Cat mai trebuie sa fac tratament?

07-09-2007
miky75
Nu este medic/terapeut
miky75
Problema mea este cat mai trebuie sa fac tratament? Pentru ca eu fac tratament de trei ani, in primul an am facut mai multe incercari si de doi ani fac tratament cu prozac, deparkine si rispolept consta. In prezent ma simt oarecum bine si nu as mai vrea sa fac tratament din cauza reactiilor adverse si mai ales ca as vrea sa fac un copil.
Cine imi poate spune cat se fac aceste tratamente pentru depresie si de unde pot stii cand sa-l intrerup si daca nu va mai aparea aceasta stare?
Depresia se poate trata prin psihoterapie, fara medicamente?
Se poate face psihoterapie prin inermediul internetului?
Va multumesc!
7 comentarii
0
07-09-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Despre durata tratamentului, cel mai bine vă răspunde medicul psihiatru cu care v-aţi consultat. Ca regulă generală, cu tratamentele se aplică aceeaşi regulă ca şi cu caii la căruţă: tratamentele se schimbă sau se întrerup atunci când lucrurile merg prost şi se menţin atunci când lucrurile merg bine.
Depresiile minore se pot trata prin psihoterapie ca singur tratament. Dacă diagnosticul dv este ceva de genul: episod depresiv, boala bipolară, boală unipolară, sindrom discordant afectiv, atunci nu vă bazaţi pe psihoterapie, ci mai degrabă pe medicaţie, iar în privinţa unei eventuale sarcini cereţi sfat genetic.
Toate cele bune !
0
08-09-2007, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Mihaela, sunt cazuri in care combinarea celor doua tratamente, cel medicamentos cu cel psihoterapeutic, are mai multe sanse de reusita si vindecare, decat administrarea doar a unuia singur.
Tu urmezi deja un tratament medicamentos destul de sustinut, si de ceva timp. Cu ce efecte, asta tu stii cel mai bine.

Ce ar fi sa-l suplimentezi cu tratamentul psihologic care ti se potriveste cel mai bine - psihoterapie, consiliere, interventii menite sa te sustina pe perioada medicatiei, sa potenteze efectele pozitive, sa iti ofere suportul necesar, pe masura ce psihiatrul iti reduce dozele.

Oricum, nu cred ca ar fi o idee buna sa renunti brusc la medicamente si sa urmezi doar un tratament psihologic, asa cum nici o alta decizie radicala, pe fondul unui afect intens (fie de incredere exagerata, fie de saturatie extrema), nu este binevenita.

Eu ti-as recomanda sa iti acorzi sedinte de pe urma carora sa beneficiezi din plin de ceea ce iti poate oferi psihoterapia, deci nu prin intermediere online.
Au si sedintele online rostul si rolul lor, mai ales daca nu ai posibilitatea reala sa mergi la un cabinet, ceea ce nu cred sa fie cazul tau.
0
09-09-2007, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Draga mihaela, si eu sunt tentata uneori sa renunt la tratament, in cazul meu l-am redus pe cat posibil dar cand imi e rau iau din nou mai multe.
Cat priveste un copilas, gandeste-te ca exista probabilitatea sa se nasca bolnavior, nu vreau sa fiu dura dar asta este riscul, nu ti-ar fi greu si mila pe urma sa il ingrijesti toata viata?
Si mie imi sunt dragi copiii dar stiu ca nu am voie sa am unul.
Uite un caz concret, eu si cu fratele meu l-am mostenit pe tata amandoi, si desi avem o forma de boala mai blanda, totusi s-a mostenit.
Sa ma ierti, draga mea daca am fost prea directa, nu vreau sa te supar.
0
12-09-2007, ora 00:00
miky75
Nu este medic/terapeut
miky75
Va multumesc pentru raspunsuri, mi-au fost de ajutor!
0
17-09-2007, ora 00:00
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Draga Mihaela,
Si eu te sfatuiesc sa renunti la ideea unui copilas. Si eu ii mostenesc pe tata si pe bunica paterna si de cele mai multe ori imi este mie greu sa ma descurc prin puterile proprii.
Si eu am luat Rispolept Consta timp de 9 luni, dar in urma efectelor secundare (amenoree-galactoree) am fost sfatuita de 3 doctori sa intrerup tratamentul.
Toate medicamentele de acest gen se reduc treptat, dupa o schema data de medicul curant.
0
24-05-2009, ora 20:06
doynel_yoman
Nu este medic/terapeut
doynel_yoman
buna, sunt doinita.va scriu in speranta ca ma puteti ajuta intr-o problema;sufar de tulburari de anxietate, am fost la psihiatru si am urmat un tratament cu anxiar zece zile dupa care m-i s-a spus ca nu e nevoie sa mai urmez tratamentul ci ca rezolvarea vine de la mine.daca e asa pot spune ca eu continui sa ma panichez dar nu in orice situatie.as dori sa stiu ce modalitati sunt sa imi pot controla emotiile si nesiguranta mai ales ca in momentul acela imi creste pulsul si imi tremura mainile.multumesc anticipat.
0
25-05-2009, ora 13:09
gege
Nu este medic/terapeut
gege
buna
-draga doinita daca medicul tau ti-a tratament doar pt 10 zile eu zic ca trebuie sa-l schimbi.daca ai timp sa citesti ce scriu pe forum si celelalte persoane cu astfel de probleme.poate iti faci o idee.daca poti sa faci si terapie cu un psihoterapeut ar fii bine.si te invit pe forum la tema SUPORT PENTRU CEI CU TOC CAP.14, ca acolo mai scriu si eu si alte fete si poate te ajutam mai mult.
multa sanatate
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul