Caut raspunsuri

03-01-2018
unforgiven2722
Nu este medic/terapeut
unforgiven2722
Buna ziua, sotul meu de cateva luni este agitat, are insomnii, ma respinge, nu mai suporta sa-l ating, nu mai avem contact sexual, nu mai are chef de nimeni si de nimic. Eu cred ca este o depresie, a fost la psihoterapeut si i s a spus ca nu este impacat cu el insusi, cu viata lui si ca trebuie sa si gaseasca linistea, e o lupta a lui. Specific ca 5 ani a fost mereu langa mine si m a vazut trecand prin starile anxietatii si a tinut mereu fruntea sus pana acum ceva luni. Ma simt vinovata, simt ca a clacat din cauza mea, spune ca e nefericit cu toate lumea, oriunde, imi spune ca ma iubeste insa nu ma mai vede ca pe o sotie, ca s a obisnuit doar sa aiba grija de mine. Ii e teama sa nu ma faca sa sufar pe mine, pe ceilalti, nu stie ce mai simte. Zilele trecute mi a spus ca ar vrea sa stea singur, sa se mute singur departe de toti, ca atunci cand e singur e linistit. Sunt disperata, pe zi ce trece i se adancesc starile si nu vrea tratament psihiatric, considera ca nu are nevoie, ca e vorba de ce simte nu de o tulburare a mintii. Nu stiu ce sa fac, simt ca o iau razna sa l vad asa, vreau sa gasesc solutia, sa l vad bine.
13 comentarii
1
03-01-2018, ora 13:24
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
A fost la psihoterapeut câte ședințe? I s-a făcut și evaluare și i s-a pus un diagnostic?
Diagnosticul nu e după ce credeți dumneavoastră, ci trebuie pus de un psiholog sau psihiatru.
După ce are un diagnostic sigur se decide calea de urmat: psihoterapie sau psihoterapie și medicație. Nici-o tulburare nu se rezolvă de la sine, ci mai mult, se accentuează dacă nu se intervine.
1
03-01-2018, ora 13:33
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
Buna ziua,
In ceea ce priveste situatia sotului dvs, il puteti sfatui, discutand cu calm cu el, sa mearga sa faca o evaluare la un psiholog clinician si sa continue sa mearga la psihoterapie, iar daca este cazul si de medicatie, o vreme poate sa ia ( la recomandarea medicului psihiatru) in paralel cu psihoterapia. Dvs nu il puteti ajuta mai mult decat sa ii fiti alaturi si sa il sprijiniti, sa il acceptati si sa il intelegeti. In ceea ce va priveste pe dvs, va sfatuiesc sa mergeti macar cateva sedinte la psihoterapie. Va va ajuta sa depasiti aceasta perioada dificila, sa va cunoasteti mai bine si sa luati cele mai bune decizii, pe viitor.

Toate cele bune!
0
03-01-2018, ora 16:22
unforgiven2722
Nu este medic/terapeut
unforgiven2722
De abia a inceput sedintele de psihoterapie, a facut 3. I s-a spus de catre psihoterapeut ca nu are nevoie de tratament psihiatric, trece prin momente in care nu mai stie cine este si nu mai este impacat cu el insusi, cu viata lui. Este o lupta pe care trebuie sa o duca cu el insusi insa cu ajutorul terapiei.
1
03-01-2018, ora 17:10
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Problemele nu se rezolvă peste noapte. Pe măsură ce psihoterapia evoluează se va simți mai bine. Important e să-i fiți alături și să-l sprijiniți să treacă peste această problemă.
0
03-01-2018, ora 21:27
unforgiven2722
Nu este medic/terapeut
unforgiven2722
Imi doreac sa-i fiu aproape, il sustin si il sprijin insa uneori cad in disperare. Iar ideea de a se muta singur o perioada ma sperie si ma intriga. Nu mai inteleg nimic. Ma simt vinovata de tot, simt ca a clacat din cauza mea, ca a stat langa mine atatia ani cu anxietatea mea si ca usor asa se termina. Pare ireal ce se intampla.
0
03-01-2018, ora 23:01
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Nu se rezolva nimic cu psihoterapia, are nevoie de un consult psihiatric ! Aveti grija ca pe aici misuna o gramada de farseuri care fac o reclama agresiva psihoterapiei !
Psihoterapia se face exclusiv la indicatia psihiatrului si nu invers, adica tratament medicamentos la recomandarea psihoterapeutului !! E ca si cand ai spune ca la gripa obligatoriu bei ceai si poate ! vei lua si medicamente ceva mai incolo, insa doar daca vezi ca dai in pneumonie !

Altfel numai bine tuturor !
0
04-01-2018, ora 11:17
unforgiven2722
Nu este medic/terapeut
unforgiven2722
Multumesc pt parere insa din experienta mea dar si a altora din jurul meu, psihoterapia are rezultate. Bineinteles ca sunt si cazuri mai grave in care este nevoie de tratament psihiatric doar, dar mai apoi psihoterapia functioneaza si acolo. Fiecare cu trairile si parerile lui.
0
04-01-2018, ora 13:51
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Efectul placebo este bun si de dorit intotdeauna, insa nu e sanatos sa ne bazam numai pe el !
0
04-01-2018, ora 17:16
CatincaR
Nu este medic/terapeut
CatincaR
Dar totusi, de ce nu-i respectati dorinta de a pleca, de a fi singur o vreme mai indelungata? Poate si-ar reveni si n-ar avea nevoie nici de psihoterapie, necum de tratament psihiatric.
0
04-01-2018, ora 18:26
unforgiven2722
Nu este medic/terapeut
unforgiven2722
Cu siguranta ii voi respecta decizia, oricat de greu este.
0
04-01-2018, ora 21:59
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cu tratament isi revine. E pacat sa nu il ia...
0
05-01-2018, ora 06:46
CatincaR
Nu este medic/terapeut
CatincaR
Lasati-l sa plece, nu va impotriviti, ca oricum o va face. Si daca departe de dvs. isi va reveni si nu va mai vrea sa se intoarca langa dvs., multumiti-i pentru cei cinci ani in care v-a fost alaturi, v-a purtat de grija si "a tinut fruntea sus". Daca tulburarea dvs. consta doar in anxietate, ar cam trebui sa va puteti purta singura de grija si sa-i faceti fata cu medicamente si psihoterapie. Daca diagnosticul este altul, daca aveti o tulburare de care nu sunteti (partial) constienta, probabil ca da, va trebui sa aveti si in continuare pe cineva prin apropiere care sa aiba grija de dvs., poate un parinte, un frate.
0
05-01-2018, ora 13:46
unforgiven2722
Nu este medic/terapeut
unforgiven2722
Vom vedea ceea ce se va intampla. Cu Dumnezeu inainte.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul