Care este varsta potrivita pentru a-ti incepe viata sexuala?

03-09-2009
funny_girl_001
Nu este medic/terapeut
funny_girl_001
Buna!Am 16 ani si as vresa stiu care este varsta potrivita pentru a-ti incepe viata sexuala.Am auzit ca, dupa ce ai inceput viata sexuala ti se lasa sanii...e adevarat??Daca ar putea sa-mi raspunda un medic, dar si alte persoane...multumesc!
10 comentarii
0
03-09-2009, ora 19:01
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Ar trebui sa astepti macar pana la 18 ani, ca nu este nicio graba!!Si da, corpul sufera unele tranformari dupa inceperea vietii sexuale!!
0
03-09-2009, ora 19:20
bonibon
Nu este medic/terapeut
bonibon
si eu zic la fel- asteapta cel putin pana la 18 ani, esti inca destul de mica ptr asta... si da, asa este, corpul sufera unele transformari mai ales daca nu ai un singur partener!
0
04-09-2009, ora 00:44
mirela76
Nu este medic/terapeut
mirela76
Buna si scuzama dar este o intrebare... tu trebuie sa simti cand vrei sa incepi viata sexuala, nu pune pe alte persoane sa decida cand si unde sa incepi viata ta sexuala, este un moment unic atunci cand o vei face pentru prima oara si doar tu trebuie sa hotarasti acel moment, ok?Da, corpul tau sufera unele transformari. Mai bine asteapta sa te mai maturizezi un pic.Cu multa placere iti dau acest sfat, sant mamica de o fetita de varsta ta, ok? pwp
0
04-09-2009, ora 10:09
alinaelena2003
Nu este medic/terapeut
alinaelena2003
Problema pe care ar trebui sa ti-o pui nu este ca ti se lasa sanii, ci ca inceputul vietii sexuale presupune asumarea unor riscuri si responsabilitati fata de tine, in primul rand, dar chiar si fata de partener. Asa ca numai tu poti sti cand esti pregatita psihic pentru o viata sexuala activa. Parerea mea este ca ai putea sa mai astepti pana la 18 ani, sa te mai maturizezi putin. Oricum, ai grija ca prima experienta sa fie cu persoana potrivita si sa fie de neuitat. Succes!
0
05-09-2009, ora 20:26
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
De la 21 de ani in sus...
0
10-09-2009, ora 23:14
funny_girl_001
Nu este medic/terapeut
funny_girl_001
Ce modificari fizice apar dupa primul act sexual???
0
11-09-2009, ora 16:37
Nora...
Nu este medic/terapeut
Nora...
pai in general se spune ca iti mai cresc sanii si te mai dezvolti, dar nu este obligatoriu.insa daca iti incepi viata sexuala cand inca nu esti dezv complet, este normal sa te dezvolti si dupa aceea.Adik nu e o regula...dak mai ai de crescut, cresti, dak nu...nu.Si chestia cu ingrasatul...nu e adevarata...dak ai o alimentatie sanatoasa nu ai cum sa te ingrasi.
0
21-07-2011, ora 15:17
yaguar
Nu este medic/terapeut
yaguar
Cresterea sanilor nu sunt influentsatsi de sex insa aici este o alta problema si ca sa o intelegi adaug spusele unui doctor in medicina :, , 2 cele mai principale cauze ce tin de inaltime sunt prima genele mostenite de la parinti. Si a 2 cauza este daca incepi prea devreme aceasta viata sexuala. Si daca de la parinti ai gene sa te inalti sa spunem 1m 83 si daca o fata avind 1m 61 incepe aceasta viata la o virsta frageda ea nu va mai ajunge la 1, 83 dar va ramine cam tot acolo unde si a fost chind petru prima data a inceput sa practice... poate se va mai inalta putin cu chitiva centimetri. Iar baiatul daca trebuie sa creasca 1, 83 si la moment are inaltimea 1, 61 va ajunge doar undeva pe la 1m 72. Sunt si cazuri de exceptie dar sunt foarte rare, acestea sunt patologii ca exemplu gigantismul. Iar oamenii sanatosi sunt influentati asa cum vam mentionat." Sexul stopeaza cresterea.
0
21-07-2011, ora 20:21
Psiholog Popa Anca
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Popa Anca
yaguar, poate ne poti spune si noua care anume cercetari stintifice au ajuns la concluzia ca sexul stopeaza cresterea. Am cautat aceasta informatie de mi-a venit rau dar nu am gasit nici o sursa demna de incredere care sa spuna asta. Este ca si cum ai crede ca masturbarea duce la orbire sau ca iti creste par in palma. Dar daca tu ai alte informatii stiintifice te rog spune-ne si noua unde sa le gasim. ;-)
0
25-08-2011, ora 10:34
yaguar
Nu este medic/terapeut
yaguar
Doamna PsihologPopaAnca;
Eu sa gasit aceasta informatsie pe internet atunci nu eram asa sigur in ea, poate nici nu-i trageam asa mare atentie. Fiind la lectie proesorul, a fost intrebat pe aceasta tema (Aceasta a fost o intrebare care nu se referea la tema studiata in timpul lectiei, dar fiind pusa profesorului dumnealui nea raspuns). Ca sa nu apara intrebari: Universitatea de stat de medicina si farmacie, , Nicolae Testimiteanu" din republica Moldova. Insa pe internet gasesc informatii de genul acesta tine lincul http://medicul.net/potenta/relatia-dintre-hormonul-de-crestere-si-functiile-sexuale/
Insa ce gasesc pe internet inclusiv si pe lincul care ti lam oferit aceasta pentru mine nu are asa mare valoare dupa cum deja am mentionat, fiindca nu stiu de cine este postat, si cit de corect este. Insa spusele doctorului pentru mine ramine temeiul
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Creșterea nivelului de testosteron îi face pe adolescenți să fie nerăbdători
  • Orientarea sexuală a adolescenților
  • Trăirile pozitive din adolescență pot influența sănătatea și starea de bine la maturitate
  •