Cat de repede trebuie inceput tratamentul cu citostatice?

02-03-2009
adelina barda
Nu este medic/terapeut
adelina barda
tatal meu are 72 ani si a fost operat pe data 27.02.2009. Domnul doctor mi-a spus ca e posibila sutura peste 6-8 saptamani daca nu face infectie. forma tumorii este de genul stangulatorie la 45cm. de evacuare. Cat de repede trebuie inceput tratamentul cu citostatice? Trebuie asteptata intai operatia de refacere a colonului ? Ce trebuie sa manance si ce nu ?
6 comentarii
0
03-03-2009, ora 17:45
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Are "anus contra naturii"? Medicul chirurg decide cat de repede face perfuziile cu citostatice, dar de regula acestea se fac imediat dupa interventie.Mai conteaza si tipul de cancer, stadiul bolii, gradul de invazie a tumorii in jur etc..Regimul alimentar, daca nu ti l-a spus chirurgul, il gasest pe google tastand doar "cancer de colon".Trebuie sa fie bine ingrijit pentru a evita infectia.Numai bine!
0
03-09-2009, ora 21:47
emilia_07
Nu este medic/terapeut
emilia_07
Buna ziua! cine ma poate ajuta si pe mine va rog cu un raspuns? mama s-a operat acum un an de cancer la rect (are 61 de ani)si as dori sa stiu ce inseamna rezultatul biopsiei, cat de grav este, cat ar mai avea de trait.Poate doamna doctor ma poate lamuri si pe mine...
Acum, la 1 an dupa operatie, va face o ecografie, iar dupa o luna va face iar o colonoscopie. La 6 luni, dupa operatie(cand a facut colonoscopia )-au spus ca are un mic polip, care nu i-a fost rezectat cand a facut colonoscopia si ca e bine. Insa, de la operatie, are zile cand are si cate 15 scaune pe zi, depinde si ce mananca
Descr macroscopica: fragment de interstin gros cu lungime de 17 cm, prezinta la 1 cm si 16 cm de extremitati o leziune ulcero-vegetanta si infiltrativa de 2/2 cm, rosietica, ulcerata. Pe sectiune cenusie dura. Transe de sectiune chirurgicale libere.
Descr. micrsoscopica: 1. Limfoganglion paracentral cu diametrul de 0, 5/1 cm cu hisiocitoza sinusala. 2. Transa de sectiune distala cu mucoasa de aspect tipic cu hiperemie in submucoasa. 3. Piesa de colectomie segmentara ce prezinta la 1 cm de transa de sectiune chirurgicala laterala o leziune ulcero-infiltrativa si vegetanta de 2/2 cm -adenocarcinom papilar moderat diferentiat cu invazie in seroasa. Accentuat infiltrat granulomos disecant abcedat. Vase capilare cu trombi carcinomatosi. Tesut nervos periferic cu infiltrat granulomatos. Tesut adipos peritumoral cu infiltrat granulomatos. Tesut adipos peritumoral cu infiltrat granulocitar abcedat. Limfoganglioni regionali de 0, 5/0, 5 cm cu invazie carcinomatoasa. p T3N1Mx(G2) C18M8140/3
0
11-02-2011, ora 13:35
zimbru
Nu este medic/terapeut
zimbru
daca mama dumneavoastra intra in metastaza mai are cel mult 6 luni de trait!!imi pare rau!!
0
11-02-2011, ora 13:40
zimbru
Nu este medic/terapeut
zimbru
medicii care intra pe acest ( bl.) inu o sa va spuna niciodata adevarul(aceasta boala are o mortalitate de 24% in primele 6 luni, iar restu de 76% in max. 2 ani.O A DOUA OPERATIE ESTE FATALA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
0
11-02-2011, ora 16:10
emilia_07
Nu este medic/terapeut
emilia_07
din pacate mama a facut metastaza la plamani, face apa la unul dintre plamani, iar celalalt e plin de noduli. Si asta de prin octombrie-noiembrie. Dumnezeu sa ne ajute sa dureze mai mult de 6 luni. Face chimioterapie si a facut si caltraj, ca sa nu se mai formeze apa atat de des.
0
01-04-2011, ora 05:24
BT87MAX
Nu este medic/terapeut
BT87MAX
buna zimbru, nu vreau sa te superi insa nu speria oamenii..vreau sa te contrazic.bunica mea este operata de 3 ani de cancer la colon gradul 3, in urma caruia i-a fost taiat o parte din intestin, a urmat chimioterapia si ink traieste multumesc lui Dumnezeu.a trait normal dupa operatie, nu a tinut regim si si-a reluat toate activitatile de dinainte de operatie.este adevarat ca de cateva zile au aparut iar simptomele de la inceput, insa ceea ce vreau sa spun este ca a trait mai mult decat dai tu prognosticuri si f important a trait ca un om normal si sanatos.asa ca oameni buni nu va dati batuti, cautati medici buni, nu va opriti la primul daca nu v-a convins si cu Dumnezeu inainte.sanatate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul