cardiopatie hipertensiva.. cat e de grava aceasta boala?

02-10-2007
NIGHEAR
Nu este medic/terapeut
NIGHEAR
buna ziua, am si eu o intrebare, am fost diagnosticata cu cardiopatie hipertensiva imi puteti spune si mie va rog frumos cit de grava este aceasta boala?
3 comentarii
0
02-10-2007, ora 00:00
Dr. Halpern Rafael
Chirurgie vasculara, Bucuresti
Dr. Halpern Rafael
Cardiopatia hipertensiva este determinata de tensiunea arteriala crescuta.
Inima pompeaza sange in aorta (vasul principal al organismului). Daca exista o tensiune arteriala crescuta atunci munca muschiului cardiac este mare. Pentru a se adapta acestei presiuni (tensiuni) crescute din aorta, muschiul inimii se hipertrofiaza (se ingroasa. In final daca hipertrofia este accentuata, atunci inima nu se va mai umple cu o cantitate de sange suficienta si atunci debitul cardiac va scade. Deasemeni muschiul cardiac va obosi. Acest fapt va duce la insuficienta cardiaca.
Asadar ce aveti de facut in primul rand este sa va CONTROLATI TENSIUNEA sa nu se ajunga la scaderea umplerii cardiace, a fractiei de ejectie si in final la scaderea debitului cardiac cu insuficienta cardiaca consecutiva.
Hipertensiunea este periculoasa nu numai prin afectarea muschiului cardiac dar si a altor organe tinta precum ochii si rinichii. Inteleg ca aveti 25 de ani. In acest caz ar fi bine sa va investigati corect pentru a determina care este cauza hipertensiunii arteriale.
De multe ori la aceste varsta la femei tinere cauza hipertensiunii pulmonare este data de una sau mai multe stenoze la nivelul arterei renale.
De aceea va recomand sa va investigati functia renala (uree, creatinina sangvina) si sa efectuati o ecografie Duplex a arterelor renale efectuata de un ecografist cu experienta in aceasta patologie!
Daca nu se poate recomanda o arteriografia a arterelor renale.
Oricum e bine sa va vada un cardiolog cu experienta.
In concluzie sa va raspund la intrebarea dumneavoastra, problema este destul de serioasa si necesita o investigare in profunzime, amanuntita si efectuata de cardiologi cu mare experienta.
Daca nu exista o hipertrofie a muschiului cardiac importanta in principiu nu e grava afectiunea cardiaca, insa trebuie avut mare grija pentru viitor sa va mentineti o tentiune arteriala in limite normale si sa va descoperiti si sa va tratati cauza hipertensiunii arteriale
0
02-10-2007, ora 00:00
Dr. Halpern Rafael
Chirurgie vasculara, Bucuresti
Dr. Halpern Rafael
ERATA: De multe ori la aceste varsta la femei tinere cauza hipertensiunii ARTERIALE este data de una sau mai multe stenoze la nivelul arterei renale.
0
09-03-2010, ora 20:01
vasa
Nu este medic/terapeut
vasa
Buna ziua.Sunt diagnosticat cu cardiopatie ischemica dureroasa, boala coronariana monovasculara (stenoza50% pe artera descendenta anterioara), anginapectorala de efort stabila ccs2, hipertensiune arteriala esentiala gradul 3 risccardiovascular foarte inalt, cardiopatie hipertensiva.Ultimile analize au iesit aprox. bine Ultima medicatie:Nebilet 5mg ora9, Ramipril 10 ora7-19.Leridip20 ora14 tertensif 1, 5 dim Mononitron60 7-22 Asp dupa pranz Simvor40 seara Testul de efort dezastru.m-am lasat de fumat. Dar nu stiu cum sa ma las de angina asta ma chinuie A dracului ca nu are un anume program Am 56 de ani. Si mama a fost bolnava de inima dar a duso pana la 78 de ani. Dati-mi un sfat, e pentru a 5 oara cand m-i se schimba medicatia. Schimb aerul cu solul sau schimb dr.SA aveti noroc.(cei de pe Atlantic au fost sanatosi dar n-or avut noroc). Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici