caut un psiholog

26-10-2007
bamse
Nu este medic/terapeut
bamse
problema este urmatoarea:
am 22 de ani si am avut o relatie foarte frumoasa cu o fata care a durat aproape 3 ani.. am avut ceva aparte insasi datorita faptului ca am rezistat atata timp avand totusi problemele care le am.. inca mai am sperante dar faptele imi indica un lucru cert si anume : am pierdut o si sunt slabe sanse sa o recastig
problemele mele sunt destul de complexe.. am niste evidente probleme de comunicare ( tind sa ma supar si sa ma inchid in mine ) si in public pot devini obositor, enervant.. acesta este doar un exemplu pe care probabil cu exercitiu si determinare il pot controla
ceea ce nu pot controla este faptul ca sunt o persoana timida de fel si in toti acesti 3 ani am avut probleme de ordin sexual care s au amplificat si au dus la aceasta despartire.. fiziologic sunt ok dar am o problema pe fond nervos probabil.. ma comport ok in timpul actului sexual dar in momentul dinaintea penetrarii imi pierd erectia.. am incercat cam tot ce se poate incerca pozitii preludiu explorari atingeri nopti pierdute in bratele celuilalt oral chestii spontane.. am mereu aceeias problema.. penetrare=flasca
faptul ca am avut atatea incercari esuate si ca am pierdut singura persoana care a contat cu adevarat pt mine m a determinat sa scriu acest post.. sunt constient ca problema mea este prea complexa si nu se poate rezolva pe forum si am ajuns la concluzia ca am nevoie de un psiholog.. de aici imi rezulta alte probleme.. situatia familiala este destul de delicata nu prea pot vorbi cu parintii despre aceasta chestie si nici cu prietenii.. fosta prietena nu o pot aborda pt ca deschid rani care acum ar trebui sa se vindece si sunt student deci nu stau prea bine din punct de vedere financiar..
daca nu pot sa pun intrebarile acestea pe acest forum imi cer scuze
unde as putea gasi un psiholog ( nu am reusit sa gasesc pe net decat firme obscura care ofera servicii pt eliberari de permise si variatii pe tema )? exista servicii pt studenti(reduceri, gratuitati)? astept recomandari
multumesc
16 comentarii
0
26-10-2007, ora 00:00
bamse
Nu este medic/terapeut
bamse
tot eu vin cu alta intrebare.. nu am incercat dar probabil ar trebui sa incerc la medicul de familie inaintea psihologului ?
0
27-10-2007, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
In cazul tau, ar fi mai bine sa te adresezi unui psihoterapeut. (diferenta intre un psiholog si un psihoterapeut tine de pregatirea specializata, abordare, metodele folosite si cadrul si modul in care sunt aplicate).
Nu precizezi in ce localitate locuiesti, insa in aproape orice oras poti gasi un psihoterapeut bun.
In ceea ce priveste reducerile, majoritatea cabinetelor practica tarife diferentiate. Cu toate acestea, costurile pe care le vei investi in rezolvarea problemei tale, vor fi unele destul de ridicate. Insa nu mai ridicate decat cele pe care le "platesti" mentinand problema nerezolvata.
Daca iti vei permite sau nu, depinde de cat de motivat esti sa iti recastigi capacitatea de a dezvolta o relatie intima satisfactoare cu persoana iubita. Deci, dupa ce iti gasesti un psihoterapeut bun, urmatoare intrebarea ar fi "ce pot sa fac concret pentru a-mi oferi sansa acestui tratament?"
Cauzele si modalitatile de tratare ale disfunctiei erectile pot fi multiple si dintre cele mai diverse. Desigur ca poti discuta pe forum despre ele, insa elucidarea si depasirea lor este realizabila doar intr-un cabinet de psihoterapie.

Succes!
0
27-10-2007, ora 00:00
bamse
Nu este medic/terapeut
bamse
am uitat sa mentionez ca sunt din bucuresti este adevarat
am gasit totusi niste exemple de tarife pe net pt serviciile unor psihologi si sunt fenomenale multe dintre ele.. probabil situatia nu o sa se schimbe simtitor in cazul unui psihoterapeut dar am sa incerc sa caut unul desi sincer nici nu stiu de unde sa mi incep cautarea si pe ce criterii ar trebui sa ma bazez cand fac alegerea : psihoterapeut "bun"
si intradevar intrebarea respectiva mi am pus o si eu si inca mi o pun si din pacate nu pot gasi un raspuns concret.. recastig increderea persoanei iubite lucru f greu de realizat in momentul de fata sau gasesc pe cineva lafel de intelegator ceea ce la varsta mea poate fi iarasi destul de greu.. in orice caz schimbarea trebuie sa se produca in personalitatea si persoana mea si sper sa gasesc ajutorul de care am nevoie
multumesc pt raspuns
0
27-10-2007, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Atunci o sa-l gasesti cu siguranta!
Cautarea si gasirea ajutorului de care ai nevoie este un proces in sine. Un psihoterapeut capabil sa te ajute stie sa faciliteze comunicarea si sa dezvolte o relatie terapeutica adecvata ale carei rezultate sa le simti dupa o prima intrevedere.
Sunt sanse egale sa-l gasesti din prima incercare, sau sa gasesti un psihoterapeut ce nu te poate ajuta (din diverse motive). Cum spuneam este un proces de cautare, in care tu ai un rol cat se poate de activ. Nu ai nevoie de multe sedinte pentru a te edifica asupra acestui aspect.
Pe acest site, la Index medical, sectiunea Cabinete si Clinici, gasesti cateva cabinete in Bucuresti. Fiecare are o prezentare proprie a activitatii desfasurate. Alege mesajul care "iti spune ceva" si... vezi ce se va intampla in continuare!
0
27-10-2007, ora 00:00
DANACA
Identitate neconfirmată
DANACA
cand ai sa intalnesti o fata care sa te inteleaga problema se va rezolva de la sine, doar ca nu se va rezolva dintr o data ci in timp.cel mai bun psiholog este intelegerea unei fete
0
27-10-2007, ora 00:00
bamse
Nu este medic/terapeut
bamse
am sa verific sectia cabinete si clinici si eventual am sa incerc sa ma adresez medicului de familie incepand cu saptamana viitoare
danaca sunt de acord cu tine daca mi citesti postul ai sa intelegi ca am gasit asa o fata care m a iubit enorm si care a avut extrem de multa rabdare si intelegere dar daca intr o perioada atat de lunga te confrunti numai cu esecuri stresul se acumuleaza peste el se adauga si stresul din exterior si ajungi la un punct in care nu mai poti sau simti ca datorita esecurilor repetate poate nu mai vezi persoana de langa tine cu aceeias ochi.. totul se naruie vezi cum se prabuseste cu incetinitorul tot ce ai incercat sa cladesti.. incepi sa te gandesti ca doar intelegerea si initiativa nu sunt de ajuns si ca ai nevoie de un battle plan care daca nu e atent studiat si pus in practica esti pierdut..
am avut fata am avut battle planul si am avut si intelegerea.. rezultatul: doi oameni care daca incearca sa si vorbeasca in momentul de fata se enerveaza reciproc se evita mai au niste apucaturi si gesturi dragalase old times sau izbucnesc in plans.. its not pretty si daca as gasi alta persoana lafel de intelegatoare nu mi as putea permite sa fac aceleasi greseali..caut un ajutor in momentul de fata medical sprijin sau indrumare specializata orice poate sa mi indice o alta cale spre reusita
0
29-10-2007, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Danaca, este adevarat ca intr-o relatie satisfacatoare, iubirea unui partener intelegator este ca un balsam pe suflet, dar nu tine locul unui tratament specializat, atunci cand asa ceva se impune.
Nu-i rolul si nici treaba partenerului sa ne vindece propriile slabiciuni si neputinte, pe care le aveam probabil dinainte de a-l cunoaste. Aceasta este propria noastra lupta interioara pe care o avem de purtat.
Cum iesim din ea ne face ceea ce suntem in prezent. Pana la urmatoarea...
0
29-10-2007, ora 00:00
AlexandraM
Nu este medic/terapeut
AlexandraM
Pot sa iti recomand un psiholog bun, la care am apelat eu si m-a ajutat foarte mult:
D-na Sorana Mocanu - Institutul Relatii Umane Bucuresti - -*


(*modificat de admin)
0
29-10-2007, ora 00:00
bamse
Nu este medic/terapeut
bamse
simt ca am trecut peste perioada in care simteam nevoia sa vorbesc ( m au ajutat prietenii si am gasit si niste cuvinte foarte bine scrise pe acest forum - merci pt raspunsuri simina a fost o placere ) am sa incerc sa mi indrept coloana vertebrara sa ridic capul sus si sa privesc inainte la ce am de facut.. fie ca am sa decid sa fiu propriul mentor sau sa pun niste bani deoparte si sa incerc sa caut ajutorul unui specialist ( merci alexandra mai astept si alte sugestii de la alte persoane )
0
02-11-2007, ora 00:00
DANACA
Identitate neconfirmată
DANACA
n am spus ca tratamentul psihologic nu are importanta, din contra.ajuta foarte mult.dar am vorbit real, din experienta de viata.nu e datoria partenerului, dar nici nu aveti idee ce usor se solutioneaza cand exista ajutorul partenerului.inca o data tratamentul specializat este aur.
0
03-11-2007, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Sigur ca avem cu totii idee despre ce inseamna sprijinul partenerului si al familiei in general, atunci cand o persoana traverseaza o perioada dificila.
Daca recitesti raspunsul meu, ai sa vezi ca vorbim despre aceleasi lucruri.
0
07-02-2008, ora 00:00
none_sica4
Nu este medic/terapeut
none_sica4
Hmm se zice ca toate actiunile si manifestarile au un rezultat, cand te masturbezi reusesti sa termini sau iti moare? din ce imi descrii tu eu vad ca esti predispus la sensibilitate si ar fi bine sa nu disperi prea mult ca problema ta nu este asa de mare dar datorita timiditati si altor factori care tind sa amplifice afectiunile ingreunand si mai mult rezolvarea, cu fiecare incercare si cu cat iti doresti mai mult iti poate dauna, uitate in trecut si observa cand si cum a aparut timiditatea si problemele in comunicare? cand ai fost timid, cand a aparut timiditatea sau ai fost timid de cand te-ai nascut ? oboseala este un semn ca ceva de deranjeaza, niste lucruri care te-au epuizat mental , aicea este bine sa te odihnesti mai mult, sa te relaxezi sa nu te mai gandesti asa de mult, orice fapt petrecut in trecut are urmari in prezent tu stii mai bine de unde au aparut aceastea si de acolo vin si rezultatele, pt.ca trebuie sa le rezolvi de la radacina, acum poate s-au multiplicat si complicat problemele si nici tu numai stii ce sa faci sau cum sa iesi din ele, odihnestete mai mult nu te mai suprasolicita ca iti dauneaza, ma refer la mental nu la fizic, poti fi extenuat mental...
0
07-02-2008, ora 00:00
none_sica4
Nu este medic/terapeut
none_sica4
sunt curios sa vad ce ai facut da-mi un instant mesage-*


(*modificat de administrator)
0
22-02-2008, ora 00:00
offline
Nu este medic/terapeut
offline
salut tinere,

itzi prezint 2 idei:
1.incearca acest gen de activitate shi cu o femeie de moravuri ushoare, unde prestatzia te va interesa mai putzin, oricum ea te tacseaza la ora, deci shi dacai bine shi dacai rau, potzi sa ieshi pe usha oricand, shi nu o mai vezi a2a zi, nu pierzi nimic;poate dai o prea mare importantza procesului, teama de eshec, etc, etc. (macar cand te prezintzi la psiholog sai dai ecsemple dintrul areal de ecspertiza profesionala cat mai variat ;) )
2.cauta informatzii despre branca-ursului; itzi shlefuieshte umpic sistemul hormonal (desigur daca nu e cumva vreo afectziune fizica la baza problemei tale)
0
11-11-2009, ora 20:50
lonly girl
Nu este medic/terapeut
lonly girl
M-am indragostit de psihoterapeutul la care acum.6 ani ma duceam la consilire de la 16 ani, il iubesc si acum nu stiu ce sa fac, sa ii spun sau sa tac?Poate sa imi raspunda cineva? Va rog chiar daca au trecut 6 ani de atunci inca mai am sentimentul de iubire si respect, Il abordez mereu cand il vad dar nu am curajul de ai spune ce simt si ca in acelasi timp am nevoie de consiliere caci ma simt foarte singura, neinteleasa si vreau sa mor.sunt multe de zis, sufletul meu inca nu sa vindecat de drepesiile cauzate de adolescenta, parea proasta de sine, gandurile sinugigase, ca nu valorez nimic, ca Dumnezeu nu ma iubeste.De ce trebuia sa mi se intample una ca asta ?As vrea sa ii spun pt ca este singura persoanacare m-ar elibera de sentimentul acesta dar imi si este teama sa nu isi schimbe comportamentul fata de mine, sa ma ignore, chiar ca as muri.ce sa fac?
0
05-01-2010, ora 15:56
cristi75
Nu este medic/terapeut
cristi75
Buna,
lonly girl, te afli intr-o situatie care nu prea avantajeaza relatia terapeutica, cum vrei sa te simti inteleasa daca terapeutului nu-i spui ce te framanta, te inteleg ca e un subiect delicat. Am si unele nelamuriri, spui ca..."chiar daca au trecut 6 ani de atunci inca mai am sentimentul de iubire si respect", cum se desfasoara sedintele in prezent, cat de des? revino cu amanunte te rog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: