Cauza infectiilor?

22-11-2016
alexsama
Nu este medic/terapeut
alexsama
Salutare tuturor, anul acesta a fost un an foarte nefericit pentru dantura mea. Recunosc ca o am destul de slaba, am multe plombe si lucrari, dar din cauza ca au fost efectuate la timp si corect(cel putin asa cred), nu am avut prea mult probleme (in sens de dureri). Acest lucru s-a schimbat vara trecuta, cand am reusit sa fac o infectie la un incisiv, timp de cateva zile am avut o durere care nu o pot descrie in cuvinte pana am fost programat pentru rezectie.
Acum, dupa 3 luni de la rezectie, am inceput iarasi sa experimentz acelasi simptome ca vara trecuta cand a inceput sa se faca infectia. Azi am aflat, supriza, ca acum am tot o infectie si trebuie iarasi o rezectie, la dinti din fata de data aceasta.
Nu prea inteleg, si nici nimeni nu m-a lamurit, doctorul sau chirurgul, de ce anume fac aceste infectii? Am facut pe prima vara asta, acum o sa fie una si iarna asta, probabil ca va urma si una la primavara sau cine mai stie cand.
Intr-un fel simt ca stomatologi au devenit un fel de mecanici, toti se pricep la schimbat/carpit dar nimeni nu stie defapt ce este, dupa cum se zice, se trateaza cauza, apoi efectul, ceea ce vad ca nu se intampla la mine, sunt pasat dintr-o parte in alta pentru acelasi motiv.
Daca ajuta cu ceva, sunt din orasul Galati, stiu ca nu ma prea ajuta cu mult un topic pe un forum, dar nu am ce pierde..poate cineva imi poate recomanda pe cineva care e capabil sa imi dea un raspuns..cine stie.
9 comentarii
0
03-12-2016, ora 19:43
Dr. Emanuela Brebenel
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Emanuela Brebenel
Specialistul care se ocupa de infectiile de la varful radacinilor si executa si rezectii apicale se numeste Endodont. Discutati cu doctorul dvs, daca are colaborare cu acest tip de specialist, daca nu va trebui sa va cautati un doctor cu aceasta specialitate pentru o a doua opinie. Exista numeroase cauze care au dus la situatia prezenta! O zi buna
0
05-12-2016, ora 11:31
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
buna ziua!
dupa cum v-a recomandat si colega mea, ar fi bine sa cautati un medic Endodont, adica un specialist in tratamente de canal. Infectiile dentare se trateaza in prima faza prin canale. Curatarea corecta a canalelor, urmata de obturarea si sigilarea lor perfecta, pana la varf, facuta de un medic dentist specializat in asta, cu materiale si aparatura adecvata, ar trebui sa rezolve marea majoritate a cazurilor de infectii dentare.
Rezectia apicala este o interventie chirurgicala care se aplica NUMAI DACA TRATAMENTUL DE CANAL NU A AVUT SUCCES. Nu este prima varianta de tratament!!
0
10-12-2016, ora 11:42
alexsama
Nu este medic/terapeut
alexsama
Din pacate nu prea exista prea multi doctori pe endodontie aici unde locuiesc. Am fost la un alt medic si da, mi-a sugerat sa fac un tratament de canal si apoi abia rezectie daca e necesar. Problema e programara, care e undeva abia la jumatea lui ianuarie. Mi-e teama ca daca astept pana atunci sa nu apara durerile. Asa cu rezectia apicala puteam sa o fac zilele urmatoare, nu prea stiu ce sa aleg..
0
11-12-2016, ora 14:12
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua! Ca sa faceti lucrurile temeinic mergeti la endodont ( asteptati pana la mijlocul lunii ianuarie sau cum se poate ) si apoi urmariti. Rezectia facuta inainte de (re) tratamentul de canal poate calma situatia o perioada, apoi poate duce la o noua reinfectare a varfului dintelui. Decizia va apartine; in medicina nu exista garantii 100%, ci sanse de reusita. Sansele de reusita sunt mai mari daca urmati pasii descrisi de mine si de colegele mele.
0
15-12-2016, ora 15:52
alexsama
Nu este medic/terapeut
alexsama
Dupa parerea dvs cam cat ar costa tratamentul unui astfel de dinte infectat? M-am interesat la un cabinet aici care au incluse in serviciilor lor si aceste tipuri de tratamente, si concluzia a fost ca trebuie tratament la vreo 2 dinti, in total 700 lei, 300 unu, celalalt 400. E mult, putin?
Primul dinte e un incisiv care nu mai are nerv de mult timp, iar al doilea e un canin din fata (la care e infectat radacina si urma sa imi faca rezectie). Va multumesc pt raspunsuri.
0
27-12-2016, ora 10:20
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua! Onorariul poate fi unul corespunzatorul unui tratament corect ( trebuie tinut cont ca un tratament corect necesita timp, anumit instrumentar, anumit protocol )... dar ce este cel mai important este sa aveti incredere in medic, nu pretul ''garanteaza'' tratamentul.
0
09-01-2017, ora 06:41
Xandra.13
Nu este medic/terapeut
Xandra.13
Buna seara ! Am si eu o problema cu penultima masea..drepta jos ! Este a 6 zi in care este umflata desi este a 3-a zi de antibiotic ! Am fost la stomatolog si mi-a zis doar ca am o gaura si mi-a prescris antibioticul ! De cand am fost la control..doar obrazul mi s-a mai desumflat putin, in schimb maseaua ma doare parca din ce in ce mai rau ! Am incercat si cu ulei de cuisoare...la inceput si-au mai facut efectul..dar acum nu ! Este a 5 noapte in care nu pot sa dorm, ma doare de mi se pune pe creier..pana sus in cap si in jos spre gat ! Tin sa precizez ca sunt insarcinata in 16 saptamani si imi este frica sa nu se agraveze ! Totusi ce sa fac macar sa nu ma mai doara ! :-(
0
09-01-2017, ora 07:14
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua! Probabil aveti o carie profunda, nervul a cedat si s-a infectat varful maselei. Aveti vreo radiografie de dinainte de sarcina?... oricat de veche, necesara pentru a se vedea forna canalelor. Vorbiti si cu medicul dumnevoastra, poate reuseste curatarea canalelor. Multa sanatate!
0
09-01-2017, ora 15:54
Xandra.13
Nu este medic/terapeut
Xandra.13
Nu am nici o radiografie dinaintea sarcinii! Totusi de cand am adresat intrebarea aici vreau sa va spun ca durerea m-a lasat si ca doar gingia este inflamata..am 2 pungi de puroi sau ce e acolo ! O sa continui antobioticul inca 2 zile...cu toate acestea...este riscul ca la noapte sa ma doara din nou ?:-( Eu sunt plecata din tara si aici vad ca lucrurile difera putin fata de ceea ce e in tara !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul