Care este starea dupa operatie de tiroida?

3508 comentarii 1 2 ..... 454647 ..... 116 117 Înainte ›
1
02-07-2016, ora 09:45
fran57
Nu este medic/terapeut
fran57
Inca ceva,
Vreau sa va intreb daca aveti stari de greata, mai ales dimineata ? Nu stiu pe seama cui sa le pun ? Poate ca am TSH-ul prea mic?( 0, 02)
1
02-07-2016, ora 10:15
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
http://www.askapatient.com/adverse-events.asp?drug=SYNTHROID
Se pare ca greata e pe primele locuri la efectele adverse "raportate" de utilizatorii de levotiroxina sodica. Si starea de hypertiroidism are destule efecte adverse.

In alta ordine de idei, e bine de stiut ca unul din putinii chirurgi din lume care opereaza metastaze pulmonare e in Romania:
http://www.ziardecluj.ro/povestea-medicului-dan-nicolau-singurul-din-romania-care-opereaza-metastaze-pulmonare
0
02-07-2016, ora 11:06
Aisha24
Nu este medic/terapeut
Aisha24
darius2 eu am facut operatia in Olanda si tot aici mi s-a facut si biopsia si am descoperit acest cancer tiroidian. Medicii de aici m-au incurajat si mi-au zis ca este o forma usoara de cancer, ca acest cancer tiroidian nu este atat de agresiv precum alte tipuri de cancer.. Eu sunt foarte optimista si sper din tot sufletul ca totul sa fie bine. Mai am acest hop cu terapia de iod si cam atat. Multa sanatate tuturor si capul sus.
0
02-07-2016, ora 20:17
Ana.Maria12
Nu este medic/terapeut
Ana.Maria12
Greata nu prea, oricum eu nu am ajuns cu tsh asa jos. Sub 0.2 cred ca am toate simptomele de hipertiroidism posibile. Eu asa am stat cu tsh pana la iod = 0.2. Fran eu dimineata ma trezesc lesinata de foame...mi-e rău chiar uneori. Trebuie sa inghit ceva. Simt ca respir greu uneori. Cand gasisem doza optima eram ca un om normal.
Abia astept sa refac tsh sapt viitoare, pt ca mi se pare ciudat ca inainte de iod pe doza asta sa fiu ok, iar acum sa am simptome de hiper. Ma gandeam ca o sa fie invers, si nu o sa mai ajung cu tsh sub 1 pe doza asta.
0
04-07-2016, ora 19:49
Ana.Maria12
Nu este medic/terapeut
Ana.Maria12
Azi am refacut analizele sa vad cum stau. Iau aceeasi doza ca si inainte de iod...si cu toate astea, acum dupa 6 sapt dupa iod tsh=0.5 (0.27-4.2) si ft4=28 (12-22). Imi e rău, ma iau palpitaţiile si imi tremura mainile. Si inima simt ca imi bate aiurea cateodata. Sa nu mai zic ca iarasi am spasme musculare si ma dor articulatiile. Mai mult imi iese si vsh=32, si trebuia sa fie max 20.
0
04-07-2016, ora 21:20
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
E prea devreme, organismul nu s-a echilibrat.
Ai trecut de la o stare de hipotiroidism sever cu 70-80 TSH la un TSH de 0.5 in doar 6 saptamani. Trecerea a fost prea rapida si de aici toate starile astea. FT4 e prea mare, endocrinologul cred ca poate reduce un timp doza de euthyrox. Cel mai bine ar fi fost sa te fi programat deja la dr. Goldstein, in ciuda cozilor.
Doza de 100 mci contribuie si ea la tot felul de dereglari temporare in prinul rand hematologice, dar nu numai, poate contribui si la cresterea peste limite a FT4.
Pana la urma se va regla totul, dar poate dura destul. Si cam totul se datoreaza tratamentului excesiv, nejustificat.
0
04-07-2016, ora 22:06
Ana.Maria12
Nu este medic/terapeut
Ana.Maria12
Mersi Blue. Merg si la endo zilele astea si sigur imi va micsora doza. Recunosc ca am revenit in Bucuresti, după perioada de stat "all by myself", si am ajuns la job intr-un haos de nedescris, si ca întotdeauna m-am lasat prinsa de el.
Habar nu am cum sa fac o programare la Goldstein, sun la spital sau ma duc acolo direct? Nu am fost niciodata la Parhon.
Sper ca doza asta "minune" sa nu lase efecte adverse. Ce inseamna destul? Luni, ani?
0
04-07-2016, ora 22:31
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
La medicina nucleara trebuie sa mergi sa te programezi la asistenta sefa. Evita lunea si joia cand se fac internari. Cand o sa te programeze, nu stiu, e foarte aglomerat.

Destul poate insemna pana la un an, daca se regleaza si doza de euthirox corect si daca nu apar alte complcatii.
0
05-07-2016, ora 07:34
flo2110
Nu este medic/terapeut
flo2110
Buna dimineata,
Anamaria, la Parhon nu se fac programari.
Se intra im functie de ordinea in care ai venit.
Eu am ajuns acolo pe la 7.30 si aveam 9 persoane in fata deja.(mi-am luat o zi libera de la job pt asta pt ca nu stiam cand termin.).
Dl dr era deja acolo, cred ca e unul din putinii medici care vin la ora aia matinala si dupa 5 min ne zice sa intram in ordinea in care am venit.
Ce mai pot sa iti zic e ca de ieri nu se mai fac internari, sectia este decontaminata si urmeaza concediile.Se fac doar consultari si controale.
Sfatul meu e sa mergi sa vezi si parerea dlui dr deoarece pana si eu care am o situatie mai complicata decat a ta, probabil nu voi mai lua alta doza.
Daca vrei mai multe detalii, oricand cu drag.
o zi minunata tuturor!
0
05-07-2016, ora 09:04
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
Chestia cu "nu se fac programari" e valabila pentru cei luati deja in evidenta si care nu vin cand vor ei, de regula. Asa ca un nou pacient trebuie sa se inregistreze/programeze ca sa intre la consultatie.
Oricum, principalul e sa ajungi acolo.
0
05-07-2016, ora 09:11
Ana.Maria12
Nu este medic/terapeut
Ana.Maria12
Complicatii??? Ce mai poate aparea? Astepti un an sa-ti revii cat de cat, apoi trebuie sa intrerupi din nou euthyrox pt o alta cura sau control? Si asta an de an? Pai si noi cand o sa ne simtim normal?
M-ai pus pe ganduri. De o sapt, imi simt piciorul drept mai imflamat si a aparut o usoara roseata, pe o portiune de 5-6 cm. Nu m-am indurat sa merg la medicul de fam pana nu am relizat ca nu e ok cand calc(simteam o tensiune in picior) si situatia nu se amelioreaza. Mi-a recomandat sa fac eco Doppler si pana atunci pastile si unguent cu heparina. Situatia s-a imbunatatit de 2 zile de când le iau. Merg la doper joi, dar nu vreau sa cred ca asta e o complicatie a iodului. Nu am avut niciodata probleme de circulatie, sau picioare umflate si obosite.
0
05-07-2016, ora 09:19
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
Pentru cei cu risc scazut de recidiva, dr Godstein verifica TG numai pe intrerupere de tratament la intervale de 2-3 ani. Ghidurile internationale recomanda chiar sa nu se intrerupa tratamentul pt masurarea TG la cei cu risc scazut. Asa ca nu e chiar de nesuportat. Sper sa nu urmeze alte cure, nu vorbesc de Fundeni, acolo e alt film.
0
05-07-2016, ora 09:52
Ana.Maria12
Nu este medic/terapeut
Ana.Maria12
Am inteles! Adica e posibil ca si Goldstein sa-mi dea alta doza??? Am vb la tel cu doc mea endocrinolog si i-am povestit toata tararaia. M-a asigurat ca doza "minune" nu ma va afecta. A rămas uimita ca markerii au fost negativi si pe intrerupere de euthyrox, de obicei acestia se negativeaza abia dupa ablatie. Foarte rar sunt negativi dupa operatie. Rezultatele sunt ffffff bune si trebuie urmărită situatia, nu sarit direct la alta doza. Si dumneaei crede ca 100 mci au ras toate resturile rămase pe acolo. Dar, imi zice ca Dna doc Zamfirescu da iod pana nu mai capteaza pe niciunde. Deci cu toate ca scintigrafia a fost considerata negativa, tot se mai da o cura cu iod. Erau resturi de la nivelul lojei tiroidiene.
O sa ma inarmez cu rabdare si o sa merg la dr Goldstein sa vedem ce are de zis.
Deci, pt a merge la Goldstein am nevoie de vreo trimitere sau ma duc pur si simplu la usa cabinetului dumnealui? Trebuie sa ma inregistrez pe acolo pe undeva?
0
05-07-2016, ora 09:57
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
Mai mult ca sigur n-o sa primesti o noua doza.
Nu cred ca tb trimitere, dar trebuie sa ai toate actele cu diagnosticul, analizele si tratamentul urmat.
Nu inteleg uimirea endocrinologului, majoritatea carcinoamelor papilare tiroidiene se vindeca deja chirurgical.
0
05-07-2016, ora 10:11
fran57
Nu este medic/terapeut
fran57
Buna dimineata,
Flo2110, cate cure de iod ai facut? Ce a zis dr Goldstein, ce ti-a recomandatpe viitor? poti sa imi zici ce val are tg-ul tau ? eu am fost la el si aveam tg -ul in trend de crestere ( de la 1, 1 la 1, 9) si aveam si nodulii la plamani deja gasiti la ct scan - care eu credeam ca nu au legatura cu tiroida - si mi-a zis sa merg acasa ca visez eu prostii, ca nodulii nu sunt nimic important. Ct-scan l-am facut la recomandarea chirurgului inainte de operatie. Dr de la Parhon a zis: du-te tu acasa ca nu ai nimic si fa o programare la telefon. Am zis : pai as vrea sa ma programez chiar acum daca tot am venit din provincie, si credeti-ma ca nu stau aproape de Buc ( 500 km). A zis nu, ca se fac niste schimbari in spital, etc. am zis : pai la telefon e ff greu, si a zis : suna tu mereu ca va raspunde cineva pana la urma. Poftimmmm?????
Daca tot sunt acolo.. nu ma pot programa la control? trebuie sa sun?
Am plecat de acolo fff confuza, nelamurita ce aveam de fapt... de ce crestea tg-ul si nu stiam incotro sa mai merg...
Nimeni nu mi-a zis : vezi ca nu raspunzi la iod, nu captezi iodul, ca ai o varianta trabeculara care nu capteaza... du-te la un oncolg, etc. Sunt fff dezamagita de toti doctorii. Dar poate asa trebuie sa fie !!!
As vrea sa stiu daca mai e cineva in situatia mea ???
AnaMaria, nu te ingrijora, de la o doza de iod nu patesti nimic, cred ca te gandesti prea mult la ce ai avut. Crede-ma : nu ai nimic acum, esti vindecata, iodul se va duce cu timpul si toate starile care le ai sunt din cauza psihicului care ne afecteaza... o data ce ai trecut prin asa un diagnostic.
Era o fata ca tine la spital si avea tg-80 si nu capta iodul. Aia era o problema. TU nu ai absolut
NIMIC.
Va doresc o zi minunata !!! Trebuie sa luptam pt viata - mai ales asta e pt Marielelena !!!!!
Dzeu ne-a dat viata si trebuie sa luptam pt ea. Nu avem voie sa ne lasam batuti!!!!
0
05-07-2016, ora 10:57
Ana.Maria12
Nu este medic/terapeut
Ana.Maria12
Tg a fost negativ tot timpul sub euthyrox. Se aştepta ca pe intrerupere sa fie intradevar mic, sub 1, dar nu negativ. Trebuie sa mai reduc puţin euthyrox, dar sa nu sar cu tsh peste 1. Mi-a zis ca e prea mare doza in mom asta.
Multumesc Fran! Optimismul tau e o lectie de viata pentru mine! Intradevar era o mare problema daca nu captam iodul. Când aveti programarea pt iod la Fundeni?
0
05-07-2016, ora 11:39
Ela02
Nu este medic/terapeut
Ela02
Draga Fran, dezamagita de doctorii sint si eu, doar în sensul că nu stau cu noi de vb, să ne explice ce anume trebuie să facem, etc.mereu mi se spune că o să mă fac bine, sa stau liniștită etc...multe am aflat de la voi, de pe site, habar nu aveam de valorile tg, de tsh si multe altele.Nu pot să spun că nu s-au purtat frumos.Am încredere în ce spun ei si sper sa nu fiu dezamagita
0
05-07-2016, ora 11:46
Ela02
Nu este medic/terapeut
Ela02
Iar de programare, nu am ce spune Dr.endocrinolog să ocupat, dinsa a trimis mail la Cluj etc.Iar acum la control în noiembrie mi-au spus cei de acolo cînd sa merg.
0
05-07-2016, ora 11:47
Ela02
Nu este medic/terapeut
Ela02
Fran să continui să fi optimista, Dumnezeu ne va ajuta pe toți.
0
05-07-2016, ora 20:59
flo2110
Nu este medic/terapeut
flo2110
Fran: eu am facut prima data iod.Abia m am operat de cateva luni iar tg ul la internare a fost 0.512.parea sa fie ok.
o sa merg la control in septembrie iar dr mi-a zis ca vedem atunci cum stam.
mie mi s a parut un om super ok pt ca nu s-a aruncat sa imi zica ca sunt bine sau ca nu sunt, ci pur si simplu mi s a parut realist.De fapt asa si preferam.
Conteaza ca noi sa fim increzatoare si optimiste.
Sper ca toti de aici sa trecem cu.bine peste toate.
0
05-07-2016, ora 22:32
fran57
Nu este medic/terapeut
fran57
Blue-Tux, am uitat sa iti multumesc pt informatia cu dc de la Cluj. O sa am in vedere.Dc din Turcia a zis ca nu e de operat pt ca nodulii sunt raspanditi, nu sunt toti mai apropiati.
Da, este adevarat ca dc de la Parhon e ff de treaba, cu mine a fost la fel, numai ca nu mi-a dat nici o solutie la problema mea. Adica nu o solutie ci mai degraba voiam sa stiu ce sa fac pt imi crestea tg-ul si nu stiam de ce. Facusem iod in aprilie si eu in septembrie aveam deja tg-ul in crrestere si nu eram inca programata pt o noua evaluare. Si nici nu a mentionat nimic ca as fi non avida de iod si alte viitoare investigatii care le puteam face ( Ct, Petct..etc). Pur si simplu m-a trimis acasa ca nu am nimic.
Ma gandesc ca poate el stie ceva si asa face cu toata lumea sa nu panicheze pacientii? Nici nu mai stiu ce sa cred.
De fapt, nici un alt doctor nu a zis nimic de cazul meu.
Va inchipuiti ca asa credeam si eu ca sunt vindecata, imi scazu-se tg-ul de la 9 la 1, 1( fara tratament) si 0, 06 cu tratament. Imi luasem gandul de la boala, imi traiam viata ca inainte, si dintr-o data, in cateva luni, a inceput sa creasca tg-ul. L-am facut pe tratament la mine in oras, si am avut un soc: era 1, 5( de la 0, 06) - mi-am zis: lasa ca nu e nimic, fac alta doza de iod si imi scade iar... Nici macar nu stiam ca sunt cazuri in care nu capteaza iodul, ca sunt multe feluri de carcinoame foliculare, Nimeni nu mi-a zis nimic: adica; primul chirurg-Iasi, endocrinologul-Iasi, dc Piciu-Cluj, chirurgul_Bucuresti, Dc de la Sanador, Endo-Bucuresti, Dc - Parhon. la cati doctori ar mai trebui sa merg sa imi citeasca un rezultat de la biopsie?
Nu vreau sa va sperii, dar am invatat multe pe net, chiar ff multe. Avem pe acest site oameni ff bine informati si cu bune intentii. De aceea recomand la toata lumea sa nu mai stea pe ganduri daca sa se opereze sau nu. Sper ca nu am suparat pe nimeni cu vorbaria mea !!! Doamne ajuta la toata lumea !!
0
05-07-2016, ora 22:37
fran57
Nu este medic/terapeut
fran57
Flo2110,
Si tu cred ca esti o norocoasa. Cu asa o valoate a tg-ului ai toate sansele sa uiti ca i fost vreodata pe acest site. Ma bucur pt voi, fete tinere, ca nu ati lasat nodulii prea mult si v-ati operat la timp. Nu cred ca vei mai face iod, Dzeu e cu tine. Va pup pe toti
0
06-07-2016, ora 13:02
darius2
Nu este medic/terapeut
darius2
Fran57@, buna tuturor voiam sa te intreb daca analiza histopatologica ai facuto in tara si daca da unde si de ce nu o faci si in strainatate poate acolo primesti mai multe informatii sau si un diagnostic mult mai precis. Multa sanatate
0
06-07-2016, ora 14:24
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
@Fran57

Vedeti ca medicul de la CLUJ e specializat pe.Chirurgia laser a metastazelor pulmonare multiple, adica opereaza cu laser in conditii de maxima precizie si siguranta.
Cred ca o consultatie n-ar strica pana nu se retrage din activitate, are si site si pagina de Facebook.

Cat despre dr Goldstein, dansul probabil vroia sa urmareasca trendul TG, in multe centre nucleare nu se reintervine cu I131 decat dupa ce TG > 10. Si daca aplica iodul tot ar fi fost inutil pentru ca eventualii noduli nu mai capteaza.
In rest, are zeci de mii de pacienti pe cap si e de inteles. De managementul bolii trebuie sa se ocupe endocrinologul.
Eu tot nu sunt convins ca imaginile alea sunt noduli de tiroida - dar asta e parerea mea de nespecialist.
S-au modificat intre controale? TG stimulata si AntiTG ce valori au?

Darius are dreptate, de la raportul patologic dupa operatie porneste totul.
Sunt foarte curios cum suna acest raport, complet. Si poate ca o a doua opinie de la, Babes' n-ar strica.
0
06-07-2016, ora 16:40
Ana.Maria12
Nu este medic/terapeut
Ana.Maria12
Azi am fost la endocrinolog. I-am aratat toate cele facute la Fundeni. Dupa 5 minute de tacere in care a analizat toate hartiile si in care eu turuiam intruna despre cele patite la Fundeni, mi-a spus foarte clar si apasat: nu mai ai nimic. Nu mai e nimic acolo, nu mai are ce sa recidiveze vreodata. Mi-a ordonat sa merg la Goldstein. Din punctul dumneaei de vedere nici nu se mai pune problema de alta cura. E sigura ca Goldstein o sa-mi spuna acelasi lucru.
Se intreba pt ce alta cura, pt ca resturile au fost minuscule, tg si atg erau deja negative, nodulul a fost mic, incapsulat iar doza asta sigur, sigur nu mai lasa nimic in urma. Consideră ca doza a fost prea mare pt diagnosticul pe care l-am avut. Ok, sa zicem ca dau doza mare sa fie siguri, dar nu înţelegea pt ce si o a doua in cazul meu. Si oricum se indoieste ca ar fi existat acel rest de 7 mm pe care l-au gasit la eco la fundeni.pana sa ajung acolo endocrinologul meu nu a vazut nici un rest (nu este vreun incepator, e un doctor cu experienta). Ultima eco o facusem cu 3 luni inainte.
Cam asa stau lucrurile... Acum trebuie sa ajung la Goldstein. Oare e de acord sa vin de acum inainte pt controale la dumnealui cu toate ca am facut iod la Fundeni?
Numai bine tuturor!!!!!
0
07-07-2016, ora 08:30
fran57
Nu este medic/terapeut
fran57
Blue-Tux, multumesc mult pt informatia data.Ma voi gandi ff bine . Nici nu stiu ce sa fac. Am auzit cazuri care s-au operat si apoi le-au aparut alti noduli. Ma gandesc sa nu umblu acolo . Deocamdata sunt la faza de monitorizare mai ales ca nu am simptome prea urate. Mi s-au umflat mainile (degetele) si picioarele ( la glezne) si mi se pare mie ca am o culoare cam portocalie a pielii ca si cum as fi bronzata. Toata lumea imi zice ca am fost la mare !!!!
Apropo de mare, am intrebat dc de la tiroida.ro - am voie sa merg la mare ? si mi-a raspuns : da, nici o problema. Apoi alti doctori au zis: nuuuuuu, nu ai voie. Etc.- No coments.
Da, nodulii au crescut in 2 ani cu aprox 2mm, au trend de crestere. Tg -ul a fost la ultimul control( 13iunie)- fara tratament = 54!!!!, a crescut ff mult ( cu tratament era 4, 8) anti-tg= 12.
Diagnosticul initial a fost: carcinom papilar varianta foliculara si trabeculara la un lob ci celalalt lob avea numai varianta foliculara. Pe ambii lobi am avut : PT1NoMo.
0
07-07-2016, ora 08:59
fran57
Nu este medic/terapeut
fran57
Am trmis din greseala fara sa termin povestea.
Asa, deci eram ff bucuroasa ca nu am nimic invaziv, totul incapsulat. Tg imediat dupa operatie si inainte de primul iod era 9, deci nu prea mare. A scazut dupa primul iod pana la 1, 1 - fara tratament ( in 6 luni ) si 0, 06 cu tratament. Ca apoi, dupa alte 9 luni sa inceapa sa creasca, etc, stiti povestea mai departe.
Nimeni nu a pomenit nimic ca as avea varianta trabeculara, care nu absoarbe bine iodul, care recidiveaza mai usor, nu stiam nici eu absolut nimic pana nu am aflat de la Blue-Tux. Multumesc Blue-Tux pt tot!!!!!!. Altfel eram si acum pe la toti doctorii sa caut de ce creste tg-ul, mi se parea ca am numai noduli pe la gat ( nu mai am nimic la gat acum)
In Turcia, la ultimul control, dupa analiza cazului meu in consiliul medical, au zis asa:
1. mai pot face o doza de iod de incercare
2. as putea intra in tara mea intr-un studiu- trial - adica un fel de cercetare si incercari de medicamente oncologice
3. TKI- in cazul in care apar simptome mai urate
Acum sunt intr-o faza in care nu mai vreau nimic, vreau sa imi reiau viata de dinainte, nu mai vreau doctori, analize, stresss sa astept rezultate. Oncologul de la turci a zis sa merg acasa, sa nu ma mai gandesc la boala, ca arat ff bine, cu boala asta se poate trai mult si bine.. e de durata..etc.
Incerc sa fac asa. Acum incerc un tratament naturist, fara carne, lactate. E ff greu dar nu am incotro. Dc a zis : sunt ff multi oameni care au asa ceva si ei nu stiu. Se descopera la autopsie ca au avut probleme cu tiroida : noduli la plamani pot apare chiar inainte de operatie si nimeni nu stie decat daca se face ct. Care de obicei nu se face inainte de operatia de tiroida (ct gat si torace).
Multumesc Blue-Tux inca o data si inca de milioane de ori!!!
De aceea spun la toata lumea sa se opereze cat mai devreme - daca au noduli nu trebuie lasati acolo, acestia nu se dizolva cu nimic( am incercat eu cu naturiste, tratament, etc) - la inceput, am facut biopsie si erau benigni, apoi dupa 20 ani erau maligni!!!! si mi-a zis dr. Zbranca, renumitul endocrinolog de la Iasi: scoate-i afara ca se pot transforma in timp, dar nu am crezut.
Da, cam asta e povestea mea, Darius, multumesc de sfat, dar nu cred ca mai trebuie sa mai am inca un stress cu rezultatele, sigur vor iesi rele. Asta e - nu mai sunt avida de iod. Am avut celule mixte : bine diferentiate si slab diferentiate. Cele bine diferentiate au captata iodul dar celelalte ramase nu au captat si peste cateva luni au rabufnit si a inceput sa creasca tg-ul si marimea nodulilor de la plamani ( care nici acum nu stiu si nimeni nu poate sti cand au aparut- inainte sau dupa operatie)
Poate e o lectie pentru toti care vor citi acestea, sper ca nu e prea multa lume in acestea situatie
Doamne ajuta!!!
0
07-07-2016, ora 10:31
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
Da, TG e destul de mare, sugestiva pentru determinarile de la plamani.
O scadere drastica a TG se poate obtine in conditiile date prin eliminarea nodulilor.
Foarte putini chirurgi se incumeta sa opereze in cazurile astea datorita traseului arterial.
De asta e doctorul clujean de admirat, are o tehnica speciala laser, cu aparatura speciala.
Sigur ca pot reaparea noduli, apar si la un procent din cei declarati vindecati, peste ani.

Cred ca la mare puteti merge dar expunerea la soare pentru bronzare trebuie evitata.

Culoarea portocalie a pielii am observat-o la cei cu probleme cu calciul.
0
07-07-2016, ora 12:39
lavteo
Nu este medic/terapeut
lavteo
Buna dimineata,

Ana Maria, du-te cu incredere la dr Goldstein. Nu se supara ca ai facut tratament in alta parte pt ca stie ca pacientii fac tratament unde gasesc loc mai repede.
Parerea mea e aceeiasi cu a dr endocrinolog...ca nu va fi cazul de doza a doua.

Sa stii ca ajungerea intr-o stare " normala" dureaza. Eu am facut doua doze de iod la interval de 6-7 luni si intrerupand euthirox-ul de fiecare data am dat cu TSH de pamant cum s-ar zice...ba sus, ba jos...am 2 ani de la ultima doza si cu rabdare am reusit sa il aduc pe linia de plutire, adica intre 0.2 si 0.5.
Insa vreau in sept sa intrerup din nou pt ultima verif a TG ( pentru linistea mea, dr mi-a spus ca nu ar fi nevoie sa repet TG dupa ultimele analize de la spital) si iar v-a dura pana imi revin.
Spasme musculare am si eu din cauza ca valoarea calciului la mine nu si-a mai revenit niciodata dupa operatie. PTH e normal dar nu asimilez calciu. Iau in fiecare zi intre 500-1000 mg calciu pt ca altfel am carcei. Asta e..

Problema mea e ca nu mai reusesc deloc sa dau jos kg. Dupa operatie am pus 10 kg de care nu mai pot sa scap si ma deranjeaza estetic insa nu pot sa " car" atatea kg. Si am descoperit ca am si un mic fibrom uterin care ma mai "ajuta" si ala sa pun pe mine.
Astept menopauza ca sa scap de el...:)
0
07-07-2016, ora 13:23
Ana.Maria12
Nu este medic/terapeut
Ana.Maria12
Multumesc Lavteo pt informaţii. Totusi as vrea sa ma monitorizeze in continuare Goldstein pt ca daca refuz sa iau doza următoare nu stiu cat de incantata o sa fie Dna doc sa ma monitorizeze sau nici nu cred ca o sa vrea atata timp cat nu accept planul dumneaei de tratament. Si chiar daca, prin absurd, ar mai fii nevoie de alta doza, mi-e teama ca o sa fiu bombardata cu alta doza mare. O sa merg sa vad ce imi zice dl doc.
Cu calciul am avut si eu probleme. Mi-a cazut foarte rău inca din a doua zi dupa operatie ( era 7). Asa ca am luat mult calciu de la inceput (4g pe zi), inghiteam cate 8 capsule/zi. Chirurgul m-a asigurat ca nu a lezat paratiroidele si ca o sa-si revina. Pth a reintrat in normal, deci sunt ok paratiroidele, si acum iau doar 500mg de calciu. La ultimele analize eram cu calciul la 9.75. Mai iau o luna 500mg si apoi vedem ce o mai fi.
Eu m-am ingrasat ffff puţin, si asta in cele 5 sapt fara euthyrox, cu toate ca eu eram lesinata de foame. Nu stiu daca as mai suporta dieta aia.
Sa vedem cat decide sa stau pe doza de supresie pt ca nu prea tolerez bine doza mare de euthyrox. Am simptome de hiper cu toate ca mai jos de 0.2 nu am coborât cu tsh. Acum sunt cu tsh la 0.5 dar t4 e cam mult peste limita. Mi-a scazut puţin doza pt ca simt ca-mi bubuie inima in piept, imi tremura mainile.
Tind sa cred ca si spasmele si durerile musculare si articulare le am tot din cauza dozei mari de euthyrox, pt ca in perioada de regim nu am mai avut nici o neplacere. Si uitasem de ele.
Cat scade calciul daca nu luati deloc? Scade sub limita?
Adaugă un comentariu / răspuns
3508 comentarii 1 2 ..... 454647 ..... 116 117 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Analize pentru tiroidă – indicații, explicații și diagnostic de laborator
  • Insuficiența tiroidiană
  • Viața pacienților cu afecțiuni tiroidiene este afectată chiar și după stabilirea unui tratament
  •