Ce diferenta e intre schizofrenie paranoida si tulburare schizo-afectiva??

23-09-2011
maya 12
Nu este medic/terapeut
maya 12
Buna seara,

de 5 ani fac tratament cu rispolept consta de 37, 5, la inceput am luat fevarin si cipralex. Acum fac injectia la 2 saptamani si torendo - o pastiluta si jumatate seara si depakine chrono 300 mg una dimineata si una seara. Uneori am unele stari ciudate, stari proaste. Sper cu aceste medicamente sa-mi treaca. Totusi nu stiu ce este depakine si la ce foloseste. De asemenea uneori pe reteta mi se scrie diagnosticul de schizofrenie paranoida, alteori cel de tulburare schizo-afectiva. Care ar fi diferenta?

Multumesc.
2 comentarii
0
23-09-2011, ora 21:51
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Tratamentul primit este foarte bun. Antipsihoticul (rispolept si torendo) este tratamentul de baza, iar Depakine augmenteaza efectul antipsihoticului, adica ii potenteaza efectul, ajutand si el la remisiunea simptomelor. Atunci cand se banuieste ca schizofrenia are si o componenta depresiva, se pune diagnosticul de tulburare schizoafectiva si se asociaza la tratament si un anbtidepresiv (in cazul dvs fevarin sau cipralex). Normal ar fi sa va vada un singur medic, iar acesta isi poate forma de-a lungul timpului o parere proprie, daca aveti schizofrenie sau tulburare schizo-afectiva. Doar atunci cand va vad medici diferiti, care nu va cunosc suficient de bine boala si evolutia ei, pot aparea diagnostice diferite.
0
24-09-2011, ora 09:55
maya 12
Nu este medic/terapeut
maya 12
Va multumesc doamna doctor pentru raspuns, vreau sa spun ca eu de 5 ani merg la acelasi doctor doar ca el este plecat acum pentru un timp, si o doamna doctor mai tanara il inlocuieste. Dar am mers cu carnetelul la ea si acolo scrie tot tratamentul pe care-l fac de 5 ani.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul