Carcinom anaplaznic pe Bronhie

15-05-2012
vtimea
Nu este medic/terapeut
vtimea
Buna seara, as dori si eu sa cer parerea unui specialist,
Oncologie Cluj: Rezultat Examinare:
-Traheea libera pe aprox 6 cm apoi compresiune extrinseca si infiltratie de mucoasa lateral dreapta si posterior, cu -reducerea lumenului traheal la 1/2
-pintenele traheal largit infiltrat
-arborele bronsic drept; compresiune extrinseca si infiltratie noplazica de miucoasa BPD lateral si posterior, pintenele largit la emergenta BR LSD. Proces proliferativ poliburjonat bronhia LSD posterior, BR segmentare, BR LM, LID libera.

Biopsie Hemoragica( fiindca a facut deja 6 raze), tamponament cu 4F de adrenalina, 1F andrenostazin, 1F fitomenadiona, puseu hipertensiv, s-a administrat 1F enap

Arborele Bronsic stang liber

Concluzie: Tumora mediastino-pulmonara diagnostic NEO

Rezultat biopsie: ( nu pot scrie exact fiind la tradus) carcinom anaplazic stadiu 3 atat stiu, dar maine va scriu exact daca e nevoie.

Daca ma puteti ajuta cu un sfat ce se poate face suntem disperati? O tumoare ce este situat pe bronhie nu se opereaza? In stadiu 3 tot ar trebui sa putem face ceva undeva?

Multumesc
6 comentarii
0
17-05-2012, ora 00:43
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
din pacate cancerul pe care il descrieti in examenele de mai sus nu este ceva ce se poate opera, deci la care se poate spera la vindecare. pintelene traheal este exact zona din care din trahee pleaca, ca un arbore cu 2 ramuri principale mari, plamanii. daca respectivul cancer a prins acea zona, din pacate nu poate fi rezecat.
trebuie recurs deci la tratament oncologic cu scopul de a prelungi supravietuirea si de a amana cat mai mult aparitia sau progresia simptomelor. pentru asta trebuie sa va programati cat mai repede la un consult oncologic. daca are dificultati majore de respiratie, ar trebui facuta si o programare pentru RADIOTERAPIE. ar trebui sa aveti si un examen CT de torace si abdomen, cel putin. aveti in plan aceste lucruri ? cu ce medici ati vorbit si ce vi s-a mai spus ?
0
17-05-2012, ora 10:26
vtimea
Nu este medic/terapeut
vtimea
Buna da m-am temut de raspunsul acesta, ct am facut, la un momendat au spus medici ca va trai 4 saptamani fiindca un plaman nu mai functioneaza, am fost la cluj i s-a facut din nou bronhoscopiesi biopsie care a rezultat ce v-am scris mai sus, radioterapie a facut deja 10 sedinte luni ar trebui sa mergem la chemoterapie, ce spuneti ar ajuta pt a prelungii viata sau l-am distruge cu el?
0
17-05-2012, ora 10:31
vtimea
Nu este medic/terapeut
vtimea
CT l-a abdomen nu am facut decat la torace, plamanii functioneaza amandoi dupa cum au spus medicii de la Cluj, in schimb de cateva zile il doare in partea dreapta sub plaman deci ma gandesc ca ar fii indicat un CT pt abdomen. Ce ne-ar interesa foarte mult sa ne apucam de chemoterapie sau il distrugem ? Multumesc
0
17-05-2012, ora 13:03
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
chimioterapia in mod cert are un mare beneficiu in aceasta situatie. este un lucru demonstrat. iar astazi lucrurile stau si mai bine dpdv al tolerantei, spre desebire de acum 30 de ani, cand au aparut toate legendele. desigur ca exista niste riscuri, niste stari de rau dupa tratament, posibilitatea infectiilor sau a altor probleme, mai ales daca mai are si alte boli, caderea parului de multe ori, etc, dar exista foarte multe medicamente ajutatoare, suportive sei preventive, care fac parte din arsenalul oncologului si care sunt folosite curent, inclusiv antivomitive, etc.

chimioterapia este deci cu siguranta indicata; este SINGURUL lucru care, in momentul de fata, este dovedit ca ii va prelungi viata si ii va intarzia progresia simptomelor, in situatia aceasta ingrata in care, din pacate, nu se poate spera la prea mult. desi mi se pare tras de par, daca nu chiar o enormitate, din partea oricarui medic sa-i fi zis "mai traiesti 4 saptamani" si aproape ca nu cred asta, fara tratament probabil ca nu ar fi fost departe de adevar. din pacate iradiere nu se poate face dincolo de o anumita doza.

desigur ca inainte de chimioterapie ar trebui sa aveti un CT de torace si abdomen, pentru evaluarea extensiei bolii dupa iradiere si inainte de chimio (ca punct de plecare), si nu ar strica nici un CT cerebral, sau chiar IRM. de asemenea, mai ales avand CARCINOM ANAPLAZIC, ar fi foarte util sa efectuati la un laborator privat, o analiza suplimentara a blocului de parafina: DETECTIA MUTATIEI EGFR; e extrem de importanta pentru a se vedea daca ar beneficia de un tratament mult mai tintit, foarte scump si extrem de bine tolerat, fata de chimioterapie. din pacate aceasta analiza se face din buzunarul propriu, nu e compensata de casa, si costa cateva sute de RON, poate vre 5 pana la 7-8. insa cu siguranta merita din plin, ar oferi o sansa in plus foarte buna!
0
17-05-2012, ora 22:39
vtimea
Nu este medic/terapeut
vtimea
Multumesc mult pt sfaturi si raspuns. Luni incepe chemoterapia, maine incercam sa ii facem un CT, sa vedem cum a evoluat dupa iradiere, si testul acesta EGFR de care nici nu am auzit, chiar nu inteleg de ce nu ne poate spune de lucrurile astea si medicul nostru:( dupa analize mai revin sa-mi explicati mai exact ce e de facut in continuare in cazul in care are in organism mutatia EGFR?. Am inteles ca pe langa medicamente ajuta mult si o dieta fara carne, condimente si lactate.
0
18-05-2012, ora 00:08
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
aspectul cu dieta este fals.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.