carii la puncte de contact - lipsa de spatiu?

16-05-2009
ana.b
Nu este medic/terapeut
ana.b
Buna ziua,

Am cateva semne de intrebare. As aprecia daca m-ati putea ajuta. (tin sa mentionez ca nu am tangenta cu stomatologia deci voi explica lucrurile din perspectiva unui necunoscator):
1. de cand am fost mica (acum am 21) am avut probleme cu dintii din fata care erau mari, departati si iesiti in fata. Am remediat distanta dintre ei, pozitie aproapiindu-se de asemenea de una normala. Intrebarea : este posibil ca din cazua lipsei spatiului (tind sa cred ca ies si maselele de minte) sa se carieze dintii in punctele de contact? Scoaterea maselelor de minte rezolva problema? Sau ar trebui scos de undeva un dinte ca sa se faca loc? La un control stomatologic s-a constatat ca aproape intre toti dintii este un inceput de cariere (mai mult sau mai putin vizibila -variaza). Problema majora este ca am tratat o carie exact intre cei doi dinti din fata (este destul de estetica ) iar acestia au acum tendinta de a se si incaleca (probabil tot din lipsa spatiului).
2. Ma gandesc ca in viitor cariile vor avansa si as dori sa stiu cum pot rezolva partea estetica. Imbracarea dintilor din fata este o solutie sau..?
3. Sunt din Bucuresti, daca se poate sa dati cateva sugestii de cabinete in care se lucreaza bine (si nu excesiv de scump).
Va multumesc anticipat.
3 comentarii
0
18-05-2009, ora 18:14
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
BUNA ZIUA! FOLOSITI ATA DENTARA? CAT DE BINE SI DE CORECT ATI FOLOSI PERIUTA...INTRE DINTI NU POATE PATRUNDE ASA CUM O FACE ATA DENTARA.SI ESTE ADEVARAT.SPATIUL FF MIC ESTE UN FACTOR FAVORIZANT PTR APARITIA CARIILOR INTERDENTARE.
SOLUTIA CU IMBRACATUL DINTILOR TREBUIE SA FIE ALEASA CAND UN DINTE ESTE DISTRUS INTR-O MASURA DESTUL DE MARE...NU PTR CARII MICI.
0
19-05-2009, ora 09:39
Dr. Olga Guzun
Stomatologie, Pitesti, Bucuresti
Dr. Olga Guzun
dupa ce mancam in spatiile dintre dinti raman resturi alimentare, daca spatiile sunt mai mici atunci alimentele raman mai usor si sunt mai greu de indepartat. aceste alimente devin mediu de cultura pentru bacteriile crae ne populeaza cavitatea bucala. astfel se creeaza un mediu acid care este in contact indelungat cu smaltul dar si cu gingiile. smaltul se demineralizeaza, si devine mai sensibil la carii. gingiile se inflameaza, inflamatia se transmite la os si osul se rezoarbe. astfel ca dc si apar carii la punctele de contact, aceste carii nu sunt din cauza spatiului mic, ci din cauza lipsei igienei adecvate. in asemenea cazuri se recomanda utilizarea unor mijloace auxiliare de curatare, ata interdenatra, periuta inetrdentara super floss, apa de gura.
0
16-06-2009, ora 09:07
Dr. Ivan Iuliana
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ivan Iuliana
Cred ca ar fi bine de facut totusi si un consult ortodontic. Daca dintii din fata incep sa se incalece avem si o problema de estetica pe langa carii, problema care se poate rezolva prin tratament ortodontic. Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Respirația pe gură în timpul somnului ar putea crește riscul apariției cariilor dentare
  • Nanoparticulele pot ajuta la spargerea plăcii bacteriene și la prevenirea cariilor
  • Cariile de colet
  • Tehnica imagistică ce permite depistarea precoce a cariilor dentare
  • Vaccinul pentru prevenirea cariilor dentare
  • Pasta de dinți cu peptide pentru reducerea cariilor
  • O peptidă bioactivă poate ajuta la tratarea cariilor dentare
  •