candidoza la barbati

466 comentarii 1 2 ..... 15 16
0
26-06-2012, ora 12:25
DanLucianPopescu
Nu este medic/terapeut
DanLucianPopescu
Buna ziua.
Stimate domnule Doctor,
Problema mea se pare ca este tot o balanita(...sau nici nu stiu cum sa-i mai spun) care ma chinuie de ani de zile.Am facut analize, teste, diverse tratamente insa aceasta recidiveaza periodic.. Acum circa 4 sapatamani a recidivat in urma unui contact sexual, cu o usturime, apoi fisura, iar mai apoi o rana urata in zona santului preputial.
Am mers de urgenta la medic, care suspecta la prima vedere a fi un herpes genital, asa ca am fost trimis la analize, unde mi-au fost recoltate probe de sange, urina si de pe tesutul in cauza. Culmea, analizele au iesit...bune! Adica, negativ si la testele herpes si la fungii, doar culturi saprofite tegumentare, care cica sunt normale.
Evident ca tratamentul in aceste saptamani a fost acelasi pe care mi l-a mai dat, printre altele, si alti dermatologi si anume fluconazol de 150mg doza unica, si unguent nidoflor, plus spalare cu apa cu bicarbonat.
A trecut episodul, rana s-a vindecat probabil pe fondul tratamentului cu fluconazol, iar explicatiile medicului specialist in urma consultului si rezultatelor de analiza, la care am fost tocmai acum o saptamana au fost doar ipotetice: soc mecanic la contact sexual sau alergie la lenjerie sau detergenti(?!).
Azi, la o saptamana dupa vizita la specialist, cu teste si analize de laborator facute am o noua rana care a debutat de duminica seara in urma ultimului contact sexual: initial usturime, apoi roseata, apoi fisuri iar acum fisurile s-au cam adancit putin.
Nu am ajuns inca inapoi la medicul specialist din lipsa de timp, insa medicul de familie mi-a recomandat sa folosesc deocamdata un unguent Triderm, de 2 ori pe zi, si sa urmaresc evolutia zonei vreo 3 zile.
Precizez ca nu recidiveaza mereu in acelasi loc, si ranile sunt de regula pe preput; foarte rar, poate de 2 ori am avut probleme pe gland...Glandul insa prezinta perioade in care are o culoare ciudata, mai inchisa, e foarte uscat si lucios (ca si cum ar avea o pelicula deasupra) si, chiar si in perioadele in care acesta este normal, prezinta permanent o mica inflamatie (roseata) la varf, la iesirea uretrei.Nu stiu daca toate aceste constatari au vreo legatura cu afectiunea propriuzisa.
Astept cu deosebit interes un raspuns din partea dumneavoastra.
Va multumesc.
Cu stima.
Lucian.
0
14-08-2012, ora 23:03
quinnn
Nu este medic/terapeut
quinnn
Buna seara!
As dori sa va intreb in legatura cu o problema pe care o are iubitul meu. Intretinem relatii sexuale fara prezervativ, iar de aproximativ 2 luni lui ii apar pe capul penisului niste bubite rosii, care dau de asemenea si o stare de mancarime. La sfatul farmacistului a folosit Fucidin si Pimafucin de 2 ori pe zi, dimineata si seara, dupa folosire iritatia dispare insa apare dupa fiecare contact sexual. Mentionez ca nu am nicio scurgere anormala, mancarimi sau iritatii. Imi puteti da un sfat cu ce ar trebui sa facem? Multumesc!
0
17-09-2012, ora 18:48
pop_emil
Nu este medic/terapeut
pop_emil
buna ziua, am si eu o problema legata de candida!in urma cu un an si ceva prietena mea a fost diagnosticata cu candida!mi-a aparut si mie mici pete pe penis si pete intre piciore si mancarimi ingrozitoare care s-au extins pana la anus!ginecologul ne-a dat si mie si prietenei mele un tratament!ei ceva pastile care contin ovule am uitat cum se numesc si flucovim cate una pe saptamna dimp de doua saptamani!la fel si mie flucovim 2 ori doua saptamani plus unguient clotrimazol atb 10 mg/g!dupa 5zile mie mi-a trecut si am intrerupt tratamentul!prietena mea l-a facut pana in capat si a scapat si ea!problema e ca mie mi-a aparut dupa un an si am facut din nou tratamentul acum pana in capat si nu mai dispare!rosata persista de pe varful penisului si rosata de la baza anusului plus mancarimi!prietena mea in schimb nu are nimic!in tot acest timp nu am intretinut relatii sexuale numai cu ea!ce sa fac?imi recomandati un tratament mai puternic?va rog sa ma ajutati cu sfaturi ca de o luna si ceva ma tot chinui sa scap si nu reusesc!


cu stima emil!
0
26-09-2012, ora 11:01
Loggy
Nu este medic/terapeut
Loggy
Buna ziua, domule doctor am si eu o intrebare si o nelamurire in acelasi timp.De mai bine de un an ma confrunt cu o candidoza nenorocita care nu se vindeca sub nici o forma.Am fost de nenumarate ori la medicul dermatolog, am urmat tratamentele care mi s-au dat cu fluconazol sub diferite scheme, nu mai folosesc sapunurile sub nici o forma, am folosit si canesten, glicerina boraxata, spalaturi cu bicarbonat si ceai de galbenele musetel... nu mai stiu ce nu am facut.In ciuda acestora nu se vede nici un remediu.Am fost sa-mi fac si analizele in pitesti:glicemia si testul anti hiv12 si au iesit negative, nu stiu ce sa mai fac si unde sa ma duc.Am o prietena care cand si cand foloseste antibiotice si cred ca de la ea am capatat-o, problema este ca la ea se pare ca s-a vindecat pentru ca am urmat amandoi acum ceva timp un tratament cu fluconazol si apoi si-a facit analizele prescrise de medicul dermatolog la care am fost si nu prezinta nici rma de candida.Simptomele sunt :mici puncte rosii si la anumite perioade de timp glandul se irita sa spun asa.. se fac niste pete rosii devine urat mirositor si parca ar da semne de o depunere.In rest nu ma deranjeaza cu mancarimi sau usturimi la urinat sau in timpul actului sexual.Am uitat sa precizez ca folosesc prezervativul.Va multumesc anticipat si astept o indrumare de la dumneavoastra.
0
01-12-2012, ora 21:49
bita35
Nu este medic/terapeut
bita35
pentru domnul doctor mihalache va rog sa ma ajutati cu un sfat am contactat un bts acum 5 ani si de atunci merg din doctor in doctor si nimeni nu stie ce am am facut zeci de analize si tratamente.nu am reusit sa scap am mancarimi insuportabile si dureri testiculare puternice si un miros urat cui ma pot adresa?toti doctorii imi spun ca nu am nimic.va multumesc
0
06-05-2013, ora 11:29
mike1000
Nu este medic/terapeut
mike1000
Buna ziua! va rog sa ma ajutati si pe mine domnule doctor...de ceva timp cred ca am o forma de candida.la inceput aveam usoare mancarimi pe capul penisului cu depuneri albicioase si urat mirositoare.am urmat un tratament cu Canesten crema la care cred ca am fost alergic (am facut nijte bubite pe gat care ulterior s.au vindecat) totusi fara nici un efect asupra candidozei...in momentul de fata nu prea mai am mancarimi (rareori) dar acele depuneri albicioase sunt destul de abundente si urat mirositoare!!...Va rog sa.mi recomandati si mie un tratament!!
0
24-05-2013, ora 22:59
florin cirstea
Nu este medic/terapeut
florin cirstea
va rog sa ma ajutati am candidoza pe limba si pe git iau nestatina 4 capsule pe zi cite zile le pot lua si vreau sa stiu daca pot lua si tanmtum verde pastile iar al doilea lucru as dori daca nu va suparati daca pot sa mananc iaur sau ce alte alimente imi recomandati
0
20-07-2013, ora 11:47
rechinul
Nu este medic/terapeut
rechinul
Buna ziua. As dori si eu un raspuns. Cand urinez am o usturime si cu 3-4 zile am avut o scurgere cu un lichid galben. Dati-mi va rog un sfat. Multumesc
0
22-07-2013, ora 01:13
adytzu007
Nu este medic/terapeut
adytzu007
Buna ziua as dori si eu o lamurire va rog. Am facut un tratament de candida cu Lomexin crema si am mai luat nu stiu ce pastila nu ii mai tin minte exact numele mi-a zis farmacita ca actioneaza timp de 7 zile. Toate bune si frumoase am facut tratamentul mi-a trecut iar dupa o perioada de vro 2 luni mi-a aparut iar. Tind sa mentionez ca acuma imi apare o pata pe capul penisului de culoare alba. Ce as putea face? Multumesc!!
0
14-10-2013, ora 19:23
danmatrix
Nu este medic/terapeut
danmatrix
Buna ziua, as dori si eu un sfat din partea dumneavoastra.Acum aproximativ 5 luni de zile am inceput sa am usturime la urinat, mai exact in partea de sus a penisului.Am luat ciprinol 7 zile, apoi la ultima pastila m-a mai lasat putin iar dupa o saptamana mi-au reaparut simptomele.Am fost si am facut urocultura care a iesit negativa, apoi am facut analiza secretiilor uretrale si au iesit negative si aceste analize.Daca era candida nu iesea la analiza secretiilor? Apoi am fost la medicul de familie si mi-a dat augmentin pt 5 zile si la fel a fost...m-a lasat putin senzatia de arsura si dupa cateva zile a reaparut. Nu stiu ce sa mai fac...va rog sa ma ajutati
0
15-01-2014, ora 12:46
cristian1978
Nu este medic/terapeut
cristian1978
Bună ziua.
De vreo 2 luni au început problemele mele: în primă fază simt o mică mâncărime în vârful penisului şi apoi îmi apar mici pete pe capul penisului şi pielea care acoperă capul se înroşeşte şi parcă se şi umflă în mică măsură. Uneori dispare singură de pe o zi pe alta. Alteori persistă. Am fost la un medic specialist şi mi-a spus să nu-mi fac griji că este doar o alergie. Am aplicat o săptămână Biazol. Totul era perfect dar, la 4-5 zile după încetarea tratamentului am avut aceleaşi simptome. Doctorul, din nou a zis să nu-mi fac griji. Şi am aplicat altă cremă: Nidoflor, 5 zile, de 2 ori pe zi. La 4-5 zile după încetarea tratamentului, simptomele reveneau. Doctorul mi-a spus să reiau tratamentul. L-am reluat de 3 ori (câte 5 zile) fără rezultat. Cum încetez tratamentul, la 4-5 zile revin simptomele. Acum parcă simt şi o mică arsură/căldură a capului penisului. Nu mă ustură la urinat, nu se scurge nimic de nicăieri, doar că deja este foarte jenant ca din 30 de zile ale lunii, 15 să fie de tratament. Dacă mă puteţi ajuta cu un diagnostic/tratament ar fi superb. Deja încep să mă gândesc că poate ar trebui să schimb doctorul... Mulţumesc frumos!
0
18-01-2015, ora 23:42
holoalex
Nu este medic/terapeut
holoalex
Buna ziua si va multumesc anticipat pentru timpul dumneavoastra ! Se pare ca am prima mea afectiune in zona genitala si anume niste bubite mici si rosii pe capul penisului impreuna cu.. sa zicem... mici mici cucuie... deformari.. Acestea combinate cu o oarecare uscaciune a zonei cu pricina. Nu prezint dureri de nici un fel sau secretii doar niste mancarimi dar si acelea sunt destul de rare. Din ce m-am interesat se pare a fi candidoza in urma unui act sexual neprotejat cu o femeie cu toaleta excesiva combinata cu antibiotice. Ea s-a tratat, am inceput si eu tratament cu Fluconazol 150mg si cu unguent Canesten crema. Sunt la sfarsitul primei saptamani de tratament... pare sa se fi vindecat... dar in erectie constat ca inca mai sunt acele bubite mici si rosii de pe gland. Este prima mea afectiune de natura aceasta si sunt putin ingrijorat pentru ca din ce am citit ar fi trebuit sa dispara pana acum. As vrea si eu un sfat, o parere, daca se poate. Ma gandesc poate si dieta o fi de vina... alcool moderat.. sucuri... lapte... Am auzit si de ceva cu bicarbonat de sodiu dar nu sunt sigur... nu stiu cum se aplica.

Va multumesc, si astept cu deosebit interes un raspuns.
0
02-03-2015, ora 08:28
Sebi1234
Nu este medic/terapeut
Sebi1234
Buna ziua. Este posibil sa fi avut o forma de candidoza mai uşoară, in decurs de 12 ani sa o observ. Cat de complicat credeţi ca ar fi acest lucru ? Si ce ar treb sa fac ?
0
26-03-2016, ora 00:12
Dan Gr
Nu este medic/terapeut
Dan Gr
Buna seara.
Domnule doctor am avut candida de aproape 2 ani cu episoade mai ușoare sau mai dure am fost la dermatolog si am aplicat mereu creme (trident, lomexim).
Însă dupa ultimul episod de candida pentru care am folosit Lomexim crema, ( Menționez ca nu aveam bubițe ci era foarte lipicios si dupa o masturbare efectiv s a crăpat pielea de la baza capului, extrem de dureros) dupa 10 zile a trecut însă de atunci aproximativ o luna am rămas cu o problema si anume decalotarea se face foarte greu, zona este foarte lipicioasa si uscata, trebuie sa am grija cum decaloteaza pt ca simt ca ma rănesc altfel. Uneori simt mici usturimi dar nu zilnic. Am încercat si singur sa aplic triderm pt 3 zile însă nu s a îmbunătățit de loc situația. Va rog frumos sa ma ajutați sunt disperat si nu mai stiu ce sa fac.
0
09-11-2017, ora 10:01
Cnf
Nu este medic/terapeut
Cnf
Salutare, am fost de curând la un Dr.venerolog pentru a mi face niste analize pentru Bts, deoarece aveam unele simptome, analizele au ieșit bine, ok, m - am.linistit, doar că după ce fac dragoste cu nevasta a 2 zi îmi apar niste bubițe roșii dese pe capul penisului care dispar de la sine in 2-3 zile și o secretie care se întărește și se albește, că o brânză și miroase.Acum dr.apune că e și de la stres, explicandu-i exact ce scriu și aici, nici nu știu ce să mai cred, nici tratament nu mi a dat, dar mi a spus sa merg la un urolog pentru senzația de jenă disconfort pe care o am și pentru care am.mers și la un Dr dermatovenerologie, simt că e ceva in interior, o senzație de căldură atunci când urinez, un jet slab, urina închisă la culoare, simt o căldură atunci când urinez, contracții la prostată, o simt încordată, dureri tot în zona prostatei, poate sa fie ceva legat si de prostată, soția spune că nu are nici o jenă după actul sexual, mulțumesc și aștept un răspuns sau o îndrumare
0
29-10-2018, ora 08:55
Bog.bog
Nu este medic/terapeut
Bog.bog
Buna ziua
De cativa ani ma lovesc de urmatoarea problema: dupa ce fac sex cu vreo partenera..dupa cateva zile aceasta acuza ceva probleme, gen candida
La mine simpomele sunt niste bubite pe penis, insotite de mancarimi.. care apar rar..o data la cateva luni.
Cand am fost la medic acuma multi ani..acesta mi-a zis ca pot face sex fara nici o problema cand aceste bubite nu sunt vizibile.
Imi puteti da o solutie la aceasta problema?
Adaugă un comentariu / răspuns
466 comentarii 1 2 ..... 15 16

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul candidozei vaginale cu iaurt - funcționează?
  • Cum să te ferești de candidoză
  • Chlamydia vs Candida - asemănări și deosebiri
  • Candidoza vaginală recurentă - opțiuni de tratament și sfaturi utile
  • Candidoza pe limbă - cum o recunoști și tratezi
  • Tratarea candidozei (infecția cu Candida albicans)
  • Candidoza - tipuri și caracteristici la bărbați și femei
  •