Cat ar fi putut trai ?!

29-01-2012
TiberiuCodreanu
Nu este medic/terapeut
TiberiuCodreanu
Desi cred ca ma repet cu un post anterior..Cate ore credeti ca ar fi putut trai o persoana cu:soc traumatic si hemoragic consecutiv unui traumatism toraco-abdominal drept, fracturi costale c6-c11 antero-laterale, cu volet c7-c9, hematom retroperitoneal drept, ruptura renala dreapta si fisura hepatica?Va rog sa-mi clarificati si mie aceasta problema..Va multumesc !
3 comentarii
0
29-01-2012, ora 21:34
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
problema este complexa, foarte mult depinde de pacient (varsta, antecedente, starea de nutritie, boli cronice, etc), de conditiile externe (asteapta cu acest traumatism in minus 20 de grade, sau in plus 40, in apa/pe uscat, altitudinea etc). si cel mai mult depinde de ce tratament primeste contra socului hemoragic, este operat la timp etc.
in soc hemoragic poti muri in cateva minute cu aceste leziuni, si poti trai si cateva ore, insa fara tratament adecvat aceste leziuni vor fi cel mai probabil mortale
0
29-01-2012, ora 21:47
TiberiuCodreanu
Nu este medic/terapeut
TiberiuCodreanu
Multumesc mult..Revin cu detalii..Persoana care a decedat in urma acestora leziuni..A fost o persoana privata de libertate(un detinut) undeva la 35 de ani suferind de delirium tremens, cu o stare de agitatie vizibila care de la ora 23:00 a fost legat de pat pana a doua zi la orele 13:00..Persoana se presupune ca ar fi fost lovita de colegii de detentie, pe timpul nopti, a doua zi cat si in decursul a doua zile precedenta si tot la fel se presupune ca gardienii din penitenciar ar fi avut o interventia laora 23 00 cand ar fi lovit victima..La ora 11:00 a fost consultat de o asistenta care precizeaza ca ar fi avut o tensiune de 12 cu 6..Undeva pe la ora la 18:00 s-a produs decesul..In opinia dumneavoastra de la ora 23:00 ar fi putut trai victima cu aceste traumatisme pana a doua zi la ora 18:00 iar la ora 11:00 sa aiba tensiunea normala?Va multumesc !
0
29-01-2012, ora 22:17
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
aceste probleme sunt complexe, examenul la institutul de medicina legala ar putea numai elucida cazul. daca cineva sufera aceste leziuni la ora 23, fara tratament adecvat, in prima faza inima incearca sa compenseze cu tahicardie (puls marit), dupa care cu centralizarea circulatiei sanguine si la final cu hipotensiune, soc, anurie, tahicardie etc, dupa 12 ore cu aceste leziuni, probabil tensiunea ar fi fost una mai mica, insa este greu de apreciat. eu am vazut pacienti cu aceste leziuni, unele veneau in picioare la urgenta, insa rar se simteau foarte bine. deci nu se poate exclude, insa sansele la o tensiune de 120/60 sunt mici.
trebuie efectuat autopsia si medicul legist va da parerea
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul