Ce faceau oamenii in trecut?

09-05-2008
BLUE83
Nu este medic/terapeut
BLUE83
Ce faceau oamenii in trecut cand nu existau medicamente, cum faceau fata acestor boli grele, oare toti se stingeau, nu mancau, oare nu cumva se mai tocea boala in timp, ma tot gandesc cum faceau fata, ptr ca totusi cred ca unii au rezistat pana la varste mai inaintate.
7 comentarii
0
10-05-2008, ora 00:00
Stefana
Nu este medic/terapeut
Stefana
Intrebare de un milion de puncte! Si eu mi-am pus-o adeseori.
Istoria arata ca intotdeauna, mai ales instinctual, oamenii au gasit cai de vindecare.
Medicina Orientului s-a indreptat preponderent spre puterea intrinseca a organismului de a-si rezolva problemele (vezi energie/meridiane energetice/puterea gandului).
Medicina Occidentala s-a orientat spre folosirea mijloacelor exterioare, din mediului inconjurator (vezi substante sintetice/plante/tehnologie/chirurgie).
Eu cred ca medicina viitorului se va indrepta spre metodele cele mai eficiente si non agresive/invazive cand este vorba de latura curativa; spre metodele profilactice orientale (respiratie/stretching-yoga) cand e vorba de prevenire si rezolvarea unor probleme legate de civilizatia urbana.
Parerea mea.
0
10-05-2008, ora 00:00
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Buna intrebarea! Si eu i-am adresat-o unui "incoruptibil" de pe forum ! Pai in primul rand "se aratau preotilor".. asa cum ar trebui sa facem si in zilele noastre ! Vechii daci considerau ca intai trebuie vindecat sufletul si apoi trupul !.. Apoi pe langa manastiri functionau acele "bolnite" unde cei mai grav bolnavi erau ingrijiti de calugari si maici !..
0
10-05-2008, ora 00:00
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
..iar prin unele sate intotdeauna au existat acei sacerdoti, batrani vindecatori care cunosteau arta tamaduirii cu plante, prisnite, impachetari, taiat sub limba..iar unii din ei, cred eu, sub pretextul diferitelor manevre (asezari de oase, rinichi!..) erau advarati bioterapeuti, dar ascunsi..Si toate acestea functionau, oamenii chiar se vindecau..Deci..sa luam aminte !
0
10-05-2008, ora 00:00
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
..Odata cu industrializarea si aparitia societatii de consum (supermacheturi) a crescut proportional si nr de imbolnaviri pe nutritie-diabet, cardiovasculare si nevroze (evident )! Din cauza proastei nutritii imunitatea generala este atat de scazuta incat abia mai facem fata unei raceli banale !..Unica solutie este intoarcerea la natura si tot ce e natural !
0
11-05-2008, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
In cazul bolilor psihice medicina a evoluat.
Eu am avut un caz in familie care s-a inbolnavit prin 1983 cand existau duar neuroleptice clasice si din aceasta auza s-a ruinat. este adevarat ca si fuma mult din cauza lipsei de vointa.
ideea este ca neurolepticele de ultima generatie nu au efecte secundare asa de catastrofale.
este adevarat si ca pamantul este in pericol datorita civilizatiei. avantaje si dezavantaje.
trebuie sa ne bucuram de noile descoperiri.
cat priveste referirea la taiatul sub limba sau alte barbarii, eu zic ca la tara era si multa inapoiere. tot medicii stiu mai bine sa trateze o boala.
Numai bine tuturor!
0
15-05-2008, ora 00:00
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Cred ca sufereau enorm:(((
Asa cum si in prezent sunt persoane carora nu le merge nici un tratament sau il intrerup din timp si dezvolta asa numita rezistenta la tratament.
Numa bine!
0
04-07-2008, ora 00:00
jeanny
Nu este medic/terapeut
jeanny
Eu cred ca se chinuiau mult, dar in acelas timp cred ca la unele boli ajutau foarte mult plantele, in a caror vindecare credeau prin ele. Credinta muta munti... Astazi insa au aparut multe boli noi, care vrand - nevrand le atragem poate prin stres sau stilul nostru de viata, poate chiar prin starea noastra sufleteasca.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul