Căsătoriti si virgini???!

29-08-2017
Azyy
Nu este medic/terapeut
Azyy
Sa va fac o introducere:avem 26 de ani amandoi cu 4 luni de casnicie, ne cunoastem de peste 4 ani.Este lafel ca inainte de casatorie desi nu ma asteptam la asta , de cand am inceput sa fim impreuna au existat glume cu tenta sexual mici discutii despre sex, ca sa intelegeti ca nu este, , sfios"(poate nu e cuvantul potrivit).Nu am facut sex pana acum deoarece m-am gandit ca el va fi primul care va face prima miscare, va gasi momentul potrivit pentru ca ma credeam mai timida decat el(nici eu nu mai stiu cum e).A trecut timpul si ne-am casatorit, el nimic, eu tot asteptam, in fiecare zi simteam ca suntem aproape, ca am mai scapat de probleme, dar degeaba.Nu ca nu au existat momente de mangaieri(neplanificate), dar nu au dus nicaieri, au fost doar random, ba chiar i-am mai dat de inteles ca vreau dar a luat-o ori ca pe o glumită, ori compliment ca il iubesc daca are sens.Si cand avem timp liber si bat apropoul considera ca glumesc, sau daca ne sarutam se intampla sa aiba ceva de facut in scurt timp.Imi face complimente des, si atunci cand sunt in lenjerie, nu arat deloc rau.Nu este super credincios sa se fereasca de asa ceva, daca are erectie dimineata ma gandesc ca nu este impotent, amanta sigur nu are.E foarte taboo ce se intamplă????un cuplu ar trebui sa faca sex de cateva ori pe luna?saptamana?nu stiu, parca el simte ca suntem nemuritori iar eu pe moarte.Sa fac vreun aranjament ceva?poate ca va simti ca sunt hotarată sau ce sa fac??????
8 comentarii
0
29-08-2017, ora 07:00
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Este o situatie mai putin obisnuita cea prin care treceti. Retineri religioase se pot elimina, doar sunteti casatoriti. Pot exista disfunctii sexuale pe fond psihic (fizic mai putin daca are erectii matinale).
Cred ca e cazul sa treceti de la a-i da de inteles la a-l intreba direct ce se intampla.
0
29-08-2017, ora 08:29
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
Buna ziua,

Deschideti o discutie cu sotul dvs cat mai curand pentru a lamuri acest aspect. Esteposibil sa aiba un blocaj emotional, din lipsa de experienta, teama de a nu se ridica la nivelul unor asteptari pe care el considera ca le ati putea avea de la el, sau din timiditate sa amane pur si simplu momentul. In orice caz, incercati sa aveti o comunicare sincera si deschisa cu el, sa ii impartasiti gandurile si ceea ce simtiti dvs pentru el, ceea ce doriti de la el, asigurandu l ca ii sunteti alaturi mereu. Comunicarea deschisa este recomandata in ceea ce priveste orice aspect al relatiei de cuplu, in general, pentru a avea o viata autentica, implinita si sanatoasa. Daca simtiti ca aveti nevoie de suport si indrumare puteti merge dvs cateva sedinte la psihoterapie de cuplu sau daca vrea si sotul puteti merge impreuna.
Curaj si succes!
1
29-08-2017, ora 09:14
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună dimineața !
Ca și colegele mele recomand să aveți o discuție sinceră în care să înțelegeți ce se întâmplă. Discuția să aibă loc într-un mediu relaxant, într-o stare de calm, în care să nu pară că-i reproșați, ci spuneți-i că-l iubiți și-l doriți de atâta vreme, iar dacă e o problemă încercați s-o rezolvați împreună. Poate plecați câteva zile la munte, pentru că pe un teren neutru, lucrurile evoluează altfel.
Poate fi o problemă medicală sau psihologică. Odată conștientizată problema, căutați căi de rezolvare. Dacă e numai psihologică, un terapeut de cuplu sau un psihosexolog vă poate ajuta să ieșiți din impas.
Faptul că ne-ați scris, dovedește că sunteți mai curajoasă, așa că sfatul meu e să abordați problema cu același curaj și față de soțul dumneavoastră și vă asigur că pentru binele cuplului trebuie făcut orice efort, nu mai trebuie gândit cine acționează mai întâi, cuplul e mai important decât oricare dintre parteneri.
0
29-08-2017, ora 09:27
Psiholog Luminita Codrescu
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Luminita Codrescu
Casatoria in sine nu schimba nimic, voi sunteti cei care schimba ceva si in special cel care nu mai suporta starea curenta. Anumite convingeri (ex. baiatul trebuie sa faca primul pas) va pot mentine in starea actuala pana devine cronica si mult mai dificil de schimbat. De vreme ce comunicarea ia o tenta de gluma si problema poate sa devina "derizorie", desi nu este, te indemn sa iti asumi riscul schimbarii, trecand la FAPTE, (Acta, non verba), pur si simplu incercand sa "profiti" de starea lui matinala si sa impingi lucurile cat mai mult in directia dorita, dand semnalele potrivite pentru el, cum ca este pe drumul cel bun. De cele mai multe ori, satisfactia fatisa a partenerei creste gradul de incredere al barbatului.
Daca lucurile nu functioneaza, va sugerez terapie sexuala de cuplu.
Mult succes!
0
29-08-2017, ora 11:28
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,

Este cumva normal sa nu faceti sex pentru ca probabil aceasta relatie nu a fost niciodata una...sexuala. Ceea ce se intampla acum este de fapt ceea ce a fost acolo de la inceput; adica mai degraba o relatie de dependenta decat una pasionala, intre o femeie si un barbat. Sunteti impreuna "dintotdeauna", fara sa fi avut timp sa cresteti, sa va dezvoltati ca persoane autonome, independente si autodeterminate. Ati vrut doar sa fiti cu celalalt, fara a intelege foarte bine...de ce. Iar acum va treziti intr-o relatie care nu are legatura cu realitatea, caci in realitate partenerii se aleg in alt fel, care include pasiunea, atractia sexuala, Un "barbat" de 24 de ani care nu isi doreste sa faca sex cu partenera-sotie ori se joaca cam mult (prea mult) cu pornografia ori are niste probleme mari de intimitate
Ce este de facut? Stati de vorba unul cu celalalt deschis, asa cum ar trebui sa o faca "sotii" si vorbiti despre relatie, despre ce se intampla in ea si despre nevoile si dorintele fiecaruia dintre voi. Daca nu ajungeti la nici un rezultat incercati la un psihoterapeut de cuplu, de preferat cu experienta si in sexologie.
0
29-08-2017, ora 17:02
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Spuneti-i sotului ca in viitor va doriti un copil cu el si in acest scop este absolut obligatoriu sa faceti cateva repetitii in acest sens ! Nu este sanatos pt dv sa scapati de virginitate si sa si ramaneti insarcinata in aceeasi sesiune ! :)
1
29-08-2017, ora 21:38
david90
Nu este medic/terapeut
david90
@Psiholog Pescaru Valentin: Nu vi se pare ca ati inceput sa folositi cam des acelasi cliseu prin care descrieti care ar fi problema in relatia anumitor cupluri?! Poate ca sotul ei e pur si simplu asexual, si asta fiind o "orientare sexuala" recunoscuta, daca ii putem spune asa...
0
29-08-2017, ora 22:10
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Folosesc abordarea respectiva atunci cand este vorba de un cliseu de relatie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici