Care este starea dupa operatie de tiroida?

3508 comentarii 1 2 ..... 878889 ..... 116 117 Înainte ›
0
30-07-2018, ora 14:21
Cristina Haoran
Nu este medic/terapeut
Cristina Haoran
-------------*

(*modificat de admin)
1
30-07-2018, ora 14:46
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
Problema este ca fara biopsie nu poate garanta nimeni "histologia" metastazelor.
Iar fran57 a avut intr-un lob forma clasica papilara, iar la a doua operatie tot micronoduli invazivi remanenti cu aspect papilar s-au gasit (R1); daca mai adaugam si plonjarea gusei initiale catre mediastin, e si mai complicat.
Asa ca "mai usor cu pianul pe scari", vreau sa zic cu "trabecularul" sau "histologia".
In plus, gradul de captare redus mai are si alte cauze in afara de "histologie".
0
31-07-2018, ora 12:54
Trei
Nu este medic/terapeut
Trei
Salutare,
Trebuie sa ma operez la sfarsitul lunii august si am mers la 2 doctori chirurgi si am ales sa ma operez la unul dintre ei (dr Radu Danila). Celalalt chirurg mi-a zis sa fac CT scan insa dr Danila a considerat ca nu e nevoie. Ar trebui totusi sa fac CT scan-ul? O sa ajute pt operatie?
0
31-07-2018, ora 20:44
fran57
Nu este medic/terapeut
fran57
Trei: parerea mea este ca ar fi suficient un ecograf-asta in cazul in care e o gusa simpla.Dar repet : este numai parerea mea.
Pt dnaCristina: in sfarsit cineva care a inteles problema mea si imi da dreptate
.Sunt perfect convinsa si in ziua de azi ca sunt victima incompetentei doctorilor din Rom.Stiti toata povestea mea, in plus vreau sa va spun ca nimeni nu mi -a recomandat examenul histopatologic dupa cele 2 operatii.Nimeni nu a pomenit de testele care fac mutatiile genetice-a fost nevoie de o consultatie on line cu un dc din Israel sa aflu despre toate acestea.La noi doctorii nici macar nu raspund la telefon sau mesaje..nici vorba sa dea consultatie on line -bineinteles pt o prima discutie de evaluare a situatiei pacientului.
Pt ca am fost lasata fara tratament am dezvoltat si o mica tumoare la osul orbital stang.Deci am si metastaze osoase. Apoi dupa toate aces
tea mi s -a prescris sorafenib aici in Romania.In prezent sunt pe tratament cu lenvima..un medicament de care nu au auzit (cu durere in suflet zic si cu frica de Dzeu) dc de la Gral si Ametist.singura care stia a fost dc Anghel.Am ramas total dezamagita cand am iesit de la Ametist-o dc ff renumita oncolog-pe care, eu si fiica mea am scolit -o si i -am facut o adevarata instruire profesionala despre tiroida. Nici nu auzise de acest medicament.
Dar nu pot sa nu recunosc ca Blue tux a fost singurul care mi -a deschis ochii despre situatia mea.Nu am cuvinte de multumire care sa i le adresez si sa ii spun ce mult m -a ajutat.
In final...cref ca problema mea a inceput de la prima operatie cand dc chirurg renumit Grigorovici mi -a scos lobul stang pe bucati.dand astfel drumul la celulele maligne in sistemul sanguin..pt ca eu nu am avut nici un ganglion canceros.
Deci...fff mare atentie cine va opereaza.Multumesc inca o data dna Cristina ( sunteti doctor?) Si Blue Tux
Si inca ceva : ma bucur ca sunt un caz exemplu pt doctori..poate invata si ei ceva de la mine!!!
1
01-08-2018, ora 06:56
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
Discutati cu oncologul posibilitatea prescrierii unor medicamente mai noi: OPDIVO (nivolumab), Vemurafenib (Zelboraf). Desi au indicatie in principal pt melanomul malign, aceste medicamente s-au dovedit foarte eficiente in cancerul de tiroida rezistent la iodul radioactiv sau chiar netratabil din start cu i131.

Am postat inca de acum 2 ani recomandarea si rezultate remarcabile :

http://www.romedic.ro/forum/care-este-starea-dupa-operatie-de-tiroida-41553/23

https://mediately.co/ro/drugs/ZWgudAzLXJLoi0cEM1sfHYBKs1q/opdivo-10-mg-ml-conc-pt-sol-perf#packagings

In 2017 au fost raportate rezultate f bune in cancerul de tiroida extrem de agresiv:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28778959
0
01-08-2018, ora 13:04
Cristina Haoran
Nu este medic/terapeut
Cristina Haoran
-------------*

(*modificat de admin)
0
01-08-2018, ora 13:23
Cristina Haoran
Nu este medic/terapeut
Cristina Haoran
Fran57, in cazul tau tumoarea la os nu se poate inlatura chirugical? Mi-am amintit acum de un alt caz intalnit la Parhon, cu o tumoare la os, care a fost extirpata chirurgical...
0
01-08-2018, ora 15:40
Anamiha17
Nu este medic/terapeut
Anamiha17
Dna Cristina, va mulțumesc pentru ca scrieți. Eu am varianta papilar oxifil, diferența este ca la mine era incapsulat, ceea ce îmi da speranța. Dar tot mi e frica de faptul ca nu o sa capteze bine iodul, ca o sa apară metastaze. Toată lumea îmi spune ca I papilar și sa nu mi fac griji, ignorând ca e varianta oxifil și ca a pornit într un adenom trabecular. Poate chiar e ușor ce am eu și încă n am înțeles f clar care i treaba cu oxifil trabecular incapsulat etc. Mi a mai explicat cat de cat dl blutux, dar parca sunt blocata pe niște idei negative, ca medicii de fapt nu realizează cat de grav ar putea fi. Pe 6 aug ma duc la iod la DC Goldstein. Sa vedem ce zice. Va mulțumesc tuturor pentru ca scrieți aici experientele dvs., ne ajuta pe cei la început de drum!
1
02-08-2018, ora 07:26
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
Doctorii fac si ei cat pot, se ghideaza in primul rand dupa rezultatele analizelor si imagistica. apoi dupa recomandarile ghidurilor = exemplu ATA2015 / US.
In general, cei mai buni, evita tratamentul excesiv pentru ca evolutia bolii nu se schimba, chiar daca pacientul se simte in siguranta cu doze de iod radioactiv ca la Cernobal, sau cu tiroglobulina de 0.07 in loc de 0.2. Supratratarea poate fi la fel de periculoasa ca lipsa tratamentui necesar si de multe ori nu face decat sa schimbe usor niste numere.
Bineinteles ca fiecare pacient are particularitatile lui, nu toate carcinoamele de tiroida se comporta la fel, unele, foarte putine ce-i drept, sunt f agresive sau nu tin de medicul de medicina nucleara, ci de un consult multidisciplinar si tratament pe masura.
Oricum, e de neinteles la ce ajuta sa arunci cu noroi in medicul care te-a consultat si sa sperii ca o piaza rea pe cei care au nenorocul sa sufere de aceeasi boala ca tine.
0
02-08-2018, ora 13:50
fran57
Nu este medic/terapeut
fran57
Dna Cristina: da..am facut radiatii pt tumoarea osoasa si sper sa se necrozeze de tot.Deocamdata mai e ceva acolo dar s-a micsorat si arata necrozata.
Multumesc ca ati impartasit experienta d-voastra.Invatam toti de pe acest forum, de aceea am povestit si eu pentru a nu ajunge cineva ca mine.Ma bucur mult ca aveti tg -ul stabil si ff mic.Si totodata imi inchipui ce stress ati inghitit de atatia ani..fiind f tanara in momentul diagnosticului.Se pare ca aveti boala sub control si nu e cazul de ingrijorare acum.
Blue Tux: multumesc inca o data pt linkurile trimise.Si eu am aflat de Opdivo-dar trebuie sa ai mutatia PDL pt a fi eficient.Apoi de Vemurafemid am citit ca nu este recomandat celor care au mutatia NRAS-care o am eu.Cu toate ca eu nu am mutatia Braf 600V si totusi lenvima da rezultate.Eu am facut mutatiile genetice la indicatia dc din Israel..inclusiv NGS si din nodulii de la plamani.Pt mutatia NRAS nu prea sunt tratamente..din pacate.Nu imi ramane decat sa incerc tki care imi permit.Sper sa mai apara ceva si sa mai pot trai cativa ani..
Si cand te gandesti ca pe rezultatul dupa prima operatie scria: PT1NoMo.incapsulat cu invazia in capsula nodulului nu a tiroidei.Si dupa primul iod am avut tg=1, 1 cu tsh=30 si tg= 0, 06 cu tsh= 0, 01.Si dna Piciu a considerat ca nu mai am nevoie de iod.in luna martie.Apoi m-am trezit in noiembrie cu recidiva..nodul in gat..la plamani cu tg= 10 si tsh= 25
Multumesc pt tot.Doamne ajuta pe toata lumea
0
02-08-2018, ora 16:27
Anamiha17
Nu este medic/terapeut
Anamiha17
Buna ziua, revin și eu cu vesti: la Victor babes la a 2a opinie pe probe îmi spun sa nu au găsit cancer. Nu știu ce sa cred, voi mai cere și a 3a opinie la oncoteam la dna ardeleanu. Tind sa cred ca dl Ioachim a văzut mai bine, ținând cont de experienta lui și de faptul ca a avut la dispoziție întreaga glanda. Acum problema este ca pe 6 aug sunt programata la iod la parhon, iar a 3 opinie nu cred ca o sa fie gata pana atunci. Se știe ca dl Goldstein nu e tocmai un monument de amabilitate, sa I zic ca as vrea sa aștept pana vine și cealaltă părere? Dacă se confirma ce a zis dl Ioachim, stau iar 4 săptămâni fără euthirox și cu regim și poate mai prind loc cine știe când? Dacă se confirma victor babes și ma iradiez degeaba?
2
02-08-2018, ora 17:13
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
Dupa cum am zis de prima data, la prima impresie te-ai ingrijorat prea devreme.

Acum recitesc diagnosticul pe care l-ai postat prima data:

"am primit diag. de carcinom papilar, focar incapsulat Lst, cu celularitate de tip oxifil, arii chistice ~30%, Dez pe fondul unui adenom preexistent de tip microfolicular și trabecular, focar Lst 3, 5/2, 5 cm."

- Vad ca ariile chistice au fost de 30 la suta, nu ariile oxifile - asta e inca un plus, chisturile nu inseamna carcinom.
- Ariile papilare pentru diagnosticul de carcinom tb sa depaseasca 1 la suta - probabilitatea ca doi patologi sa fie de acord cu un diagnostic e de 40 la suta
- dr Ioachim, cand are dubii, trimite lamele la Babes

Decizia e greu de luat, e foarte probabil sa nu fie carcinom.

Totusi, invazia lipseste, incapsularea exista, asa ca pentru o decizie cel mai bine s-ar face markerii tumorali pe intrerupere de eutirox si o ecografie cervicala, dr Goldstein e foarte bun la asta.

Pana la urma expunerea la iod radioactiv in absenta unui diagnostic cert de carcinom ramane decizia ta,
Din punctul meu de vedere ar fi o prostie.
1
02-08-2018, ora 17:32
Cristina Haoran
Nu este medic/terapeut
Cristina Haoran
Bună Anamiha17! Ioachim are într-adevăr o experienţă deosebită şi este foarte vigilent. Şi a avut la dispoziţie, din câte înţeleg, întreaga glandă... Şi cei de la Victor Babeş au experienţă recunoscută (de multe ori anatomopatologii de la alte centre medicale trimit probele la Victor Babeş pentru confirmare sau infirmare a diagnosticului)...

Ai putea eventual să încerci să discuţi cu Goldstein înainte de programare, mâine, de exemplu, şi să-i spui că ai primit de la Babeş o opinie diferită de cea a lui Ioachim. Este o situaţie deosebită, şi ai nevoie de o îndrumare medicală. Ar merge cred să te consulţi chiar şi cu Ioachim însuşi, să-i afli părerea despre opinia celor de la Babeş!

Cât despre iradierea în sine, şi ţinând cont de situaţia specială în care te afli (ai programare peste câteva zile!), chiar şi în cazul în care nu a fost vorba de cancer, dar având în vedere că ţi-a extirpat toată tiroida (bănuiesc că aşa s-a întâmplat), iodul radioactiv NU te va afecta, în afara faptului că va arde probabil din celulele tiroidiene rămase: dacă nu a fost cancer, le arde pe cele sănătoase. Le arde degeaba, desigur, dar NU te va afecta, iar dacă a fost cancer le arde ţintit, cu un scop precis, şi tot NU te va afecta. Prin administrarea iodului radioactiv medicii încearcă să ajute pacienţii să scape de celulele restante care altfel ar putea să le pună probleme în viitor. Dar iodul radioactiv NU este fatal decât în cantităţi uriase. Doza cumulată de 875 mCi primită de mine în trei ani nu m-a afectat CU NIMIC. NU am avut NICIO reacţie secundară în urma tratamentului. Să nu se îngrijoreze nimeni că în urma tratamentului cu iod radioactiv va avea de suferit! Mă refer la iradierea în sine.

Dacă însă nu a fost vorba de cancer, iradierea este lipsită de sens şi omul pierde timp şi îşi face griji inutil.

Îţi doresc multă sănătate şi baftă!
4
02-08-2018, ora 18:08
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
E plin internetul de studii privind cancerele secundare si leucemiile datorate chiar si unor doze minime de I131, sunt organe care capteaza in mod natural iodul si numai unul radioactiv nu le-ar trebui.
Nu va mai uitati la sfaturile unor oameni care bat campii cu frenezie si se dau pe ei ca exemplu, iodul radioactiv excesiv se face numai in tari subdezvoldate (ca Romania, de ex) - exista si pentru asta un studiu publicat :)
0
02-08-2018, ora 19:15
aurora66
Nu este medic/terapeut
aurora66
Blutux la Cluj si Tg.Mures diag.tumoare bine diferentiata cu potential maling incert, iar azi la doc.Ioachim carcinom papilar focar incapsulat, 2cm cu arii de tip, , solid, , si arii de tip varianta foliculara dezvoltat pe fondul unui adenom preexistent fara invazie/angioinvazie.
Nota lab.tumoare papilara cu potential biologic maling impact pronostic redus ST1-AJCC2017
fara invazie capsulara, vasculara sau de orice tip.
Se sugereaza consult/monitorizare la medicina nucleara, radioablatie cu iod in caz de crestereTG/ATG.
E de rau?
Te rog cateva sugestii ca o iau razna cu capul!
MULTUMESC!
0
02-08-2018, ora 19:52
aurora66
Nu este medic/terapeut
aurora66
Ce inseamna sintagma, , impact prognostic redus, , ?
0
02-08-2018, ora 22:04
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
E cam acelasi rezultat de la Cluj si Mures, intr-o noua prezemtare, cu evidentierea unor arii compacte si de tip varianta foliculara. De remarcat ca varianta foliculara noninvaziva si incapsulata a carcinomului papilar a fost declasificata inca din 2016 in tumoare benigna - noncancer.

-.tumoare papilara cu potential biologic malign impact pronostic redus - malignitate redusa, prognostic excelent.
E un pic de supradiagnostic ca sa fie el acoperit.
Pentru tumoarea incapsulata fara nici un fel de invazie nu se recomanda iod.
Markerul TG a fost nedetectabil dupa cate stiu ca ai postat, asa ca nu schimba situatia cu nimic.
Oricum, vei face controlul initial la 6 luni cu echo si markerul periodic, asta sugereaza si Ioachim.
2
03-08-2018, ora 00:03
Cristina Haoran
Nu este medic/terapeut
Cristina Haoran
Interesantă abordarea profesorului endocrinolog Francesco Lippi faţă de administrarea iodului radioactiv. Un pacient îi scrie:

„Am suferit o tiroidectomie totală: două microfocare de carcinom papilar de 0, 5 cm varianta clasică, cu infiltrarea parenchimului tiroidian, infiltrarea dar nu depășirea capsulei tiroidiene (LD1-2) și de 0, 2 cm, varianta foliculară, subcapsulară. Nu am făcut iod radioactiv, sunteţi de acord?”

Răspunsul lui Lippi:

„În momentul de față în Italia se completează cu doze mici de iod radioactiv. Riscul scăzut a fost sugerat de Asociația Americană a Tiroidei [American Thyroid Association], dar datele europene sunt foarte rare. În Europa există doar o singură lucrare publicată și o mini-review a lui Pacini referitoare la riscul scăzut, dar mi se pare puțin... Din acest motiv recomand să completaţi cu 131-I”.

https://www.miodottore.it/domande-risposte/ho-subito-una-tiroidectomia-totale-completamento-due-microfocolai-di-carcinoma-papillare-di-0-5-cm

Şi legat de relaţia dintre doză şi risc, endocrinologul Michele Zini de la Arcispedale S. Maria Nuova a scris că riscul legat de un neoplasm secundar creşte în mod semnificativ doar pentru dozele de iod radioactiv mai mari de 200 mCi. (“il rischio relativo di seconda neoplasia aumenta in modo significativo solo per dosi di radioiodio > 200 mCi Rubino C et al., Br J Cancer 89: 1638-1644, 2003 Michele Zini 2010)”.

Iar la Parhon nu am întâlnit pe nimeni care a suferit de leucemie sau de altă afecţiune în urma administrării iodului radioactiv. Dozele luate la Parhon de pacienţii internaţi odată cu mine erau cuprinse între 30 şi 200 mCi. 200 mCi era doza dată celor cu metastaze (şi Goldstein a fost de acord că celor cu metastaze trebuie să li se dea 200 mCi). Deci ca şi în Italia, având în vedere că Lippi mai scria: “Doze mari de 131-I (30-200 mCi) sunt utilizate pentru distrugerea celulelor in carcinomul diferenţiat al tiroidei (pacientul este internat în spital în regim de recuperare protejat).” “Alte dosi di 131-I (30-200 mCi) sono utilizzate per la distruzione delle cellule nel carcinoma differenziato della tiroide (il paziente viene ammesso in Ospedale in regime di ricovero protetto)”.

Şi tot Lippi mai scria că “la pacienții cu carcinom tiroidian diferențiat, terapia post-chirurgicală prevede terapia radiometabolică cu iod radioactiv pentru distrugerea țesuturilor reziduale și a metastazelor cu dozarea tiroglobulinei circulante care reprezintă markerul carcinomului tiroidian diferențiat”.

“Nei pazienti con carcinoma tiroideo differenziato la terapia post-chirurgica prevede la terapia radiometabolica con iodio radioattivo per la distruzione dei tessuti residui e delle metastasi con il dosaggio della tireoglobulina circolante che rappresenta il marker del carcinoma differenziato della tiroide”.
1
03-08-2018, ora 07:43
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
*Doar două lucruri sunt infinite, universul şi prostia umană, însă nu sunt sigur despre primul.

Orice prost poate să ştie. Scopul este să înţelegi*

ALBERT EINSTEIN
0
03-08-2018, ora 09:56
aurora66
Nu este medic/terapeut
aurora66
Multumesc Blutux.
Dumnezeu sa -ti dea multa, multa sanatate!!
0
03-08-2018, ora 10:27
nidar
Nu este medic/terapeut
nidar
Buna ! Imi poate spune cineva despre combinatia Euthyrox ( 7.00am) si Eficef 200 -cefixima -09.30am).
0
03-08-2018, ora 10:40
nidar
Nu este medic/terapeut
nidar
In sensul efectelor secundare
0
03-08-2018, ora 10:50
aurora66
Nu este medic/terapeut
aurora66
Blutux, totusi domnul doctor parea putin, , indecis, , cu privire la diagnostic, cel putin asa am perceput eu!!
Oricum a fost omenos si mi-a dat indicatii precise.
A sugerat sa tin TSH sub 0, 5 si sa arat rez.doar la controlul din noiembrie.De asemenea a spus ca acest nodul ar fi creat probleme reale peste cinci ani.Cred ca a fost putin mirat de abordarea anatomopatologilor din Cluj si Mures care pun diag.potrivit reclasificariii din 2016.
Pentru mine nu a fost o surpriza, eu am cerut parerea dansului in mod special pentru, , invazie, ,
0
03-08-2018, ora 11:09
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
Da, cand e indecis pune supradiagnostic, au mai fost cazuri, unul chiar aici pe forum, diagnostic infirmat de prof. Schlumberger din Franta - unul din autorii 2015 American Thyroid Association Management Guidelines for Adult Patients with Thyroid Nodules and Differentiated Thyroid Cancer.

Oricum, recomandarile dr Ioachim sunt foarte bune si in concordanta cu tipul tumorii eliminate.
0
03-08-2018, ora 11:11
aurora66
Nu este medic/terapeut
aurora66
Blutux, am vorbit cu doamna doctor Angela Borda de la Tg.Mures si a spus ca imi citeste cu placere lamelele la sfarsitul lunii august.
Am tot citit pe forum si am gasit un articol postat de tine cu privire la noile clasificarii, respectiv stidiul publicat de dansa.
Ce parere ai?
Oare sa mai merg sau sa ma opresc ? Stiu ca asta tine de mine dar o sugestie din partea ta ar fi binevenita!!
Am mare incredere in cunostintele tale!!
Multumesc.
0
03-08-2018, ora 11:18
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
Cred ca ajunge, totusi... :)
0
03-08-2018, ora 11:33
aurora66
Nu este medic/terapeut
aurora66
Multumesc!!!!!!!
Asa o sa fac!
0
06-08-2018, ora 12:18
Anamiha17
Nu este medic/terapeut
Anamiha17
Salut, a 3a opinie confirma diagnosticul dr Ioachim de carcinom papilar oxifil, deci e 2 la 1 pt C. N am scăpat din păcate, azi iau iodul, o sa revin cu vesti la sfârșitul săptămânii. Sper sa fie bine.
0
07-08-2018, ora 13:14
Oticml
Nu este medic/terapeut
Oticml
Pentru Blutux:am fost operata pe data de 5 iulie de tiroidectomie totala.Azi am primit rezultatul histopatologic:carcirom papilar multifocal, sclerozant si invazie capsulara stadiu pT1am.Medicul endocrinolog e in concediu, iar rezidentu lui mi a recomandat radioiodoterapie.Sunt bulversata.Rog sa ma sfatuiti.Multumesc
0
07-08-2018, ora 14:08
blutux
Nu este medic/terapeut
blutux
E o forma ceva mai agresiva, stadiul este totusi I, indicatia pentru terapia cu iod e corecta, urmati sfaturile medicului in continuare, probabilitatea unei vindecari este foarte mare prin terapia clasica cu I131.
Adaugă un comentariu / răspuns
3508 comentarii 1 2 ..... 878889 ..... 116 117 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Analize pentru tiroidă – indicații, explicații și diagnostic de laborator
  • Insuficiența tiroidiană
  • Viața pacienților cu afecțiuni tiroidiene este afectată chiar și după stabilirea unui tratament
  •