Ce ar trebui sa fac?

23-05-2017
crysstef
Nu este medic/terapeut
crysstef
Am nevoie de ajutor. Povestea mea este următoarea: acum 6 ani de zile am cunoscut o fata ea 19 eu 23. O fata cu o situatie materiala mult mai buna ca a mea. Am ieșit împreună,   am început o relatie...ea a fost cea care s-a băgat în sufletul meu. Dupa un an de relatie, datorita faptului ca ea a fost admisa la facultate în București, am venit cu ea aici pentru a fi împreună.  După un alt an ne-am mutat împreună...totul parea sa meargă bine...aveam certuri dar le rezolvam... si ne mergea bine... concedii...planuri de viitor...ma vedeam imbatranind cu ea. Nu aveam nevoie de altcineva. Nu am inselat-o, nu am lovit-o, am respaectat-o mereu. In timpul facultății a găsit un job mai bine plătit ca al meu, fiind bine plătit anturajul este altul.. acum 4 luni am decis sa facem pasul de lua un apartament.și de atunci au început neînțelegerile... nu mai puteam fi pe aceeasi unda...m-am simtit exclus din decizii...a început sa conteze mai mult jobul, colega de la birou decât mine...ii tot spunea dar parca vorbele mi se loveau de un zid. Ne certam rău...de la toate astea.ne ignoram...am gresit mult in ultima saptamana pe tema asta...dar din cauza ca eram ranit.și acum 5 zile a decis ca "acasa" nu mai are liniște și a strâns TOT.haine, lucruri cumpărate de ea...tot și a plecat. Am încercat sa o rog sa rămână sa vorbim...sa nu plece...sa rezolvam...cat mai este iubire intre noi...dar nu a vrut. A devenit...rece...rea. pe de o parte înțeleg...ca am ranit-o.dar parca nici chiar asa sa nu poată ierta. Au trecut aceste câteva zile...nu îmi răspunde la telefon...la mesaje.la usa...ultimul lucru care mi l-a spus a fost ca ii e frica de ce a devenit ea si ce am devenit noi si simte nevoia de un timp de liniște pentru ca acasa nu mai avea și ca sa ii respect decizia. Am zis ca o sa îl ofer...deși am un sentiment de vinovăție..
Ce pot face în situația asta. casa vorbim sa rezolvam...sa nu aruncam tot ce-a fost...nu îmi da ocazia.iar distanțierea asta..e asa ca și cum se ambiționează sa trăiască fără mine. Sa stea singura sa își demonstreze ei și mie ca s-a terminat. Nu știu. În schimb pe rețelele de socializare încă suntem un cuplu și pozele cu noi doi încă nu au fost sterse. Nu înțeleg nimic. O simt ca o despartire de proba..care daca trece de perioada de proba poate deveni...definitiva. Mi se pare ca am ajuns atât de jos.nu vreau sa o pierd... Nu știu ce pot face. Din pacate nu am prieteni cu care sa vorbesc..și nici ajutor de specialitate nu îmi permit. Astept un sfat. Vă mulțumesc.
4 comentarii
1
23-05-2017, ora 17:40
Psiholog Camelia Stavarache
Psihologie, BUCURESTI
Psiholog Camelia Stavarache
Buna! Aveti o relatie asimetrica: ea studii, tu, nu, ea bani mai multi, tu, nu. Du-te la facultate ca sa echilibrezi balanta ( trebuia sa faci asta de mult), constientizeaza-ti responsabilitatea in aceasta despartire ( te-ai cam "fofilat" cu explicatiile) si ofera-i multa dragoste.
1
23-05-2017, ora 18:52
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună ziua!
Pentru a fi pe aceeași lungime de undă, partenerii trebuie să evolueze împreună. Astfel apar diferențe de gândire, de percepție, apar conflicte, pentru că încep să vadă lucrurile diferit. Dacă în primul an nu vezi defectele celuilalt ( sau le vezi diminuate) și-i exagerezi calitățile, pe măsură ce timpul trece vezi lucrurile dintr-o altă perspectivă.
Dacă vă doriți de comun acord să rămâneți împreună, mergeți la un terapeut de cuplu să vă ajute să vedeți unde greșiți fiecare și să faceți relația să meargă. Și așa cum vă recomanda colega mea, continuați-vă studiile ca în viitor să nu mai apară probleme, pentru că una din cauze poate fi și aceasta.
0
23-05-2017, ora 20:33
crysstef
Nu este medic/terapeut
crysstef
Am finalizat și eu studiile. Nu mai îmi răspunde.cum pot știi dacă mai își dorește continuarea relatiei.înainte de separare am propus consiliere dar a refuzat.
1
23-05-2017, ora 21:15
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Lasă-i un timp de gândire și vezi ce hotărăște. De multe ori o separare te ajută să gândești altfel situația decât atunci când ești sub presiune. Nu-i reproșa nimic, pentru că reproșurile nu ajută. Dovedește-i doar că o iubești atunci când te caută și spune-i că sentimentele tale nu s-au schimbat și tocmai că o iubești îi accepți hotărârea ei. De multe ori timpul e un sfetnic bun, iar orgoliile fac mai mult rău decât bine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul