Cat se mai poate amana protezarea soldului?

12-03-2011
gabriellear
Nu este medic/terapeut
gabriellear
Sex feminin, 46 ani, obeza(85 kg si 1, 68), diagnostic coxartoza, stanga cu simtomatologie(durere discreta de intensitatea medie si limitarea usoara a miscarii de rotatie), radiologic pensarea fara diminuarea spatiului ). Daca reduc considerabil greutatea (20 kg) si fac kinetoterapie as putea amana 10 ani interventia chirurgicala? Mentionez ca am platfus mai accentuat stanga. Talonetele purtate permanent ar putea ajuta? Obezitatea este doar de trei ani (pe fondul lasarii de fumat am acumulat 20 kg).Trebuie sa renunt total la mersul pe jos?
3 comentarii
0
13-03-2011, ora 15:56
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
In cazul particular al D-voastra, protezarea este total contraindicata din cauza obezitatii si trebuie amanata pana la normalizarea greutatii.
Practic puteti amana oricat protezarea, mai ales ca nu aveti de ales actualmente.
Platfus-ul este determinat de obezitate, dar daca nu este unul juvenil ci unul dobandit, consecintele sunt infinit mai serioase asupra articulatiilor gleznei. Din pacate, nu se poate face nimic concret pana nu slabiti 20 kg...Talonetele pot fi utile, insa numai daca sunt confectionate manual, de catre un podolog specializat in Occident, si nicidecum pe baza faimoasei "amprente computerizate, un nonsens atata timp cat nu poate analiza situatia piciorului in dinamica (in mers).
Trebuie sa intelegeti ca nu abstinenta de fumat v-a ingrasat, ci faptul ca ati mancat mai mult. (de fapt acest lucru este logic si evident, dar este aproape imposibil de acceptat de catre persoanele obeze, care gasesc intotdeauna motivatii, cum ar fi "glanda" sau absenta fumatului...).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
26-03-2011, ora 15:09
neamtuelena
Nu este medic/terapeut
neamtuelena
buna ziua, as dori un raspuns din partea d-lui doctor, deoarece am endoprotreza de sold de 8 ani, am 35 ani acum, proteza o am de la 27 ani, si am o diferenta de lungime a picioarelor de 2 cm, diferenta ce a crescut in perioada de cand am proteza. din aceasta cauza am dureri foarte mari de spate si picior, am luat si in greutate, am si 2 copii mici. ce sanse am in romania de a schimba aceasta proteza si de a "regla" aceasta diferenta dintre membre. si foarte important, daca se poate face in romania, unde anume, cat costa sau daca trebuie sa astept cat anume inseamna asta ca si timp
0
27-03-2011, ora 00:57
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Din pacate ati intrat teribil de repede in cavalcada operatiilor pentru acest sold.
Revizia se poate face in Romania, insa este o operatie importanta, care ofera o solutie pentru inca 4-5 ani.iar daca sunteti supraponderala intervantia este contraindicata la modul absolut.
Prin urmare, normalizati-va greutatea si abia mai apoi se poate pune problema unei eevntuale reinterventii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un program de mers cu un obiectiv de distanță poate îmbunătăți funcționarea după operația de înlocuire a șoldului
  •