carcinom scuamos in gat

24-02-2009
didinac
Nu este medic/terapeut
didinac
Sotul meu (42 ani) a fost diagnosticat cu "Fragmente tumorale valecula dreapta (carcinom scuamos bine diferentiat, invaziv)". Analizele medicale i-au iesit bune, inclusiv ASLO (in parametrii normali), precum si radiografia pulmonara. Credeti ca o interventie chirurgicala ar rezolva problema sau ce alta metoda de tratament i-ar fi benefica? Ce pot sa fac sa il ajut? Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez. Avem o fetita minunata de 17 ani. Tatal lui a murit din cauza unui cancer la ficat acum 5 ani, credeti ca factorul ereditar are vreo semnificatie???
296 comentarii 12 ..... 9 10 Înainte ›
0
24-02-2009, ora 18:08
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Nu mai conteaza.. care factorii au influentat situatia... ereditari, de mediu sau altele!
Diagnosticul fiind confirmat prin examen anatomopatologic nu ramane semn de indoiala ca problema este serioasa, restul analizelor pot fi si normale , un timp, acest lucru vorbeste despre aceia ca boala a fost depistata la timp.. fara sa afecteze metabolizmul intregului organizm.
Numai medicul oncolog in colaborare cu ORL.. o sa decida care metoda terapeutica este binevenita in acest caz.
Din partea Dvs. se cere sa.i fiti alaturi si moral si fizic.
Trebue sa adoptati un regim alimentar sanatos sa se hidrateze bine ca sa poate face fata tratamentelor !
0
24-02-2009, ora 18:16
didinac
Nu este medic/terapeut
didinac
Va multumesc din suflet pentru raspunsul prompt. Maine mergem la Spitalul Coltea unde sper sa-l gasim pe dl prof. Popescu. Sper din tot sufletul sa fi descoperit boala la timp si sa poata fi tratata cu succes, desi el se vaita de intepaturi in gat si cap de prin noiembrie. A crezut ca e o raceala... si nu i-a dat importanta. Abia cand a vazut ca nu raspunde la tratamentul cu antibiotice timp de 5 saptamani s-a hotarat sa mearga la spital pentru mai multe investigatii. Diagnosticul mai sus mentionat l-am primit astazi in urma biopsiei.
0
24-02-2009, ora 18:19
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Da, cred ca este depistat la timp.. si in rest depinde de capacitatea organizmului de a lupta si de a invinge.
Medicii o sa decida care abordare este mai corecta.. iar Dvs.. sa.l sustineti !
Multa rabdare va doresc!
0
24-02-2009, ora 18:25
didinac
Nu este medic/terapeut
didinac
Va multumesc pentru sfaturi si incurajari. Am foarte mare nevoie de astfel de cuvinte. Va voi tine la curent cu evolutia starii sale de sanatate. Va multumesc !
0
22-03-2009, ora 21:35
didinac
Nu este medic/terapeut
didinac
Maine se implinesc 2 saptamani de la operatie. A fost cancer la radacina limbii. Prin operatie s-a extirpat laringele si o parte din radacina limbii (laringectomie supracricoidiana suprahioidiana, rezectie baza limbii, evidare ganglionara jugulocarotidiana functionala bilaterala). Se alimenteaza prin sonda, respira pe canula, i s-a recomandat laringofon. Pe 1 aprilie mergem la control cand, sper ca vom afla rezultatul la o noua biopsie. Multumim si ne rugam pentru sanatatea prof. C. R. Popescu, dr. Ene si intregii echipe de medici, asistente si infirmiere de la Spitalul Coltea.
Am rugamintea de a ma ajuta sa gasesc diete recomandate in alimentatia bolnavilor de cancer prin sonda. (pasat).
Multumesc pentru orice sfat!
0
23-03-2009, ora 07:44
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cred ca trebue sa postati aceasta intrebare si la rubrica cu alimentatie.. cu siguranta acolo sunt mai multi cunoscatori.
0
25-03-2009, ora 21:02
mirela82
Nu este medic/terapeut
mirela82
Bunicul meu in varsta de 73 ani, a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid spinocelular cheratinizant invaziv (acesta este rezultatul biopsiei ). Va rog din tot sufletul sa-mi spuneti in ce stadiu este si ce sanse de supravietuire are. Multumesc anticipat!
0
25-03-2009, ora 21:19
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Buna intrebare...
si eu de unde sa stiu in ce stadiu este daca nu l.am vazut?
Este un diagnostic serios si grav..
Numai medicul Oncolog..impreuna cu medicul ORL.. o sa decida care metoda de tratament in acest caz este mai eficienta!
Parerea personala.. este ca varsta si faptul ca procesul este Invaziv.. adic extins.. ( sa adresat tarziu)
NU o sa permita o interventie chirurgicala...!!!
De la Dvs. se cere sa.i fiti alaturi.. sa aveti grija sa nui lipseasca nimic si sa nu aiba dureri.
0
20-04-2009, ora 10:07
aurel larynx
Nu este medic/terapeut
aurel larynx
eu am suferit o laringectomie totala cu reconstructie prin dublu fragment (double lambeau ) din marele pectoral si delto pectoral, pe 2 ianuarie 2007 la o clinica din Paris.La un an de la operatie prof care m-a operat mi-a sugerat ca nu mai e cazul sa port canula.Ziua pot sa stau fara ea dar noaptea o pun deoarece cind dorm pe partea stinga am senzatia ca nu mai pot respira cum trebuie.Deasemenea am tulburari de odihna, dorm cam trei ore, profund, dupa care ma trezesc si dormitez fiind 80 la suta constient de ce se intimpla in jurul meu.Imi amortesc sau chiar ma dor muschii picioarelor fiind nevoit ca la fiecare 15 minute sa imi schimb pozitia in pat.Evident ca numai de odihna n u mai poate fi vorba, desi dimineata ma scol si petrec toata ziua in regula fara sa ma simt obosit.AM urmat cursul de logopedie de la DR. HOCIOTA, dar fara mare rezultat, fiind si un tip mai coleric, mai rau ma enervez si ma inhib ! De aceea as dori un laringofon compensat, daca poate sa imi spuna cineva ce pasi trebuie urmati, unde sa ma pot adresa.va multumesc!
1
23-04-2009, ora 18:28
didinac
Nu este medic/terapeut
didinac
Chiar astazi am intrat in posesia unui laringofon.
Iata cum am procedat:
La externare, dupa operatie, am primit recomandare din partea doctorului specialist catre Casa de Asigurari de Sanatate a judetului nostru. Acolo am facut o cerere, copie dupa buletin si copie dupa Biletul de externare. Plus dosar cu sina.
Am asteptat cam 3-4 saptamani si am fost anuntata telefonic sa ma prezint la Casa pentru ca s-a aprobat cererea. De acolo ni s-a recomandat firma cu care ei au contract, am mers acolo, am facut comanda si intr-o saptamana a sosit. Aparatul costa 14 mil. sau 17 mil., dar am primit subventie de 10.5 mil. Am completat diferenta si astazi m-am dus si l-am luat. Totul a durat de pe 20 mart. pana pe 23 apr.
0
23-04-2009, ora 21:59
aurel larynx
Nu este medic/terapeut
aurel larynx
Multumesc DIDINAC ! Daca m-am operat in alta tara, banuiesc ca nu va fi o problema !Si recomandarea cred ca o pot lua de la orice medic specialist! Doar e evident ce necazuri am!
Spune-mi te rog, sotul tau il foloseste?Poate comunica?Se intelege ce spune?Te rog da-mi citeva elemente in plus despre acest aparat>Sarut mina si promit sa nu te mai deranjez, desi poate ar fi cazul sa mai schimbam impresii!Nu ne este prea usor si un schimb de info poate fi benefic pentru toti!In Franta, toti cei operati de aceasta maladie fac parte din diverse organizatii si asociatii, schimba impresii pe net, se intilnesc cu diverse ocazii, si se sfatuiesc reciproc cu ultimele noutati!
Multam inca o data!
0
24-04-2009, ora 08:27
didinac
Nu este medic/terapeut
didinac
Da, medicul specialist va poate recomanda acest aparat. Sotul meu este internat la Institutul Fundeni si inca nu a avut ocazia sa-l folosesca, dar maine ma voi duce la el si vom vedea cum se descurca. Am vazut pe cineva la spital vorbind cu un astfel de aparat si parea totul foarte simplu, doar il tinea lipit de gat (in partea superioara) si vorbea. Se auzea ca o voce de robot, dar intelegeam perfect sunetele. Aparatul nostru arata ca un microfon, cel pe care l-am vazut la spital era ca un telefon mobil mai mic. Cred ca in functie de pret sunt si performantele, noi nu ne-am permis decat pe acesta de 14 mil.
As avea si eu multe intrebari de pus: dupa operatie ati mai urmat si alta terapie? Cat (care) este de benefica radioterapia (cobaltoterapia) sau acceleratorul liniar? Am cautat si eu astfel de organizatii, dar in orasele mici, de provincie, putin probabil sa exsiste vreuna. Multe informatii am aflat de la ceilalti pacienti din spital sau de la usa medicului oncolog din policlinica. Pe acest forum am citit despre experienta multor oameni, experiente din care intotdeauna ai ceva de invatat. Raspunsul prompt al domnului doctor m-a facut sa cred ca nu suntem singuri in suferinta noastra si important este sa avem puterea sa strigam si sigur primim ajutor. Multumim tuturor!
0
24-04-2009, ora 20:31
aurel larynx
Nu este medic/terapeut
aurel larynx
Stimata DIDINAC,
Multumesc pentru toata info, fac si eu demersuri pentru a obtine un aparat pen tru vorbit!
Ref.la intrebarile tale.cu regret eu nu pot raspunde!!desi am citit cit pentru o absolvire a unei facultati de profil, totul depinde de recomandarea medicilor!
Eu de ex.la spitalul Panduri mi-a fost atribuita aceasta boala de o somitate in materie :dr. CALARASU-al carui nume l-am intilnit ca mentor in multe clinici europene!Dupa biopsie m-a programat la operatie in trei zile!Fiind un week-end la mijloc, intimplarea a facut sa cunosc medicul de la acceleratorul nuclear de la Fundeni, care mi-a propus sa fac niste sedinte la accelerator, cuplate cu chimioterapie-in speranta ca nu ajung la operatie!Nu a fost sa fie!dupa tot chinul asta, tot acolo am ajuns!
Deci, depinde de la caz la caz! Oricum trebuie sa constientizam ca ei stiu ce trebuie facut! Nu e ca la luatul de antinevralgice!Iar mediul afectiv de acasa, al celor care il inconjura este decisiv! Ti-o spun sincer, din propria-mi experienta, din propriile-mi simtiri! Din pacate nu toti putem avea totul pe lumea asta!
Eu va doresc ce poate fi mai bine, sanatate, si nu ezita sa scrii ce mai apare nou, cu dileme si intrebari! Se va gasi cineva sa puna o vorba buna, un sfat!
multam si sanatate
0
30-04-2009, ora 12:43
irimia marian
Nu este medic/terapeut
irimia marian
Buna ziua, am si eu cateva intrebari, fost internat la clinica ORL a spitalului Coltea si am fost operat pe data de 1.04.09 la gat. diacnosticul fiind de FORMATIUNE TUMORALA AMIGDALA STANGA si ADENOPATIE LATERO-CERVICALA STANGA.. am aflat rezultatul biopsiei AMIGDALITA CRONICA (162 978-979) si METASTAZA DE CARCINOM SPINOCELULAR MEDIU DIFERENTIAT GHERATOZIC IN 1 (162 980) DIN 3 LINFOGANGLIONI (162 980-981) VREAU SA STIU CE SANSE DE VINDECARE AM SI CE FEL DE TRATAMENTE NATURISTE POT LUA.
0
05-05-2009, ora 11:54
didinac
Nu este medic/terapeut
didinac
Pt. dl. Aurel Balut
Trebuie sa va spun ca sotul meu nu se poate folosi de acel laringofon, deocamdata. Pe langa faptul ca produce un zgomot ce acopera sunetul propriu-zis mai si irita locul unde este aplicat. Poate dupa ce va trece efectul radioterapiei, cu mai multa rabdare si in timp se va obisnui sa il foloseasca. Atat eu cat si fetita ii suntem alaturi si speram ca totul va fi bine.
Pt. dl. Irimia Marian
Nu cred ca poate spune cineva ce sanse avem in fata bolii. De fapt nu trebuie sa ne raportam la boala ci la propria persoana. Acolo unde exista credinta, putere de lupta si motivatie pentru a lupta, boala este invinsa. Cat despre retetele "miraculoase" de tratamente naturiste.trebuie sa avem mare grija. Sotul meu nici nu vrea sa auda, nu ia decat ceea ce ii recomanda medicul ORL si radiolog. Eu am grija ca in alimentatie sa folosesc produse sanatoase, cat se poate ecologice.
Multumim tuturor si Dumnezeu sa ne aiba in paza Lui.
0
05-05-2009, ora 12:42
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Pentru IRIMIA MARIAN.
Despre sansa de vindecare.. numai medicul care te.a operat.. impreuna cu medicul oncolog.. poate sa.ti spuna.
sunt prea multi factori care influenteaza vindecarea !
Poti sa citesti pe romedic.. la Colaboratori... CMI dr. Flueraru. un articol despre alimentatia bolnavilor cu asa gen de patologie !
0
07-05-2009, ora 15:45
_roxy28
Nu este medic/terapeut
_roxy28
buna de ziua.am si eu o nelamurire.tatal meu a fost diagnosticat cu carcinom laringian spinocelular bine diferentiat cheratozic invaziv.invazie limfo-vasculara absenta.a fost operat in luna ianuarie, iar acum face cobaltoterapie.va rog din suflet spuneti.mice sanse de supravietuire are.medicii nu ii spun absolut nimic nici lui, nici mamei mele.va multumesc anticipat
0
07-05-2009, ora 18:30
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Fiecare pacient este foarte individual si boala decurge absolut particular.. nu putem generaliza.
daca este scos laringele cu toata tumora fara sa mai aiba metastaze... DA poate sa se vindece si sa nu mai aiba probleme( decat lipsa vocii).
Starea general aa pacientului este aceia care vorbeste despre sansele lui..
Nimeni de la distanta nu poate sa se pronunte.. decat numai medicul care l.a operat, stie ce a fost acolo.. si ce riscuri mai sunt!
0
07-05-2009, ora 18:43
aurel larynx
Nu este medic/terapeut
aurel larynx
Multumesc Didinac,
M-am interesat si sa sti ca e normal ce i se intimpla sotului tau, si are o explicatie logica! Dupa operatie si combinat cu radioterapie si ce tratamente mai face, zona de sub barbie si pe git este o zona rigida, dura la pipait! Asta face ca vibratiile care ar trebui sa sensibilizeze laringofonul si sa permita realizarea cuvintelor sa fie practic imposibila! Asa ca nu disperati in privinta asta! Eu vreau sa iti spun ca la mine refacerea dupa operatie a durat 27 de luni!!!! Deci 2 ani si ceva!!Nu pot spune ca acum e perfect, dar 27 de luni am simtit puternic efectele operatiei, care a fost intradevar foarte dificila, datorita invaziei extinse de care am fost atins!!!deci la mine a devenit acea zona mai putin dura cam la 2 ani dupa operatie!! Intrati pe site-ul celor de la SERVOX, care produc astfel de instrumente, si multe altele legate de de aceasta problema, si veti afla mai multe!Mai cauta pe site- si PROVOX pe GOOGLE ca si acolo ai de invatat! Toate cele bune si sanatate.
0
08-05-2009, ora 14:36
_roxy28
Nu este medic/terapeut
_roxy28
multumesc dl.doctor.dar sunt ingrijorata de starea de sanatate a tatalui meu, deoarece nu sunt in tara si nu pot fi alaturi de el.am intrat pe acest forum cu speranta ca voi afla mai multe despre aceasta boala.Ma ingrijoreaza faptul ca acum de cand a inceput cobaltoterapia i.a scazut pofta de mancare, pe tubul pe care il are in gat ii mai ies firisoare de sange.tin sa mentionez ca dupa operatie s.a ingrasat 12kg.
0
19-05-2009, ora 01:48
dulmant
Nu este medic/terapeut
dulmant
Buna seara tuturor,
In urma deteriorarii progresive a vocii si a capacitatii de a respira, care a dus la o interventie urgenta de deblocare a cailor resoiratorii, tatal meu a fos diagnosticat de curind cu o "Formatiune tumorala endolaringiana. Carcinom epidermoid spinocelular cheratinizant invaziv". CT-ul pe care l-a facut saptamina trecuta a aratat ca tumoarea e de 16mm, fara metastaza, etc., rezultat cate a fost interpretat de un al doilea doctor ca fiind foarte bun, sansele de vindecare fiind foarte mari. In momentul de fata tata inghite mincarea fara probleme, cu toate ca nu poate sa vorbeasca si respira printr-un tub. Ce nu inteleg e de ce primul medic zice in continuare ca e nevoie sa faca o interventie de taiere totala a laringelui, in urma careia tata va ramine fara voce si va respira permanent prin acel tub. Daca tumoarea e localizata si relativ mica, de ce e nevoie do o taiere totala a laringelui? CT-ul zice: "nodul tumoral solid avind diametrulo de 16mm, situat la nivelul comisurii anterioare a corzilor vocale". V-as ramine indatoritor pentru orice comentarii despre subiectul asta. Cu multumiri anticipate.
0
19-05-2009, ora 11:39
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Comisura anterioara a laringelui.. este locul de legatura a ambelor corzi vocale ! chear daca scoate jumatate de laringe ;. tot nu o sa poate vorbi.. dar riscul de recidiva este mai mare.. si nu cred ca ii doriti sa mai treaca peste un timp.. iarasi prin interventie chirurgicala!
Trebue scos laringele in totalitate!.. fiindca cuvanul.. invaziv.. din rezultat.. vorbeste despre sansa de a invada si alte tesuturi...!
0
22-05-2009, ora 01:05
dulmant
Nu este medic/terapeut
dulmant
Buna seara tuturor,

In primul rind as vrea sa-i multumesc domnului doctor Valeriu pentru lamurire, pentru prima data am inteles cite ceva despre asta. In al doilea rind, se pare ca problema tatalui meu e cam aceeasi ca a tatalui lui roxy. Ce ramine insa neexplicat este urmatoarea chestiune: scoaterea totala a laringelui implica doar pierderea vocii? Cel putin asa inteleg din ce e scris aici pe forum de domnul doctor. Nou ne-au spus ca va respira printr-un tub pentru restul vietii si ca exista chiar si riscul de a si minca printr-unul, daca nu "invata" sa inghita din nou. Voi vorbiti in principal de pierderea vocii dar mie asta imi pare cel mai putin important. Exista optiunea de a scoate doar o parte din laringe, asa cum sugerati domnule doctor? Si mai bine: exista optiunea de a pierde doar vocea si de a respira sio minca normal?
0
22-05-2009, ora 15:09
_roxy28
Nu este medic/terapeut
_roxy28
buna dulmant.tatal meu a avut 2 tuburi.unul prin care respira si altul prin care manca.dupa trei saptam de la operatie tubul prin care manca i l-au scos.acum mananca normal, dar a ramas cu tubul pe care respira si cu ajutorul caruia poate vb.medicul i.a spus ca ar avea sanse sa il scoata si pe asta, dar trebuie sa avem rabdare sa treaca timpul sa vedem ce va mai fi.la tatal meu zice ca ar fi faza1.multa sanatateptr toti.
0
30-05-2009, ora 01:09
andutza89
Nu este medic/terapeut
andutza89
Dulmant, ii doresc multa sanatate tatalui tau!
0
05-06-2009, ora 23:55
gior
Nu este medic/terapeut
gior
sunt gior, buna seara, si as dori si eu o lamurire daca se poate; sa/mi spuna cineva cum se interpreteaza rezultatul biopsiei sotului meu de 55 de ani care spune asa:carcinom cu celule scuamoase necheratinizant, moderat diferentiat.cod topografic:C10 pT pN pM ;cod morfologic:M=8072 / 3.este situat la laringe.asta a aparut la un an de la iradiere cu cobalt si cisplatin;
0
11-06-2009, ora 17:24
valivali27
Nu este medic/terapeut
valivali27
buna ziua.mama mea in varsta de 56 de ani in urma biopsiei a fost diagnosticata cu carcinom epidermoid spinocelular cheratinizant invaziv.starea ei este buna in prezent nefiindu-i afectat decat laringele drept.am programat-o pt operatie in luna iulie dar nu i s-a dat sa faca in prealabil citostatice urmand dupa operatie sa fac raze.medicul i-a sugerat sa se opereze si sa puna aparat defenitiv doar pentru vorbit.intrebarea mea este prin el va si respira ?pt ca de mancat va manca normal asa mi s-a spus si trebuia sa ii dea sa fac si citostatice ?multumesc mult
0
11-06-2009, ora 21:58
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
gior.
rezultatiul vorbeste despre faptul ca tratamentul nu prea a avut rezultat si tumora este prezenta.

Valivali.
in prima etapa.. cred ca o sa respire pe traheostoma. totul depinde ce fel de operatie o sa faca si cat din laringe o sa se poata pastra.. numai chirurgul.. in timpul operatiei o sa poat decide !!!
nu are rost sa va complicati gandurile cu asa fel de intrebari.. nu se poate afla nimic pana nu se deschide laringele si se vede.. cat este invadat si ce se poate pastra!
Citostatice... nu e cazul sa faca!
0
11-06-2009, ora 23:03
gior
Nu este medic/terapeut
gior
Buna seara tuturor, Sunt Gior si as dori sa-i multumesc domnului doctor Valeriu ca si-a facut timp sa citeasca si mesajul meu.As dori sa revin cu o precizare:sotul meu a avut o alta tumora situata la baza limbii ;aceea a fost radiata, si la un an de la acet tratament a aparut o alta tumora situata la laringe. Acel rezultat, acea biopsie este a acestei tumori de la laringe.Cea de la baza limbii in doua luni de tratament cu raze cobalt si cisplatin nu a mai fost, adica a disparut.Eu asta nu inteleg cum de a mai aparut o alta tumora.Probabil nu am fost prea explicita.De aceea va rugam sa-mi spuneti cum a fost posibil sa mai apara o alta tumora in conditiile cind a fost destul de precaut, adica vreau sa spun ca are un stil de viata destul de echilibrat si sanatos. Va multumesc
0
12-06-2009, ora 08:32
valivali27
Nu este medic/terapeut
valivali27
multumesc mult ca v-ati facut timp sa imi raspunedeti o sa va tin la curent.multa santate va doresc!
Adaugă un comentariu / răspuns
296 comentarii 12 ..... 9 10 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.