Cateva mentiuni referitoare la liposarcom

249 comentarii 1 2 ..... 789 Înainte ›
0
15-09-2013, ora 11:16
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
daca nu si-a modificat caracterele, de exemplu dimensiunea sau raportul cu texuturile/organele din jur, este putin probabil. totusi singura analiza care poate spune cu precizie de 100% este analiza histopatologica.
0
01-10-2013, ora 13:39
camycj
Nu este medic/terapeut
camycj
Pentru dnul RaulDuke


astazi am primit raportul de examinare histopatologica pentr tatal meu, 60 ani, operat pentru adenocarcinom cecal acum aproximativ patru saptamani. Sunt putin derutata de codificare pt4bn0mxlov0g2 std IIc. c. 18.0 M 8140/3. Inteleg stadiul 4, b afectarea seroasei, fara afectare ganglionala si fara metastze la distanta...dar nu inteleg std IIc si restul codificarilor.

Piesa

colon drept

Macroscopie

Pisa cu lungime de 38.5 cm rprezentate de cec si colon ascendent cu lungime de 20 cm si ileon de 18.5 cm. In zona apendiculara este pezent un bloc tumoral de 7/6.5/ cm cu o arie de ulceratie la nivelul mucoasei cecalede 4/3 cm. Pe sectiune procesul tumoral intereseaza transmural apendicele si cecul, este albicioasa cu arii de hemoragie si are un aspect ulcero vegetant. Tumora infiltreaza tesutul adipos adiacent si seroasa se afla la 18.5 cm de marginea de rezectie proximala si la 16 cm de marginea de rezectie distala.

Microscopie
Formatiunea tumorala descrisa de macroscopie este reprezentat de o proliferare tumorala maligna de tipul unui adenocarcinom moderat diferentiat G2 ce intereseaza peretele cecal pe toata grosme cu interpretarea seroasei T4b. Sunt prezente arii de ulceratie extinse la nivelul mucoasei si moderate rii de necroza tumorala. Nu sunt prezente aspecte de invazie peineurala, nici emboli tumorali angiolimfatici pe materialul examinat.
Marginile de rezectie proximala si distala sunt libere de elemente tumorale maligne. S-au prelucrat si examinat 23 limfoganglioni fara elemente tumorale maligne cu histiocitoiza sinusala si focala hiperplazie foliculara.

Va multumesc
0
01-10-2013, ora 19:21
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
stadiul este IIc, nu IV. boala este operata si cu sanse mari de vindecare, dar se indica chimioterapie. ce v-a spus oncologul ?
0
01-10-2013, ora 19:30
camycj
Nu este medic/terapeut
camycj
Multumesc mult pentru raspuns. Maine trebuie sa ne prezentam pentru programare la oncologie. Partea cu invazia seroasei ma ingijoreaza cel mai mult...procentajele date de studiile medicale pe care le-am citit astazi, in special, am vazut ca sunt foarte influentate de acest aspect.
0
01-10-2013, ora 19:37
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
motiv pentru care se si recomanda chimioterapia in scop adjuvant.
0
08-10-2013, ora 17:49
georgeta1959
Nu este medic/terapeut
georgeta1959
Buna ziua Domnule RaulDuke,
Va fac urmatorele precizari legate de sotul meu ( am mai dialogat cu Dvs dar nu cred ca va mai reamintiti cazul meu.
-operat in 2004 de liposarcom, picior stang (tesuturi moi) + tratament de specialitate
-recidiva descoperita in 2009, operat + tratament
- acum o luna a facut un ecograf la indicatia medicului oncolog si ii s-a pus in evidenta, , imagine hipoecogena, omogena.
-astazi a efectuat un RMN si rezultatul este, , superior de spatiul popliteu, imagine rotund-ovalara de 2, 34/1cm, in tendonul muschiului biceps, cu semnal heterogen cu predominenta hipersemnalului, bine delimitata, foarte slab iodofila;aspectul ar putea fi al unui chist cu continut proteic mare:""
Va rog muuult sa imi, , descifrati"" si mie continutul acestei precizari punctual:
1. credeti ca poate fi o recidiva???
2.ce natura poate avea acest chist dupa descrierea medicului imagist, asa in general?
3. pana ajungem la oncolog care credeti ca ar fi solutia din punctul Dvs de vedere?
4. poate fi si benign acest chist, chiar daca sotul are antecedente oncologice?
Precizez ca acest chist se afla in vecinatatea liposarcomului operat in 2004, ulterior recidiva a fost mai sus la 7 cm de zona inghinala.
0
09-10-2013, ora 10:35
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
notiunea de chist inseamna o formatiune benigna care este ca o mica punga cu lichid, cu niste pereti de o anumita grosime. nici aici nu este descrisa ca fiind o recidiva, deci nu cred ca sunt motive de panica. cel mult trebuie tinuta sub observatie, asta e tot, cel putin pentru moment.
0
10-10-2013, ora 15:04
georgeta1959
Nu este medic/terapeut
georgeta1959
Buna ziua Domnule Doctor RaulDuke,
Astazi sotul meu a fost la medicul oncolog la IOB cu RMN+ul care descria acel, , chist cu continut proteic mare"" si medicul a decis ca sotul sa mearga la chirurg sa se opereze, , pentru siguranta""( am redat textual justificarea medicului)
Considerati ca aceasta solutie propusa de oncolog este generata si de suspiciunea ca acest chist poate avea caracteristici maligne?
In alta ordine de idei printr-un RMN se poate face o distinctie clara intre un ganglion, un chist sau o recidiva???(medicul imagist care a efectuat RMN-ul a fost derutat in a preciza categoric daca este ganglion sau chist, a ales varianta chist explicandu-i si sotului acest aspect)Ca o persoana care nu detine informatii solide imi pun intrebarea ca daca este un ganglion ???si poate nu trebuie operat???Sunt foarte, foarte confuza plus ca sotul este demoralizat de situatia creata prin decizia oncologului de a se opera.
Va multumesc foarte foarte mult pentru orice informatie.
0
10-10-2013, ora 15:36
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
cu siguranta ca numai excizia chirurgicala si analiza histopatologica poate diferentia cu siguranta de 100% intre o recidiva a cancerului si un chist benign. daca operatia se poate realiza fara riscuri prea mari, in conditii tehnice optime, preplanificate, atunci sigur ca este o optiune buna.
0
19-11-2013, ora 15:04
oana_patrar
Nu este medic/terapeut
oana_patrar
Buna ziua,

In urma cu o luna un verisor primar a fost operat si i s-a scos o alunita din zona spatelui dreapta, o alunita care era suspecta, isi schimbase culoarea, forma, etc...s-a dovedit a fi melanom nodular...nu stiu sa va zic exact denumirea din foaia medicala, eu doar ce am vb la telefon cu el si din ce mi-a povestit incerc sa reproduc. La recomandarea Dr. Jinga, spitalul Municipal a fost si a facut un CT, la care nu s-au evidentiat metastaze sau alte probleme.acum 2 zile a facut si limfoscintigrafia unde s-a dovedit ca un ganglion este inflamat.acum...intrebarea mea ar fi ce se recomanda scoaterea acestuia sau un tratament medical cu citostatice.va merge iar la Dr. Jinga pentru consult, o sa ii spuna si dansul ce e de facut.dar am aprecia si parerea dumneavoastra...e foarte speriat si nu stie incotro sa o apuce, stie ca este vb de un cancer agresiv si asta nu ii da pace. Va cer scuze daca datele nu sunt complete...

Sanatate multa tuturor si Doamne Ajuta!
0
22-11-2013, ora 13:30
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
acel ganglion trebuie excizat si facut examen histopatologic. care este intrebarea, de fapt ? sper sa poti reveni cu mai multe detalii tehnice!
0
22-11-2013, ora 20:03
oana_patrar
Nu este medic/terapeut
oana_patrar
Multumesc pentru raspuns, aceasta era intrebarea...daca trebuie scos...va fi operat luni de Dr Ion Daniel, de la Municipal...sa vedem dupa ce se intampla...Sper sa fie totul bine si sa nu apara si alte complicatii. Am sa revin cu detalii, deocamdata nu stiu decat ce v-am scris...Multumesc si va doresc numai bine
0
24-11-2013, ora 23:32
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
numai bine! asteptam vesti noi !
0
08-12-2013, ora 20:34
georgeta1959
Nu este medic/terapeut
georgeta1959
Buna seara, Dle Doctor RaulDuke,
Nu stiu daca va mai amintiti cazul meu, il redau scurt:
- sotul operat de liposarcom in 2004
-recidiva operat in 2009
- tratament de specialitate: chimio si radioterapie
- in urma unui RMN descopera in zona poplitee, , un chist" in 2012; nu se intervine dar in decurs de un an si jumatate isi modifica dimensiunile cu 0, 7 mm.
-la RMN-ul din 2013, dr oncolog hotaraste operatie pentru scoaterea lui.
Sotul s-a operat si am urmatoarele intrebari:
1.daca chirurgul isi poate da seama in sala de operatie ce natura are, , chistul"(inainte de a se face biopsia)??
2.ce sanse sunt ca acest chist sa fie totusi de natura benigna??? tinand cont si de antecedentele sotului
3.daca in urma biopsiei se constata ca este malign, , chistul" ce conduita terapeutica credeti ca ar urma pacientul?
Va multumesc pentru raspuns!
0
08-12-2013, ora 22:59
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
1. nu, nu poate spune cu siguranta.
2. 50/50.
3. asta e in functie de cum va arata examenul histopatologic si ce fel de operatie se practica. de asemenea conteaza daca se mai poate iradia zona respectiva.
0
06-01-2014, ora 14:41
georgeta1959
Nu este medic/terapeut
georgeta1959
Buna ziua Domnule Doctor,

Am postarile de mai sus referitoare la situatia sotului meu:
- liposarcom forma mixoida, 2004, tratament oncologic radio si chimioterapie; recidiva in 2009 intr-o alta zona mai sus de zona initiala. radio si chimioterapie.
-in 27 noiembrie operat in urma unui RMN care constata un, , chist"
-examenul histopatologic confirma astazi( luat telefonic) liposarcom forma mixoida.
Intrebari: 1.Daca sotul va relua chimioterapia, va primi schema din 2004, respectiv 2009 sau exista si alta schema de tratament ptr liposarcom??
2. Daca mai trebuie sa faca si radioterapie??mentionez ca in 2004 a facut in vecinatatea actualei recidive si chiar pe o anumita circumferinta, radioterapie, chiar muschiul avea un aspect de, , matura"", scuzati-mi expresia, a fost utilizata de medicul care trb sa in opereze., ca urmare a radioterapiei.
Va multumesc ptr raspuns!
0
07-01-2014, ora 15:31
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
1. m-ar ajuta sa stiu ce anume chimioterapie a facut atunci. in rest daca de 4 ani a fost bine si nu a mai facut chimioterapie, reluarea schemei de atunci este o optiune valabila. nu exista foarte multe variatii de scheme de chimioterapie, din pacate, pentru sarcoame, cam de orice tip.
2. radioterapie nu va putea face decat pe o zona care nu a mai primit iradiere.
0
07-01-2014, ora 20:17
georgeta1959
Nu este medic/terapeut
georgeta1959
Buna seara Domnule Doctor,
Sotul meu a facut 6 cure de chimioterapie cu:Ifosfamida 15-16, 5/ciclu+Farmarubicina 100mg/ciclu.; au fost facute in 2009 apoi timp de 4 ani a mers numai la control( initial la 3 luni apoi la 6 luni)
Va rog mult sa imi recomandati un antivomitiv foarte eficient( si il rog ffmult pe administratorul site-ului sa nu il stearga) pe care sa il foloseasca sotul in prima saptamana dupa fiecare ciclu pentru a -i imbunatati cat de cat starea generala.
Mentionez ca in spital in 2009 primea osetron si aloxi(imi cer scuze daca nu am retinut foarte bine) iar ulterior in primele 3, 4 zile dupa cura am folosit zofran si kitril.( pastile)
Daca au aparut si alte antivomitive care imbunatatesc substantial starea pacientului va rog muuult sa mi le recomandati Orice informatie de la Dvs este foarte pretioasa!
Sotul a primit radioterapie pe zona in care s-a operat acum(pielea nu are pilozitati, are un aspect mai aparte are niste alunite )etc) dar va intreb asa de curiozitate, medicul are obligatia sa-l intrebe sau trebuie sa si vada zona, ca imi este teama sa nu ii dea radioterapie fara sa verifice situatia anterioara. Considerati ca este lipsit de decenta daca sotul face precizarea catre medic ca a mai primit radioterapie, fara sa-l lezam pe medic??
0
08-01-2014, ora 00:03
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
aloxi (palonosetron) este foarte bun in varianta preventiei impotriva gretei si varsaturilor date de chimioterapie, mai ales in care acum exista si varianta injectabila si cea orala. pe langa asta mai exista un antiemetic foarte bun, nou, si care din pacate nu este compensat deci pe care va trebui sa vi-l cumparati din banii vostri, care se asociaza cu aloxi. se numeste emend (aprepitant) si este foarte eficient in conditiile in care v-ati confruntat anterior cu greata semnificativa. cred ca merita incercat.
despre problema cu radioterapia, daca nu ati prezentat documente din care reiese clar ce si cum a facut anterior, daca nu e vorba de acelasi radioterapeut, atunci evident ca acesta trebuie informat de ce ati mai facut pana acum! nu cred ca medicul este "obligat" sa nu stiu ce, nu vad cine poate sa-l oblige pe medic sa faca sau sa nu faca orice...
0
08-01-2014, ora 13:06
georgeta1959
Nu este medic/terapeut
georgeta1959
Buna ziua, Domnule Doctor Raul Duke,
Antiemeticul recomadat de Dvs, emend, poate fi folosit si dupa incheierea curei de citostatice respectiv in ziua a4a, a5a( mentionez ca schema la sot era de 3 zile), a6a pana ii dispare starea de greata sau se mai imbumatateste starea generala?. Trebuie si in aceast timp asociat cu aloxi??.
Radioterapeutul care il are in evidenta pe sot este acelasi din 2004; este un medic foarte cunoscut in domeniu
De Zofran si kitril nu detineti informatii sau au fost scoase de pe piata??
Imi cer scuze dar nu mi-ati precizat nimic legat de schema de medicamente: sunt eficiente ptr liposarcom sau se pot schimba avand in vedere recidiva?? respectiv ifosfamida+farmarubicina??
Multumiri anticipate pentru rabdarea pe care o manifestati!
0
08-01-2014, ora 14:40
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
zofran si kitril sunt echivalente lui aloxi, doar ca au durata mai scurta de actiune. de aceea intr-o schema de chimioterapie de mai multe zile la rand, se prefera aloxi. emend se foloseste IMPREUNA cu aloxi, tot dimineata, inainte de chimioterapie, tot in preventia gretei si a varsaturilor, fiind cu mult mai putin eficient (ca si aloxi si restul) odata ce greata a aparut.
ifosfamida si farmarucibina reprezinta o schema standard in sarcom; avand in vedere timpul trecut de cand boala a fost sub control, cred ca pot fi folosite din nou. nu cred ca exista o schema superioara acesteia care sa fie folosita inafara unui studiu clinic in momentul de fata.
0
08-01-2014, ora 15:53
georgeta1959
Nu este medic/terapeut
georgeta1959
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri si imi permit sa va mai, , consult"' in aceasta problema a antivomitivelor:
-daca schema de tratament este de 3 zile, trebuie sa ia in fiecare zi fie injectabil, fie pe cale orala aloxi(o pastila costa 400ron si si nu stiu daca pot rezolva cu reteta gratuita ptr mai multe, )
- emend nu au in lista de medicamente( m-am interesat la farmacii reprezentative pentru lantul farmaceutic
-dar despre granisetron, ce parere aveti, este eficient(adevarat ca si mai accesibil la pret, 250 ron 5 pastile)
Imi cer scuze ca insist pe acest subiect dar incerc sa gasesc solutii care sa ii faca sotului tratamentul mai usor ca este extrem de panicat de consecintele imediate ale tratamentului chimioterapeutic( de-a dreptul traumatizat).
-doctorul de la IOB ( in evidenta caruia este)poate sa ii dea reteta sau numai scrisoare medicala si sa solicite in baza scrisorii medicale, reteta de la medicul oncolog in evidenta caruia suntem, din orasul in care locuim, si care ii da si concediile medicale??
Cu multe, multe multumiri pentru timpul acordat!
0
08-01-2014, ora 17:41
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
de unde sa stiu eu ce poate sau nu poate sa-i dea x sau y ?
concluzia e simpla: aloxi si kitril si granisetron si zofran pe gura sau injectabil sunt toate absolut o apa si un pamant. sunt foarte utile, dar toate la fel, nu conteaza pe care il ia atata timp cat ia unul. ce trebuie tu sa gasesti este EMEND si sa citesti prospectul si sa inveti cum sa il iei si sa spui oncologului ca ai asa ceva, inainte sa inceapa chimioterapia. sunt informatii pe care le gasesti si pe internet, dar mai intai trebuie sa vezi ce schema de citostatice prescrie exact. nu se poate stii dinainte ce decizie ea. el e medicul tau nu eu! emend este medicamentul care va face diferenta, dar pentru acesta nu vei primi reteta, nu e pe lista de compensate inca! trebuie sa intrebi la mai multe farmacii caci pana la urma vei gasi, trebuie sa insisti !
0
04-02-2014, ora 10:50
georgeta1959
Nu este medic/terapeut
georgeta1959
Buna ziua Dl Dr Raul Duke,

Sotul meu cu antecedente oncologice(liposarcom mixoid) a facut un CT, torace, abdomen. La prostata i-a iesit, , Hipertrofie prostatica, 50/43mm, structura neomogena, cu un nodul hiperdens central de 23/16mm""
Doresc sa va intreb daca acest, , nodul"" are ceva legatura cu afectiunea de baza ptr care a facut CT. Precizez ca sotul are niste probleme de urinare(dese urinari)
Mentionez ca investigatia la torace si abdomen este in regula, , in limite normale""
Nu am ajuns la medicul oncolog de la IOB in evidenta caruia este sotul din motive independente de noi si pana saptamana viitore am in continuare emotii mari din cauza acestui nodul, desi am mai citit pe internet cate ceva dar voiam si parerea Dvs.
Va multumesc mult ptr raspuns!
0
04-02-2014, ora 17:21
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
cel mai probabil nu are nicio legatura cu boala anterioara, insa la cum descrii situatia cu siguranta va avea nevoie de un consult urologic, o dozare de PSA si, este posibil, si o biopsie de prostata.
0
17-02-2014, ora 09:54
mummegabi
Nu este medic/terapeut
mummegabi
Buna ziua! In disperare cer ajutorul d-voastra.Am nevoie de o parere, un sfat in urmatoarea problema: Sora mea in varsta de 43 de ani este diagnosticata cu..NEO.RECTOSIGMOIDIAN CU METASTAZE HEPATICE :(.A facut chimoterapie, face tratament cu xeloda, avastin, tramadol etc.am fost la Tg.mures unde ni s-a spus ca sansele sunt minime.sta acasa si asteapta sa se intample inevitabilul :( are doi copii mici care are nevoie de mama mai mult ca oricand! Va rog sa ma sfatuiti unde sa mai mergemcu ea, ce se mai poate face in acest caz?? Va multumesc anticipat. O zi buna si multa sanatate tuturor.
0
23-02-2014, ora 10:46
mummegabi
Nu este medic/terapeut
mummegabi
Va rog sa i-mi raspundeti! Orice zi care trece ma macina cu durerea ca o voi pierde pe sora mea! Orice informatie i-mi este de ajutor! Sau dati-mi un sfat unde sa mai intreb! Pe fb.sunt gabriela gabitza. Astept cu nerabdare orice amanunt. O zi buna si multa sanatate.
0
23-02-2014, ora 11:38
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
totusi, mummegabi, ce anume vrei sa afli, ca nu imi este foarte clar ? are un cancer cu metastaze, din cate spui, care deja primeste un tratament foarte standard, care practic este capat de linie in momentul de fata, peste tot in lume. adica nicaieri in lume nu vei gasi mai bine decat atat. nu cred ca se pune deci problema de "unde sa o duc" caci tratamentele in oncologie sunt foarte standardizate, si mai degraba se pune problema despre ce e de facut. din ce zici tu, face un tratament corect. boala este operabila ? uneori, la cancerul colo-rectal, chiar cand exista metastaze, daca acestea sunt bine delimitate, ele pot fi operate. ce ti-au spus medicii vostri ?
0
23-02-2014, ora 13:36
adrianHunedoara
Nu este medic/terapeut
adrianHunedoara
1.Va rugam d-le doctor RaulDuke un ajutor in legatura cu mama mea bolnava de cancer pulmonar adenocarcinom celule mari (tumora 7cm) neoperabila, cancer la san tumora mica 1, 5 cm cu 3 metastaze osoase (umar, sold si coloana), care a fost trimisa acasa la a 3 a tura neefectuata de citostatice la Cluj pentru probleme la ficat, organismul refuzand in repetate randuri tratamentul conventional pt functia ficatului, tgp si tgo ramanand la valoarea 3-400. Va rugam sa ne ajutati in privinta unui tratament individualizat de orice natura de urmat acasa avand conditii financiare modeste nu avem la cine sa apelam fara costuri foarte ridicate si nici incredere in "tratamentele" culese de pe internet fara recomandarea unui bun specialist cum va consideram!
2.datele mamei mele:- nume şi prenume:Borca Viorica Doina
- vârsta:62 de ani(1952)
- înălţime:1.67cm
- greutate:54kg
- diagnostic actual:carcinom ductal invaziv mamar 2 cm, neoplasm bronhopulmonar drept 7 cm cu celule mari cu metastaze osoase la coloana, umar dr. si sold, deci 2 cancere distincte
- istoricul bolii ( cum a apărut, cum s-a dezvoltat):in anul 2011 mama a suferit un soc emotional dupa infarctul tatalui meu pe masa de operatie la Cluj (cu stent) si ulterior pe fondul stresului sau al grijii excesive(spunea ca se trezea noaptea sa vada daca tata mai respira), eu personal vazand un stres permanent pe chipul mamei, plangea etc. in anul 2012 a slabit nejustificat 6-7 kg, s-a internat si 3 doctori au sustinut ca starea e de la tiroida, insa niciunul nu i-a recomandat o radiografie pulmonara!!!
- boli asociate:inainte de cele doua cure de citostatice lua tratament pentru hipertensiune, dupa citostaticul la oase(zometa) are tensiunea 10 cu 6 sau 11 cu 6, 7
- tratamentul urmat în prezent: a intrerupt dupa a 2 a sedinta cura cu citostatice pt san si plaman si oase datorita transaminazelor ff mari( nici cu 3 tratamente de arginina etc.. tgo si tgp nu au scazut de la 300), acum acasa ia doar esentiale si regim alimentar
- alergii: nu are
- alimentaţie: suc de morcov cu sfecla rosie cu telina, mar, lamai; carne slaba, supe si legume fructe
- probleme cu somnul: anul trecut in octombrie cand i s-a descoperit boala a luat 1 luna xanax si dormicum in spital la Cluj pana a trecut de soc. in prezent nu mai ia nimic pt. somn de 1 luna
- dacă s-a lucrat în mediu toxic: mama a lucrat ca ASISTENTA MEDICALA 37 de ani neintrerupt.
- scaun (cate pe zi, aspect): dupa administrarea CT s-a constipat des cu dureri de stomac, lua dulphalact, acum are scaun zilnic( ea avand intotdeauna un stomac de "fier")
- urina (cate pe zi, aspect): 4- 5 urinari pe zi, normal

3. va multumim pt o eventuala consultatie sau punct de vedere, tratament de orice fel etc.
Ce regim alimentar este recomandat sa consume intre-timp mama mea? va multumim!

-*

(*modificat de admin)
0
23-02-2014, ora 14:05
mummegabi
Nu este medic/terapeut
mummegabi
Va multumesc din suflet ptr.raspunsul d-voastra.ptr.mai multe imformatii va scriu aici concluziile medicilor de la Piatra-neamt: metastaze hepatice multiple, cu dimensiuni diferite intre 4mm si 36mm, diseminate bilobar.Formatiune tumorala parauterina dreapta probabil ovariana, cu ascita periferica. Ascita la nivelul fundului uterin, cu prezenta unor neregularitati parietale de pana la 9mm, la nivelul peretelui corporeal uterin, sugestive de carcinomatoza peritoneala. Metastaze la nivelul colului uterin. In partea inferioara a rectului se evidentiaza o formatiune de aprox.43/40mm.omogena postcontrast care nu contine aer, posibila recidiva tumorala care nu prezinta limita de separatie fata de colul uterin. Acestea fiind concluziile ultimului CT facut pe data de 10.02.14. In concluzie doctorii nostri spun ca nu este posibila operatie. Acum eu vreau sa ascult parerea mai multor medici sa vad daca intr-adevar nu se mai poate face nimic.Dupa acest CT doctorul ei oncolog a trimis-o acasa doar cu o reteta prescrisa pentru pastile de dureri. Altceva nimic!! Acum ce sa facem asteptam sa treaca timpul si nu facem nimic! Suntem dezorientati. Va multumesc ptr.timpul acordat.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
249 comentarii 1 2 ..... 789 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: