cat de daunatoare sunt radiografiile?

30-08-2010
sugarbabe
Nu este medic/terapeut
sugarbabe
Buna ziua, as vrea sa stiu cat de mult iradiaza o radiografie pulmonara si una dentara(panoramica) pt ca le am de facut pe amandoua in aceeasi luna si ma tem de eventualele efecte negative. Sper sa primesc un raspuns cat mai repede cu putinta(fiind oarecum contratimp). va multumesc foarte mult!
3 comentarii
0
31-08-2010, ora 00:34
altul
Nu este medic/terapeut
altul
chiar nu sunt specialist. si tot ce va spun rog sa nu fie interpretat ca parere avizata ci doar ca simpla discutie - domne d-ealungul vietii faci 20 de radiografii la dinti.. si nu mai moare nimeni. normal ca e nesanatos, ca si fumul de tigara intro discoteca atunci cand esti nefumator. e un rau necesar si nu are rost sa va faceti griji excesive,
TOTUSI INTREBATI DE SISTEM DE PROTECTIE CU HALAT CU PLUMB... MAI ALES LA RADIOGRAFIA PULMONARA!!! EU ASA STIU CA TREBUIE SA VA IMBRACE INTR-O VESTA DE PLUMB PROTECTOARE... CHIAR SI LA RADIOGRAFIA DE DINTI. dar repet nu sunt specialist.puteti sa intrebati concret cat radiaza aparatul.. si eventual sa comparati... cu alt aparat. si sa alegeti unul din aparate care e mai performant, dar asta deja este un studiu de piata.
0
31-08-2010, ora 19:13
sugarbabe
Nu este medic/terapeut
sugarbabe
va multumesc pt sugestie, o sa iau in considerare.Multa sanatate!
0
03-09-2010, ora 15:45
Zenove
Nu este medic/terapeut
Zenove
Buna ziua.
Eu trebuie sa fac o radiografie de os coxal. Anul trecut mi s-a descoperit o rana pe colul uterin si am facut ERAD. Este vreo contraindicatie tinand cont ca sunt cam " in aceeasi zona" ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semnificația opacităților pulmonare
  •