ce este suflu sistolic?

26-03-2007
feri
Nu este medic/terapeut
feri
ce este suflu sistolic si cit de grav poate fi?
6 comentarii
0
27-03-2007, ora 00:00
al_dumitru
Identitate neconfirmată
al_dumitru
Am gasit pe Internet doua pagini, poate iti sunt de folos.

http://www.jurnalul.ro/articol_29137/suflul_cu_bucluc.html

si alta cu o reteta naturista: http://www.naturaplant.ro/raspuns.php?ID=697

Oricum, daca voiai mai multe date, trebuia sa ne dai mai multe informatii. Al cui e suflul? De cand? Cati ani are? E permanent, in efort, in repaus?

Daca limbajul articolului e prea complicat, spune si voi pune informatia in alte cuvinte.
0
27-03-2007, ora 00:00
feri
Nu este medic/terapeut
feri
am 29 de ani, acest suflu l-am dobindit in urma cu mai multi ani si la controlul medicului de familie mi-a gasit acest suflu, presupun ca este in repaus deocamdata atit stiu si nu stiu daca este permanent.Daca puteti sa ma lamuriti sau sami explicati despre ce este vorba stept un raspus.Va multumesc
0
27-03-2007, ora 00:00
feri
Nu este medic/terapeut
feri
Am uitat sa va spunca am si o durere in spate nu stiu din ce cauza pt ca analizele de singe respectiv urina au fost bune
0
27-03-2007, ora 00:00
al_dumitru
Identitate neconfirmată
al_dumitru
Dupa cum ai observat, ori de cate ori mergi la un consult medical, doctorul pune stetoscopul si asculta inima. In general, inima omului bate regulat, "tic-tac", asa cum stim de mici. La unele persoane, pe lange cele doua zgomote cardiace, numite Z1 si Z2, se mai pot auzi, fîşîituri, uruituri, zgomot de clic, etc. In functie de aceste zgomote, de caracteristicile lor, de intensitate, de momentul in care apar, de felul in care suna, de tot ce povesteste pacientul si de ceea ce se vede pe EKG, medicul cardiolog poate pune un diagnostic, poate face legatura intre zgomotul ciudat si o eventuala boala de inima.
Suflu sistolic inseamna un zgomot in plus care se aude cand se contracta inima.
Semnificatia suflului o poate stabili doar un cardiolog. Ca medic de familie, auzi un zgomot in plus si poti atrage atentia asupra lui, dar semnificatia acestuia, intensitatea si daca e cazul ca pacientul sa urmeze un tratament nu poate spune decat cardiologul dupa un consult atent si dupa discutia cu pacientul.
Intensitatea suflurilor este de la I la VI (1-6). 1 înseamna ca se aude doar daca te concentrezi foarte tare si ai "ureche", la 4 auzi un fel de freamăt, iar 6 se aude si fara stetoscop.
Varsta si locul in care se aude cel mai bine suflul e foarte important pentru stabilirea semnificatiei suflului. Suflul poate sa nu aiba semnificatie patologica (la tineri subtirei), sau poate indica o boala de inima.
Imi imaginez ca daca medicul de familie nu te-a trimis mai departe, probabil suflul nu e asa de grav. Daca ar fi fost grav, sigur nu te lasa asa. Insa poate ar fi bine sa iti faci timp sa mergi la un cardiolog sa afli daca e cazul sa iei anumite masuri, sa o duci bine multi ani cu inima pe care o ai.

Si cu durerea din spate e de vazut. Poti avea analize de cosmonaut si sa faci pneumonie, sau sa fi dormit prost si sa iradieze durerea de la coloana. Durerea mai poate sa provina de la bilă, daca e in partea dreapta, deci sunt foarte multe cauze care pot genera durere in punct fix pe spate. Pentru ea, tot la medic trebuie sa ajungi, sa vezi poate in recomanda o radiografie.
0
27-03-2007, ora 00:00
feri
Nu este medic/terapeut
feri
Va multumesc pt detaliiVa doresc multa sanatate!
0
18-03-2009, ora 19:48
maitreyi2064
Nu este medic/terapeut
maitreyi2064
care este pulsul la un bb de 6 luni?126 batai pe minut ce reprezinta. mentionrz ca are suflu sistolic de gr I
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Suflul sistolic
  •