carcinom

04-12-2006
rotariu
Nu este medic/terapeut
rotariu
Sotul meu are 42 de ani si a fost diagnosticat cu CARCINOM SPINOCELULAR DIFERENTIAT GRAD 1. Ulceratia a aparut acum doi ani la buza inferioara. Cat de grav este ? Considerati ca se poate trata ? Va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat ! Va multumesc !
9 comentarii
0
04-12-2006, ora 00:00
dr_giullia
Nu este medic/terapeut
dr_giullia
sigur ca se poate trata!!se poate opera!vi l-as recomanda pe prof.dr. Bucur Alexandru de la facultatea de stomatologie din bucuresti.
0
01-01-2007, ora 00:00
rotariu
Nu este medic/terapeut
rotariu
A fost operat si urmeaza sa faca sedinte de radioterapie. Nimeni nu imi spune daca se vindeca boala sau cat poate trai. Va multumesc din suflet pt incurajare, dar va rog sa imi spune-ti mai multe, parca nu mai am nici o speranta.
0
12-01-2007, ora 00:00
dr_giullia
Nu este medic/terapeut
dr_giullia
sa urmeze intocmai sfaturile specialistului!!sa faca controale regulate!daca interventia chirurgicala a fost bine efectuata, nu aveti de ce va temeti, iar asta numai vizitele regulate la specialist va pot spune!trebuie sa se protejeze de soare, praf, tutun, mizerie, frig si orice factor nociv pt buze.
0
20-07-2009, ora 19:50
costyn31
Nu este medic/terapeut
costyn31
asi vrea si eu sa stiu pentru carcinom spinocelular mediu diferentiat infiltrant, dupa operatie ce fel de tratamente cu citostatice sunt cele mai frecvente?
va multumesc
0
22-07-2009, ora 17:49
lyanageorgescu
Identitate neconfirmată
lyanageorgescu
Localizat unde?
0
18-11-2009, ora 20:33
miracle
Nu este medic/terapeut
miracle
buna ziua.as dori sa aflu si eu ptr carcinom spinocelular microinvaziv(profunzimea invaziei de 0.3cm) extins de la ventricol la comisura anterioara pe coarda vocala stanga cat de grav este este si daca dupa o operatie este nevoie de chimioterapie, radioterapie, cobaltoterapie si cam cat timp este recomandat acest tratament?care ar fi sansele de vindecare dupa parerea dvs?va multumesc.
0
09-12-2009, ora 13:18
Nastase
Nu este medic/terapeut
Nastase
buna ziua! de curand tatal meu in varsta de 60 de ani a fost diagnosticat cu "carcinom scuamos bine diferentiat cu keratinizare redusa, ulcerat si infiltrativ" biopsia fiindu-i luata de pe planseul bucal.cat de grav este si care ar fi evolutia ulterioara a bolii?multumesc anticipat
0
12-01-2010, ora 14:58
A Ivan
Nu este medic/terapeut
A Ivan
Buna ziua,


De curand, tatal meu a fost diagnosticat cu urmatoarea afectiune: carcinom cu celule scuamoase G1 dezvoltat subunghial.(degetul mic de la piciorul drept)
In urma diagnosticului, a urmat un tratament ce contine 10 sedinte de radioterapie.La aproximativ 2 saptamani de la terminarea sedintelor de radioterapie, degetul afectat de boala, este foarte inflamat si elimina o substanta incolora, iar culoarea degetului este roz/mov.
Vreau in primul rand sa va intreb daca aceasta inflamare a zonei tratate este normala si in al doilea rand, vreau sa stiu daca pacientul, tatal meu, are voie sa consume alcool in aceasta perioada.

Va multumesc anticipat

O zi buna,
Adrian Ivan
0
02-12-2010, ora 14:02
cati_2010
Nu este medic/terapeut
cati_2010
buna ziua,
sotul meu a fost operat pe 20 mai 2010 de carcinom buza inferioara.Cu rezultatul de la la anatomopatologie am mers la un medic oncolog in bacau si nu i s-a dat nici un tratament doar control la 3 luni.Inainte de externare i s-a facut o radiografie sau nu stiu exact cum se numeste pentru a se vedea daca sunt ganglioni si nu s-a depistat nimic in zona gatului.deocamdata se simte bine si nici inainte de operatie nu se simtea rau.Rezultatul de la laborator este urmatorul:keilita cronica granulomatoasa cu papilamatoza hiperkeratizica malignizata intr-un carcinom spinocelular G I microinvaziv, ulcerat, cu esudat inflamator si bazal inflamatie granulomatoasa.Excizia este larga prin tesuturile locale cu glande salivare, tesut muscular strat destrofic si tegument pilos si glande sebacee.Cod M807i/3.Ma ingrijoreaza faptul ca nu i s/a dat niciun fel de tratament dupa operatie.Ce ar trebui sa faca ?Va multumesc

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: