care sunt simptomele anticonceptionalelor?

09-09-2011
beb3
Nu este medic/terapeut
beb3
Imi puteti spune si care sunt simtomele anticonceptionalelor??
Si ora trebuie sa fie aceeasi, zilnic? si dupa saptamana in care fac pauza, kand le iau din nou calculez asa luni-1zi marti-2 zi miercuri-3 joi-4 vineri-5sambata-6 duminica-7 o iau dumineca seara sau luni seara ??si cand inccep o tableta noua nu mai trebuie neaparat sa fiu la menstruatzie?V'a multzumesc!
3 comentarii
0
09-09-2011, ora 09:40
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Anticonceptionalele nu au simPtome, decât în măsura în care există reacţii adverse: deci, simptomele sunt manifestări subiective ale bolilor şi nu ale medicamentelor.
2. Ora nu trebuie să fie aceeaşi (în cazul anticoncepţionalelor combinate). Totuşi, e bine să respectaţi o oră din motive de prudenţă: scade pericolul uitării.
3. Calculaţi aşa: ziua din săptămână când aţi început prima folie este aceeaşi cu ziua când începeţi a doua folie, a treia folie ş.a.m.d. Spre exemplu, dacă pentru prima dată aţi luat într-o joi, atunci de fiecare dată începeţi folie nouă joia.
4. Modul în care luaţi anticoncepţionalele nu are nicio legătură cu menstruaţia, în afară de una singură: când luaţi prima pilulă din prima folie, este bine să vă aflaţi în oricare din primele 5 zile ale ciclului.
0
09-09-2011, ora 14:34
beb3
Nu este medic/terapeut
beb3
MUltumesc' frumos:D
doar ca... o intrebare mai intima...daca fac sex oral si."inghit"nu e vreo problema, ???ma scuzatzii de cuvinte..dar nu stiu cum sa ma exprim..sper sa nu imi inchidetszi contl pt limbaj:( mutumesc!!!
0
19-09-2011, ora 10:18
karina01
Nu este medic/terapeut
karina01
singura problema e ca ai putea contacta vro boala cu trasmitere sexuala, in rest nimic, adica nu ramai insarcinata, daca la asta te refereai.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: