Ce lapte sa ii dau? Bebelus constipat.

13-12-2016
Monica Stefan
Nu este medic/terapeut
Monica Stefan
Buna ziua! Va multumesc pentru tot sprijinul acordat pana acum si revin cu o ultima intrebare deoarece am niste nelamuriri in privinta cresterii bebelusului.
Fetita mea, la 11 luni si jumatate se hraneste cu lapte formula. Principala noastra problemă o reprezinta constipatia, fapt ce a condus la schimbarea formulei de lapte praf, de la Milupa Milumil la Novalac It, formula speciala pentru constipatie, la recomandarea medicului pediatru. Am constatat mici schimbari in bine, dar vreau sa va intreb cum procedez mai departe: aceasta formula de lapte se da pana la 12 luni, apoi următoarea formula pentru copiii de un an nu mai este contra constipatiei. Ce pot face? Sa introduc oare laptele de vaca?
Mentionez ca in privinta constipatiei am facut tot ce a depins de mine: fara cereale, multe lichide, suc de morcov, mar, para, portocala, compot de prune, Debridat, Eubiotic Sinbio, Prunisor Lax, supozitoare, Laxodep. La un moment dat singurul care ne ajuta era Dulcopic.
Va rog din suflet sa ma ajutati!
5 comentarii
0
13-12-2016, ora 16:59
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna ziua D-na Stefan

Este posibil ca rezultatele slabe obtinute, cu toate masurile terapeutice si dietetice intreprinse de Dvs., sa se datoreze faptului ca fetita s-a nascut cu intestinul gros mai lung si/sau mai larg (dolicocolon/megacolon/megadolicocolon), ceea ce face ca emisia fecalelor sa fie intarziata si scaunul ceva mai tare.
Cu cresterea, situatia se amelioreaza prin sporirea activitatii motorii si diversificarii alimentelor.
Deocamdata incercati sa faceti tranzitia treptata la lapte de vaca natural si diminetile sa alternati aministrarea de cateva linguri de iaurt natural sau 1/2 pahar ceai de musetel indulcit usor cu miere de albina de tei sau salcam, in care stoarceti 3-4 picaturi de suc de citrice.Iaurtul, respectiv ceaiul, se dau pe stomacul gol, inainte de prima masa din zi, cu cca 20 minute.
0
13-12-2016, ora 18:34
Monica Stefan
Nu este medic/terapeut
Monica Stefan
Doamna doctor, va multumesc din suflet! Va urez multa sanatate! Ma bucur enorm de raspunsurile primite!
0
13-12-2016, ora 21:26
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Laptele de vaca este cea mai proasta varianta. Laptele formula este tot lapte de vaca, dar modificat pentru posibilitatile de utilizare ale puiului de om. In privinta constipatiei lucrurile trebuiesc clarificate: pentru sugar alimentat artificial, constipatia este atunci cand se elimina un scaun dincolo de 2-3 zile si care are consistenta dura, se rostogoleste pe pampers. In rest alimentatia trebuie imbunatatita cu fibre vegetale: pastai, radacinoase (nu morcov), ardei gras, dovlecel, brocoli(aport de Fe)... nu cartof. Fructe pireu: para, pruna, citrice; iar intre mese o buna hidratare: apa, ceai neindulcit. Este primul pas. Daca sugarul este alimentat artificial de la varsta mica, nu uitati sa administrati ulei de peste, doza de 1 an, zi de zi pana la varsta de 2 ani.
1
14-12-2016, ora 09:44
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna dimineata D-na Stefan

Instinctul de mama va va indruma sa alegeti varianta potrivita copilului Dvs.din paleta de opinii.
Succes !
0
13-06-2017, ora 09:56
Sevi10
Nu este medic/terapeut
Sevi10
Fetita mea a primit Nan ca si supliment, fiind in mare parte hranita natural. Mie mi s-a parut cel mai gustos, daca pot spune asta despre un lapte formula, in sensul ca nu avea acel gust pregnant de fier pe care il simti la majoritatea. Mare grija insa si la modul in care este preparat laptele. Apa trebuie doar putin incalzita si nu fiarta daca este apa imbuteliata. Se fierbe doar apa de la robinet, dar atentie la nitriti. Eu am folosit apa Calipso care are continutul de nitriti de 0, 05 mg/l
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Constipația bebelușului
  •