cand vreau sa sa ies din casa mi se face atat de rau incat nu mai pot sa mai ridic din pat

09-10-2008
Anda_p
Nu este medic/terapeut
Anda_p
Acum aproximativ un an a trebuit sa fac o calatorie cu trenul. Stand in gara asteptand trenul mi s-a facut rau instant. Am incercat sa ignor aceasta stare de rau, dar nu mi-a trecut decat dupa ce am ajuns in casa si m-am odihnit. Apoi la ceva timp am incercat sa ies in oras(am vrut sa merg in mall). Am ajuns acolo, mi-am cumparat un suc si m-am asezat la o masa. La cateva secunde mi s-a facut atat de rau incat a trebuit sa plec imediat acasa. Acest rau mi-a trecut dupa ceva timp stand in pat la televizor.
Am crezut ca am ceva probleme cu stomacul. Am fost la doctorul de familie ma consultat, mi-am facut analize si a rezultat ca nu am absolut nimic(fizic).
Nu stiu ce am, de fiecare data cand vreau sa sa ies din casa mi se face atat de rau incat nu mai pot sa ma ridic din pat.
Puteti sa ma ajutati sau sa imi spuneti ce as putea sa am? E fobie?
4 comentarii
0
09-10-2008, ora 00:00
alessia5158
Nu este medic/terapeut
alessia5158
Numai tu poti stii daca ai o teama, frica obsedanta, chinuitoare chiar si la un simplu gand ca trebuie sa iesi din casa. Atunci, da este fobie! Expresia fobiei poate sa fie si acel rau organic pe care-l resimti.
0
10-10-2008, ora 00:00
Anda_p
Nu este medic/terapeut
Anda_p
Va multumesc pentru raspunsuri. Eu nu cred ca este fobie pt ca vreau sa ies din casa nu am nici o retinere fata de oameni...
Inca ceva...starea de rau incepe sa imi treaca in momentul in care ma indrept spre casa.
Acum cativa ani am avut un accident in urma caruia am avut o mica fractura pe craniu si ceva la ureche nu stiu exact ce. Exista posibilitatea ca acest lucru sa-mi provoace starile de rau?
Daca da chiar nu stiu ce sa fac.
0
23-10-2008, ora 20:58
psychetruth
Nu este medic/terapeut
psychetruth
Eu cred ca este fobie din moment ce spui ca iti trece cand te indrepti spre casa.Nu cred ca te-a afectat acel accident sau cel putin nu ti s-ar face rau doar cand iesi din casa deci e clar ca este o teama ascunsa.Ceea ce pot sa spun din proprie experienta este ca e froarte greu sa constientizezi daca ai dezvoltat o fobie sau ai vreo teama ascunsa.pur si simplu simti ca nu ti-e frica dar in subconstient din cauza unei emotii la care te gandesti fara sa-ti dai seama (poate fi si un miros, o stare pe care ai mai trait-o)parca s-ar activa ceva in chimia creierului si produce aceste simptome.Cel mai indicat e sa poti uita sau sa te gandesti la altceva cand simti ca ti se face rau si sa mergi inainte si vor trece.Mult succes
0
04-11-2008, ora 10:53
anielaminu
Identitate neconfirmată
anielaminu
Buna Anda,
e important sa incerci sa constientizezi ce se intampla cu tine. Iti poate fi de ajutor sa notezi intr-un caiet situatiile neplacute de cate ori apar. Descrie-le cat mai exact incercand sa surprinzi situatia (contextul in care apar starile), care este reactia corpului tau, ce emotie simti in acel moment si ce ganduri iti trec prin minte. Incearca sa observi daca inainte de a simti acele senzatii de rau, te gandesti la ceva anume in acea situatie. Faptul ca intoarcerea acasa duce la incetarea trairilor, poate avea o semnificatie. Ce iti ofera revenirea acasa? De ce simti ca ai nevoie sa revii? E suficient si numai sa te indrepti spre casa ca starile de rau sa dispara?
Incearca sa fii atenta la aceste aspecte. Constientizarea lor te poate ajuta sa intelegi ce se intampla cu tine si apoi sa faci mai usor fata situatiei schimband de exemplu anumite ganduri de care inca nu esti constienta. Poate fi teama de a merge in diferite locuri asociata unor ganduri despre ce inseamna a fi altundeva decat acasa. Observa putin aceste aspecte.
Psiholog Aniela MINU
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Frica de păianjeni, diminuată cu ajutorul realității augmentate
  • Terapia prin expunere adresate unei fobii poate avea efect și asupra unei fobii din altă sferă
  •