Ce este ureaplasma? Cum afecteaza fatul aceasta boala?

22-02-2011
jojica
Nu este medic/terapeut
jojica
Sunt insarcinata in 23 de saptamani si am descoperit aceasta boala in urma unor analize.Mi s-a facut antibiograma si este sensibil la Azitromicina, doxycycline, erythromycin, josamicin, lincomicina, pristinamicina si roxitromicina, intermediar este la ciprofloxacin si ofloxacin.Nu inteleg mare lucru.Cat este de periculos pentru copil?.Ce tratament pot face?Momentan nu ma pot duce la clinica din cauza lipsei banilor.Ce pot face?Va rog ajutati-ma cu un sfat
2 comentarii
0
23-02-2011, ora 00:41
armina
Nu este medic/terapeut
armina
trebuie neaparat sa mergi la doctor. Ca sa intelegi putin despre ce este vorba iti redau un articol al dnei dr Gutan;


0 Ureaplasma urealyticum este implicat intr-o gama variata de afectiuni urogenitale, cum ar fi: boala inflamatorie pelvina, sterilitate, avort septic, uretrite non-gonococice, infectii puerperale (infectii care apar la lauze) acute (subacute si cronice), pielonefrite, peritonite si sindromul Reiter. Anumite serotipuri sunt implicate in etiopatogenia infertilitatii. Cu alte cuvinte ureaplasma pare a fi responsabila de un anumit numar de avorturi.

Din nefericire netratata aceasta infectie se poate transmite la fat atat ascendent prin vagin cat si transplacentar, fiind practic una dintre cauzele avortului spontan, a nasterilor premature cat si a unor infectii ale nou-nascutului(mai ales la prematuri): septicemii, pneumonii etc.

oricum rata de transmitere nu se cunoaste foarte bine, dar oricat de mic ar fi, riscul exista si de aceea este necesar sa urmati un tratament de eradicare a infectiei.

in cazul in care veti incepe un tra5tament cu antibiotice (se folosesc in special eritromicina si azitromicina-SUMAMED) sa stiti ca nu exista suficiente studii referitoare la efectele lor asupra fatului de aceea se recomanda cu precautie atat la femeile gravide cat si la cele care alapteaza. Efectele adverse in cazul mamei se leaga foarte mult de sfera digestiva si se stie ca sunt hepatotoxice.

Dr. Adelina Gutan
0
17-04-2011, ora 23:38
nalini
Nu este medic/terapeut
nalini
Buna seara!Am si eu o intrebare:poate fi prezenta ureaplasmei un motiv sigur de infertilitate?Toate investigatiile au aratat k nu exista alte motive nici la mine nici la sotul meu.Din pakte am tratat aceasta ureaplasma si eu si sotul, in doua randuri, si cu azitromicina si cu doxiciclina si acelasi rezultat:10000.Nu stim ce sa mai facem.Ne-am distrus stomac, ficat, am luat protectie pt kndida dar nu am skpat nici de aceasta, si tot nu am skpat de ureaplasma.Va rugam mult sa ne dati un alt sfat cum am putea sa skpam de aceasta bacterie.La barbati ce analiza se face pt a vedea dak mai exista bacteria sau nu?Multumim!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Saptamana 23
  •