care este cel mai eficient tratamentul pt toxoplazmoza?

14-12-2011
cryss nico
Nu este medic/terapeut
cryss nico
Buna ziua,

Deoarece imi doresc sa raman insarcinata anul urmator, am facut o serie de analize specifice, inclusiv COMPLEXUL TORCH.
In urma acestui test mi-a fost descoperita Toxoplazmoza cronica.Mentionez ca diagnosticul a fost pus de catre un medic de boli infectioase, dar nu sunt absolut sigura ca este cel mai bun tratament.
Valorile analizelor mele sunt TOXO IGg650 iar Toxo IGm este de 0, 218.
Mentionez ca am repetat analizele la 30 de zile dupa ce am urmat tratamentul prescris de medic(tratamentul trebuie urmat 3 luni).
Tratamentul administrat contine 4 tipuri diferite de antibiotice(AZITROX, DECARIS, ROVAMICINA, CLYNDAMICINA).
Medicul meu de familie cand a vazut aceste pastile a zis ca sunt extrem de multe si crede ca dupa acest tratament este posibil sa fac si alte complicatii la stomac.
Mentionez ca dupa prima luna de la adiministrare, desi am luat si pansament gastric am crampe la stomac precum si alte simptome.
Saptamana urmatoare trebuie sa reiau tratamentul si sincer ma gandesc cu groaza ca iarasi trebuie sa inghit, la fel ca in prima luna, aproximativ 120 de pastile in 10 zile si sa am dureri ingrozitoare de stomac.
Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra cat mai curand posibil.
Va doresc o zi placuta!
Cristina
2 comentarii
0
14-12-2011, ora 15:36
Dr. Cacicovschi Cristina
Obstetrica-ginecologie, Iasi
Dr. Cacicovschi Cristina
Buna ziua,
Nu stiu cine v-a recomadat tratamentul, dar in cazul Toxoplasmozei cronice nu trebuie urmat nici un tratament. Aceasta afectiune trebuie tratata doar in faza acuta, asta in cazul in care ati fost diagnosticata. Aproximativ 80% din populatie are anticorpi anti Toxoplasma fara sa fi avut vreodata vreo manifestre clinica a acestei afectiuni.
Dumneavoastra aveti Ig G pozitiv si Ig M negativ si ca urmare sunteti imunizata contra Toxoplasmei si nu aveti cum sa mai contactati inca o data aceasta afectiune.
0
20-09-2012, ora 18:05
oanastan
Nu este medic/terapeut
oanastan
buna ziua am o sora de 16 ani si a fost diagnosticata cu cecitate progresiva in urma analizelor efectuate au constatat ca provine de la toxoplazmoza cronica este posibil?
mai avem vreo speranta de vindecare ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul