candida bucala recidiva

06-01-2010
cristina mircea
Nu este medic/terapeut
cristina mircea
Am rugamintea pentru dl.doctor specialist pe aceasta afectiune sa ma indrume in tratarea acestei micoze bucale. Mentionez ca am luat tratament cu ketoconazol 200, 10 zile si simptomele au trecut iar examenul micotic a iesit negativ. In cateva luni au reaparut desi nu am luat nici un fel de antibiotic sau tratament intre timp. Am fost la medicul de familie si mi-a prescris acelasi tratament. Eu sunt impotriva ingerararii de medicamente mai ales ca doresc sa imi pastrez organismul "curat" in asteptarea unui bebeus. Sa iau acelasi tratament sau pot apela si la alte metode, poate locale. Va multumesc pentru amabilitate!
6 comentarii
0
07-01-2010, ora 08:32
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
aparitia micozei.. Vorbeste despre un organizm obosit si cu imunitatea la pamant.
un organizm sanatos lupta singuc cu micoza..
1. mergi la stomatolog si orl.. tratezi toate focarele de infectii
2.te hidratezi bine.. 2 litri de ceaiuri ( fara zahar si apa plata. NU acidulate !)
3.NU folosesti ion alimentatie Dulciuri si Lapte.. care hranesc ciuperca.
4. gargara cu bicarbonat de sodiu.. pentru a schimba PH local.. si nu se mai dezvolta micoza
5. Echinacee 2 la 8 ore 5 zile.. si 1 la 8 ore 3 saptamani
6. trebue sa faceti tot posibilul sa aveti scaun. zilnic ( ulei de ricin)
7. de tinut KG.. la control
0
07-01-2010, ora 09:28
dr.emanuel
Nu este medic/terapeut
dr.emanuel
In plus de ce v-a recomandat domnul dr. puteti lua si Acidophilus. Mama mea l-a folosit si nu a mai facut niciodata afte provocate de candida.
0
10-01-2010, ora 18:50
cristina mircea
Nu este medic/terapeut
cristina mircea
Va multumesc pentru raspunsuri.
As dori sa mai adaug cateva informatii care pot conduce la cauza dezv.acestei micoze. Consider ca imunitatea este Ok, tinand cont ca de un an de zile nu am racit deloc( mai ales ca sunt educatoare si intru in contact cu copiii tot timpul). Singura problema care cred ca ar putea influenta ar fi o sinuzita, diagnosticata cronica, dar care nu ma supara decat in momentul in care nu imi protejez capul de frig, iar durerea trece cu un inhalant si un paracetamol sinus. Stomatologic sunt la zi. In legatura cu greutatea cred ca am o problema : sunt cam slaba ( 48 kg la 163 cm, 28 ani). Dieta este sanataoasa ( in limitele posibile), scaun zilnic. Cu dulciurile este mai greu, dar de cand cu candida le evit pt.ca imi lasa un gust acru in gat.
V-as fi recunoscatoare daca mi-ati recomanda niste analiza care sa imi indice nivelul imunitatii. ( Am antecedente de valori scazute ale fe si ca, tendinta de anemie, tratata la momentul respectiv).
Multumiri si aveti tot respectul meu pentru efortul pe care il depuneti sa ajutati oamenii bolnavi.
0
10-01-2010, ora 19:20
dr.emanuel
Nu este medic/terapeut
dr.emanuel
Intervin, fara ca de fapt sa stiu raspunde la intrebarea ta. Pentru asta trebuie sa astepti raspunsul unui medic specialist in asa ceva (cred ca alergologul ar trebui sa se ocupe de problema aceasta, sau internistul). Mi-am permis sa preiau de la domnul dr. unele sfaturi (dealtminteri toate bune) si sa le completez un pic (eu avand mai mult timp liber).
Asa ca iata ce m-am gandit sa va trimit, in speranta ca va va fi de folos:

Cel mai eficient si pe termen lung tratament remediu, il reprezinta dieta.
Ca orientare generala:
1. tratezi toate focarele de infectii
2. te hidratezi bine... 2 litri de apa, ceai de Echinaceea de 2 ori pe zi, sucuri naturale, fara zahar si NU acidulate ! ( este preferabila APA deoarece in structura celulei se gaseste APA, nu sucuri, ceaiuri, supa! Astfel organismul va elimina toxinele)
3. alege alimentele care intaresc imunitatea - cel putin 5 portii de fructe si/sau legume pe zi ( o portie este reprezentata de un fruct de marime mijlocie, un bol de cirese sa zicem, o felie de pepene, etc..). Consuma fructe care contin putin zahar (mere, grapefruit), cereale integrale (contin zinc, care ajuta la intarirea imunitatii), proteine de origine vegetala ( lapte de soia, tofu..)
Ca o paranteza aici trebuie sa amintesc faptul ca proteinele de origine animala (lapte, branza, carne, oua) creeaza o usoara acidifiere a sangelui, ceeace favorizeaza aparitia candidei dar, printre altele si a osteoporozei, dar aceasta este alta poveste!
4. scade, sau renunta la consumul de zahar si dulciuri rafinate
5. mananca BACTERII BUNE : un iaurt probiotic de exemplu! (eu personal nu am de ce sa ii fac reclama, dar activia cred ca este bun. Daca mai gasiti si altele foarte bine!)
6. daca va este mai usor, folositi un supliment alimentar probiotic (de exemplu Jarro-Dophilus sau Acidophilus)
7. incearca aromele antibacteriene - ceapa este recunoscuta ca un veritabil antibiotic si antifungic, iar usturoiul are proprietati antibacteriene (nu le ocoliti deoarece intaresc imunitatea!)
In rest sa auzim numai de bine!
0
10-01-2010, ora 19:35
cristina mircea
Nu este medic/terapeut
cristina mircea
Va multumesc pt.rapiditatea interventiei. O sa ma informez mai mult despre acidophilus deoarece este o noutate pt.mine. Eu consum zilnic suc de morcovi, mar, portocala etc. Evit prajeli si carne cat se poate, prefer mancare gatita, ciorbe, etc. Nu inteleg dc.am probleme de anemie, oboseala, candida daca eu mananc sanatos de cand ma stiu. Dupa parerea mea cred ca am problema de absorbtie. Dar asta presupune alta problema deja. In limita timpului liber de care dispuneti, as fi bucuroasa sa primesc sugestii. Poate reusesc sa ajung la cauza problemelor. Sincer m-am saturat sa merg la consultatii deoarece doctorii sunt f. aglomerati si nu au timp sa mai asculte toate detaliile care pot fi importante.
O seara placuta va doresc!
0
10-01-2010, ora 23:02
dr.emanuel
Nu este medic/terapeut
dr.emanuel
Cred ca un medic homeopat bun este ceeace va trebuie. Consultatia la un astfel de medic dureaza in jur de o ora cel putin, si exploreaza cele mai amanuntite si, daca vreti, ascunse aspecte atat ale fizicului, cat si ale personalitatii in intregul ei.
Va urez multa sanatate si o viata senina!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: