Ce este Acupunctura ?

07-08-2016
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Acupunctura este o medicina cuantica. Ea se bazeaza pe jocul energiilor din campul cuantic. Aceste energii circula in corpul uman pe anumite trasee numite meridiane si pot fi influentate, reglate si redirijate in scop terapeutic prin intermediul punctelor de acupunctura care se gasesc la suprafata corpului.
Are efecte foarte bune intr-un numar foarte mare de afectiuni.
Dr Petre Muresan
Medic primar MG
Atestate in: Acupunctura, Homeopatie si Ultrasonografie
10 comentarii
1
07-08-2016, ora 14:51
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Atunci de ce sunt postari pe forum ca unii se imbolnavesc mai grav dupa ce o practica ? :(
0
07-08-2016, ora 17:21
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Acupunctura bine facuta este deosebit de utila in multe afectiuni.

dr Petre Muresan
1
10-08-2016, ora 09:59
drakos
Nu este medic/terapeut
drakos
Acupunctura foloseste niste ace atraumatice si e putin probabil ca cei care fac acupunctura sa se imbolnaveasca mai grav. Exista insa risc de infectie daca cel care face procedura nu respecta standardele de dezinfectie.

Din pacate insa in ciuda eforturilor timp de zeci de ani nu s-a dovedit existenta meridianelor, adica a energiilor ce trec prin corp. Din punct de vedere stiintific ele pur si simplu nu exista.
Dar asta nu impiedica aparitia efectului placebo si alinarea cu succes a unor tipuri de dureri.
Acupunctura ramane totusi mai mult o arta si o traditie decat medicina.
0
11-08-2016, ora 11:20
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Ce este Acupunctura ?
Acupunctura este o medicina cuantica. Ea se bazeaza pe jocul energiilor din campul cuantic. Aceste energii circula in corpul uman pe anumite trasee numite meridiane. Una dintre ideile de baza ale acupuncturii este urmatoarea : boala se manifesta mai intai sub forma unui blocaj energetic, care daca nu este eliminat, avanseaza si se transforma intr-o leziune la nivel organic . Deci scopul principal este depistarea bolii inca din faza de blocaj energetic si eliminarea ei inainte de a deveni leziune organica. Prin acupunctura energiile care circula in corpul uman pot fi influentate, reglate si redirijate in scop terapeutic prin intermediul punctelor de acupunctura care se gasesc la suprafata corpului. Acupunctura are efecte foarte bune intr-un numar foarte mare de afectiuni.
dr Petre Muresan
0
05-09-2016, ora 20:45
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Pe masura ce o cunosti, pe masura ce o intelegi, acupunctura devine tot mai fascinanta. Chiar este o medicina holistica ce poate ajuta foarte mult corpul uman sa se autoregleze si sa functioneze la valorile lui reale.
dr Petre Muresan
0
15-02-2018, ora 12:14
OrientalMed.ro
Identitate neconfirmată
OrientalMed.ro
@ clara_p Nu este adevarat, nu te imbolnavesti mai tare daca esti pacient la acupunctura. Acupunctura este fenomenal de eficienta si de puternica DACA este practicata corect si cu formula buna, adaptata si de un medic bine echilibrat. Altfel este foarte prpbabil sa nu aiba rezultate.
Posibil ca in cazurile respective boala sa isi fi urmat cursul normal, de agravare. Dar nu acupunctura fost cauza agravarii.
0
18-08-2018, ora 11:25
mandp
Nu este medic/terapeut
mandp
@clara_p

Buna, Clara,

Aceasta metoda numita "apunctura" este o falsitate preluata din asa-zisa medicina chineza, care cica foloseste principul Yin și Yang, adica 2 principii false, nedovedite stiintific.Sursele sigure din care putem sa ne informam sunt Organozatia Mondiala a Sanatatii.Apunctura este o falsitate la fel ca si taiatul sub limba (sau flebotomia), ambele sunt preluate din "medicina falsa" alternativa chineza, si pana acum nu am vazut o referinta cu pacienti vindecati!Sigur, pe site-urile clinicilor care practica acesta metoda, scrie ca vindeca orice boala si diagnostic, asa spun si cei care practica taiatul sub limba, si de aceia scriu unii pe forum ca dupa cum spui si tu se imbolnavesc mai grav, si uite cel mai bun exemplu cauta pe internet si a dat si la stiri acum recent, cum un fost politist a apelat la astfel de metoda, si dupa 10 sedinte, in urma unor analize de sange s-a ales cu virusul HIV.Asa ca sa lasam prostiile si sa nu mai credem in metode tribale si mutilante preluate din antichitate si evul mediu.
1
18-08-2018, ora 11:27
mandp
Nu este medic/terapeut
mandp
@OrientalMed.ro

Salut, adu si o referinta cu pacienti vindecati, ca o dovada, sa sa-ti dovedesti ca sunt adevarate afirmatiile pe care le sustii!
1
18-08-2018, ora 11:36
mandp
Nu este medic/terapeut
mandp
@drakos

Salut, total si perfect de acord cu tine.ai 100% dreptate apunctura nu este decat "Acupunctura ramane totusi mai mult o arta si o traditie decat medicina".
Este o metoda primitiva si mutilanta, exact ca taiatul sub limba pentru ca si aia este tot imprumutata din falsa medicina chineza!
Exact nu s-a dovedit existenta "energiilor" care cica trec prin corp.Toate sunt minciuni si nedovedite stiintific.sunt falsitati la fel ca Terapia Gerson, noua medicina germana si mai nou falsele tratamente nedovedite stiintific practicate in America de catre clinica Burzynski Clinic (http://www.burzynskiclinic.com/) condusa de Dr.Burzynski.
1
18-08-2018, ora 11:54
mandp
Nu este medic/terapeut
mandp
@Dr. Petre Muresan

Buna ziua, cu parere de rau dar nu exista nicio medicina cuantica, si niciun principiu Yin și Yang.
Astea sunt niste metode "alternative" care dupa parerea mea sunt false si mutilante, si nedovedite stiintific.Singura organizatie mondiala care da sau nu verdictul se a aproba astfel de metode (false) este Organizatia Mondiala a Sanatatii.Conform site-ului Wikipedia, Yin si Yang, este citez:
"Yin și Yang sunt două concepte religioase care își au originea în filozofia și metafizica chineză".
https://ro.wikipedia.org/wiki/Yin_%C8%99i_Yang

Metafizica chineza face parte din filozofia chineza care dupa cum stim cu totii este foarte infloritoare.
Oare nu este mai bine ca guvernul, ministerul sanatatii si medicii sa aprobe PREVENTIA in medicina ca metoba obligatorie pentru toti pacientii Romaniei ?
Ce inseamna asta? Ce inseamna PREVENTIA ?
Pai este simplu de explicat.pacientii sunt indrumati sa se prezinte in fiecare an la mai multi medici specialisti, si asta daca pacientii se prezinta anual la controle medicale la medicii specialisti atunci foarte multe doagnistice si boli, ar fi depistate din timp, si ar putea fi tratate, si ar scadea numarul de imbolnaviri.
De exemplu cancerul daca ar fi depistat la timp, si excizata tumoarea complet in limite de siguranta si trimisa la medicul anatomopatolog, credeti ca ar mai iesi rezultatul prost la examenul histopatologic (biopsie) ?
Haideti sa fim un popor educat si sa educam populatia, si sa facem si propunem cursuri despre educatie medicala si preventie, in scoli, gradinite, licee, facultati, sa tinem cursuri de educatie medicala pentru toti muncitorii si sa le explicam ce inseamna Preventia, si prezentarea din timp la controale regulate la medicii specialisti, pentru a depista un posibil diagniostic.
In rest Yin si Yang sunt fantezii ieftine de prostit si adormit copii.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Acupunctura poate ajuta persoanele care suferă cefalee cronică tensională
  • Acupunctura poate fi o terapie utilă pentru prevenirea diabetului de tip 2
  • Acupunctura poate reduce simptomele sindromului intestinului iritabil, fără riscul unor efecte adverse
  • Beneficiile acupuncturii în reducerea incidenței accidentului vascular cerebral ischemic
  •