Candida sau colecist?

04-08-2014
mihaiag
Nu este medic/terapeut
mihaiag
Buna ziua,

De cateva luni ma confrunt cu balonari si zgomote ale stomacului, care se produc chiar si dimineata la prima ora, fara sa fi mancat ceva inainte. Aceste balonari si zgomote nu sunt insotite de dureri. Fizic ma simt in limitele normale, cu exceptia faptului ca am semnalat scaderea dramatica a libidoului, ceea ce nu mi s-a intamplat niciodata pana acum. Am mai resimtit o stare accentuata de irascibilitate, dar care pot spune ca a disparut de ceva vreme. Am observat ca limba imi este cam incarcata, dar fara afte sau alte probleme.

Cu cateva luni in urma am luat antibiotice pentru o problema dermatologica, dar am luat in acelasi timp si Nistatina, special sa nu contactez candida. Totusi, am contactat o usoara candida la nivelul organelor sexuale, dar care mi-a disparut foarte repede.

Am facut un exudat care mi-a iesit normal. Am facut si mai multe analize de sange, care mi-au indicat nivelul colesterolului la limia de sus. Celelalte analize ale urinei si sangelui au iesit in limitele normale.
Am facut analize penru bolile cu trasmitere sexuala (HIV, VDRL, Chlamidia), toate iesind negative.

Am facut o ecografie abdominata, care mi-a indicat colecistul marit si putin deformat. Medicul meu de familie spunand ca acesta ar fi factorul declansator al balonarilor si zgomotelor stomacale. Mi-a fost recomandar Redigest si Hepatoprotect, dar fara sa observ vreun rezultat notabil.

Alimentatia mea se bazeaza, de aproximativ 3 luni, pe fructe si legume, pe care le consum deseosi in stare cruda. De regula, in ficare dimineata beau cate un smoothie din fructe, iar la pranz si seara consum diverse salate. Mananc si mancare gatita, care de regula nu contine grasimi si prajeli. Carne consum foarte rar. Alimentatia mea nu a fost aceasta dintotdeauna.
Inainte am consumam carne si mancare prajita destul de frecvent, dar dupa scaderea libidoului am decis sa fac o schimbare.

Nu mai stiu exact de cand s-au declansat problemele mele cu gazele intestinale, dar imi amintesc ca prima data am resimtit scaderea libidoului, pe urma facandu-si aparitia si gazele intestinale insotite de zgomote.

In acest moment ma confrunt cu o mare dilema si nu stiu ce sa fac in continuare. Ce analize trebuie sa-mi fac in continuare pentru a depista cu exactitate cauza problemelor mele de sanatate?

Va multumesc!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Chlamydia vs Candida - asemănări și deosebiri
  • Tratarea candidozei (infecția cu Candida albicans)
  • Candidoza - tipuri și caracteristici la bărbați și femei
  • Colecistul mărit (vezica biliară mărită) - cauze și tratament
  •