candidoza rezistenta la tratament

20-02-2008
ARABELA
Nu este medic/terapeut
ARABELA
La un control de rutina s-a gasit candidoza, nefiind prezent nici un fel de simptome.Dupa tratament cu Gynofort crema si flucoric capsule - 1 caps/zi timp de sase zile, la urmatorul control s-a constatat ca nu a disparut. Am urmat apoi tratament cu Gynozol ovul timp de 6 zile si tot nu a disparut. Intre timp am facut si spalaturi cu tantum rosa. Ce alte alternative mai am, eventual si tratamente naturiste. Am auzit ca ar fi eficint Lomoximul Este adevarat?Pot avea contact sexual cu prezervativ? sau sa mai astept
2 comentarii
0
29-08-2008, ora 00:00
Lory2008
Nu este medic/terapeut
Lory2008
Buna!Si eu am simptomele specifice candidei si m-am documentat foarte mult dupa internet, doerece nu am ajuns pana acum la medic.Din cate am inteles tratamentul trebuie repatat si in timpul acestuia sa se evite contactul sexual.Boala nu se poate agrava insa daca ai intrerupt tratamentul medicamentos poti sa te folosesti de prezervativ, eu asa fac, merg pe baza de tratamente naturiste si anume spala-te de 2ori/zi cu infuzie de galbenele, si un alt tratament bun este in cazul candidei la nivel vaginal prin imbibarea unui tampin n iaurt care contine Lactobacillus Acidophilus il introduci in vagin de 2 ori /zi.Aceasta operatiune trebuie repetata inca o zi dupa ce simptomele au disparut.
Cel mai important este sa ai o alimentatie mai stricta si anume fara paine, cat mai putine dulciuri si alimete fermentate. E bine sa mananci iaurt in care sunt culturi de bacterii.

Eu nu cred ca este absolut necesar sa recidiveze. Totul depinde de echilibrul florei vaginale. Se declanseaza de la stres, prea multe dulciuri, , umiditare, alimentatie neregulata.

Inceraca acele tratamente naturiste vei vedea ca o s ate imti mult mai bine eu deja am inceput cu infuzia de galbenele si pot spune ca nu mai am scureri vaginale cu miros neplacut, sunt foarte rare asta numai dupa 3 zile de tratament.Iti doresc multa sanatate !

Sfaturi pentru a preveni infectia vaginala cu candida:

-- Evitati hainele stramte (pantaloni de jeans sau hainele de la sala de gimnastica).

-- Evitati lenjeria intima stramta sau cea din fibre sintetice - cea din bumbac este mai sanatoasa.

-- Schimbati hainele ude cat mai repede cu putinta - nu stati cu costumul de baie ud.

-- Spalati si uscati bine zona genitala cat mai des si evitati sapunul parfumat si colorat, spumantul de baie si dusurile vaginale.
0
20-03-2010, ora 12:47
dandreea
Nu este medic/terapeut
dandreea
am candida orala si am avut si vaginala.candida vaginala mi-a trecut dar cea orala nu.am facut tratament cu klion ovule 10 zile si flucovim 150mg 8 zile.am inteles ca flucovim 150mg este foarte tare dar la mine nu a avut nici un efect.ce altceva as putea sa iau?doctorii recomnada atat de multe medicamente dar eu as vrea sa stiu care e cel mai bun.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul candidozei vaginale cu iaurt - funcționează?
  • Candidoza vaginală recurentă - opțiuni de tratament și sfaturi utile
  • Candidoza pe limbă - cum o recunoști și tratezi
  • Tratarea candidozei (infecția cu Candida albicans)
  • Un tratament mai eficient pentru candidoza vaginală
  •