Ce metoda de contraceptie sa folosesc?

17-09-2009
dam13
Nu este medic/terapeut
dam13
Buna ziua!
Am luat timp de 2 ani anticonceptionale Yasmin, si acum am facut pauza de minim 2 luni.
M-am ingrasat si nu stiu exact daca de la ele.nu stiu daca ar trebui sa mai iau dupa pauza...ce imi recomandati?
Dar intrebarea mea ar fi: ce metoda de contraceptie sa folosesc, in afara de prezervativ.care imi creeaza un disconfort in timpul actului sexual. Ce parere aveti despre foliile contraceptive? Cunosc alte femei care le folosesc de ani de zile...si sunt ok...nu au ramas insarcinate nici o data...dar am tot citit ca nu sunt foarte sigure...adica asigura doar 60% protectie...
Astept un sfat de la dvs!

Multumesc anticipat!
1 comentarii
0
19-09-2009, ora 18:40
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Dintre metodele anticonceptionale curente, cele mai multe si mai serioase reactii adverse le au: anticonceptionalele orale si steriletul. In cazul anticonceptionalelor orale, riscurile cresc semnificativ dupa 5 ani de utilizare, fara a socoti pauzele. Ingrasarea face parte dintre reactiile adverse cele mai lipsite de pericol.

Metodele de bariera, asa cum sunt foliile, sunt comparativ mai lipsite de reactii adverse care sa puna viata in pericol. Ceva mai sigure decat foliile sunt ovulele contraceptive, care ofera 85 % protectie. Luati in calcul metodele naturale: calendarul (80 %), metoda Billings (90 %) si metoda simptotermica (98 %, egala cu prezaervativul) precum si metoda testelor din saliva (e mai noua, lipsesc statistici ample). Toate pleaca insa de la principiul abstinentei periodice, ceea ce uneori e un inconvenient.
Cereti doctorului dv de familie explicatii despre acestea, fiti sigura ca ati inteles si alegeti in cunostinta de cauza.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul