cazut dinti la copil 2 ani in urma unei lovituri

03-06-2015
florina80
Nu este medic/terapeut
florina80
Buna ziua, sper ca m-am incadrat bine in aceasta sectiune.Fetita mea de 2.5 ani a cazut cu gura de o bordura in parc si iau cazut cei doi dinti din fata sus, incisivii dc zic bine, cu tot cu radacina (acestia au iesit pur si simplu intregi).in urma radiografiei, nu are nimic fracturat, dar problema este ca la un incisiv se vede osul, care cica ar fi tablia (nu stiu daca zic bine) in care a stat dintele, si ca aceea ar trebui scoasa ca altfel se infecteaza. Mentionez ca nu se misca, fetita nu acuza dureri, mananca bine. Intrebarea mea este, chiar trebuie indepartat acel os? Multumesc, o zi frumoasa
1 comentarii
0
23-03-2023, ora 08:36
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

în cazul în care osul tabliei (alveolei) în care se afla dintele a fost deteriorat în urma căderii, poate fi necesar să fie îndepărtat pentru a preveni eventualele probleme de sănătate. Acest lucru poate fi necesar pentru a preveni infecția și a promova vindecarea rapidă a gingiilor.

Este important să discutați cu medicul dentist pentru a determina cel mai bun curs de acțiune. Medicul stomatolog va putea examina starea dentiției copilului și va putea decide dacă este necesară o intervenție chirurgicală sau dacă poate fi lăsat să se vindece în mod natural.

De asemenea, asigurați-vă că urmați toate instrucțiunile medicului dentist pentru a preveni orice complicatie si pentru a ajuta copilul să se recupereze cât mai rapid și eficient posibil.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Bolile gingivale și căderea dinților - asociate cu micșorarea creierului (studiu)
  •