cazatura puternica si pierderea auzului

16-05-2010
aurora_pop78
Nu este medic/terapeut
aurora_pop78
buna, sunt noua pe forum, acum am gasit acest forum minunat pentru oameni ca si noi.
as vrea sa vorbesc cu un specialist, profesionist in domeniul ORL.acum stiinta a evoluat si sansele de recuperare sau tratament sunt multiple.
Dar sa trec la problema mea.Aveam 5 ani si in urma unei cazaturi puternice care m-a desfigurat la fata dar nu a lasat urmari faciale, cred ca am ajuns sa nu mai aud.totul a inceput de atunci, de la frageda varsta de 5 ani aproape 6.Am cazut pe fata, totul era vanat, nasul, ochii nu se vedeau de umflati, gura sparta si rupta.totusi a trecut totul, mi-am revenit foarte repede si vanataile au trecut foarte repede, insa nu stiam ca ceea ce a ramas imi va tulbura toata viata mea : AUZUL.
A trecut ceva timp de la cazatura aceea fatala care m-a desfigurat, imi revenisem foarte repede dupa ea, insa nimeni nu stia ca eu nu mai auzeam la fel ca si inainte de cazatura.Nimeni nu si-a dat seama, nici chiar parintii mei.Insa a venit si momentul disperarii, iar de atunci viata mea sa schimbat brusc.Au urmat vizite la doctorii din cluj, targu mures, bucuresti.Inafara de doctorii de la bucuresti, toti credeau ca ma voi reface.Poate doar incurajau suferinta unor bieti parinti.INSA DOCTORII DE LA BUCURESTI AU SPUS CA IN URMA CAZATURII S-A DEPLASAT TIMPANUL SI AR PUTEA SA MA OPEREZE INSA AS RISCA SA RAMAN SURDA DE AMBELE URECHI.URECHEA STANGA ESTE "PRACTIC MOARTA"NU STIU INSA CE SA INTAMPLAT.NU AM UN DIAGNOSTIC PUS DE MEDICI, DOAR PRESUPUNERI.ACESTEA SE PETRECEAU ACUM MAI BINE DE 20 DE ANI.
ACUM, DUPA CE STIINTA A EVOLUAT ASA DE MULT, AS VREA SA POT AFLA CARE A FOST MOTIVUL PENTRU CARE MI-AM PIERDUT AUZUL.MI-AS DORI SA POT MACAR PARTIAL RECUPERA CEVA, DAR ACEST LUCRU POATE NU MAI ESTE POSIBIL SAU MACAR SA URMEZ UN TRATAMENT.AM FOST LA NISTE ANALIZE IN DANEMARCA IAR MEDICII MI-AU CONFIRMAT CA NERVII AUDITIVI NU IMI SUNT AFECTATI, TOTUSI NU MA POT OPERA PENTRU CA AS SURZII DE AMBELE URECHI.DECI URECHEA STANGA E MOARTA IAR MAI AM URECHEA DREAPTA CARE E SI EA PUTIN AFECTATA.MA PUTETI AJUTA SA IMI SPUNETI CE SA INTAMPLAT ACUM 20 DE ANI CU URECHILE MELE?
am aparat auditiv, insa nu il prea suport si il port foarte rar.multumesc
aurora
6 comentarii
0
17-05-2010, ora 07:06
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
buna ziua.
sa incepem cu cateva precizari al afirmatiile tale.
1.S-A DEPLASAT TIMPANUL SI AR PUTEA SA MA OPEREZE INSA AS RISCA SA RAMAN SURDA DE AMBELE URECHI...
NU exista asa ceva.. sa ramai surda din cauza unei interventii la o ureche( daca e bine indicata acea interventie si bine facuta.)
deci.. Daca este afectat nervul auditiv.. NU se poate opera urechea si nu da rezultat.
DACA este o luxatie a lantului osicular.. dar nervul este BUN.. in acest caz ce poate opera urechea.

2..NU AM UN DIAGNOSTIC PUS DE MEDICI.
Scrii ca ai fost la Cluj. Bucuresti, Danemarca.. si CUM.. NU ai un diagnostic ???

3.DECI URECHEA STANGA E MOARTA
Aceasta afirmatie vorbeste despre faptul ca la urechea stanga este afectat nervul auditiv.. si nu se mai poate face nimic.
daca dreapta este cat de cat BUna.. tre sa ai grija de ea.

trimite pe mail
audiograma si timpanograma.. sa pot sa.ti dau un sfat mai concret.
0
17-05-2010, ora 09:23
aurora_pop78
Nu este medic/terapeut
aurora_pop78
buna.VA MULTUMESC DE INTERESUL DVS SI PENTRU RASPUNSUL DVS.
spre nefericirea mea, asa este, am primit tot felul de raspunsuri insa in nici un raspuns CONCRET nu am avut stabilit un diagnostic, asa cum citesc pe acest forum ca o persoana zice ca a fost diagnosticata cu X boala la ureche, alta cu Y boala de ureche.eu am auzit doar povesti.
la bucuresti, cluj si tg.mures am fost acum 20 de ani, deci foarte mult timp.
in danemarca acm fost acum recent.supa cate am observat, in danemarca este un lux si o necesitate sa porti ochelari de vedere sau proteza auditiva, e cea mai simpla cale de rezolvare.
DOCTORII DIN DANEMARCA O TIN UNA SI BUNA CA ESTE DE ORDIN GENETIC.ESTE IMPOSIBIL.IN FAMILIA MEA NU AU EXISTAT ASEMENEA CAZURI.TOT EI, ADICA DOCTORII DIN DK AU MAI SPUS FAPTUL CA AS PUTEA SURZII DE AMBELE URECHI IN URMA UNEI INTERVENTII CHIRURGICALE SI DE ASEMENEA TOT EI AU SPUS CA "URECHEA STANGA E MOARTA".DESI ACESTI DOCTORI AU SPUS CA NERVII AUDITIVI NU SUNT AFECTATI, TOT EI SPUN CA URECHEA STANGA E MOARTA SI NU MAI POT FACE NIMIC.PE CUVANT CA NU MAI INTELEG NIMIC.
EU ACEST LUCRU IL STIU CA NU AUD APROAPE DELOC CU URECHEA STANGA.AM CREZUT CA IMI VOR DA UN DIAGNOSTIC.NIMIC.POVESTI SI PROGRAMAREA PENTRU APARAT AUDITIV.NU ACEST LUCRU IL VREAU.ATUNCI CAND UN MEDIC ORL IMI VA SPUNE "UITE FATA, TI-AM ANALIZAT AMBELE URECHI, BOALA TA SE NUMESTE ASA SI ASA, NU MAI POTI FACE NIMIC DECAT SA PORTI APARAT AUDITIV"DOAR ATUNCI MA VOI RESEMNA SI NU VOI AVEA CE FACE DECAT SA PORT APARAT AUDITIV, DESI MA IINCOMODEAZA FOARTE TARE.
DEFICIENTELE DE AUZ POT APARE DUPA CUM MA GANDESC EU PE 3 CAI
1.DIN NASTERE, CARE CRED CA SUNT MAI GREU DE RECUPERAT
2.GENETIC, PIERDEREA DE AUZ APARAND PE PARCURSUL INAINTARII IN VARSTA
3.IN URMA UNOR SOCURI PUTERNICE, CAZATURI SAU LOVITURI PUTERNICE IN ZONA CRANIULUI.
DNUL DR.VALERIU
V-AM TRIMIS AUDIOGRAMA SI M-ATI SFATUIT SA MA OBISNUIESC CU APARATUL
DORINTA MEA A FOST SA MA CONSULTATI, O FOAIE CA SI AUDIOGRAMA POATE ZICE ADEVARUL DAR POATE CONTINE SI MICI ERORI.
ASA AM HOTARAT SA CAUT UN MEDIC ORL CARE VREA SA MA CONSULTE SI SA IMI SPUN O DATA PENTRU TOTDEUNA CARE ESTE PROBLEMA CU AUZUL MEU.
VA MULTUMESC INCA O DATA DE RASPUN SI VA DORESC O ZI CAT MAI PLACUTA.
0
17-05-2010, ora 21:10
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
la Iasi la Clinica ORL la Spitralul de Recuperare.. o sa poti face investigatii complete audiologice si o sa afli un raspuns la toate intrebarile.
trebuie sa mergi acoo cu un bilet de trimitere de la medic ORL sau de familie.. sa te internezi pentru investigatii.
0
18-04-2012, ora 18:38
andreeallla
Nu este medic/terapeut
andreeallla
Buna ziua, numele meu este Andreea Lazar si am o nelamurire legata de mama mea in varsta de 43 de ani, de mai bine de 10 ani are o mare problema cu urechea stanga, aude zgomote, are vertijuri si nu mai aude deloc cu aceasta ureche. A mers la medic, i s a spus ca nervul urechii este mort si ca nu se mai poate face nimic, vroiam sa va intreb pe dumneavoastra, noi auzind ca ar exista in strainatate clinici care ar putea opera aceasta anomalie. Deasemenea am vrea sa va intrebam daca exista riscul sa si piarda auzul si la urechea cealalta. Va multumim mult si sper sa ne raspunde ti la mail, deoarece sunt foarte ingrijorata pentru ea. Chiar nu se poate rezolva in vreun fel? Macar sa i se diminueze zgomotele pe care le aude in permanenta? Va multumesc, o zi minunata va doresc !!!
0
18-04-2012, ora 19:26
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
zgomotele care le aude NU sunt o problema locala.. sunt Consecinta problemelor care au dus si la pierderea auzului.
este vorba de o problema de circulatie cerebrala
trebuie cautata cauza la distanta ( hipertensiune, glicemie, colesterol, trigliceride, Kg in plus.s.a)
cand se rezolva cauza.. se amelioreaza si simptomele.
cat despre auz.. daca este confirmata pierderea de auz ( audiologic) pe nervul auditiv.. se recomanda Protezare auditiva
mergeti la o firma de protezare auditiva
0
19-04-2012, ora 21:09
andreeallla
Nu este medic/terapeut
andreeallla
Buna seara, imi cer scuze abia acum am vazut mailul, va multumesc din tot sufletul meu ca mi ati raspuns asa prompt, o sa va transmit pe rand fiecare informatie. Mama mea are inaltimea de 1.68, greutatea de 66 kg, 43 de ani, tensiunea arteriala -10 cu 6, probleme cronice la inima inca nu stie nimic insa la utimele analize a iesit ca nu ar avea nimic, la ficat -steatoza hepatica, la rinichi, nu are nimic, iar despre coloana cervicala - sufera de spondiloza cervicala si lombara. Glicemia- 111, trigliceride- 76, colesterol- 241... concluzia din audiograma este :" hipoacuzie neurosenzoriala severa, US de tip cohlear, posibil VPPB de CSC post stang - doctor Alexandru Pascu - Panduri Bucuresti " facuta in 2009. Mai este concludenta, sa v o trimit scanata maine? In plus am fi foarte interesate sa venim la o consultatie, unde anume trebuie sa venim ? Vrem sa solutionam aceasta problema si deja ne ajutati foarte mult !!! Va multumim din toata inima pentu tot ajutorul dumneavoastra !!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Implant cohlear: o nouă metodă de monitorizare ar putea ajuta la dezvoltarea unor implanturi mai performante
  • Copiii surzi cu întârzieri de învățare beneficiază de pe urma implanturilor cohleare mai mult decât de pe urma aparatelor auditive
  • Descoperirea unei gene ar putea duce la crearea unui medicament pentru surditate
  • Cu ajutorul terapiei genice, medicii au redat auzul copiilor cu surditate moștenită
  •