carnicom scuamos slab diferentiat G3

15-06-2009
monicagiurge
Nu este medic/terapeut
monicagiurge
Buna ziua, numele este Giurge Monica, am o problema la care nu gasec un raspuns, va rog sa ma ajutati. Tatal meu o fost depistat cu o tumoare la plamini, a fost extirpata tumoare iar in urma unor complicatii infectioase care ia necrozat plaminul, acesta a fost scos. La externare pe biletul de scrie urmatorul diagnostic NEOPLASM BRONHO PULMONAR DREPT LSD ( CARNICOM SCUAMOS SLAB DIFERENTIAT, G3, T2N0MX ), STARE POSTPNEUMONECTOMIE DREAPTA CU FISTULA BRONHO-PLEURA.TORACOSTOMIE DREAPTA ELOESSER.
Intrebarea mea este daca in ce faza este cancerul, se fac citostatice in acest caz, ma adresez unui oncolog ? deoarece de la Spitalul TBC Cluj, unde a fost operat nu ne-au dar nici o recomandare in acest sens.Multumesc anticipat.
2 comentarii
0
16-06-2009, ora 15:53
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Imunoterapia, chimioterapia, cobaltoterapia, asociate intre ele sau asociate terapiei chirurgicale pot ajuta.Dar decizia de continuare a tratamentului o are chirurgul toracic si / sau oncologul.Daca medicul care l-a operat nu a spus nimic , eu zic sa incercati sa-l contactati din nou si sa-l intrebati sau adresati-va direct specialistilor de la clinica de oncologie, avand actele de externare de la chirurgie la voi.Numai bine!
0
16-06-2009, ora 17:26
thoracut
Identitate neconfirmată
thoracut
Nu va adresati unui oncolog ci unui chirurg toracic, dar voi adresa mai departe situatia tatalui dvs. oncologului din clinica noastra. Ne sunt necesare cateva precizari: imaginile unei tomografii computerizate(CT) postoperatorii, protocolul operator, rezultatul bronhoscopiei postoperatorii (biopsia endoscopica a bontului bronsic).
Daca stadializarea pe care ati mentionat-o este postoperatorie (T2N0Mx), dupa precizarea M0 in loc de Mx desigur trebuie asociat tratamentul oncologic.
Va stam la dispozitie cu informatii sau servicii la adresa office@thoracut.ro
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul