Carcinomatoza peritoneala, ajutor!

04-04-2013
Tatiana Pavel
Nu este medic/terapeut
Tatiana Pavel
In urma unei operatii recente i s-a pus mamei mele diagnosticul de carcinomatoza peritoneala, iar la CT-ul facut se evidentiaza micronoduli subpleurali, leziuni hipodense la nivelul parenchinului hepatic, acumulare fluid anterior interhepato-diafragmatic, lichid de staza cu nivele hidroaerice la nivelul anselor jejunale si pe ansele ileale proximale, densificari ale grasimii mezentarice prin micronoduli si ingrosari ale mezourilor.

Credeti ca se mai poate face ceva in acest stadiu ? Stiti daca mai exista vreun remediu pentru a incetini boala ?Iar daca nu... cat credeti ca mai are de trait?

Va multumesc !!
9 comentarii
0
04-04-2013, ora 22:27
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
carcinomatoza peritoneala si toate celelalte elemente descrise, ca metastazele prin ficat (cel mai probabil), prin pleura, sunt cel mai probabil marca unui cancer in stadiul IV. din pacate o situatie nevindecabila, dar tratabila, cu diferenta intre a nu face nimic pana la a face un tratament adecvat ajungand la luni de zile de viata, ba chiar ani buni. din pacate pentru a putea adapta mai bine tratamentul, ar trebui sa se localizeze tumora primara (de la care au plecat aceste metastaze) si sa se faca o biopsie din ea, cu examen histopatologic. un CT nu este suficient. are asa ceva ?
0
06-04-2013, ora 22:12
Tatiana Pavel
Nu este medic/terapeut
Tatiana Pavel
Buna seara !

Toate acestea au plecat de la un cancer de rect operat in luna noiembrie pe 27, la care rezultatul histopatologic a fost de adenocarcinom moderat diferentiat al colonului invadand peretele in totalitate, seroasa peritoneala si limfoganglioni locoregionali ( 2/3 ), margini de rezectie fara invazii.
Acum, la 4 luni de la operatie, am mers cu un sindrom ocluziv si au deschis-o, iar dupa aceea mi-au spus ca nu au putut face nimic. La diagnosticul de externare scrie: " alte obstructii intestinale si nespecificate, tumora maligna secundara a ficatului, tumora maligna secundara a organelor digestive, alte si neprecizate ".

La aceste diagnostice, ce mai avem de facut ? Sa-i asteptam moartea ?

As incerca orice... si ma gandeam la vitamina B17 pentru ca am citit foarte multe cazuri in care tumorile au intrat in remisie. Sau sunt doar marturii mincinoase ? Dvs ce ma sfatuiti ?

Va multumesc mult !
0
07-04-2013, ora 23:23
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
sunt marturii mincinoase. vitamina B17 nu e altceva decat un produs potential foarte toxic, fara niciun beneficiu medical. ce poti sa faci este sa mergi la un consult oncologic, cu toate datele legate de boala, adica buletin histopatologic, protocoalele operatorii si un CT recent, spre a se vedea daca poate fi inceput un tratament chimioterapic. de altfel aceasta recomandare trebuia sa fie trecuta pe undeva pe unul din buletinele de externare de pe la chirurgii pe la care a fost.
0
08-04-2013, ora 06:26
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Un singur lucru mai aveti de facut in situatia data ! Sa va internati mama la sectia de infectioase si sa o trateze de candida generalizata ! Stiu ei acolo cu ce ! Extractul de samburi de caisa este total depasit in acest stadiu !
0
08-04-2013, ora 09:15
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
atentie ca stevens nu e medic, e un impostor care nu stie despre ce vorbeste! sfaturile lui sunt periculoase.
0
08-04-2013, ora 10:07
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
E periculos sa se interneze in spital ?! Ma gandeam ca-i pune si un diagnostic acolo, ii face o biopsie eventual sau ce mai trebuie si apoi o trateaza pe doamna ! Insa diagnosticul este indeobste cunoscut pentru ca in TOATE evaluarile post-mortem, adica 100% din cazurile analizate, s-a gasit candida in tumori !
0
08-04-2013, ora 10:15
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
ce biopsie, tu ai citit numai prima postare ? nu vezi ca a scris de o recidiva a unui adenocarcinom colonic foarte avansat ?

cu candida: serios ? sa stii ca s-au gasit si se pot gasi multe ciuperci, bacterii termofile si nu numai, si chiar praf si pamant pe toate suprafetele livide de pe lumea asta, asa cum devine si orice corp uman dupa moarte, care lasa natura sa-si revendice drepturile. doar nu pretinzi ca necropsiile se fac cat timp omul e in viata ? bacterii si fungi sunt PESTE TOT in jurul nostru, inclusiv pe masa ta din bucatarie, nu inseamna ca ele iti dau cancer.
0
08-04-2013, ora 11:12
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Pana la pamant se poate face o biopsie din ficat din acele zone 'hipodense'! Nu vorbim de probe contaminate !!
Sau se poate face o mica incizie laparoscopica in abdomen si sa se ia o proba din acele 'mase albe' binecunoscute la orice cancer !

Deci d-na Tatiana cereti aceasta internare si tratament corespunzator ! Nu mai amanati, orice zi e pretioasa !
0
08-04-2013, ora 20:14
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
a, interesant! deci daca faci o biopsie "cat esti viu" dintr-o tumora, din ficat sau nu conteaza unde, tu esti 100% sigur ca gasesti "candida" in ea ? mizezi brevetul tau de anatomopatolog pe afirmatia asta ?

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.