Ce fac oamenii care nu se pot vindeca sau ameliora de o boala psihica ?! | Forumul Medical ROmedic

Ce fac oamenii care nu se pot vindeca sau ameliora de o boala psihica ?!

27-04-2015
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Am si eu o intrebare la colegii de forum, psihologi si la oricine poate da o parere.

Retoric cam intreb ce sa faca un om care nu poate avea viata din cauza unei boli psihice ? Deci cum sunt eu, am 37 ani, depresie inceputa pe la 12 ani jumate si agravare lenta dar continua de la 16 ani, nu raspunde la nici un tratament, nu a mers nici psihoterapia facuta si in afara, nu doar aici, stare de tristete, suferinta sufleteasca, sentiment de neimplinire, nemultumire, rau general ca un disconfort, fobii, lipsa dorintei de a merge mai departe in aceste conditii implicid gand de suicid, demotivare totala, pierderea interesului ptr placerile de alta data.

De ce sinuciderea este condamnata chiar si in aceste cazuri desi nu se ofera solutii alternative ?
Nu ma refer la cei religiosi ca ei baga pe Dumnezeu in fata desi nu are nici o logica ca daca ar fi existat acela, nu am mai fi ajuns aici ca precis mai sunt si altii in cazul meu.
Am mai scris undeva dar repet ca nu era cazul sa postez la topicul ala, am citit in cartea 'Demonul Amiezii' scrisa de Andrew Solomon ca era un baiat handicapat fizic si la care s-au incercat toate metodele si nu s-a reusit sa-l scoata din suferinta psihica ca e in halul ala, pentru el fiecare zi era un chin si deci dorea sa plece de pe lumea asta si ceilalti nu doar ca nu au facut nimic s-al ajute dar nici nu-l intelegeau zicand ca e boala psihica, pai de ce ? Daca e boala psihica si nu s-a putut rezolva, lasi omul asa ? Adica un caine daca sufera tare ireversibil imediat toti se gandesc ca decat sa se chiunuie mai bine moare, dar la om nu ?! Ceva nu da in chestia asta ca si conceptie ma refer.
152 comentarii 12 ..... 5 6 ÃŽnainte ›
0
27-04-2015, ora 23:54
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
NU imi aduc aminte dar exista tari in care cei cu probleme grave de sanatate si la care medicina nu ii mai poate ajuta exista aceasta optiune medicala de a muri decent numai ca acest subiect in multe culturi este TABU nimeni nu discuta toti il ignora dar nimeni nu se gandeste si la pacient care de multe ori ajunge la capatul puterilor atat a putut duce.
0
28-04-2015, ora 00:39
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Stiu, si anume Elvetia si Olanda, dar ideea era alta, era de discutat tocmai ce ai zis tu, de ce nu se gandesc la pacient si de ce ar fi contra, dar la animale nu-s contra.
Oricum nici in tarile alea nu admit daca ai boala psihica ci doar fizica, deci mare atentie, asta stiu exact ca am scris mail la "Dignitas" din Elvetia adica organizatia care ofera suicid la cerere contra a 7000 Euro, a facut asta un afacerist de la noi care avea cancer in ultimul stadiu, a fost si la TV mi se pare.
Eu am fost destul de smecher si mi-am procurat ce am nevoie dar totusi inca am mai luptat sa scap cumva si de aia voi incerca si stimularea intracraniana transmagnetica insa astept ca medicul sa imi spuna intrucat a spus ca inca sa nu incep nimic pana nu se intereseaza el mai bine, deci nu ma las si mi-ar pare rau sa fac gestul asta insa intrebam ca idee sa vad de unde anumite conceptii, care-s bazele in afara de religie care stim ca e o mare vrajeala, si ce recomanda ceilalti in aceste cazuri cand nu poti fi tratat, interesanta este gandirea lor.

Se exclud automat cei ce au sanse sa-si revina dar doar au impresia ca nu au, asa ca nu apeleaza la ajutor specializat fie medicamentos fie psihoterapie si din pacate sunt multi in aceasta categorie, asa cum a spus si psihologul Cristina, multe cazuri au fost salvate cand au venit la psihoterapie sau s-au tratat corespunzator.
Din categoria mea sunt mai putini dar sunt.

M-am dus la alt psiholog acum un an si dupa ce a inteles care e treaba mi-a spus "de ce nu iti accepti suferinta?" si eu i-am spus "nu am nici o motivatie sa fac asta, ce am in schimb bun ? De ce as accepta sa sufar zilnic continuu ?", stii ca s-a blocat si nu a mai zis decat "mda...", nu se astepta la raspunsul asta, tot asa de interesant e cum de m-a intrebat asta, pe ce baza credea el ca as accepta si ptr ce m-ar fi indemnat sa fac asta, dar nu l-am mai intrebat.
0
28-04-2015, ora 19:15
marian54
Nu este medic/terapeut
marian54
aproximativ de 1 an si jumatate traiesc si eu acest blestem, care ma schingiueste clipa de clipa. am pierdut absolut tot - identitate, prieteni, job, viata sociala, independenta, trairi - tot ceea ce te defineste ca om normal.
cel mai probabil, sufar de schizofrenie simpla ; spun asta, pt ca pe biletul de externare ( am stat 2 saptamani la obregia ), apare un diagnostic bizar "depresie anxioasa moderata, nespecificata ca producandu-se in perioada post-partum". ulterior, uitandu-ma pe forumuri, am vazut ca psihiatrii evita de multe ori termenul devastator de "schizofrenie", in ideea de a-i lasa bolnavului speranta ca se confrunta de fapt cu o depresie ( reversibila ).
am ajuns acolo acuzand in special insomnia, pe langa obisnuitele lipsa de concentrare, absenta memoriei de lucru si partial a celei pe termen lung, imposibilitatea de a retine nume /notiuni noi etc. si a fost o idee extrem de proasta, dat fiind faptul ca nu m-am putut odihni deloc, in ciuda medicamentatiei. o medicamentatie prescrisa aiurea ( dna doctor primar mi-a prescris printre altele 2 x cipralex 10 mg, dimineata si seara, evident fiind ca antidepresivele din aceasta clasa nu se administreaza seara. ulterior, 2 psihiatrii diferiti, intre care si florin tudose, mi-au spus ca este posibil sa nu fi inteles eu bine...desi la spital schema de medicatie este prescrisa, nu solicita pacientul medicamentele si modul lor de administrare ).
in fine, m-am mai chinuit 3 luni si cu seroquel de 200 mg, care avea efectul unei caramizi in cap, dupa trezire ma tinea buimac pana spre seara.
am citit aici experientele traumatizante ale altora, ca livia si perseverenta, care au probabat toata gama de antipsihotice, toate acestea nefacand decat sa le inrautateasca starea.
este absolut memorabila ultima ta fraza, privind vizita la psiholog. intrebarea este "pentru ce ?!". macar am trait jumatate de viata ca un om normal, spre deosebire de alti napastuiti.
0
28-04-2015, ora 21:12
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
PT MARIAN SI COSTI maine o sa sun o fata care a trecut si ea prin ce treceti voi si care mia spus ca dupa multe tratamente atat in tara cat si in strainatate a reusit sa se vindece atat de bine incat sia reluat viata si jobul, o sa discut cu ea daca vrea sa va dau numarul ei sau sa discute cu voi.
Fiecare dintre noi facem parte dintr-un grup familie si cei de langa noi nu concep cum adica nu mai poti pt ca din perspectiva lor totul este bine EI asa ne vad numai ca de multe ori ei habar nu au prin ce trecem noi, iar noi cateodata ne mai ascundem pt ca nu ne pot ajuta cu nimic si nu are rost sa sufere si ei, ei nu stiu cate nopti am stat treaza ca sa gasim solutii, cat ne afecteaza schimbarile venite odata cu boala oricum sar numi ea PSIHICA SCHIZOFRENIE, CANCER ETC.
0
28-04-2015, ora 22:53
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Trist si cu tine Marian, dar bine ca tu macar ai o motivatie de a merge mai departe spre deosebire de mine, si eu am trait o parte din viata okey si mai exact pana pe la 19 ani si 9 luni deci Noiembrie 1997, dar asta nu ma incalzeste cu nimic daca dupa aia am fost praf, nu ma intereseaza ce am fost ci ce sunt acum, iar faptul ca altii ar fi mai rau ca mine iar nu ma incalzeste cu nimic.
Probabil tu ai apatie si anhedonie de la simptomele negative ale schizofreniei nu ? Esti indiferent, nu ai chef de nimic, nu ai emotii cred, din pacate pe simptome negative nu prea exista tratament.
Oricum ce m-a mirat pe mine a fost Perseverenta in halul ala dorea sa lucreze cum ca nu avea incotro, evident ca eu m-am mirat ca in conditiile alea numai de asta nu mi-ar fi ars, adica ma duceam acolo ca sa ce ? Sa-mi intretin boala ? Insa am inteles ca ea are alta gandire si asa e ea si ca are ea o motivatie cumva de a merge mai departe, motivatie care prin prisma gandirii mele nu o vedeam care e aia.

Maraton, mersi ca discuti cu fata aceeea dar iar nu ne incalzeste cu nimic ca ea si-a revenit si eu si Marian nu, chiar daca ne zica ca a incercat nu stiu ce, la noi nu a mers ! Dar oricum sa ne zice ce a luat. Cazurile nu-s comparabile deloc unul cu altul, la unii nu merg 10 tratamente dar merge urmatorul, la altii merge primul, la altii nici unul.
Ar trebui ca sa putem sa inducem si la cei din familie ptr o ora ce simtim noi ca as-si dea seama si apoi iti zic eu ca s-ar schimba cu totul perceptia lor.
In legatura cu ce ai postat dincolo la Dumnezeu e vrajeala (nu mai raspunde la topicul ala ca e abandonat, gresisem de l-am pus acolo), daca vroia sa traiesti trebuia sa-ti ofere si conditii ca sa nu ajungi sa iei decizia fatala, deci cum gandesc aia e paralel total cu realitatea, nu sa fi intr-o situatie mizera si apoi sa fi condamnat ca ai facut ce ai facut desi ei nu au oferit solutii, si se vede ca sunt aiureli ca daca le legi nu au nici o logica pozitiva.
Daca tu ma angajezi si ma vrei ca angajatul tau, ma stimulezi cu salariu acceptabil, ai grija sa nu plec, nu imi dai un salariu mizer, eu nu am reusit sa schimb asta oricat am luptat, plec de la tine si apoi tot tu ma condamni ca am plecat, nu e anapoda rau ?!
0
29-04-2015, ora 08:57
marian54
Nu este medic/terapeut
marian54
da, Costy, exclusiv despre simptome negative este vorba, care se manifesta in toata plenitudinea lor si impotriva carora nu prea exista tratament. ceea ce descria aici Perseverenta reprezinta o copie extrem de fidela a starii mele ; i-am urmarit comentariile de la inceput, pana prin iulie 2013, cand a incetat brusc sa mai posteze. mai stie cineva ceva despre ea, ar fi reusit oare sa-si revina intrucatva ?

din contra, tocmai ca nici eu nu vad vreo motivatie de a merge mai departe, pt ca nu am cum sa revin la ceea ce am fost inainte. evident ca perioada in care am fost oameni normali nu reprezinta vreo compensatie pt chinul continuu pe care trebuie sa-l traim ; spuneam doar ca spre deosebire de cei mai nenorociti decat noi, stim cum este sa traiesti si altfel... desi nu stiu daca nu cumva ar fi fost de fapt mai bine fara...

multumim, Maraton. asa-i, oricine care nu trece prin mizeria asta nu-si poate imagina nici pe departe cum este sa traiesti in iad, ce inseamna disperarea. personal, eram fericit daca in schimb imi pierdeam o mana sau un picior, nici nu as fi stat pe ganduri, daca prin absurd as fi avut de ales.
0
29-04-2015, ora 13:54
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Da, Peseverenta si-a revenit cam 60-70 % din acele simptome horror ! Am diagnosticat-o la distanta cu un inceput de dementa, s0a suparat f rau pe mine (o mai intrebam pe sms 'ce faci demento?' :) ! In fine, presata de agravarea simptomelor a inceput tratamentul neurologic indicat de specialistii neurologi si si-a revenit neasteptat de bine DAR continua si administrarea de neuroleptic si un somnifer, numai seara si strict pt somn !
0
29-04-2015, ora 15:18
marian54
Nu este medic/terapeut
marian54
bravo, stevens, ma bucur tare sa aud ca ii merge bine, dupa cat a patimit si ca, in sfarsit, a gasit o schema care incet-incet sa o remonteze.
0
29-04-2015, ora 19:46
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Dragii mei cu simptome atat de grele,

Cel mai rau imi pare cand va citesc postarile ca nu ati apucat niciodata

a. sa va bucurati de linistea si pacea pe care il aduce citirea unui acatist
b. de rezolvarea unor probleme de sanatate pe care medicii nu au reusit sa vi le rezolve ani si ani, in urma citirii acatistelor la un sfant
c. ca nu ati simtit niciodata pacea, bucuria, speranta, starea de bine pe care o dau lectura minunilor sfintilor

La un moment dat cand eram mai mica am avut momente in care credeam ca minunile sunt inventate de scriitori specializati.
Am de vreo 2 ani o pagina speciala pe Fb. care se numeste Sfantul Efrem cel Nou.

La un moment dat un domn care dorea sa scrie o carte despre Minunile Sfantului Efrem cel Nou in Romania, m-a rugat sa pun un anunt pe pagina mea, ca toti cei cu care Sfantul Efrem cel Nou a infaptuit minuni sa imi scrie pe privat minunea si ea sa fie publicata in cartea domnului respectiv.
In urma acestui anunt in 3-4 luni am primit mesaje cu zeci de minuni de la oameni diferiti din orase diferite, atat din Romania, cat si din strainatate.

Nu stiu ce inseamna pt tine, Costy, religie si nu nu ma voi apleca asupra acestui subiect.
Daca mie Sfantul Nectarie mi-a vindecat 2 boli grave pentru care trebuiau sa iau medicamente toata viata
si Sfantul Efrem cel Nou m-a vindecat dupa un an de chin de alta boala care putea duce la cancer si m-a ajutat financiar sa ma casatoresc, trimitandu-mi o sursa nesperata de bani (tin sa mentionez ca sunt in strainatate si ca numai casatoria civila m-a costat cu toate cheltuielile cam 5.000 de euro; Sfantul Efrem si Sfantul Nectarie m-au ajutat cu 1.200 de euro exact inaintea cununiei cand nu aveam de unde sa ii iau si cand documentele imi expirau daca nu aveam acesti bani),
atunci inseamna ca acesti sfinti chiar exista
si ca sunt

super grabnic ajutatori,

cum se spune despre Sfantul Efrem cel Nou.

Pacat ca nu aveti infima curiozitate sa dati search pe Google si sa cititi macar o singura minune facuta de unul dintre ei.
0
29-04-2015, ora 22:50
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Marian, nu era mai bine sa nu fi trait normal inainte intrucat si daca nu stiai cum e altfel, vedeai ca nu e bine cum esti si tot aia era, vroiai sa nu mai ai starea aia si gata, din contra ai fi pierdut si perioada buna si erai in pierdere.
De Perseverenta am dubii ce se intampla, nu stiu cat e adevarat din ce ea declara, nu stim de ce nu mai posteaza ca nu mai posta de dinainte sa aplice ce i-a spus Stevens deci nu zici ca nu mai zice nimic de bine ce ii este, in plus aplatizarea ei a venit in urma unei indelungi depresii netratate deci se cam leaga ca ar fi o probleme psihiatrica si nu neurologica, asta e parerea mea dar poate fi gresita, sincer eu nu cred ca are dementa, singura dementa care are efectele ce le avea ea este dementa provocata de infectia cu HIV si nu scapa de ea ci din contra se agraveaza din ce in ce ca si celelalte demente care progreseaza si sunt ireversibile deci(Parkinson, Alzheimer, Frontotemporala).
Dementa de la HIV se manifesta prin lentoare in gandire si exprimare, concentrare dificila si apatie, miscari lente, slsbiciune musculara, coordonare alterata.
Deci in nici un caz tratamentul ce l-ar lua nu ii imbunatatea starea intr-atat sa isi revina 70 %, si oricum tot pe tobogan in jos se duce, deci e terminata si daca are simptome negative de la schizo, fie ca are dementa provocata de HIV care nu are cum sa aiba ca nu are SIDA, iar restul dementelor nu au efectele pe care le are ea, sau daca ar avea, are partial.

Clara nu mai ne zi iar de nebunia cu religia te rog eu ! Te-ai vindecat pe dracu, nici cu tratament nu esti stabila asa ca asta e, ba ai depresie, ba dai in manie ca na, asa este TAB-ul pe care-l ai. Nu ti-a vindecat nimeni nici alea doua boli, cine stie daca le-ai avut, sau daca le-ai avut si au trecut ori erau ca efect secundar de la tratamentul care probabil l-ai schimbat ori au fost usoare si au trecut pur si simplu.
Din contra ai luat-o razna de tot casunand pe religia asta, nu erai asa de grav in 2011, deci cu tot tratamentul s-a agravat ceva in starea ta, se si stie ca astia ce casuna pe religie au mari probleme psihiatrice.
Noi vorbim aici serios nu iluzii.
0
29-04-2015, ora 23:21
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Costy eu zis sa accepti argumentele obiective, faptul ca s-a maritat Clara eu zic ca e o mare minune si ajutor al sfintilor, chiar daca s-a maritat pe banii ei dar tot minune ramane ! Nu esti de parere ?!

In cazul de mai sus s-a constat la RMN o atrofie cerebrala, deci nu e nimic de comentat ! Insa eu n-am avut nevoie de nici un RMN ca sa incadrez simptomele unde trebuie, asta a fost doar confirmarea banuielilor mele ! Insa este un caz particular probabil !
Insa investigarea creierului cu substanta de contrast pt a se putea obiectiva nu doar inceputurile de Altzheimer ci si depresiile si schizofreniile cred ca ar pune capat oricaror discutii inepte daca bolile psihice sunt sau nu boli organice !Abia atunci s-ar putea trata corect o depresie, inclusiv cu alte categorii de medicatie specifice neurologiei, sau altele mai putin uzitate !
0
30-04-2015, ora 00:08
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Eu am incercat sa contactez pe @ perseverenta astazi telefonic, pe numarul pe care ea m-a contactat in urma cu vreo 2-3 ani.

I-am spus cine sunt si am rugat-o sa imi dea permisiunea sa dau mailul ei lui @ marian54.

Cand a auzit cine sunt s-a bucurat, dar cand a auzit pt ce sun a dat in balbaiala si a zis ca e o greseala la mijloc.

Posibil sa isi fi schimbat telefonul. Nu cunosc.

@ Costy

Iti dau o veste buna.

La ultima mea internare doctorita m-a pus pe scaun si m-a mustruluit zdravan ca de ce ma las de medicamente. Cand eu stiam f clar ca eu sunt pro medicamente si ca ii trimiteam pe toti pe Forum sa ia medicamente.
Am stat si am analizat la rece si am constatat ca in majoritatea cazurilor eu am virat deoarece uitam sa iau medicamentele.

In urma rugaciunilor mele in care tu nu crezi, m-am trezit intr-o zi cu un copil de pe Forum, la mine, ca mi-a adus el o cutie de medicamente miracol.

Era o cutie aproape transparenta, de plastic, albastra cu 7 cutii mici albastre aliniate. In aceste cutiute poti sa iti tii morfina zilnica, ca sa zic asa.

M-am certat cu acel copil juma de ora ca eu nu am nevoie de asa ceva, ca e un lucru pe care nu il folosesc, si el nu si nu, ca trebuie sa o iau ca el a comandat-o de pe E-bay de la Londra etc. Pina la urma, ca sa nu il jignesc, am luat-o.

Din Octombrie 2014, de cand o folosesc, ei bine, nu am mai uitat nici macar o singura pastila sa iau. Au trecut 7 luni. Astept cu mult interes sa vad cand virez si daca mai virez, tinand cont ca la litiul meu se poate vira fara medicatie si in 24-48 de ore.
0
30-04-2015, ora 00:11
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Deci ca s-a maritat Clara nu este o minune, a placut-o unu din afara probabil Spaniolul cu care vorbea de mult si a vrut-o ca asa se intampla cu femeile, sursa nesperata de bani era tot ala care i-a trimis bani ptr tot, tot ala a platit tot ce a fost legat de nunta, asa ca este ceva normal care se intampla si s-a intamplat la multi, a scapat de saracia de aici si e okey, acuma totul este sa tina treaba si sa fie bine a la long intre ei. Daca l-a luat din interes cum fac majoritatea romancelor si mai ales cum Clarei ii plac banii destul de mult si nu intamplator vorbeste doar cu straini, nu stim cum va merge, daca l-a luat pe bune s-ar putea sa mearga, vom vedea in timp, ca daca si ala o fi vreun nesimtit si la inceput s-a comportat frumos si a luat-o de nevasta doar sa o bage in pat si eventula sa mai aiba si sluga in casa si dupa aia se plictiseste si incepe sa se comporte urat cum fac majoritatea, e nasolie.
Marea problema este ca omul ala nu realizeaza ce e ala TAB, i-a zis ea insa nu realizeaza cu adevarat cum se manifesta si tot ce implica, nu stiu cum va fi cand o realiza.

Clara, ce era in cutie ? Spune ce era ca ai uitat sa zici ce e mai important si anume asta, tu nu cumva incepi sa te droghezi ? Sau esti deja in psihoza maniacala si vorbesti din imaginatie ?! Arata mie doar UNUL din lumea asta vindecat de TAB, nu exista, decat daca..nu avea TAB, si nu se vindeca chiar daca remite aparent un timp, si chiar tu sustineai asta, ca nu oi fi doar tu din cele 7 miliarde de oameni care s-a rugat :), fi serioasa.

Minune ar fi daca i-ar merge relatia a la long si frumos !!! Desi si aia se intampla deci tot nu bagam la minune.
Minune se numeste un fenomen care nu are explicatie stiintifica si care nu are cum sa se intample cumva, deci sa castigi la loto nu e minune intrucat probabilitatea exista si castiga la loto oameni in toata lumea saptamanal, sa iti creasca un picior taiat este o minune intrucat nu are cum altfel, nu se poate intampla nicicum in mod normal ! Sau nu ai invatat nimic dar te trezesti brusc ca stii toata materia, iar e minune ca nu se poate intampla nicicum in mod normal A cataloga minune lucruri care oricum se pot intampla, nu e corect.

Daca i-a gasit pe RMN leziuni fizice tot nasol e ca nu se vindeca, daca a inceput manifestarea negativa dupa un timp, rezulta ca problema este evolutiva si deci nu scapa ba chiar se agraveaza in timp, daca era problema de cand era, macar nu era evolutiva si se mentinea continuu asa deci cum o dai tot naspa este.
0
30-04-2015, ora 00:32
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
1. Cutia albastra contine 7 cutii mici albastre lipite intre ele, goale. In ele imi pun medicamentele pentru fiecare zi din saptamana din octombrie 2014. De atunci nu am mai uitat niciodata sa imi iau pastilele.

2. Sotul meu se poarta minunat cu mine. Ma ajuta sa port boala si toate efectele secundare ale medicamentelor care s-au instalat in timp. Face cumparaturile. Ma ajuta la spalat vase, la curatenie, la intins rufe, la preparat mancarea, la schimbat asternuturile, la orice. Pentru mine de doi ani sotul meu e o persoana S.F. Nu am mai intalnit asa ceva in viata mea.

Prin ce minune l-am cunoscut la un alt capat al lumii

1. Eu citeam zilnic zacand la pat din cauza lipsei de energie 4-5 acatiste si ma rugam sa raman un fel calugarita in apartamentul ei.
2. Dupa 15 ani de suferinta teribila, el s-a asezat intr-o zi intins in patul lui si s-a rugat din tot sufletul: "trimite-mi Doamne, o femeie adecvata mie". O singura data. Dupa vreo 2 saptamani i-a venit nu stiu de unde... ideea de a cauta pagini ortodoxe pe Fb. Si m-a gasit pe mine.
0
30-04-2015, ora 00:35
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Si acum o tema care va intereseaza pe toti: casatoria...


O tânără, care se îndrăgostise de un tânăr şi nu ştia dacă el o vrea, a venit la Cuviosul Porfirie şi i-a spus:

- Părinte, vreau să mă căsătoresc cu cutare.

Atunci Cuviosul i-a răspuns:

- Vei face rugăciune şi voi face şi eu la cutare oră. Ne vom ruga amândoi pentru el şi dacă va vrea Dumnezeu, îl va lumina.

Şi au făcut multă rugăciune şi ea şi Cuviosul Porfirie, iar acel bărbat, la acea oră, simţea ceva în inima sa. Simţea o căldură, un val de dragoste, o bucurie, ceva...

După o vreme merge la Cuviosul Porfirie (căci şi el îl cunoştea) şi-i spune:

- Părinte, în ultima vreme ceva se întâmplă cu mine. În fiecare zi la cutare oră, simt ceva în inimă.

- Ce simţi?, l-a întrebat Cuviosul.

- O căldură, o dulceaţă, o amorţeală. Ceva se întâmplă. Şi vreau să vă spun şi altceva, Părinte. Acum când am venit aici să mă spovedesc, afară am văzut o tânără aşteptând. Nu ştiţi, este căsătorită? Mi-a făcut o deosebită impresie.

- Vom vedea, i-a spus Cuviosul. O vei cunoaÅŸte ÅŸi vei vedea.

Şi în cele din urmă, aşa cum v-aţi dat seama, s-au căsătorit. Cum au izbutit? Căci tânăra nici nu i-a vorbit, nici nu şi-a pus raţiunea şi nici isteţimea ei la lucru. Adică isteţime a pus, însă o isteţime de tip duhovnicesc. Nu a acţionat omeneşte.

Nu a acţionat cu măiestria lumească, ci prin rugăciune.

Lucruri practice, nu-i aÅŸa?

Şi Cuviosul Porfirie a făcut o familie frumoasă prin rugăciunea sa şi a tinerei care a mers să se spovedească la el.

Cu adevărat rugăciunea face minuni!
0
30-04-2015, ora 00:47
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Acum ce tratament iei ? Nu am inteles fraza "Astept cu mult interes sa vad cand virez si daca mai virez, tinand cont ca la litiul meu se poate vira fara medicatie si in 24-48 de ore." Mai iei Litiu sau ai revenit iar la vechile tratamente care spuneai ca nu-s okey ?!
0
30-04-2015, ora 09:33
marian54
Nu este medic/terapeut
marian54
@Clara, multumiri pt intentia de ajutor. Nu am inteles prea bine, daca Perseverenta era sau nu persoana cu care ai incercat sa vorbesti. E posibil sa fi hotarat sa intrerupa brusc si abrupt comunicarea cu ceilalti de pe forum, considerand-o nociva in cele din urma ; evident, deciziile si intimitatea fiecaruia sunt indiscutabile.
Este clar ca eficacitatea medicamentelor si schemelor difera de la o persoana la alta, cred insa ca ar fi fost o farama de speranta pt multi in cazuri similare, sa fi aflat ca se poate vorbi si de o ameliorare in cele din urma.
Ca si restul, nu pot decat sa sper ca-i este bine / mai bine si ca face progrese. De asemenea, ma bucur pt tine ca traversezi o perioada cat se poate de fasta.
Altfel, in ceea ce priveste aspectul religios, am cam aceeasi optica cu a lui Costy si n-are rost sa dezvolt, nefiind tema discutiei.
0
30-04-2015, ora 13:48
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Costy

Litiu cu eliberare prelungita 600 mg (o pastila si jumatate pe zi)

Fevarin 50 mg (o pastila pe zi)

Reiau pe scurt:

Dupa multi ani in care am virat, am ajuns la concluzia ca din cauza bolii sau a medicamentelor eu uitam complet sa imi iau medicatia. Acesta era motivul pentru care viram. In 21 de ani nu am virat niciodata cu tratament.
Utilizand aceasta cutie miraculoasa pot urmari mai bine daca imi iau sau nu medicamentele. Mama ma urmareste. Sotul ma urmareste.
Din octombrie 2014 nu am mai uitat sa iau niciodata nici macar o portie si sper sa o tin tot asa.
Au trecut 7 luni de atunci si totul e super ok.

Nu datorita mie.
Datorita miracolului cu aceasta cutie albastra cu 7 cutiute pe 7 zile in care imi pun medicamentele si pe care eu nici nu am vrut sa o primesc.
Ea ma ajuta fantastic sa nu uit sa imi iau medicamentele.
0
30-04-2015, ora 14:16
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Mariana nu e nevoie sa sunati pe nimeni, eu ii stiu tot istoricul si tratamentele ! Perseverenta ca orice femeie nu comunica mai mult decat e in interesul ei imediat, in plus e si putin suspicioasa cu strainii !
Dar cel mai bine e sa faceti un RMN sau CT CU SUBSTANTA DE CONTRAST si acolo se vad clar orice atrofii incipiente sau zone hipofunctionale si atunci tratamentul se impune de la sine !

Clara o sa ne rugam si noi pt tine ca dragostea sa tina mai mult decat banii ! :)
In legatura cu povestea cu tanara de mai sus, treaba este clara (ca si numele tau :) fata l-a manipulat pe baiat de saracul nici n-a stiut ce se intampla cu el !:) A pus ochii pe el si drept urmare a devenit victima sigura ! Asa se intampla de obicei, nu mi se pare chiar o minune asta ! :)
0
30-04-2015, ora 14:48
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ce usurata as fi daca ar mai exista si alte fete asa de manipulatoare sa ma scape de mesajele pe Privat de la baietii care isi cauta prietena sau sotie... :)
0
30-04-2015, ora 18:59
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Clara, cutia aia e banala, am avut si eu vreo doua din germania de culoare alba si cu un capac transparent deasupra glisant pe care scria prescurtat numele zilelor, nu vad ce e asa miraculos ?!
Eu nu am folosit-o intrucat nu am avut nevoie, de aia nici nu le mai am, erau aduse de tatal vitreg si le folosea aici. Nu aveam nevoie de cutie ca sa stiu ca trebuie sa iau tratamentul, asta daca ma interesa cu adevarat sa ma simt mai bine, ca daca nu ma interesa, evident ca as fi uitat.
Miraculos era daca nu mai luai nimic si iti reveneai complet si ramaneai asa pana la sfarsitul vietii.

Perseverenta a facut prost ca a intrerupt comunicarea, toti spun ca e bine sa ai prieteni, sa comunici, sa socializezi, s-a izolat si mai tare deci dupa mine apatia ei a urcat.
Mie imi face rau cand nu socializez asa cum ptr orice om normal.
Repet cum sa ii fie bine daca dementa avanseaza si nu se vidneca chiar si cu tratament ?! Poate mai infraneaza putin dar tot in jos se duce.
0
30-04-2015, ora 19:15
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Noi 2 nu avem aceeasi boala si aceleasi manifestari.
Asa a debutat boala mea cu probleme atat de mari legate de memorie incat am amanat medical un an din liceu.

Pt mine cutia asta nu e de plastic. E de aur.

Pentru ca m-a ajutat sa nu mai virez.
0
30-04-2015, ora 19:20
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
I-am trimis mail @ perseverentei sa isi reactualizeze postarile.

Cand ea a avut nevoie de ajutor, eu i-am raspuns la telefon neconditionat ore intregi.

Daca nu raspunde inseamna ca se comporta necivilizat. Nu e frumos din partea ei. Are un caracter urat.

Mailul nu si-l poate schimba.

I-am trimis si Liviei.
0
30-04-2015, ora 23:33
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Pai te-a ajutat sa nu virezi ca nu ai mai uitat, dar e ceva normal, de aia este si facuta acea cutie, ca sa nu uite pacientul ce a luat si cand a luat, se foloseste la scara larga.
De Perseverenta am zis si eu ca are un caracter prost, nu e sociabila deloc.
0
01-05-2015, ora 13:33
marian54
Nu este medic/terapeut
marian54
multumesc inca o data.
in ceea ce priveste disponibilitatea de implicare / ajutor, trebuie sa tinem de cont de faptul ca fiecare este afectat/sufera intr-un anume fel, ceea ce influenteaza si modifica caracterul si personalitatea. sunt sigur de faptul ca de multe ori "vrei", dar din pacate nu "poti", asta e marea problema. vorbesc bineinteles din propria-mi experienta.
0
01-05-2015, ora 14:24
Eduard48
Nu este medic/terapeut
Eduard48
Crostica, cum e cu gindurile suicidoase?iti vin des?
Cine nu te lasa sa te suicidezi daca tu asta vrei?

Caterinca curata sau incerci sa atragi atentia asupra ta?

Domnita Clara unde locuiti acum, in tara?n-am inteles nimic din istorioara aia
0
01-05-2015, ora 17:34
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Spania

Dumnezeu ne-a ajutat sa ne intalnim datorita rugaciunii, asa cum i-a ajutat si pe tinerii din istorioara.
0
01-05-2015, ora 18:06
Eduard48
Nu este medic/terapeut
Eduard48
Mama e in tara, sotul in Spania, dar impreuna va ajuta sa va luati medicatia la timp?
Inteleg eu gresit?.Sunati de acolo fetele de pe forum sa le ajutati?

Costica s-a incurcat in concepte si explicatii puerile
0
01-05-2015, ora 18:43
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Eduard, era doar o discutie in primul rand ca si conceptie, in primul rand ce sa facem acum, sa nu mai spunem ce gandim sau cum ?
Fiecare face ce doreste insa era interesanta gandirea celorlalti, am explicat in primul post ce si cum dar se pare ca nu prea ai citit atent, si daca nu eram eu in discutie, tot aia era la general.
Atentia vor sa o atraga prostii care nu stiu ca nu se joaca cu viata ptr a atrage o atentie si se joaca cu focul pana se ard de raman handicapati intrucat ei nu vor sa moara cu adevarat, aia anunta inainte sa faca tentativa ca sa poata fi gasiti, santajeaza gen "daca nu faci aia..fac cutare", incearca sa obtina avantaje prin asta, au alt comportament, dar credeam ca stii asta, de aia si folosesc metode care stiu ei ca nu prea ii fac decat sa traga ceilalti o sperietura si cam atat. Si ai dreptate, sunt multi asa, majoritatea, de aia cum vine cineva care are probleme pe bune, cum hop il bagati la intimidatori fara sa stiti mai multe insa despre acel caz.
Daca ai vedea planul meu ai vedea ca nu e vb de nici o atentie din moment ce locatia ar fi una sigura unde nu te gaseste nimeni, iar doza de ce trebe omoara un elefant de fapt, plus ca nu am incercat sa obtin nici un avantaj de pe urma la asta de la nimeni.
Insa am tot testat tratamente si am zis ca poate or merge, dar acuma a mai ramas decat stimularea magnetica, sa vedem cum o fi si cu asta, incep de Luni in colo.
0
01-05-2015, ora 20:19
Eduard48
Nu este medic/terapeut
Eduard48
Am o coleguta care se suicideaza periodic de vreo citiva ani si-a adus la disperare parintii.Probabil ca au ajuns la saturatie si nici n-o mai iau in seama.
Nu are nici-o boala evidenta, doar se plinge ca'viata e de rahat'.

Evident ca oamenii cu suferinte mari, unii abia indura sa mai traiasca.
Nu stim ce simt oamenii cu adevarat, dar sper ca sinuciderea sa fie doar un subiect tratat in gluma
Adaugă un comentariu / răspuns
152 comentarii 12 ..... 5 6 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul