candidoza reactii adverse la anticonceptionale

01-12-2011
Krystyna.Kryss
Nu este medic/terapeut
Krystyna.Kryss
de doi ani am inceput sa iau anticonceptionale la foarte scurt timp mia aparut si aceasta infectie de care ma tot tratez imi dispare dar foarte putin si imi reapare. am citit pe internet ca poate fi din cauza anticonceptionalelor va rog datimi un sfat, ce parere aveti?va multumesc!
6 comentarii
0
01-12-2011, ora 20:40
Dr. Costin George Adrian
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Costin George Adrian
Teoretic s-a observat o asociere intre utilizarea contraceptiei hormonale si infectiile vaginale, o modificare a secretiei etc fara a se descoperi un mecanism f precis. Ce e de facut: excluderea altor cauze de imunitate scazuta:- diabet, hepatite etc; o antifungigrama si un tratament corect urmat de administrarea unor ovule pt refacerea florei vaginale. Eventual sa incerci sa schimbi contraceptivul cu unul care contine alt tip de progesteron (asta ca masura empirica)
0
07-01-2012, ora 21:46
carmengaspar
Nu este medic/terapeut
carmengaspar
Buna seara, anul trecut am nascut prin cezariana, doua zile mi sa facut toaleta de catre infirmiera, dupa ce m-am externat la un interval de timp am inceput sa am mancarimi pe labile mici si se aduna o secretie alba branzita, dispare dupa ciclu ear apoi dupa 2 saptamani apare iarasi.Ce poate fi si ce tratament trebuie sa fac. Nu iau nici un fel de anticonceptionale.
1
08-01-2012, ora 12:10
Dr. Costin George Adrian
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Costin George Adrian
Din cele descrise pare sa fie candidoza. Mergeti totusi la medicul ginecolog sa faca un ex de secretie vaginala si apoi sa va dea un tratament si dvs si sotului.
0
16-01-2012, ora 20:02
Krystyna.Kryss
Nu este medic/terapeut
Krystyna.Kryss
am fost si mia spus ca ma candidoza mia dat medicamente si pentru putin timp mia disparut dar mia reaparut cam dup 2-1 sap sh cat timp luam anticonceptionalele era ff abundenta secretia... si cand faceam pauza de 7 zile ma simteam my bn nici mancarimi fff sh n ici secretie multa.am deschia acest topic pentru ca am tot citit pe net ca poti avea ca reactie adversa candidoza.sh asta vreau sa aflu daca nuti priesc organismului anticonceptionalele poti face candidoza de la ele?pt ca eu la ff putin timp dupa inceperea anticonceptionalelor am capatat aceasta ciuperca nam la 2 sap sh au trecut 2 ani sh nu pot sa scap de ea.multumesc.
0
06-03-2012, ora 14:13
yramadavla
Nu este medic/terapeut
yramadavla
Si eu am patit asa de cand am schimbat "diane" cu "artizia" ; desi s'a redus perioada ciclului de la 5 la 3 zile si cantitatea, am inceput sa am niste scurgeri mirositoare. Imi raspunde va rog un medic daca sa continui ci "artizia"? In functie de ce sau cum se prescrie un anumit anticonceptional?
0
08-03-2012, ora 18:16
Krystyna.Kryss
Nu este medic/terapeut
Krystyna.Kryss
buna seara in legatura cu subiectul care lam lasata 'candidoza reactii adverse la anticonceptionale"' an renuntat la anticonceptionale am facut tratamentul sh mia disparut candidoza nu mai am probleme am 2 luni de cand am renuntat la pastile (imediat dupa ce am renuntat la pastile am facut tratamentul ) sh sunt ok.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Efecte secundare ale contraceptivelor orale combinate
  • Semnele de alarma in administrarea contraceptivelor combinate
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Candidoza vaginală în sarcină
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Studiu care atestă efectul nociv al pilulelor anticoncepționale asupra sănătății femeilor
  •