vaginala se face identic, numai ca se foloseste nalba mare.

ORA 20.00 -SOMNIFERUL

Se curata 4 mere - de preferat ionatan - iar coaja se infuzeaza in 250 ml apa distilata (fantana, izvor) intr-un vas cu capacul pus, astfel: cand apa clocoteste se ridica imediat capacul, se toarna repede cojile, se pune capacul si se da la o parte vasul de pe foc. Se lasa 14 minute cu capacul pus si se adauga o lingura rasa de miere. Apoi se consuma cojile de mere impreuna cu zeama, incet, cu ligurita. Se mesteca o bucatica de coaja, se soarbe o lingurita de zeama, astfel ca intreaga operatiune sa dureze 45 minute.

Cel mai bine este ca aceasta activitate sa o executati stand intr-un fotoliu si nu "cocotat" in mijlocul patului.

Daca toate operatiunile de peste zi au fost facute corect si sa s-a respectat ordinea cronologica, acum la aceasta activitate, in mod normal, somnul va toropeste de asa natura incat abia asteptati sa va faceti clisma si sa va culcati.

ORA 21.00 - se fac clisma si spalatura vaginala.

ORA 21.30 - culcarea in pat cu geamul deschis (indiferent de anotimp si de temperatura din camera) timp de 14 minute apoi somnul.

NOTA
1
-pentru clisma se pot folosi alternativ rostopasca si musetel (daca dimineata ati folosit rostopasca, seara folositi musetel si invers);
-toti cei care se prezinta la cabinet beneficiaza de o sedinta de psihoterapie (practic este acea discutie pe care o port cu pacientul si in care ii explic de ce s-a imbolnavit, ce greseli a facut, cum se poate ajuta el, care-i sunt sansele);

138/159

-temperatura apei pentru clisma si spalatura vaginala este cea suportata de pielea cotului. Asta inseamna ca seara, de cand am pregatit infuzia si pana o consum, ea se raceste, dar o pot pune din nou la incalzit pana ce va fi suportata de pielea cotului;
-in unele regimuri BG sunt prevazute tipuri de comprese care se aplica pe rani, locurile dureroase sau inflamate; "

Calitatea formei in care v-am redat textul extras din cartea acestuia pe care v-am indicat-o saptamana trecuta este execrabila, dar totusi, voi veti reusi sa intelegeti ceea ce este cu adevarat important.
Sa va fie de folos!
0
03-03-2011, ora 00:00
mihaivictor
Nu este medic/terapeut
mihaivictor
terra mater,
supa de ceapa o recomanzi?
0
03-03-2011, ora 04:37
Terra Mater
Nu este medic/terapeut
Terra Mater
Rudolf Breuss isi bazeaza terapia pe supa de ceapa. Credeam ca este de prisos sa mai insist si eu, dar, vad ca totusi se impune sa precizez:
INDIFERENT PENTRU CARE DINTRE TERAPIILE NATURISTE VETI OPTA, TOATE DAR BSOLUT TOATE TREBUIESC RESPECTATE AD_LETERAM!!!! Va asigur ca nu se moare fara mancare.
Va spusesem ca de luni urma sa retez postul si sa intru in perioada de revenire din post. Ei bine, nu am facut-o.
Penru ca mi-am dat seama ca organismul meu inca mai are nevoie sa se curate si, ajunsa aici ar fi fost cu adevarat mare pacat sa ma opresc acum. Deci, ieri, miercuri am incheiat cea de-a 24 zi de post. si merg mai departe. Voi nu puteti sa va imaginati ce ducem in interiorul organismului, al intestinului nostru. Acum, pe gambe mi-au aparut cateva nodulete de care nu am avut niciodata idee ca le-as avea. Si la fel pe zona gatului, corzi vocale, tiroida. Am gqambele deasupra genunchilor pline de bobite ca de mazare. Astea sunt toxine! Astea isi cer dreptul sa ramana stapane pe sanatatea me iar eu nu li-l voi da! In plus, am arsuri foarte mari in jurul taliei si de doua zile dificultate in a degluti; cand beau inghit foarte mult aer si asta imi da niste stari de arsura in intestin si piele, zonele rinichilor si suprarenalelor. Stiti ce fac? Vorbesc cu corpul meu. Imi cer iertare de la el ca l-am imbolnavit fie prin modul de a ma alimenta, fie prin trairi, sentimente negative (revoltandu-va pentru o nedreptate pe care ati suferit-o -chiar si pe nedrept-, a strange din dinti si a incerca sa tineti in picioare o casnicie sau o relatie care a ajuns pe buza prapastiei si pentru care doar voi suferiti... semnifica a avea ganduri, sentimente, vorbe si uneori chiar fapte negative, care se intorc impotriva voastra ca un bumerang), fie prin faptul ca am fost prea superficiala incredintandu-mi sanatatea si deci destinul altora, cand ar fi trebuit sa cred in mine, sa imi ascult intuitia, sa invat sa imi ascult si vad corpul, si sa il ingrijesc cu dragoste atat pe el cat si sufletul. Ii cer corpului meu sa ma ajute in eforturile si sacrificiile mele pentru a-l vindeca. Am invatat sa ma iubesc, iar asta nu inseamna sa ma imbuib, sa tremur de gandul ca o sa lesin din picioare daca nu arunc in palnia matului alimente. Apa este aliment! Cel mai vital, iar corpul nostru este alcatuit din peste 75% apa. Nu am cautat niciodata averile lumesti, dar acum mai mult ca niciodata nu imi pasa daca maine voi mai avea sau nu un acoperis deasupra capului, daca ma voi gasi intr-un palat sau intr-un bordei. SANATATE sa am! Restul... acolo, sus, CINEVA. are grija noastra, a tuturor!
Acum cand scriu sunt impachetata cu apa si otet de mere si deja am inceput sa ma simt mai bine.
Credeti in voi, credeti in terapia pe care o faceti, credeti in rezultatele pe care vi le-ati propus sa le obtineti, convinsi ca le veti obtine. Intr-un foarte mare procent succesul depinde de pozitivitatea cu care va autosugestionati. Faceti-o vizualizandu-va deja vindecati!
Uitati, va indic si acest link, unde un alt terapeut, plecand de la Breuss trateaza bolnavii sai cu supa de ceapa.
Dar, REPET: NU AMESTECATI TERAPIILE!!!!
In vara trecuta, o prietena bolnava de cancer a trecut la Domnul. FAcuse nu mai stiu cate cicluri de chimioterapie, operatii si vreo 5-6 luni de Gerson, sub monitorizarea unei doctorite de la clinica de pe linga Budapesta. Zicea ca a respectat la litera terapia asta, dar dupa aceste luni cand a facut rezonanta a descoperit ca se umpluse de metastaze. Sa ma ierte Dumnezeu daca voi gresi, dar am eu asa o senzatie ca ceva nu a fost "ca la carte". Daca veti citi cartea lui Petre Anca, veti vedea ca scrie ca au fost pesoane care pentru o bere sau o farfurie de supaq de pui au platit cu viata in numai cateva ore. Max Gerson spune clar: Daca cineva nu se va vindeca, ori a deschis aceasta usa prea tarziu, ori nu a respectat cum se cuvine terapia. Si stiind ca desi stia si ea si sotul ei ca alimentul carne trebuie sa dispara complet si definitiv din alimentatia sa indiferent ce terapie va face, ea a mancat la un popas intre spital si casa... Motivau ca oricum, incheiasae cu terapia lui Gerson care i-a dezamagit ca nu daduse rezultatele scontate. A inceput sa ia sotul sau tara in lung si lat dupa leacuri "dupa ureche" ba cu spanz, ba cu untura cu ce stiu eu ce amestecat in ea... Si desi abia mai avea forte sa se deplaseze dintr-o camera in alta, i s-a trezit asa, dintro data spiritul de temerar si a inceput sa se plimbe pe la manastiri ajungand chiar si la sfantul mormant al preotului Arsenie Boca, la manastirea Prislop. Rugati-va, din suflet, cu sufletul, cu gandul, cu tot ceea ce tine de voi. Cu parere de rau pentru viata traita in precedenta si cu nadejde si curatenie pentru cea viitoare.
EL ne aude oriunde ne vom afla! Nu umblatul din biserica in biserica cand cutitul e la os rezolva lucrurile. Cainta sincera si determinarea in a nu mai savarsi fapte ca ale trecutului sau similare ci increderea in rezultatele bune care va vor rasplati pentru ca va purificati si inaltati prin suferinta fizica, psihica si mentala. Cititi cartea lui Anca! El va spune acolo- si o face foarte bine- si cum sa va rugati. Retineti: Anca este un colonel in rezerva, care s-a vindecat de cancer urmand el insusi terapia mentorului sau, regretatul Valeriu Popa. Nu va nareaza povesti cu "insir e margarite". Va pune la dispozitie cheia de la usa care se deschide catre vindecare. Drumul pe care vi-l indica el nu este neted si nici umbrit si nici si omu presarat cu triluri de pasarele. E anevoios, destul de anevoios; si nici scurt nu este! Pentru ca daca veti inchiea postul va trebui sa urmati diverse regimuri BG in baza afectiunii fiecaruia si sa repetati periodic de-a lungul intregii vieti macar odata pe an cate o perioada de post...Dar este singurul drum care va duce acolo unde medicina alopata nu v-a putut duce: sanatate. Si OMUL asta l-a verificat intai pe el insusi, va indruma la sigur.
La Valenii de Munte, Prahova (culmea ironiei, prietena mea era chiar de acolo! Dar a ales Gerson care a costat si mii de euro -si orice altceva care nu insemna sacrificiul postului total) a construit o Fundatie in memoria lui Vleriu Popa si acolo puteti mnerge oricare dintre voi, dupa ce va programati. Nu are taxe, dar cum functioneaza fara sponsorizarea statului sau a altor puteri financiare, exista si isi desfasoara activitatea numai pe baza donatiilor oamenilor de suflet care stiu sa aprecieze asemenea comori, cum de altfel a si fost construita.
Lumina in suflete, in mintile si in trupurile voastre sa va dea Dumnezeu!
-------*

(*modificat de admin)
0
03-03-2011, ora 23:55
Terra Mater
Nu este medic/terapeut
Terra Mater
Va pun la dispozitie un link unde veti putea citi online o multime de carti extraordinare care va vor ajuta sa inlaturati ceata pe care v-au pus-o peste ochii mintii cei care s-au ocupat de indobitocirea umanitatii printr-o incorecta educatie si deci nesanatoasa formare de mentalitati...V-o recomand printre altele pe cea a lui John Thomas, pe care si eu am citit-o recent. De la ea am ajuns in posesia faimoasei Kombucha, pe care am pus-o la lucru acum 11 zile si care imi va da primul ceai duminica seara cand, cred ca, va fi ultima din aceasta perioada de post.
--------*

(*modificat de admin)
0
05-03-2011, ora 23:30
andreeaberecleanu
Nu este medic/terapeut
andreeaberecleanu
va comunic ca cel mai bun tratament care l-a primit tatal meu in chinurile groaznice ale cancerului, in perioada cand lua Xeloda, a fost a domnului gabriel lungu. avea dureri groaznice si vreau sa le spun tuturor celor care au aceeasi problema ca dansul aduce din strainatate niste remedii foarte bune, miraculoase pe baza de diferite compozitii. luati legatura cu dansul urgent cei care sunt in situatii grave. tatal meu astazi este foarte bine dupa 6 luni de tratament si alimentatie naturista.sanatate tuturor. -*


(*modificat de administrator)
0
06-03-2011, ora 23:05
mihaivictor
Nu este medic/terapeut
mihaivictor
pentru terra mater
mama mea este in a 14 zi de tratament cu sucul de radacinoase recomandat de breuss precum si ceaiuri
sunt zile si zile, cind mai bune cind mai rele. in general sunt bune
dar sunt si zile cu stari de epuizare.
am vazut ca ai scris despre acele "bilute" care ti-au iesit pe picioare. mamei mele in a 13 zi de tratament i-a iesit o astfel de "biluta" chiar in zona pancreasului. vreau sa te intreb ce anume sunt aceste pungulite de grasime?

cu drag mihai
0
07-03-2011, ora 04:47
Terra Mater
Nu este medic/terapeut
Terra Mater
Buna, mihaivictor!
Imi pare rau ca nu ti-am raspuns mai devreme. Am vazut mesajul tau cam la o ora dupa ce l-ai scris si atunci m-am apucat sa iti scriu. Dar... -Doamne, pentru a cata oara are din nou dreptate sotul meu sa ma certe! - am scris direct aici, in chenarul destinat scrierii mesajelor si... asa, pe neasteptate s-a activat singura functiunea "incarca pagina curenta" si a disparut intregul mesaj... Mai aveam de adaugat cateva cuvinte...
Asta este! Reiau de la capat:
NU va speriati cand (foarte probabi) au sa apara o multime de alte asemenea "bilute" sau "nodulete" in diverse parti ale corpului!
Este normal!
Unele pot fi mai mici, altele mai mari. Sunt de fapt acele grasimi rele si toxine adunate in timp in corp pe care ficatul, acea minunata uzina chimica cu care este dotat fiecare organism, suprasolicitat la maxim nu a mai reusit sa le proceseze pentru a putea fi eliminate in mod firesc prin fecale, urina, transpiratie si au trecut in sange, limfa invadand spatiile intercelulare ale diverselor tesuturi (epiderma si/sau organe interne).
Medicii le numesc "lipomi". Ei bine, lipomii sunt in realitate mici forme tumorale benigne, dar care daca li se creaza mediul proprice pot denatura in maligne. Eu eram constienta de prezenta unora pe gambe si brate de cativa ani buni. Dar toti imi spuneau ca nu sunt motive de preocupare ca se convietuieste linistit cu ei fara probleme. Asa o fi, dar... cand probleme apar ... Despre cele de pe gambe multa vreme am crezut ca aparusera in urma unor injectii facute pe gambe, in pozitia "in picioare". He, he, he!
Unii incepusera sa capete culoare usor violacee si uneori chiar dureau. In 2009 cativa au fost eliminati chirurgical cu ocazia biopsiei in urma careia mi s-a stabilit diagnosticul de Scleroza Sistemica Progresiva sau Sclerodermie. Au rezultat - din fericire- inofensivi. (am avut noroc cu un medic tanar si de treaba care a operat bine extragand si camasile lor, astfel ca in respectivele locuri nu au mai aparut cum li s-a intamplat multora.
In octombrie 2009 am fost la Cluj la Cabinet Medical Dr. Petre Muresan Str. Voitesti, nr. 2-4, ap. 31. TELEFON: 0264 534167. -.
Ne-a facut si mie si sotului cate o termografie totala si ultrasonografie (Ecografie) abdominala. Si el, ca si altii mi-a zis ca as avea un inceput de steatoza hepatica, pe langa aspectul usor sclerozant al plamanului stang. Sotului meu i-a confirmat - printre altele- steatoza hepatica de care stiam de mai multa vreme (sotul meu era ... destulisor de supraponderal). Cand a incheiat interpretarea rezultatelor ambilor, l-am rugat sa nu imi ia in nume de rau, dar sa analizeze cu mai multa atentie imaginile sotului si pe ale mele si sa faca o confruntare in ceea ce privea ficatul. M-a privit perplex; i-am spus ca aveam eu o idee cum ca nu ar fi steatoza in cazul meu ci aspect fibromatos al acestui organ. Am reluat imaginile ambilor si le-a observat cu foarte mare atentie. La sfarsit, s-a intors catre noi si mi-a zis: "Aveti dreptate. Este intr-adevar diferenta intre un aspect si altul si da, ficatul dumneavoastra are deja un inceput de fibroza ceea ce este divers de aspectul steatozic".
Sclerozarea organelor apare in momentul in care toxinele se raspandesc asa cum spuneam mai sus, in spatiile intercelulare. Stranguleaza efectiv vasele de sange mici si mijlocii (la inceput) le ingusteaza prin depunerea lor pe peretii acestora si uite asa se pregateste terenul pentru o multitudine de boli si suferinte, cu tensiune crescuta, cu vasoconstrictie, cu colesterolemie foarte ridicata, cu dureri de cap si alte organe, etc, etc.
Cand sclerozarea se instaleaza, circulatia sangelui si oxigenarea creierului si inimii.
Cum se produce aceasta invazie a toxinelor? IN CELE MAI MULTE CAZURI DIN CAUZA ALIMENTATIEI CU CARE NE INDOPAM INTESTINUL PORNIND DE LA FOARTE GRESITA MENTALITATE CA, CU CAT NE HRANIM MAI MULT SI "MAI BINE" CU ATAT VOM FI MAI SANATOSI SI MAI "IN PUTERE".
Nimic adevarat! Ne otravim singuri.
Cand intestinul este prea plin si cu "bunatati" care ne gadila cerul gurii, acesta se incarca, se incarca, se incarca si nu reuseste sa faca fata plusului de alimente cu care il bombardam, intrucat cantitatea de enzime si sucuri cu care se produce digestia rezulta insuficienta pentru asemenea cantitati, la fel si stomacul si pancreasul si bila, si alimentele nu se transforma toate in fecale, ci, ikn loc sa fie eliminate asa cum bine stim cu totii prin urinare si defecatie, stagneaza in intestin, fermenteaza si incep sa degaje toxine care declanseaza o adevarata autointoxicare manifestata in variate moduri: transpiratii excesive, bufeuri, usturimi ale pielii si muschilor si arsuri, dureri de cap, voma, frig, temperatura ridicata, etc, etc.
Iata, mihaivictor cum se petrece fenomenul de ocluzie sau subocluzie intestinala sau duodenala ( eu in 2007 am stat aproape 3 saptamani in chirurgie cu suspect de subocluzie intestinala, dupa ce am trait foarte multe situatii inedite, una mai ciudata decat alta, despre care medicii afirmau ca nici nu mai intalnisera asa ceva si ca erau "manifestari atipice" (In cazul meu nu era doar problema alimentatiei, la baza, dar si cel al consecintelor unui vaccin facut in 2000-2001, care s-ar fi vrut un "banal vaccin antigipal" dar care in realitate s-a dovedit foarte periculos. Era unul dintre primele vaccinuri introduse in vaccinarea populatiei civile, dupa ce fusesera folosite mai intai la soldatii aflati in razboiul din Golf si continea mercur, aluminiu si sqalena.- Aceste informatii le-am gasit pe mai multe site-uri printre care si cele ale Senatului si Ministerului Sanatatii Publice. Si consider eu, ca tot asa se explica faptul ca, in ciuda eforturilor de pana acum, desi la un moment-dat am avut confirmari ca sistemul imunitar isi revenise, deci rezultam negativa la ALT si AST, la ultimele analize ale sangelui, din nou a aparut pozitiv.
M-am referit mai sus la Senatul si Ministerul Italian.
Inspre sfarsitul verii, crezand ca totusi, exagerasem cu vaccinul, mi-am permis luxul de a manca si eu cateva masline "de la mama lor" din cele pregatite de vecina mea din maslinul lor. Iar am ajuns la probleme. Similare celor pe care mi le-a declansat substanta de contrast de la rezonanta magnetica.
Si... daca bine imi amintesc eu, spunei undeva ca mama ta a fost operata de ocluzie duodenala.
Iata de ce, pe langa postul negru sau cel mult cu sucuri si ceaiuri, este necesara efectuarea de clisme; multe clisme. Ca intestinul si restul corpului in consecinta sa se poata curata de resturile depozitate pe peretii sai si intarite acolo, ca o crusta care impiedica corecta digestie si eliminare a toxinelor, sporind gradul de intoxicare permanenta.
Dureri de burta si stomac, abdomen umflat ca un cimpoi, arsuri si usturimi de carne si piele, temperatura ridicata si transpiratii abundente si urat mirositoare, fecale (atat cat se mai elimina - caci mie mi s-a intamplat la un moment dat sa nu mai pot face si nici clisma nu mai reuseam sa o fac pentru ca lichidul era impins imediat afara si imi crestea tensiunea pana la valori de 21/11) de asemenea urat mirositoare, gaze si crampe intestinale si stomacale, sunt unele dintre sintomele cu care in asemenea situatii ne confruntam. Faptul ca defecam in fiecare zi chiar si de cate doua ori nu este relevant din punctul de vedere al unei corecte si complete curatenii intestinale. Ne-am tapetat matele cu mizerii de-a lungul intregii vieti. Numai cu hrana cruda, in cantitati reduse si foarte, foarte bine mestecate putem sa avem certitudinea ca nu ne supraincarcam cu balast toxic.
Cer scuze pentru aceste precizari cu care m-am largit de la subiect.
Revenind la "bilute", ziceam sa nu va speriati cand veti constata ca apar si altele. Si nici cand incep sa isi mareasca si apoi sa isi reduca si iar sa isi mareasca dimensiunile. Asta este firesc in conditiile in care, cum precizam intr-un alt mesaj postat zilele trecute, toxinele se razvratesc, sunt miscate si se revolta, vin si pleaca, dar nu toate deodata ci pe rand, dupa ce "dau din colt in colt". Cu clismele se ajuta foarte mult organismul sa le mature, impiedicand astfel aparitia prea multor sau prea puternicelor reactii foarte suparatoare. Daca nu se reuseste tinerea lichidului de clisma atat cat este indicat in intestin, nu trebuie sa se renunte, ci sa se reia intr-un alt moment, cu rabdare, pentru ca incet-incet presiunea interioara cedeaza sau macar se reduce si va fi posibila tinerea lichidului atat cat este necesar.
Sa nu se astepte cineva ca dupa o perioada de post chiar lunga de 42 de zile va redeveni sanatos tun!
Daca astea sunt aspetativele noastre, suntrem in mare eroare. Cati ani au trebuit organismului pentru a reactiona cu boala? Multi, foarte multi. Cand noi devenim constienti de o boala sau alta sun tem deja in faza in care lucrurile sunt deja binisor scapate de sub control. V-am mai spus ca boala de cand incepe sa atace organismul si pana se face simtita concret se instaleaza subdol, ca o hoata si cu cat noi nu vrem sau nu stim sau nu gasim timp pentru a ne asculta si observa corpul, cu atatm mai mult se va instala "comoda" si va lua in stapanire corpul gazda. Din mometul in care iese la lumina, daca nu se intervine corect prin ceea ce v-am spus si repetat privind alimentatia si curatirea corpului drastica, ea devine triumfatoare, pentru ca "e la ea acasa" in cel mai adecvat mediu acid si deci prielnic dezvoltarii sale, oricare ar fi numele sau.
In cazul meu, din 2007 si pana in vara aceasta am tot eliminat cantitati impresionante de muc intestinal, chiar si dupa ce cam renuntasem la clisme. Ba chiar devenea tot mai abundent. Dovada ca se impunea revenirea la post ceea ce m-a determinat sa recurg si la cel total. Inca mai elimin in urma clismelor mici cantitati. Ma bucura acest fapt, pentru ca stiu ca se elimina ceea ce imi dauneaza. Nimic din ceea ce imi creaza suferinte acum nu ma sperie si le iau asa cum sunt, convinsa ca imi merit asemenea chin, pentru ca nu am stiut sa pun pret pe acest templu cu care Dumnezeu in marea Sa bunatate m-a inzestrat la nastere:corpul meu.
Postul deci, va trebui reluat chiar si pentru perioade mai scurte de vreme; bine ar fi sa va faceti obicei de a posti macar lunea, miercurea si vinerea tot timpul anului si sa faceti post negru, total, in cel putin aceste zile in perioadele celor doua mari posturi religioase: Al Pastelui si al Craciunului. Sa nu credeti ca sunt pur si simplu conceptii religioase fara alt sens decat cel religios! Sunt bine gandite si mai ales in perioade bine stabilite, pentru a duce la detoxifierea organismului, improspatarea sangelui, regenerarea celulelor corpului. Evitati carnea! Dumnezeu nu ne-a creat pentru a ne hrani cu carne. El ne da exemplu pasarile cerului, spunandu-ne sa nu ne facem griji despre ce vom manca sau imbraca, pentru ca ne-a lasat la dispozitie ierburile cu frunzele si radacinile lor, arborii cu fructele lor si apa cea sfanta si de viata datatoare din abundenta, cum din abundenta se gaseste si in alcatuirea corpului nostru.
Poate pe unii dintre cei care se incumet sa citeasca mesajele mele v-am plictisit... Va cer iertare! Eu sper insa sa fie de folos si cine citeste sa faca comoara din ceea ce va impartasesc din experientele mele de bolnav "incurabil" decis sa anuleze aceste "mituri".
Un mare ganditor clasic spune: "Potrivit stiintei, bondarul nu ar putea sa zboare. Bondarul nu stie asta si... zboara."
Sa va ajute Dumnezeu sa va reluati zborul!
O imbratisare calduroasa mamei tale, mihaivictor! Astept vesti.
Slabiciunea fizica vine si trece. Ceea ce conteaza este sa isi pastreze taria sufletului, a mintii, a credintei si increderii sale. Cel de Sus va avea grija ei si acolo unde ea crede ca nu va mai putea merge, El o va ridica in bratele sale ducand-o acolo unde si-a propus sa ajunga. Doamne ajuta!
0
07-03-2011, ora 09:01
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicul tratează, dar numai Dumnezeu vindecă, atât trupul, cât şi sufletul (Hippocrate)
----------*

(*modificat de administrator)
0
09-03-2011, ora 23:22
mihaivictor
Nu este medic/terapeut
mihaivictor
pentru terra mater
mam este in a 17 zi de tratament cu terapia lui rudolf breuss
deja a slabit vizibil si zice ca nu prea mai are forta in picioare
ma gindesc ca acum e sezonul racelilor si Doamne fereste sa se raceasca.
in caz ca se va raci ce as putea face.
cu respect
mihai
cluj
0
10-03-2011, ora 00:14
robert_anghel
Nu este medic/terapeut
robert_anghel
Si noi am urmat cura lui breuss impreuna cu produsele domnului terapeut Lungu Gabriel, intr-adevar este greu la inceput dar vindecarea este cea mai importanta.
0
10-03-2011, ora 02:34
Terra Mater
Nu este medic/terapeut
Terra Mater
Salve, mihaivictor! Este totul absolut firesc! Asa ca nu va lasati coplesiti de preocupari inutile. Organismul este slabit si trebuie sa se protejeze foarte bine de frig si de umezeala. Si eu in aceste zile ma confrunt cu astfel de stari, pentru ca... si ieri si azi am pregatit cate un mic razor in gradina si...
Desi m-am imbracat foarte bine, cu doua perechi de ciorapi de lana destul de grosi si caldurosi, cand am revenit in casa chiar am inceput sa am frisoane si dureri foarte putenice de picioare si gambe. Am bagat picioarele in ligheanul cu apa calda cu sare pana cand aproape s-a umplut cada cu apa calda in care am topit circa 1 kg de sare mare, de Hymalaia (daca as fi avut o cantitate suficienta din cea oceanica as fi folosit-o pe aia, ca e totusi mai ieftina). AM stat circa 1/2 de ora timp in care mi-am facut un automasaj in forta pe picioare, gambe si apoi peste tot pe unde am reusit eu sa ajung.
De cateva zile, am senzatia ca mi s-au scurtat tendoanele si venele in cavitatile dindaratul genunchilor si cand ma masez simt o multime de bobite de marimi diferite. (Acele cavitati, prin 2007-2008 se umflasera asa de mult, ca parea ca mi-au crescut 2 kiwi acolo...) Zilele trecute am avut si tensiunea ridicata si... eu care nu am mai ajuns de cativa ani la o temperatura corporala peste: 36, 5, am facut si "febra"... daca asa se poate numi... adica am ajuns de cateva ori si la 37, 5.
Nu am luat nimic in afara de baile amintite si de ceai de anghinare (care mi-a mai domolit durerile de fiere si mi-a redus usor tensiunea - tensiune care, dupa ce am efectuat clisma a reintrat in limitele firesti.)
Deci... sa faca acelasi lucru, cu grija sa nu exagereze cu temperatura bailor.Sa tina ciorapii de lana si noaptea.
Repet: sa se protejeze foarte bine de frig si umezeala la tot corpul dar in special la picioare!
Si, daca chiar se simte tare slabita, sa reduca eforturile fizice de orice gen. Uite, eu am fortat nota si. Si unde pui ca am incheiat postul duminica seara...
Acum sunt in perioada de prerevenire, si... cred ca am cam scrantit-o... ca m-am apucat sa rontai cateva bucati de gulioare si am "infulecat" o salatica de verdetur fara otet si fara sare, doar cu o lingura de ulei de in presat la recei. Arfi trebuit insa sa ma abtin, limitandu-ma la supica goala sau cel mult cu o lingura de orez zdrobit sau mei...
Capul face... capul trage...
Mama ta sa nu faca asa!
Am abandonat pentru o jumate de ora monitorul pentru ca am simtit nevoia sa ma eliberez de raul care imi impingea dinspre fiere si stomac in toate directiile.
Am vomitat toata salatica si gulioara intr-un suc acru-amar asa de rau ca mi-a ars totul pana la creier...
Acum incep sa ma linistesc, si vad ca si tensiunea din nou revine la normal.
Cam... atat! Pana acum... (cred ca detin premiera in materie de relatare "in direct" a starilor prin care trec. Daca acest lucru va fi util altora, ma va bucura foarte mul)t.
Pacea Lui Dummezeu sa va inunde sufletele si existenta!
0
10-03-2011, ora 08:37
mihaivictor
Nu este medic/terapeut
mihaivictor
pentru
robert anghel
ti-as fi recunoscator daca mi-ai putea oferi mai multe amanunte
dl. breuss nu a trecut in cartea dumnealui niciun amanunt legat de starile prin care trece pacientul de aceea pentru mine in fiecare zi este o noua incercare si cind o vad pe mama cum sufera imi vine sa zic sa oprim totul si sa lasam natura sa isi desavarseasca opera.
de aceea m-am apucat sa tin un jurnal pe net.
te rog mult de tot robert anghel sa imi spui ce boala a avut sau are mama ta si ce anume a trait ij acele zile de cura cu sucul lui breuss. eu am introdus si o supa de ceapa pentru un mai mare aport caloric, daca se poate vorbi de asa ceva.
multumesc pentru sfaturi terra mater.
cu bine
mihai
0
11-03-2011, ora 01:46
Terra Mater
Nu este medic/terapeut
Terra Mater
Draga mihaivictor, am citit ultimul tau mesaj... iti spun franc ca... m-ai dezamagit. Tocmai tu, care ai dat dovada de atat de limpede si sanatos discernamant cand ai ales aceasta cale pentru vindecarea mamei tale sa ajungi sa spui "si cind o vad pe mama cum sufera imi vine sa zic sa oprim totul si sa lasam natura sa isi desavarseasca opera. "... Tu, cel care ar trebui sa fii sprijinul ei moral numarul 1 si sa o sustii cu mai multa tarie toc, mai cand trece prin situatii de acest gen... Vezi cata dreptate are Anca in cartea sa cand spune ca:
"O singura indoiala daca exista, lupta se poate pierde, chiar si atunci cand cazi, crede ca te vei ridica, nu ceda, nu dispera, nu implora, ci roaga-te.
Nimic nu valoreaza mai mult decat credinta ta!"
Si :
"Acum ar trebui sa aduceti din adancul fiintei voastre dorinta de a invinge, pofta de viata, credinta ca veti izbandi, sa demonstrati celor sceptici (nu neaparat celor care va doresc raul) ca veti putea, sa-i uimiti cu tenacitatea voastra, cu optimismul vostru, sa le dati o lectie din ceea ce inseamna sa vrei."
Amintesc ca acest Petre Anca este un invingator prin post foarte prelungit si de multe ori repetat al unui cancer in forma agresiva in care medicina alopata, dupa ce il ciuruise si radiase cu toptanul, a ramas neputincioasa. Si de la vindecarea sa au trecut circa 20 de ani.
Iar Goethe afirma la vremea sa: " Merita sa traiasca si sa se bucure de viata numai acela care in fiecare clipa stie sa lupte pentru ea."

Si daca vei avea timp si rabdare sa citesti unul din mesajele pe care i le-am adresat arrianei s. vei gasi cateva idei foarte frumos exprimate despre ce inseamna cu adevarat sa iubesti un om, o persoana. Am sa iti redau eu partea care cred ca se impune sa ti-o reamintesc acum:
"Să iubeşti un om înseamnă să crezi în el şi să-l sprijini mai ales atunci când
se îndoieşte de el însuşi, să-l susţii în momente de slabiciune, să-l încurajezi
când se simte nesigur, să-l ghidezi când se simte pierdut, să-l mângâi cu
tandreţe când simte o povara..."
Deci... a incepe sa o compatimesti si sa mai si opresti terapia... inseamna sa o condamni tu, in primul rand. Credinta in sprijinul Divin si increderea in rezultatele pe care vi le-ati propus TREBUIE SA FIE MAI PUTERNICE DECAT TEAMA DE SUFERINTELE FIZICE CARE O TORTUREAZA ACUM!
Cautati sa vedeti in perspectiva, sa se autovizioneze deja vindecata. Cand vorbiti de viitor vorbiti la modul: " cand toate aceste incercari se vor incheia si vei redeveni sanatoasa..." si nu de tipul "daca treci si peste asta si daca ai sa te vindeci..."
Fara "daca"! Trebuie sa va convingeti voi pe voi, sa porneasca din tot "eul" vostru!
Dumnezeu sa vegheze asupra voastra si sa va sustina pentru a nu ceda la ispita renuntarii!

Dau mai jos datele de contact ale lui Petre Anca si adresa Fundatiei pe care a deschis-o el, sperand ca va fi de ajutor tuturor celor care ajunsi la disperare nu stiu ce cale sa mai aleaga pentru a-si salva viata:

Fundatia Umanitara "SANATATE PRIN GANDIRE SI ALIMENTATIE" - in memoriam Ing. Valeriu POPA

Adresa: Strada N. Balcescu nr. 76 A,
Valenii de Munte, judetul Prahova
Cod 106400
Telefon / Fax: 0244/283279
Mobil: 0722724012
E-mail: contact@sanatate-naturista.ro
0
11-03-2011, ora 14:47
mihaivictor
Nu este medic/terapeut
mihaivictor
terra mater
iti multumesc pentru cuvintele alese
sunt un om puternic si nu voi ceda. de cand mi-au spus medicii despre diagnosticul foarte grav am fost suta la suta convins ca nu este adevarat. nu am crezut si nici acum nu cred ca au dreptate. si sa stii ca eu cred cu putere maxima ca mama se va vindeca.
dar cind o vad cat sufera ii tot spun cuvinte alese care o fac sa mearga mai departe. dureri nu are decit o mica jena la stomac dar se simte ffff slabita.
acum, luni va face 21 de zile de cind tine regimul lui breuss. ea a mai slabit si inainte din cauza bolii si acum sincer ma tem sa nu moara de foame.
sucul de legume si supa de ceapa nu ii pot aduce un foarte mare aport caloric. in prezenta dar si in absenta ei sunt foarte optimist. am observat ca rugaciunile fac mult bine si de aceea ma rog mult.
nu stiu cum sa ii zic dupa 21 de zile sa mai tina inca 21 de zile? o sa gasesc eu o solutie.
oricum iti multumesc pentru vorbele alese.
petre anca oare ce recomanda pentru pancreas? nu stii?
cu drag
mihai victor
0
11-03-2011, ora 15:47
Terra Mater
Nu este medic/terapeut
Terra Mater
9.FICAT SI IN GENERAL ORGANELE DIN CAVITATEA ABDOMINALA (Petre Anca)


Comprese calde (cele cunoscute);

Masaj, fie pe uscat, fie cu uleiuri sau alifii, dar numai in sensul acelor de ceasornic si care
trebuie obligatoriu sa cuprinda zona hepatica, zona splenica, zona colonului descendent, zona
pelviana si zona colonului ascendent;

Dimineata sa se bea fie o cana cu suc de mere, fie o cana cu suc de cartofi;
Renuntati la mestecatul gumei si la factorii emotionali: manie, teama, spaima, furie,
nemultumire, stres, suparare, rautate, ranchiuna, orgoliu, cupiditate, ambitie, invidie, ura, gelozie,
minciuna, vinovatie, mustrari de constiinta, care favorizeaza producerea de toxine si implicit
genereaza aparitia gazelor, insomnii, disconfort psihic, constipatie, dereglari metabolice, migrene,
cancer, leucemie, artrita, diabet, psoriazis, reumatism etc.


Pancreatita (reteta terapeutei Iulia Tunaru)

"¢ Se pune la macerat la rece 10-12 ore, seara, 1 lingurita obligeana la 50 ml apa, care se bea dimineata pe stomacul gol, filtrata.
"¢ Se face o tinctura din 25 gr. muschi de piatra +100 ml alcool de 70 de grade.Se lasa la macerat 10 zile, dupa care se filtreaza si se iau zilnic 10 picaturi diluate intr-o lingura de apa, intre 9-11 dimineata.
"¢ Se amesteca in parti egale: menta, urzica, teci de fasole si coada calului. Se bea zilnic 1 litru de infuzie din 3 linguri plante la 1 litru de apa.
"¢ Se face de 3 ori/saptamana clisma cu infuzie de rostopasca (6 linguri de planta la 3 litri de apa)

APARATUL DIGESTIV
(FICAT, VEZICA BILIARA, INTESTINE, STOMAC)

Afectiuni gastro-intestinale, disfunctii hepato-biliare, boli urinare, boli de inima, tuberculoza, scorbut, constipatie.

Se culeg muguri si lastari tineri de pin - o jumatate de galeata (intr-o galeata emailata de 10 litri). Se adauga 3 crengute de brad lungi de o palma. Peste toate acestea se toarna apa rece (de izvor sau de fantana).
Galeata se acopera cu un capac si se fierbe la foc mic timp de o ora si 40 minute. Se lasa galeata acoperita pana a doua zi cand se fierbe din nou, la foc mic, timp de o ora si 40 minute. Operatiunea se repeta identic si a treia zi.
Dupa ce se raceste preparatul, se strecoara si se toarna in sticle. Se pastreaza la frigider.
Tratamentul se incepe obligatoriu cand luna este in descrestere.
Se bea cate un pahar, de 4 ori/zi, la 30 minute dupa masa. Pentru copii, doza este de 2 ori mai mica.
Cura se face 14 zile consecutiv cu pauza de 7 zile, dupa care se reia tratamentul. Se continua pana la insanatosire.

Ciroze, hepatite

Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 3 kg. morcovi, 3 kg miere, 3 kg lamai, 1 kg patlagina.
Morcovii se rad pe razatoarea mica, lamaile se spala si se taie marunt, patlagina se fierbe intr-un litru de apa pana ramane o cana.
Se amesteca toate ingredientele, se pun in borcane si se pastreza in frigider.
Se ia in fiecare dimineata o lingura de amestec, pe stomacul gol, inainte de masa cu 15 minute.

Ciroze, hepatite, dischinezie biliara

Se rasnesc separat: anghinare, pufulita cu flori mici si rostopasca.
Se iau sublingual: 1/2 lingurita praf de anghinare, 1/2 lingurita pufulita si un varf de cutit de praf de rostopasca, de 4 ori pe zi, pe stomacul gol, se tin 10-15 minute, dupa care se inghite amestecul de pulberi cu apa.
Tratamentul dureaza minim 6 luni in hepatita cronica si acuta si 2 ani in ciroza hepatica.
In dischinezia biliara, colecistita, dispepsii se fac cure de cate 2 saptamani cu o saptamana pauza.

Am postat pe pagina anterioara toate informatiile unde poti gasi si citi online cartea lui Anca! Treci in revista si fa asta!
Doamne ajuta!
0
13-03-2011, ora 19:14
mihaivictor
Nu este medic/terapeut
mihaivictor
terra mater,
miine mama face 21 de zile de cura lui breuss
totul merge relativ si sper sa fie asa si in continuare
ceea ce vreau sa te rog este sa imi scrii un regim de revenire
de ce trebuie sa manince in prima faza nici sa isi faca rau. stiu ca este obligatoriu fara carne, lapte, branza, oua.
te rog sa imi spui ce ar trebui sa manince si daca poti si nu iti este greu cam ce cantitati.
cu drag mihai victor
0
14-03-2011, ora 02:07
Terra Mater
Nu este medic/terapeut
Terra Mater
Petre Anca- despre revenirea din post
"Si totusi exista un moment critic in desfasurarea postului si anume revenirea din post sau
stingerea postului. Aceasta revenire trebuie sa aiba obligatoriu cel putin durata postului sau chiar
mai mare, pentru ca altfel se pot produce perturbari grave in organism sau chiar moartea. Nu putine
sunt cazurile, pe care le cunosc, cand pacienti inconstienti, nedisciplinati, au terminat cu viata de la
o prajitura, o bucata de ciocolata sau tort, placinta, paine, supa de pasare etc.
Eu am o perioada de prerevenire de 7 zile care face trecerea de la o abstinenta alimentara la
un nou mod de alimentatie, si un regim de revenire de 45 zile, care poate fi un B.G. sau un regim
intocmit special pentru pacient. Oricum regula este ca postul sa fie stins cu supe "lungi", sucuri de
fructe si de legume, cruditati -legume, fructe -rase, cereale terci (fierte si pasate), ceaiuri.
Postul are insemnatatea lui, dar de cea mai mare importanta este iesirea din post, revenirea.
Nu va voi spune cum se simte un om dupa ce a terminat un post, vreau sa experimentati singuri si
apoi sa-mi povestiti revelatiile voastre. "

De regula, spune el in cartea sa si ideea am intalnit-o si la Valeriu Popa, revenirea se face foarte incet, cu foarte putine alimente, punandu-se accent pe supe "lungi", sucuri de fructe si zarzavatrui, fructe, legume si zarzavaturi rase.
Insa o sa vedeti si singuri, chiar daca vavrea sa manance mai mult nu ii va fi posibil. Organismul va opune o oarecare rezistenta la hrana dupa o astfel de perioada de abstinenta. In aceasta perioada poate sa se simta cu adevarat rau, asa cum mi s-a intamplat si mie de joi noaptea incoace. Am facut o urata criza de fiere (pana la acest post ma intepa cateodata dar... nimic ingrijorator) si a inceput sa imi creasca tensiunea apoi sa varieze, atingand valori de la 17, 6/12, 4 joi spre vineri, la 8, 3/5, 5 azi dupa amiaza. Acum, mi-am revenit binisor, tensiunea vad ca s-a stabilizat, chiar am avut o "criza" scurta de transpiratie. Continua sa imi vina pe gat o saliva vascoasa greoaie pe care o scuip imadiat ( stau cu cutia cu servetele de hartie langa perna). Sper ca acum cu adevarat partea cea mai grea a trecut. In orice caz, incercarile din aceste zile m-au adus in situatia de a invoca numele lui Dumnezeu de nenumarate ori, cerandu-i sa nu ma rusineze pentru ca mi-am pus destinul doar in mainile Naturii pe care El ne-a daruit-o cu darnicie si intelepciune si drgoste, deci in mainile Sale. Si mi-a raspuns aducandu-mi linistirea. Azi, pentru prima data am reusit SA MANANC cu adevarat, adica, am rontait cateva linguri de dovlecei cu radacina de telina si morcov si un grautel de usturoi, si am mancat o "portie de peste proaspat pregatit in cuptor, in punga de hartie, cu cateva feliute de ardei gras, doua firicele de rozmarin si cativa graunti de usturoi.
Mancam si plangeam. Nimic nu mi s-a parut mai bun din tot ceea ce am mancat in viata mea! Si am mancat doua "feliute" de paine azima de grau integral, pe care le-a cumparat sotul meu din magazinul bio.
Sa fie foarte atenta caci asta este cea mai grea faza a unui post!
Sanatate multa!
0
17-03-2011, ora 22:23
mihaivictor
Nu este medic/terapeut
mihaivictor
pentru terra mater
dupa 24 de zile de cura breuss ne-am oprit pentru ca fizic totul a fost impins la maxim. mama deja avea ameteli uriase, stari de nervozitate accentuate, nu mai vedea clar si era o vizibila lipsa de concentrare pe marginea subiectelor care se discutau in fata ei si la care era absenta total.
deci dupa de zile de cura breuss am oprit dar nu de tot
continuam cu sucul sfecla rosie, morcovi, gulie de data aceasta nefiltrat prin sita. continuam cu ceaiurile pentru rinichi si de salvie. am adaugat o supa crema de legume mai lunga, patru linguri de orez pe zi bine mestecate, resturile de la sucul de legume, doar patru lingurite de pulpe de legume la care am amestacat o lingura de nuca si seara un suc natural din doua mere si un morcov.
am o intrebare: mama mi-a spus ca are ameteli si asta ma gindesc ca poate fi de la o lipsa de vitamine sau minerale. nu stiu exact si vreau sa te intreb ce crezi ca ar fi. ii vom face si niste analize ale sangelui sa vedem cum este si unde este deficitara si in functie de asta o sa adaugam alimentele de care va fi nevoie, exlus carne branza lapte oua.
astept si alte recomandari ale tale in legatura cu regimul.
clismele le face in continuare.
arata bine, e rosie in obraji, nu are dureri dar nu stiu de unde provon acele ameteli.
0
18-03-2011, ora 12:04
Terra Mater
Nu este medic/terapeut
Terra Mater
Foarte bine! Sa faceti analize pentru a verifica dozarea vitaminelor si mineralelor din organism. Starea de slabiciune, face si ea parte din "zestrea" postului. inclusiv cu stari de ameteala si tensiune scazuta. Si mie si sotului meu ni s-a intamplat la fel. Am redus activitatile, iar eu, la un moment dat am ajuns in situatia de a renunta efectiv la orice activitate care necesita un minim efort. Aceste stari s-au redus, iar apoi au disparut. Si cu privirea am avut probleme similare celor cu care se confrunta mama ta. Sa stea linistita, ca in timp, cu aport de sucuri de morcovi si vitamina A se va rezolva totul si va avea o vedere mai buna. Ceea ce ma turmenteaza pe mine, chiar si ieri mi-a fost tare rau, este aerul pe care il trimit in organism la fiecare deglutitie. Acesta incepe sa impinga mai ales la nivelul fierii care da apoi iradiatii catre omoplatul drept si in sus pe spate. Imi seaca puterile. Si de fiecare data este precedata si insotita de acea saliva vascoasa, care are gustul ceaiului de sanziene concentrat. Sotul meu a devenit un adevarat martir al bolii mele. Ma ingrijeste cu un devotament pe care cu greu si-l poate imagina cineva, cu atat mai mult cu cat nu de mult a avut el insusi acel accident vascular cerebral.
Aseara tarziu, am intrat in cada cu apa calda, mi-am masat puternic picioarele, gambele, apoi, sotul meu mi-a masat si mai puternic spatele, insistand asupra zonelor amintite mai sus. Am avut o cadere de presiune, sotul meu mi-a stat alaturi si totul a trecut relativ repede. M-am infasurat intr-o patura groasa, calduroasa de la gat in jos si asa m-am bagat in pat, reusind sa dorm 6 (sase) ore fara intrerupere, ceea ce pentru mine a constituit un record in ultima luna.
Mama ta, daca doar atat a reusit sa duca postul, sa nu isi faca probleme. Important este insa sa aiba mare grija la prerevenire s la revenirea din post. Este grea, mai ales prerevenirea! Sa nu se sperie, sa nu se descurajeze! Totul se va redresa incet-incet de la sine. Eu mi-am alcatuit mantre pozitive, pe care le repet cu voce tare de circa 30 de ori fiecare. Sa stii ca daca acest lucru se face cu convingere, crezand in efectele sale, FUNCTIONEAZA. AZI MA SIMT MULT MAI BINE DECAT IERI SI DECAT IN ORICARE DINTRE ZILELE TRECUTE. Sunt sigura de revenirea la o viata normala, de insanatosire.
O imbratisez cu caldura, respect si admiratie pe mama ta. Este o persoana care a demonstrat ca merita sa isi recapete sanatatea pentru ca stie sa lupte pentru ea. SI ASA VA FI! Asa sa va ajute Dumnezeu!
Si mama ta trebuie sa fie foarte mandra de fiul pe care il are!
0
18-03-2011, ora 12:18
Terra Mater
Nu este medic/terapeut
Terra Mater
Revin mihaivictor, pentru a adauga urmatoarele:
Sa nu va ingrijorati de scaderea masiva in greutate! Eu, cand am pornit in 7 februarie pe acest drum, aveam 54, 5 kg. Greutatea mea ideala este de 52 kg. Acum, cantaresc 44 kg. Dar nu imi fac griji! Mancand echilibrat si sanatos am sa imi refac grutatea si musculatura mea se va dezvolta armonios, sanatos. Nu vor mai apare depozite de grasimi, calciu, acid uric in spatiile intercelulare, asa cum a fost pana acum. Sper ca in curand sa revin la activitate, sa incep sa ies la aer, sa reiau plimbarile. Aici si vremea a fot tare potrivnica in ultimele doua saptamani, cu ploaie continua si temperaturi destul de scazute.
Nu ai mai spus nimic despre acele "bilute" care ii aparusera mamei tale. Cum s-au comportat?
A! Si acum, ca mi-am amintit, pe pagina anterioara, in una din postarile mele vorbeam de valorile presiunii arteriale, si am constatat ulterior ca am scris gresit despre semnificatia lor, inversandu-le.
In plus. vreau sa mai precizez ca, la nivelul articulatiilor in special, apar depuneri de acid uric, colesterol si calciu, care nefiind metabolizate de organism in mod corect, isi gasesc refugiul in aceste spatii in loc sa fie asimilate sau eliminate corespunzator. Asa apar o multime de boli ale articulatiilor, "pietricele" sau negi alburii, chisturi, si lipomi.
0
19-03-2011, ora 18:25
mihaivictor
Nu este medic/terapeut
mihaivictor
terra mater

iti scriu la postarile tale cu mare drag si iti urez sanatate.
doua mici probleme, sambata seara, 19 mart. mama a avut o criza, s-a speriat tare. i=a scazut tensiunea si i-a tremurat miinile si picioarele.
eu zic ca a fost o cadere de calciu. am vb si cu un medic care mi-a zis la fel. doctyorul zice ca e si ceva legat de glicemie. mama a avut si tensiune mica care a insotit aceasta criza.
te rog sa imi scrii daca tu ai avut aceste stari.
i-am dat calciu si vitamina d3, dizolvan in ceai de tei si un lingura de miere de albine.

legat de acele bilutze iti spun ca au disparut. a avut una mai marisoara in zona pancreasului, unde este problema medicala, dar a disparut.

astept raspuns de la tine
0
20-03-2011, ora 13:07
hmpt4q33ny
Nu este medic/terapeut
hmpt4q33ny
http://documentare.italk.ro/what-if-cannabis-cured-cancer-2010/ nu va mai chinuiti cu medici si medicamente complexe eu mi-am tratat cancerul de piele
0
22-03-2011, ora 00:22
Misah
Nu este medic/terapeut
Misah
mihaivictor sa ne spui cum vor iesi rezultatele la analize. Multa sanatate si succes
0
22-03-2011, ora 01:04
Terra Mater
Nu este medic/terapeut
Terra Mater
Cu scuzele de rigoare, revin abia acum.
Pe langa ca am avut probleme de conexiune, nici nu m-am simtit grozav zilele acestea, deci, oricum as fi stat departe de PC.
mihaivictor, nu este nimic nou si nici de care sa se alarmeze. Ii recomand sa fie mai tare, mai curajoasa, mamei tale! Sunt stari absolut firesti, care apar la toti cei care fac post mai lung de o saptamana. Daca ai fi citit cu atentie mesajele mele anterioare, ai fi inteles ca si mie mi s-a intamplat (si mi se mai intampla inca chiar in aceste zile). Sa vada cum sta cu potasiul si magneziul. sa incepeti sa o vitaminizati, fara a avea teama de a depasi dozele de obicei recomandate. Mai ales la vitamina C, A, E, D.
Eu sunt convinsa ca veti intelege cum stau lucrurile din rezultate;le analizelor si veti sti sa reglati dozele in baza necesitatilro ei. Eu anul trecut ajunsesem la un momemnt dat la 20 gr. de vitamina C, iar pe celelalte nominate mai sus le-am marit chiar mai mult de 2 ori. Dozele de obicei recomandate sunt pentru cei sanatosi, care fac de obicei activitate fizica pentru mentinerea raportului corect. Un om carent trebuie sa mareasca dozele, sa repete odata la circa 2 luni analizele si in baza rezultatelor decide ce va face mai departe.
Misah are dreptate! Comunica rezultatele analizelor! Si, te-as mai ruga ceva: incearca sa iti faci timp si sa dai mai multe detalii despre starile mamei tale. Asa cum tie iti sunt utile informatiile mele, si ale tale, alaturi de ale mele pot servi altora caregandesc sa adopte terapia postului, dar inca nu au gasit suficient curaj si informatii. Doar asa putem deveni folositori si altora, si te rog sa ma crezi, ca vuieste lumea de suferinte si boli din cele mai grave, "netratabile" si "genetice". Eu am o corespondenta de vreo doi ani, cu peste 200 de persoane, care imi citesc relatarile si capata curaj si incredere sa imi urmeze calea, dar ma contacteaza totusi pentru a-mi cere detalii si intr-un fel sustinerea.
Cu speranta ca mama ta se simte mai bine, ii trimit o imbratisare afectuoasa insotita de ganduri alese.

P. S. - azi am reusit sa imi reiau un picut tranzitul intestinal, dupa ce de 3 zile am inceput sa beau cate un pahar de suc de mere cu 35 de minute inainte de mese si din 2 in 2 zile beau dimineata pe nemancate cate 350 ml de iaurt curat, fara chimicale. Sper si ma rog ca Dumnezeu sa ma ierte pentru incalcarea in acest fel a postului pascal.

Misah, la fel si tu ai putea sa revii cu ceva detalii despre situatia tatalui tau! Cred ca multi ti-ar fi recunoscatori.
Mult bine tuturor si Dumnezeu sa vegheze asupra a ceea ce fiecare are mai de pret: Sanatatea si Viata voastra!
0
23-03-2011, ora 00:15
Misah
Nu este medic/terapeut
Misah
Tatal meu, in general e bine(in afara de tuse - mai slaba, sau mai puternica). Tata i-a Nexavar, Nicolit, goji berry, de cateva zile am cumparat niste pastile din alge... si mai face un tratament de la o doctorita din Bucuresti pe baza de ceaiuri si sucuri. In primele 4 zile are voie sa bea numai ceaiurile recomandate de ea, niste tincturi si numai mancare cruda, in zilele 5-6 nu mananca nimic, numai ceai si suc de mere si tinctura, si in ziua a 7 trebuie sa bea 3 sticlute mici de ulei + tinctura si lamaie.Atat. De cand nu mananca se simte putin slabit, dar mai are 2 zile si termina. Sanatate multa
Acest topic a fost închis. Nu mai pot fi adăugate noi comentarii.
372 comentarii 1 2 345 ..... 12 13 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.