cand as putea incepe diversificarea?

10-09-2014
catacata5
Nu este medic/terapeut
catacata5
Buna ziua!am un baietel d 3 luni si 3 sapt care cantareste 5200 g, nascut cu 2320g, este alimentat cu lapte praf, aptamil, pana la 3 luni a avut o alimentatie mixta.mananca la 2 ore jumatate 80-100 ml.as dori sa mi spuneti daca as putea incepe diversificarea si cum ar trebui sa procedez.Va multumesc!
3 comentarii
0
11-09-2014, ora 17:15
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna ziua. Consider ca inca 2-3 saptamani puteti continua cu formula de lapte iar la 4, 5 luni sa initiati diversificarea. Pana atunci puteti incepe sa administrati, intre mese, o data pe zi, suc provenit din mar ras, respectiv suc de morcov. Incepeti cu 5 ml (2-3 zile), apoi cresteti, la interval de 3 zile, cu cate 5 ml cantitatea administrata. Puteti administra 20-30 ml/zi de suc proaspat. Ulterior, dupa varsta de 4, 5 luni, veti administra mar ras in care veti putea adauga branza proaspata de vaci. la interval de 2-3 saptamani, daca toleranta digestiva a sugarului este adecvata, veti introduce alimente noi (supa zarzavat, apoi piure legume, apoi carne pui fiarta si mixata, etc.)
0
11-09-2014, ora 17:23
catacata5
Nu este medic/terapeut
catacata5
Va multumesc!
0
29-04-2015, ora 23:32
BiancasiBeniamin
Nu este medic/terapeut
BiancasiBeniamin
Buna seara am un bebe de 3 luni si doua zile, cantareste 6, 800, inca il alaptez, dar am inceput o data pe zii cu suc de fructe, i l-am dat cu o jumatate de ora inaintea unei mese.
Am inceput cu suc de afine, am avut pb cu scaunul, doua zile nu a mai avut scaun mi-a plans de durere de burtica si am renuntat, dupa o saptamana am revenit cu suc de mar de data asta...si la fel.doua zile nu a avut scaun apoi durerile de burtica, cand face nu face tare..doar ca e mai cremos si culoarea difera. Cum sa proicedez sa continui cu sucurile saa sa imi mai dau o pauza? e normala modificarea asta de tranzit sau nu?
Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tipare diferite de creștere la sugari în funcție de tipul de proteine consumate
  • Diversificarea alimentației sugarului - Principii de bază
  • Diversificarea alimentară timpurie poate reduce riscul de apariție a alergiilor la copii
  • Degustările prea timpurii (primele luni de viață) duc la o diversificare precoce și creșterea riscului de întrerupere a alăptării la sân
  • Un studiu recent investighează impactul diversificării alimentației asupra microbiomului și a creșterii copiilor
  •