Ce medicamente imi recomandati ????

22-05-2009
utiu_gheorghe
Nu este medic/terapeut
utiu_gheorghe
In data de 18.05.2009 am facut un control medical si mi-au iesit urmatoarele analize : creatinina-0.78, glicemie-325, colesterol-260, HDL-Colesterol- 34, Trigliceride- 677, TGO- 24, TGP-47.
Analize urina : pH-5, Densitate-1030, Urobilinogen-normal, Bilirubina-negativ, Proteine - +, Glucoza- +, Hematii- +, Leucocite- negativ, Nitriti -negativ, Corpi cetonici- negativ, Hematii pe camp - 10-12 colorate si decolorate, Leucocite pe camp- 0-1, Celule epiteliale plate- moderat, Saruri amorfe- moderat, Alte-mocus. Vederea nu este afectata, in schimb ma dor picioarele de la genunchi in sus si mi se umfla talpile.Stiu ca am diabet din luna octombrie 2008 insa nu am facut tratament decat 3 luni, intru cat medicamentele prescrise nu m-au ajutat.(Siofor, Lipantil, )
Am apelat la dumneavoastra intru cat la noi in oras nu este medic de diabet, urmand sa consult un medic in acest sens insa as dori sa am si parerea dumneavoastra in calitate de specialist. Incerc sa fac miscare insa obosesc foarte repede, eu avand inaltimea de 1.78 m si greutatea 110 Kg. Am fost si la un medic unde am fost consultat la inima si nu mi-au gasit probleme majore.De asemenea am un rinichi unic congenital.Tensiunea este de 130 cu 90
2 comentarii
0
24-05-2009, ora 08:07
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
De ce spui ca nu te ajuta Siofor, glicemia era tot asa mare chiar daca luai pastile? Trebuie neaparat sa mergi o data la trei luni la cabinetul de diabet cel mai apropiat de tine.Numai acolo se pot prescrie tratamente [ diabetul este una dintre bolile tratate prin Programe nationale de sanatate] si-ti vor adapta terapia conform evolutiei.Nu se poate sa stai fara medicamente, deja diabetul este complicat cu o neuropatie diabetica daca ai dureri zilnice la picioare si se umfla talpile.Din analize rezulta ca nici nu prea tii regim, valorile grasimilor sunt mari ;schimba-ti obiceiurile alimentare si orarul meselor, nu ai voie sa mananci gras, prajit, dulciuri si nu exagera cu sarea ; trebuie deja sa stii astea, daca ai luat Siofor inseamna ca o discutie cu un medic ai avut.In acest an cauta sa slabesti 10-15 kg, treptat, fa mai multa miscare, te vei simti mult mai bine si diabetul va fi tinut sub control.Sper ca dupa sase luni sa ne dai vesti mai bune.Numai bine!
0
28-05-2009, ora 00:57
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Buna seara,

neuropatia diabetica apare ca urmare a microangipatiei produse de zaharul crescut. Lezarea patului capilar duce la o serie de complicatii, una dintre acestea fiind aceste dureri in periferie.
Desigur un control si o dieta riguroasa sint extrem de importante pentru prevenirea complicatiilor, o data aparute acestea necesita tratament adecvat in vederea stoparii evolutiei.
O solutie terapeutica importanta este oxigenarea hiperbara (HBO sau HBOT), aceasta terapie avind un efect angioneogenitic direct: de refacere a patului capilar lezat. In stadiile incipiente ale microangiopatiei HBOT este considerat un tratament adjuvant iar in cazul unor complicatii majore (ulceratii, retinopatii etc.) un tratament obligatoriu.
Astfel de tratamente se pot aplica si in Constanta.
Tratamentul se desfasoara intr-o barocamera, cresterea presiunii si respiratia de oxigen pur duce la imbogatirea masiva a singelui cu oxigen, care ajunge in cantitati mari in tesuturi ducind la refacerea rapida a acestora. Oxigenoterapia hiperbara este un tratament medical extrem de eficient. Refacerea capilarelor sangvine (a vaselor mici) duce la disparitia efectelor neplacute ale diabetului, pe un termen lung.
Oxigenul hiperbar are un efect antibiotic (de combatere a infectiilor), angioneogenetic (de refacere a vaselor sangvine si a capilarelor), antiedematos (de combatere a edemului si a inflamatiei).
Un tratament medical competent interdisciplinar, coordonat de medicul diabetolog, poate duce la normalizarea vietii acestor pacienti

Cu stima,
Dr. Ion Bogdan Cristian
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld/Germania
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.