cand nu crede in doctor

11-04-2007
Adi65
Nu este medic/terapeut
Adi65
Ce este de facut cand sotia mea care sufera de schizofrenie afectiva nu mai are incredere in familie si in doctori, refugiindu-se in religie avand incredere doar in duhovnic care o incurajeaza ca este sanatoasa ?.. din aceasta cauza ea nu isi constientizeaza boala (vulnerabilitatea in fata bolii) neglijand tratamentul.
Daca imi poate da cineva vreun sfat
6 comentarii
0
11-04-2007, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Si eu am o forma de schizofrenie, dar sunt lucida si constienta de boala mea.
Am trecut si eu prin delir mistic, stateam numai in biserica pentru ca acolo ma simteam aparata.
Din cauza ca ma rugam mult citind acatiste si rugaciuni si mai ales din cauza bolii am avut pseudohalucinatii auditive, , ca niste soapte care injurau cele sfinte. am scapat de aceste halucinatii in vreo doi ani de la aparitia lor.
Este foarte important sa iti constientizezi boala, pe mine m-au ajutat doctorii sa inteleg fenomenul si mai intalnisem oameni cu aceasta boala.
vedeti insa ca in tulburarile psihice de obicei bolnavul greu poate fi convins de contrariul ideilor lui fixe sau delirante.
Duhovnicul vrea sa o incurajeze probabil, insa greseste cumva.
Este o problema dificila. In cazul meu ma ajuta sa imi spuna oamenii ca sunt bolnava, in acest fel ma disculpam in sinea mea ( eu ma confruntam cu sentimentul vinovatiei). Suntr insa persoane care se descurajeaza si se decompenseaza cand afla ca sunt bolnave.
Este foarte dificil de intuit care este solutia optima, secretul este inconjurarea bolnavului cu multa dragoste si rabdare.
In ce priveste tratamentul, acesta isi face vazut efectul uneori tarziu, de aceea unii bolnavi isi pierd increderea in el. Ceva, ceva ajuta, dar boala are perioade bune si altele mai proaste,.
Va doresc mult curaj si multa rabdare, stiu ca este foarte greu atat pentru bolnav cat si pentru familie. Nu disperati insa psntru ca boala are perioade de remisie. Numai bine va doresc!
0
11-04-2007, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Vreau sa va mai spun ca poate este bine sa vorbiti cu acel duhovnic, fara sa stie sotia, explicandu-i ca boala dumneaei este serioasa si ca este riscant sa ii spuna ca nu are nimic.
Cred ca este bine sa stie ca are ceva, insa nu diagnosticul exact care poate ar descuraja-o, cum credeti dumneavoastra ca ar fi mai bine.
0
12-04-2007, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Va rog sa ma scuzati ca nu am lasat sa raspunda un medic, asa, daca vad doctorii ca este raspuns la subiect, poate nu mai intra sa vada ce este.
Am vrut sa va ajut, de fapt, dar cred ca este mult mai bine sa va sfatuiti personal cu un medic, care va va ajuta mult mai mult.
Numai bine!
0
13-04-2007, ora 00:00
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Din contra, mi se pare foarte interesanta opinia cuiva care a trecut efectiv prin asa ceva - ba chiar mai mult decat atat, a si depasit momentele critice...
Din pacate, de psihoterapie nu poate fi vorba (inca) cata vreme ea este in faza aceasta, si cu atat mai mult cu cat ea investeste cu incredere maxima numai pe respectivul duhovnic.
Intr-adevar, ar trebui discutat putin si cu duhovnicul, pentru ca se pare ca acum doar el este in pozitia de a-i influenta doamnei deciziile, in interesul insanatosirii ei.
(El ii poate sugera sa re-introduca medicatia in rutina zilnica.)

Andrei
0
03-07-2021, ora 20:21
napoleon bonaparte
Nu este medic/terapeut
napoleon bonaparte
test PSDQ scor 0T, cu interpretare lipsa capacitatii de autoreflectare, avand un vedere un nivel de inteligenta conform SPM plus >125, cum poate fi interpretata interpretarea psihologului?
0
04-07-2021, ora 17:43
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Daca nu intelege, las-o in boala ei si tu vezi de treaba ta, nu ai ce face daca nu vrea sa se trateze.
Iar daca te deranjeaza comportamentul ei, gaseste-ti alta partenera si aia e, sa ramana in prostia ei.
Doar nu sa iti distrugi viata ca e ea ingusta si nu vrea sa se trateze.
Ii pui in vedere "draga, te tratezi, sau aia e, eu vreau sa imi traiesc viata, sunt alaturi de tine daca si tu vrei sa te ajuti, dar nu asa sa imi mananci mie sufletu".
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: