ce este tulburarea schizoafectiva??

28-03-2012
ival
Nu este medic/terapeut
ival
Buna ma numesc Ival si am 16 ani..acum un an de zile am fost diagnosticata cu tulburari schizoafective, sunt sub tratament medicamentos de la psihiatrie.Prima data am avut diagnosticele de tulburare psihotica si tulburari anxioase iar acum acesta.Ce este?Cum se trateaza?

Astept un raspuns.va multumesc
9 comentarii
1
05-06-2012, ora 18:59
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Poti intreba psihiatrul, sau sa cauti pe Google, dar e mai putin indicat pentru ca acolo scriu cam toti idiotii care se dau mari doctori.
0
06-06-2012, ora 22:33
ival
Nu este medic/terapeut
ival
Pai eu sunt pacient la psihiatrie din februarie 2011, dar nu prea inteleg nimic din ce se intampla cu mine.Am impresia ca medicul meu se fereste sa imi spuna.Mersi...
0
07-06-2012, ora 03:13
Me-44
Nu este medic/terapeut
Me-44
Din pacate exista si idioti care au obtinut doctoratul in medicina (de exemplu cei obligati sa acorde Nobel pentru medicina in 2005 celui pe care l-au batjcorit public 20 de ani pentru ca a pretins ca nu exista philobacteris spiralis in stomac). Nu asta e problema, :)

Ival, renunta progresiv la medicatia psihiatrica si incearca sa te limitezi la psihoterapie. Daca ai posibilitatea sa alegi ia-o mai usor cu psihiatrii. Cauta: www.cchr.org.

Schizofrenia este un fel de dedublare a eu-lui, un fel de... doi de 'tu' in care nici macar tu cea reala nu se mai regaseste ca o a doua parte. Si de aici incepe vindecarea: sa te gasesti pe tine si sa o ignori pe 'cealalta' pana dispare. In finalul filmului Merlin exista o descriere ceva mai accesibila, poate o studiezi in mod critic si lucid. :) La cum scrii numai schizofrenica nu esti, deci eu cred ca ai un diagnostic eronat. Pe de alta parte unii psihiatri considera ca schizofrenia nu poate fi vindecata, nu te lua dupa tot ce scrie prin ziare. :)

Tulburarile schizoafective sunt un fel de stare incipienta a schizofreniei. Dar catalogarea este tottal falsa.

Inclin sa cred ca nici celelelte diagnostice ale tale nu sunt reale. La 16 ani... tulburare psihotica?! Sper ca ai vrut sa omori pe cineva pt ca altfel asta e chiar un diagnostic de doctor idiot. Cauta alt medic, continua sa cauti alti medici. Succes.
0
07-06-2012, ora 14:26
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Pai schizofrenia incepe din adolescenta, din ce stiam.
0
07-06-2012, ora 21:55
ival
Nu este medic/terapeut
ival
Mersii mult.Am incercat si cu un psihoterapeut dar nu am avut o relatie prea buna, simteam ca ii un om in care nu neaparat sa nu am incredere dar nu ma putem descarca in fata ei.Dar o sa caut pe altcineva.Eu sunt foarte speriata pentru ca nu mai sunt aceeasi de acum un an jumate"fata cea vesela"acum nici eu nu ma mai recunosc(crize de nervi, momente in care intram in panica, uneori cand mergeam pe strada ma opream pentru ca nu mai stiam unde ma aflu, plans, tentative de suicid, halucinatii) deja incep prietenii sa imi spuna ca ce se intampla cu mine pentru ca vorbesc cu mine ii ascult dar dupa 5 minute ii intreb ca ce so intamplat sau despre ce este vorba, iar eu deja incep sa cred ca imi pierd mintile.Oricum sper ca totul sa fie binee.Multumesc.
0
08-06-2012, ora 14:18
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Ce fel de halucinatii ai?
0
09-06-2012, ora 19:03
ival
Nu este medic/terapeut
ival
Pai halucinatiile au inceput acum 4 anii.Vad un om imbracat in negru dar nui vad fata care imi spune sa imi fac rau, am vazut un bebelas mort in pat langa mine pe care il aud ca si plange si tot felu de umbre.
0
02-11-2013, ora 10:42
jasmyn
Nu este medic/terapeut
jasmyn
Buna, eu am un frate care sufera de tulburare schizoafectiva si nu mai stiu ce sa fac, am incercat in toate felurile cu el, vreau sa iau contact cu rudele bolnaviilor var rog.Multumesc l
0
02-11-2013, ora 10:49
jasmyn
Nu este medic/terapeut
jasmyn
Caut forum de sustinere pt rudele bolnaviilor cu tulburare schizoafectiva, exista asa ceva ? Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: