candida sp

09-01-2008
cris7491
Nu este medic/terapeut
cris7491
baietelul meu de 7 ani in luna iulie la un exudat s-a descoperit ca are candida sp. dupa 6 luni de tratament cu nystatin si imunizante i-a trecut candida si a facut streptococ b hemolitic de grup a; a urmat un alt tratament cu antibiotic si un alt imunizant (luivac ).
Astazi am luat rezultatul ultimului exudat si, surpriza, are iarasi candida.Ce se intampla?
5 comentarii
0
10-01-2008, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Tratamentul antibiotic modifica flora saprofita normala a organismului si favorizeaza dezvoltarea candidei. Din aceasta cauza tratamentul anitibiotic nu se face timp indelungat. De asemenea, imunodepresia fovorizeaza aparitia si recidiva candidozei.De ce a facut baiatul dumneavoastra tratament timp de 6 luni cu nistatin? Are o boala care determina imunodepresie? Pentru candidozele orofaringiene, o alternativa de tratament este diflucanul care se poate administra timp de14 zile, la copii - in doza de 3mg pe kg corp, sub supravegherea medicului. Ii puteti da si tablete cu propolis si vit C sau proposept timp de 2-3 saptamani, miere de albine. Local, igiena riguroasa cu pasta de dinti recomandata pentru copii, eventual folosirea unei ape de gura, dimineata si seara. Numai bine.
0
13-01-2008, ora 00:00
cris7491
Nu este medic/terapeut
cris7491
pote ca nu m-am exprimat corect:printre alte medicamente ca de exemplu fluconazol sau liv52 a luat si nistatin.vineri a fost sotul meu la specialist cu baietelul si i s-a spus ca foarte rare colonii inseamna ca nu are nimic si sa nu mai chinuim copilul.i s-a mai dat 5 capsule de fluconazol si i-a dat aviz de intrare in gradinita(baiatul e la gradinita cu orar prelungit si fara analize bune nu il primeste) in orice caz luna viitoare ii mai fac un exudat sa vad cum mai sta treaba!numai bine!
0
04-06-2009, ora 22:19
anca@
Nu este medic/terapeut
anca@
buna! am candida, am fost la ginecolog. si mi-a dat ovule, dar e o problema sunt virgina si a zis sa le tai in doua!! oare le voi putea lua. inca nu am inceput tratamentul!
0
29-07-2010, ora 16:56
Alexandru_88
Nu este medic/terapeut
Alexandru_88
salut! am fost diagnosticat cu candida de aproape 1 luna de zile. Probabil ca o aveam mai demult dar de 1 luna ma tratez cu clotrimazol, diflucan, bai cu bicarbonat de sodiu, fluconazol am luat aproape tot ce este pentru candida. Nu sunt bune de nimic. As dori sa intreb daca perfuzia cu diflucan ar fi o solutie optima? Ma bate gandul pentru ca numai am nici o idee Apropo medicul imi recomandase diflucan pastila, bai cu bicarbonat si lomexin crema. un tratament f bun dar medicamentele sunt prost facute. Am auzit cica si de efectul placebo. Eu cred ca suntem in secolul 21 si ca lucrurile astea tin de rig veda si nu de farmacia noastra ultraprogresista. NU STIU CE SA MAI FAC! AJUTATI-MA! POT FACE PERFUZIE CU DIFLUCAN? ARE EFECT?
0
03-07-2011, ora 19:54
pisic_90
Nu este medic/terapeut
pisic_90
Si eu am candida.CE produse naturiste imi recomandati?Crema ovule...Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Chlamydia vs Candida - asemănări și deosebiri
  • Streptococul beta hemolitic de grup B în sarcină
  • Tratarea candidozei (infecția cu Candida albicans)
  • Candidoza - tipuri și caracteristici la bărbați și femei
  •