candida?

08-12-2008
iulia564
Nu este medic/terapeut
iulia564
la scurt timp dupa un tratament cu antibiotice, am facut o alergie. am inceput sa am mancarimi insuportabile si in zona genitala, usturimi etc. am citit pe net ca e posibil sa fie candida. vreau sa stiu daca are vreo legatura cu alergia pe care am facut-o, sau daca intr-adevar am candida. multumesc mult pt ajutor.
4 comentarii
0
09-12-2008, ora 10:06
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Daca ai dupa antibiotice mancarimi pe corp, inseamna ca ai facut o alergie la antibioticul respectiv si acesta trebuie oprit.Daca ai numai in zona genitala mancarimi, usturimi, secretie modificata ca aspect si miros, inseamna ca ai o infectie genitala ce nu are legatura cu tratamentul luat.Mergi la ginecolog pentru un frotiu vaginal.Numai bine!
0
02-05-2010, ora 14:20
George12
Nu este medic/terapeut
George12
Buna Ziua!de ceva vreme simt ca un discomfort in gat..cand inghit..dar nu in fiecare zi!am luat 10 zile tratament cu zinnat pentru ca mi'au gasit streptoco aureu dupa ce mi'am facut un snf dintr'un cos de pe fata!limba este putin incarcata cu ceva alb! nu tusesc, nu sunt ragusit doar cateodata dimineata dar rar!am fost la orl pentru ca m'am speriat sa nu fie ceva grav insa mi s'a spus ca nu am nimic!doar sa fac inca un snf! si o sa il fac marti deoarece joi am terminat tratamentul cu antibiotic! cand am baut alcool acm 2 zile m'a ustura gatul cand inghitea iar a 2 zi mi'a fost foarte uscata gura de dimineata! imi este foarte frica! ce pot avea?
0
04-04-2011, ora 12:55
spielhur
Nu este medic/terapeut
spielhur
Am inceput sa am simptomele candidozei acum un an si ceva si am mers la un medic de familie care mi-a faut o trimitere la un medic dermatolog din un spital din Bucuresti. Simptomele mele erau inrosirea penisului, usturimi si la inceputul perioadei cand au aparut simptomele o secretie alba pe gland care mirosea neplacut. De asemenea pielea de pe gland se exfoliaza si apar anumire rani care sunt dureroase. La medicul dermatolog mi-a fost facut testul pentru a vedea daca am candidoza(balanita) si a iesit pozitiv. Doamna doctor de acoloo mi-a dat un tratament cu Nidoflor aplicat pe gland de doua ori pe zi dupa ce ma spal cu sapun Nivea pentru copii. Am urmat tratamentul atunci neincetat timp de o saptamana si am observat ca simptomele dispareau insa dupa ce am incetat tratamentul acestea au revenit si de atunci nu am mai incercat un alt tratament ci m-am multumit sa scap de aceste simptome suparatoare dandu-ma cu Nidoflor dupa ce ma spal, acesta facandu-si efectul de fiecare data. Am incercat sa nu mai folosesc Nidoflor timp de pana la o saptamana si dupa cateva zile simpomele reveneau si a trebuit sa reincep utilizarea cremei mai sus mentionate! Prietena mea acuza in anumite perioade mici dureri si iritatii in timpul actului sexual insa in ultima perioada nu mai apar aceste probleme decat la mine daca nu ma dau cu crema Nidoflor! Ce tratament ar trebui sa urmez?
Multumesc!
0
10-02-2014, ora 17:35
anonimus88
Nu este medic/terapeut
anonimus88
buna ziua...am si eu o problema, de 3 zile am o incarcatura pe limba, o parte din ea o curat dimineata cu periuta de dinti.dar mai inspre gat nu pot ajunge..sa incerc gargara cu musetel sau cu bicarbonat, este posibil sa am candida?...o zi buna
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum să te ferești de candidoză
  • Chlamydia vs Candida - asemănări și deosebiri
  • Candidoza vaginală recurentă - opțiuni de tratament și sfaturi utile
  • Tratarea candidozei (infecția cu Candida albicans)
  • Candidoza - tipuri și caracteristici la bărbați și femei
  •