Ce boala psihica este?

03-06-2017
vioreli
Nu este medic/terapeut
vioreli
Am un frate vitreg e si el bolnav psihic face de cateva ori pe zi niste ticuri f complexe de cateva minute cand e singur sau doar cu mine, flutura din maini, maraie adanc etc. Asta face de cand era mic, atunci si fugea prin camera inainte si inapoi cat le facea. Acum e trecut de 40 de ani. El e si f sociabil are mii de prieteni pe facebook, de aceea nu cred sa fie autism nu stiu ce o fi.

Mai e si balbait, fapt ce sa straduieste sa il controleze, iar taica su era si el balbait. Asta cu ticurile nu stiu pe cine a mostenit, banuiesc ca tot pe tatal lui. Desi la caracter nu ii seamana deloc. E f certaret si sarcastic tot timpul cu multa lume, dar asta nu cred ca inseamna ceva.

Daca imi poate cineva spune ce ar putea fi, multumesc!
3 comentarii
1
03-06-2017, ora 11:25
Psiholog Iosif Szenasi
Psihologie
Psiholog Iosif Szenasi
Buna ziua,

Asa pe internet ne putem da cu presupusul, insa cel mai bine ar fi sa faceti un control de specialitate. Controlul este necesar pentru ca pe baza lui se poate face si tratament, uneori chiar gratuit.

O zi frumoasa!

Iosif
3
03-06-2017, ora 13:14
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună ziua !
Ca și colegul meu, vă spun că diagnosticele nu se pun după informațiile de pe internet. Nici măcar după ce vezi persoana, ci după o evaluare psihologică complexă, în care se determină adevăratele cauze care stau în spatele comportamentului. Mai mult chiar, o anumită tulburare trebuie să întrunească un anumit număr de simptome, altfel sunt prezente simptome, dar fără a se ajunge la tulburare. Mergeți la un psiholog clinician cu experiență care să-i pună un diagnostic corect, în urma căruia se vor decide pașii de urmat.
0
06-06-2017, ora 22:48
vioreli
Nu este medic/terapeut
vioreli
Problema e ca nu vrea sa se duca la psiholog sa discute ce are. Mie imi zice ca ticurile le face de stres.

Era si f impiedicat sa zic asa, pana la varsta de 14 ani era imbracat de parinti/bunici! Pana la 7 ani refuza sa manance daca nu ii se punea cu lingurita in gura! Poate ca asta tine tot de boala

In fine inteleg ca e un caz complex, la straini pare f ok, doar acasa isi da drumul cu ticurile etc minute in sir!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum se dezvoltă ticurile nervoase?
  •