Carenta de paine aduce riscuri?

31-07-2012
sorin_frumuseanu
Nu este medic/terapeut
sorin_frumuseanu
De cateva luni, tocmai dupa ce ma invatasem sa obtin o super-paine la aparatele cunoscute, am renuntat in proportie de 90% la paine. Adica o consum extrem de rar.

Practic am inlocuit-o cu un amestec de orez rosu/negru/brun (sau intre ele) si o cantitate mica (25%) de arpacas.
Dupa ce le las la inmuiat cateva ore, introduc amestecul la steamer si e gata in 20-25 minute.

In felul acesta utilizez acel amestec ca inlocuitor de paine (merge si cu unt si dulceata, alte preparate dulci, dar si la mancarurile uzuale sarate), numindu-l generic 'baza'.

Ca idee, am reusit sa slabesc fara eforturi prea mari.
Dilema mea e: Renuntand la painea din comert sau cea preparata in aparat ma expun la vreo lipsa de nutrienti care se regasesc doar acolo?

Multumiri
2 comentarii
0
31-07-2012, ora 08:42
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Sorin, painea din comert are un singur lucru in plus, si anume multe E-uri.
0
31-07-2012, ora 14:30
sorin_frumuseanu
Nu este medic/terapeut
sorin_frumuseanu
Asta stiam :)
In plus, din cate m-am documentat, la temperaturi mari alimentele elibereaza mai multe glucide.
Vroiam sa stiu daca "pierd ceva" din lipsa drojdiei si altor ingrediente care se regasesc in painea normala.
La steamer, verificat cu termometru alimentar, temperatura e de max 90 grade celsius.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.