Ce este un RMN?

15-04-2007
mimibica
Nu este medic/terapeut
mimibica
Spuneti-mi, va rog, ce este un RMN? La ce-ti foloseste si cat costa o astfel de investigatie (macar cu aprox.)?
32 comentarii 12 Înainte ›
0
15-04-2007, ora 00:00
shupimary
Nu este medic/terapeut
shupimary
RMN inseamna rezonanta magnetica nucleara si este o explorare imagistica noninvaziva mai frecvent utilizata pentru examinarea creierului si a colanei vertebrale dar si pentru alte organe. Nu iradiaza dar in schimb nu se poate face examinarea daca pacientul are ceva de metal in corp (p[roteze, tije, suruburi, schije, gloante, alice, etc). Timpul de examinare este in jur de 30 minute, se face cu pacientul in pozitie orizontala intins pe un pat si introdus intrun cilindru cu diametru nu prea mare( dificil de efectuat la claustrofobi). O examinare fara substanta de contrast costa in jur de 2-3 milioane iar cu substanta de contrast 7-8 milioane. Investigatia este decontata de casa de asigurari in totalitate in conditii de spitalizare si la indicatia unui medic specialist.
0
16-04-2007, ora 00:00
mimibica
Nu este medic/terapeut
mimibica
Multumesc, pentru raspuns.
As mai avea cateva nelamuriri:
-care este avantajul folosirii substantei de contrast?
-cum trebuie sa procedez, efectiv, pentru a mi se deconta costul investigatiei, tinand cont ca am trimitere de la specialist ?
-in trimitere este recomandat un RMN cervical.Este posibil sa solicit un RMN atat la coloana cat si la mana stanga in costul aceleiasi investigatii?

Toate cele bune!
0
16-04-2007, ora 00:00
shupimary
Nu este medic/terapeut
shupimary
-substanta de contrast se administreaza pentru a certifica daca leziunea descrisa este mai vascularizata decat in mod obisnuit (asta se intampla in tumori) sau daca exista o inflamatie semnificativa la acest nivel. Decizia de obicei o ia radiologul daca considara necesar, iar uneori specialistul care face trimiterea. In cazul tau nu consider necesar administrarea substantei de contrast. In cel mai rau caz cred ca poate fi vorba de hernie de disc cervical caz in care nu se da substanta de contrast.
-daca esti asigurata atunci Casa de Asigurari va deconta investigatia in cazul in care RMN se face in sistemul de sanatate de stat. Daca investigatia se face la o policlinica particulara atunci cred (nu sunt sigura) trebuie sa existe o modalitate de restituire macar partiala a costului. trebuie sa te interesezi la fata locului.
-daca pe bilet scrie doar RMN coloana cervicala atunci se va efectua doar la acest nivel fiindca investigarea intregii coloane ar costa si ar de 3 ori mai mult. RMN la mana stg nu se face. Ce mai poti sa faci este o radiografie a cotului si a articulatiei radio-carpiene stg (asta in cazul in care RMN nu poate explica simptomatologia) Se mai poate face un EMG (electromiografie) sau PES (potentiale evocate somestezice) care poate localiza leziunea dar trebuie sa fie un aparat cat mai performant.
-de unde esti?
0
16-04-2007, ora 00:00
mimibica
Nu este medic/terapeut
mimibica
Multumesc mult de tot !

Sunt din judetul Braila, iar saptamana viitoare , dupa ce voi face RMN-ul, voi duce rezultatul investigatiei la medicul neurolog care mi-a dat trimiterea pentru a trage concluziile ce se impun.
Am rugamintea sa-mi raspundeti si la solicitarea pe care mi-am exprimat-o in scris la sectiunea "Neurologice" , subiectul "Parestezie la mana stanga".

Toate cele bune!
0
23-04-2007, ora 00:00
mimibica
Nu este medic/terapeut
mimibica
Voi scrie si aici rezultatul pe care l-am obtinut la investigatiile RMN.
Voi scrie intocmai ce contine acest rezultat.

RMN cervical: Coloana cervicala prezinta curbura fiziologica.Distanta intre arcul atlasului si odontoida este normal.Spatiul discal intervertrebral C6-C7 are hipersemnal T2 central diminuat.Discul C6-C7 este herniat paramedian dreapta si produce compresiune preforaminala dreapta.Maduva spinarii prezinta postero-lateral stanga, in dreptul corpilor vertrebrali C2 si C3 arie de hipersemnal T2 si izosemnal T1 a carei semnal nu se modifica postcontrast.formatiunea are contur difuz pe sectiunile sagitale si apare bine delimitata, convexa pe sectiunile axiale si coronale.Aceasta determina compresiune medulara, cu aparitia ariilor liniare de hipersemnal T2 medular.Tesutul osos spongios al corpilor vertrebrali fara anomalii de semnal.
Concluzii: Hernie de disc C6-C7 paramediana dreapta cu conflict radicular drept.Proces inlocuitor de spatiu cu aspect IRM de hematom epidural cervical subacut tardiv cu compresiune medulara postero-laterala stanga si modificari de mielopatie.

RMN cerebral:(Singurele mentiuni care nu sunt normale) Parieto-occipital bilateral se constata cate o arie punctiforma de hipersemnalT2 si FLAIR si hiposemnal T1.
Concluzii:Arii punctiforme de demielenizare parieto-occipitale bilateral.


Acesta este rezultatul celor 2 investigatii pe care le-am facut.
Va rog sa-mi spuneti, in limbaj mai simplu, ce afectiuni am la coloana si la creier.Si va mai rog sa-mi spuneti daca aceste probleme se pot rezolva prin tratament medicamentos (nu chirurgical) si in ce consta acesta.

Astept cu nerabdare raspunsul dvs.
0
24-04-2007, ora 00:00
shupimary
Nu este medic/terapeut
shupimary
Rezultatul RMN ma surprinde. Leziunile cerebrale dupa descriere par sa fie fiziologice avand in vedere dimensiunea si localizarea lor. 20% din persoanele sanatoase au aceste leziuni.
Despre leziunile de la nivelul maduvei iti recomand sa consulti un neurochirurg bun (eventual la Bucuresti tinind cont ca esti din Braila)care dupa vizualizarea filmului poate sa-ti spuna daca necesita interventie chirurgicala. Terapia medicamentoasa intra in discutie dupa excluderea necesitatii interventiei chirurgicale si consta in antiinflamatoare steroidiene. Nu are sens sa temporizezi consultul neurochirurgical.
Nu te panica. La Bucuresti sunt neurochirurgi renumiti si sunt sigura ca vor lua o decizie terapeutica buna.
Interventia chirurgicala in Romania este gratuita pentru pacientii asigurati asa ca nu pot sa-ti dau mai multe relatii in acest sens.
0
24-04-2007, ora 00:00
mimibica
Nu este medic/terapeut
mimibica
M-ati mai linistit. Multumesc mult!Multa sanatate!
0
01-05-2007, ora 00:00
shupimary
Nu este medic/terapeut
shupimary
Tratamentul prescris de d-na dr. consta dintr-un AINS care pe langa efectul antiinflamator are si un efect analgetic puternic si un protector gastic. Dupa parerea mea pare OK. Nu ai cum sa te astepti la minuni dupa 5 zile. Ai renuntat sa consulti neurochirurgul?.
In cea ce priveste antibioticul nu are nici o contraindicatie in cazul de fata.
0
01-05-2007, ora 00:00
mimibica
Nu este medic/terapeut
mimibica
Am primit de la dvs multe vesti bune si sunt recunoscatoare pt.linistea sufleteasca pe care mi-ati adus-o.
In ceea ce priveste apelarea la neurochirurg, nu am renuntat, dar, va dati seama, mi-as dori din tot sufletul sa dea rezultate tratamentul nechirurgical.

Multa sanatate si tot ceea ce va doriti sa se indeplineasca!
0
04-05-2007, ora 00:00
viory@
Nu este medic/terapeut
viory@
Iti doresc multa sanatate si tot binele din lume
0
04-05-2007, ora 00:00
viory@
Nu este medic/terapeut
viory@
Va rog sa imi spuneti si mie la ce spitale se face RMN-ul si daca te poti interna acolo va rog mult socrul meu nu prea mai poate sa isi miste piciorul si mana stanga ajutatima va rog astept raspuns va multumesc
0
06-05-2007, ora 00:00
mimibica
Nu este medic/terapeut
mimibica
Eu am facut RMN la o clinica particulara din Galati.Se numeste Medimage, se afla pe str.Revolutiei nr.50, tel 0336105510.Se face intai programare.Nu cred ca fac internari, clinica este micuta.Se fac investigatii ale diferitelor zone ale corpului.Pentru o singura investigatie, pretul este 490Ron, iar daca in timpul investigatiei apar imagini neclare, ti se va sugera sa se adauge substanta de contrast, ceea ce te va costa in plus 250 Ron.Daca va intereseaza alte detalii voi incerca sa va ajut.

Multa sanatate!
0
06-05-2007, ora 00:00
mimibica
Nu este medic/terapeut
mimibica
Se poate face RMN si la Bucuresti dar nu stiu la ce spital.Nu sunt medic, dar din ceea ce stiu, daca socrul are probleme cu mana stanga(ca si mine) trebuie sa faca un RMN cervical, iar pentru picior, un RMN lombar, asadar, 2 investigatii.

Inca o data, multa sanatate!
0
29-05-2007, ora 00:00
emma66
Nu este medic/terapeut
emma66
sotul meu are o iritatie a intestinului subtire i s-a spus boala tip crohn, vreau sa stiu daca ajuta RMN -ul la o investigare mai amanuntita a stadiului bolii sau a eventualelor complicatii. Si unde se poate face un RMN ? Multumesc!
0
30-05-2007, ora 00:00
emadonescu
Nu este medic/terapeut
emadonescu
Buna ziua. As dori mai multe informatii legate de clinica Medimage din Galati. Au medici neurochirurgi acolo sau se face doar RMN-ul cu sau fara trimitere anterioara de la specialisti, urmand ca apoi sa cauti medicul care sa-ti dea tratament?
0
06-07-2007, ora 00:00
robiciceo
Nu este medic/terapeut
robiciceo
As dori si eu un raspuns la urmatorul rezultat, va rog mult. RAPORT RMN la nivelul axului medular spinal in portiunea cervicala medie si toracala superioara se pun in evidenta cateva zone nesistematizate, difuzdelimitate, vizibilecu hipersemnal T2 si STIRP.Corespunzator acestora se constata o discreta marire a dimensiunilor axului medular fara alte modificari.Post administrare de substanta de contrast nu se pun in evidenta zone de priza de contrast cu aspect patologic, leziunile vizualizate nativ fiind negadolinofile .Nu se constata eventuale leziuni compresive ale axului medular spinal, modificari de aliniament ale corpurilor sau discurilor vizualizate sau alte leziuni.VA ROG MULT SA IMI DA_TI O EXPLICATIE SIMPLA>va doresc multa sanatate
0
07-07-2007, ora 00:00
mimibica
Nu este medic/terapeut
mimibica
Pentru EmaDonescu.

Medimage este, dupa cum am spus si mai sus, o clinica micuta.Pentru a efectua RMN-ul trebuie sa prezinti o trimitere de la un specialist si sa faci o programare.Chiar daca pe trimitere iti este indicata o singura investigatie, atunci cand faci programarea, poti sa te programezi pentru mai multe(daca " te tine cureaua").Aveti numarul de telefon.Luati legatura cu cineva de la aceasta clinica si va vor lamuri in multe alte privinte.

Toate cele bune!Multa sanatate!
0
05-02-2008, ora 00:00
laurents18
Nu este medic/terapeut
laurents18
buna ziua,
va rog frumos ajutati ma,
am o fractura la coloana undeva la baaza gatului, nu stiu sigur fiindca trimiterea mi a ramas la o clinica,
ideea e ca eu sunt claustrofob si nu am rezistat in tunel, stie cineva o alta clinica cu aparat pentru claustrofobi ?mentionez ca eu stau in curtea de arges si caut cat mai aproape ca orice om bolnav si care nu rezista la drumuri lungi,
acu daca nu gasesc la bucuresti ma duc oriunde.cine are informatii il rog sa mi scrie
0
27-06-2008, ora 00:00
laurents18
Nu este medic/terapeut
laurents18
tot eu sunt, am primit de la cineva un e mail cum ca ar fi o clinica in bucuresti care are in dotare un RMN pentru claustrofobi dar am sters din greseala e mailul, va rog cine stie sa mi comunice urgent, mi a mai adresat cineva aceeasi intrebare si mi pare rau ca nu il pot ajuta
0
21-02-2010, ora 10:07
mihaidana
Nu este medic/terapeut
mihaidana
Am nevoie de ajutor, am un copil de doi ani si jumatate. O perioada de timp i-a tot curs sange din mamelonul stang, cateva picaturele cam cat un bob de orez, acum ii tot apare pe fata ca un fel de piscatura de care nu il mai scap, oricum m-am gandit, avandin familie cazuri destul de grave de sanatate, sindromul Hopkins, boala Alzheimer, sa il programez la un rmn sa stau eu linistita sau sa ma lamuresc ce e...se poate face la varsta asta? ce implica?
0
08-03-2010, ora 22:53
cacionikajojo
Nu este medic/terapeut
cacionikajojo
buna seara.am si eu o intrebare pentru d-voastra:As dori sa fac un RMN total si nu stiu cat costa si nu stiu nici daca poti sa ai reactii adverse.mar interesa pretul.daca doriti sa ma ajutati si pe mine v-as fi recunoscatoare.Am aproape 20 de ani si am probleme de sanatate foarte multe, una mai grava ca alta.
0
16-12-2010, ora 21:44
GLevy
Nu este medic/terapeut
GLevy
Buna seara. As avea si eu o rugaminte mare la domnii doctori de pe forum. Tatal meu in varsta de 55 de ani, a avut ceva probleme cu mana stanga.. nu putea sa o controleze... i se misca mana involuntar. A fost a facut un RMN cranio-cerebral nativ cu contrast. Rezultatul investigatiei este : Examinarea IRM cranio-cerebrala (sagT1, ax T2, corFLAIR, axT2dif, corT2*, axT1, cor3DT1+Gd, axT1+Gd) evidentiaza : - masa tisulara rotunjita, moderat hiperintensa GLAIR/izo-hipointensa T1, fara corespondent difuzie, fara priza de contrast si fara edem perilezional, dezvolta intranvraxial cortico-subcortical in portiunea anterioara a girusului frontal intern drept, avand diametrul maxim de 17mm; - formatiuni neregulate ovulare, izointense cu LCR-ul pre si postcontrast i.v., cu dimensiuni axiale de 17/11, 24/18 mm si 14/6 mm, dezvoltate cortico-subcortical fronto-bazal dreapta, fronto-bazal stanga si respectiv temporo-polar stanga, asociind fine plaje perilezionale de hipersemnal FLAIR, nefixante; - sistemul ventricular simetric, normal dimensionat; - structurile liniei mediane in pozitie normala.

Concluzii : Formatiune expansiva frontala dreapta ( ce ar putea avea semnificatia unui gliom de grad mic).
LEziuni porencefalic-gliotice fronto-bazale bilaterale si temporo-polare stangi.

VA ROG DIN TOT SUFLETUL DACA SE POATE SA SPUNE-TI O PARERE. Doctoru ne'a spus ca este o tumoare de 2cm in mijlocul creierului si ne recomanda inca un RMN dupa 1 luna de la primul RMN ca sa vada cum se manifesta. RMN a fost facut in Spitalul Judetean Constanta. Urmatorul RMN probabil va fi facut la un cabinet particular.
VA ROG MULT DACA AVETI CUNOSTINTE SA IMI da'ti si mie un raspuns. VA MULTUMESC !!
0
21-05-2011, ora 21:16
anar
Nu este medic/terapeut
anar
Buna seara. Mama trebuie sa faca un RMN pentru a investiga un nodul pe pancreas. am inteles ca nu trebuie sa ai metale in corp. problema este ca ea are dintii din metal. ce rezolvare exista? poate sa efectueze totusi investigatia?
0
08-06-2011, ora 01:21
LorryBeiu
Nu este medic/terapeut
LorryBeiu
Buna seara! Intrand pe net si cautand anumite informatii referitoare la un Rmn, am gasit intamplator acest site si am intrat vazand ca toti cei care adreseaza o intrebare sunt foarte multumiti de raspunsuri ceea ce prin spitale nu mai gasesti.As dori si eu cateva informatii daca m-ar putea ajuta cineva, iar pentru asta trebuie sa spun pe scurt "povestea".Aseara am ajuns la urgenta cu un bilet de trimetere de la un alt spital;am de ceva timp niste dureri ingrozitoare in zona umarului, acestea ducandu-se in jos spre mana dar manifestandu-se in diferite feluri: mana este intotdeauna amortita, am furnicaturi permanent incepand de la cot si pana la degete inclusiv, iar mai nou se urca si spre gat/ceafa durerea(toate astea pe partea si mana dreapta).Mana nu o pot tine in nici un fel, simt ca ma trage in jos.La urgenta nu am primit mare lucru, ca si informatie, am stat de la ora 17:30 pentru o radiografie si un consult de 5 minute si a durat pana la ora 23:00, cei de acolo reactionand in fel si chip.In sfarsit nu au stiut sa imi zica ce am, in afara unei rezidente care a presupus ca as avea o hernie de disc cervicala, ce inseamna si in ce consta...ramane sa aflu eu.In cele din urma mi-au dat o trimetere pentru a face un Rmn, initial spunandu-mi sa merg la medicul de familie pentru a-mi da compensat sau ceva de genul, pt a plati mai putin, insa acolo ajunsa mi-au spus ca nu exista asa ceva, sa ma intorc la spital si sa cer acolo, de unde acelasi raspuns l-am primit ca nu se poate, decat sa merg direct si sa platesc.Am vazut ceva mai sus spunand cineva ceva legat de asa ceva, ca daca mergi cu trimetere de la specialist ar exista o posibilitate de compensare.As vrea sa stiu daca exista asa ceva sau ceva asemanator si ce ar trebui facut, si daca cineva si-ar putea da cu parerea legat despre problema mea cu mana si umarul.Imi cer scuze pt lungul comentariu, este prima data cand intru.Va multumesc!
0
26-04-2012, ora 14:06
rusunelu
Nu este medic/terapeut
rusunelu
buna ziua.am facut rmn la bucuresti si as vrea sa ma ajutati cu semnificatia ei.
rezultatul e:-2-3 leziuni demielizante punctiforme in substanta alba, fronto-parietal bilateral, fara restrictie de difuzie.
ce inseamna va rog frumos sami explicati mai bine.am facut si encefalograma si mia iesit prost tare, am encelopatie.va multumesc anticipat!
0
19-05-2012, ora 13:45
cacenschiv
Nu este medic/terapeut
cacenschiv
Buna Ziua! tuturor!, cu bilet de trimitere de la medic specialist, eu asigurat cit costa un RMN de sold?La o clinica din Galati?nefiind internat in spital?Ce clinica recomandati?
0
21-05-2012, ora 16:55
llandreea
Nu este medic/terapeut
llandreea
La ce interval de timp se poate repeta un RMN?
Multumesc
0
23-02-2013, ora 22:14
matteo_23_br
Nu este medic/terapeut
matteo_23_br
pentru o durere acuta constanta ce se manifesta in partea dreaptaa soldului ma poate ajuta cinevacu o o idee sau cu un remediu...aceasta durere este constanta si porneste de la baza coloanei si cate odata ma blocheaza... am luat tot felul de pastile am luat tot felul de unguente am facut fizioterapie, , , , nu stiu ce mai urmeaza, , , , , credeti ca un RMN la coloana ma poate ajuta cu informatii despre boala, , , , , sau este doar reumatism cum spun doctoriii, , , , , multumesc ajutatima-...un pret cumva
0
14-02-2014, ora 10:20
maryana13
Nu este medic/terapeut
maryana13
Buna ziua!as dori raspuns daca se poate la urmatoarele intrebari: 1)mi-a fost indicat un RMN craniocerebral+angio as vrea sa stiu in ce consta aceasta analiza daca se face sau nu cu substanta de contrast? 2)daca a facut cineva RMN la la clinica Teoclinik din Vaslui?voiam sa stiu daca e bine sa-l fac acolo sau sa merg in alta parte?
0
27-05-2015, ora 15:22
mireamihaela
Nu este medic/terapeut
mireamihaela
Pentru maryana13:

Du-te la Clinica HIPERDIA din Galati, sunt specializati pe imagistica si am auzit ca au cel mai bun medic radiolog din Galati. Clinica se afla pe Str. Col Al. Cernat, in centru vis-a-vis de Finante. Numarul de tel il gasesti pe site-ul lor.
Adaugă un comentariu / răspuns
32 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: rezonanta magnetica nucleara