Ce poate fi ?

24-09-2012
Olghi
Nu este medic/terapeut
Olghi
Ma numesc Robert si am 29 ani. De ceva timp am o stare foarte ciudata. Am o senzatie foarte ciudata ca nu stiu unde sunt, o stare de buimaceala, parca as fi beat sau drogat, parca as fi detasat de mine, si parca nu ma pot concentra la nimic si nici la sunete, luminile mi se par stridente, vedere neclara la distanta, desi sunt constient de ce fac sau unde merg! Asta mi se intampla mai mult cand merg pe strada mai mult si cand stau in picioare dar si in rest.
Cateodata, atunci cand vb cu cineva nu pot sa fiu atent la ce spune si nu ma pot concentra, simt ca imi pierd mintea atunci.
Am si o stare de neliniste din cauza asta pentru ca mi se intampla si cand sunt linistit si calm!
Plus de asta si o slabiciune in maini si picioare dar nu tot timpul dar persista.
Totul a inceput in Iunie cand a murit un coleg de munca de 22 ani dar pot sa zic ca nu m-am speriat asa mult! Ma gandesc ca nu cumva aceasta sa fi declansat ceva in corpul meu!

Am facut analize si RMN la cap si cervical dar fara substanta de contrast si nu a iesit nimic!
Pe langa asta am luat minerale si vitamine, cebrium dar parca nu se schimba cu nimic.

Mentionez ca peste un an de zile am avut o odihna foarte slaba, chiar unele nopti nedormite, alimentatie dezechilibrata si stres mai ales din cauza serviciului! Nu consumam bauturi alcoolice si nici droguri dar beam mult cola si cafea.

Cam de aproape 2 luni de zile mi-am schimbat stilul de viata intr-unul echilibrat dar parca de atunci nu s-a schimbat nimic.
Acum, imi e frica cateodata sa nu imi pierd mintile, sa nu innebunesc si ca din cauza stilului de viata sa fi aparut vre-o boala incurabila sau ceva urat si nu imi mai revin la cum am fost inainte.

Mentionez ca slabiciunea musculara persista atat in maini cat si in picioare si somnolenta, oboseala, o stare de buimaceala, parca sunt beat si nu ma concentra pe nimic, mica ameteala, parca nu mai este totul clar ca inainte, nu stiu exact cum sa explic mai bine.
Am facut EMG si a iesit bine numaic a doctorul a spus ca este o usoara oboseala in muschi, adica se astepta la mai multa activitate musculara.
Am facut EKG si eco si au fost bune.
Am facut tomografie retiniana si a iesit bine, plus control la ochi si am o usoara miopie.
Analize medicale bune, creatinkinaza a iesit 216, putin peste limita.
Am luat calmante si minerale, vitamine si pot sa zic ca sunt linistit, iau totul asa cum este, doar as vrea sa aflu ce am!

Poate sa fie un debut de scleroza multipla sau scleroza lateral amiotrofica?
Se poate la RMN-ul fara substanta de contrast sa nu se fi vazut nimic si trebuia cu substanta de contrast???


Ce poate sa fie? Se poate asa ceva, vre-o boala care ataca sistemul nervos? Intrebarea mea este ca dupa atata timp de ce nu se amelioreaza? Ce ar trebui sa fac?
Im mai revin vreodata?
4 comentarii
0
24-09-2012, ora 22:04
toniandrei
Nu este medic/terapeut
toniandrei
incearca cu calciu, magneziu si vitamina B12, si fati niste analize la ele poate e de la lipsa de calciu sau magneziu, lasa coca cola ( daca poti nu mai bea deloc) iar cafeaua in limitele responsabile adica una dimineata ( in ceasca nu in cana de juma de litru) :), fumezi ? daca da lasa tigarile mai moale o perioada. de la un stil de viata haotic timp de un an tragi alti 3 ca sa iti revi, mananca dimineata, consuma multe fructe proaspete si ai sa iti revi, si fa si exercitii fizice in fiecare zi cate o jumatate de ora minim.
0
07-10-2012, ora 19:08
Olghi
Nu este medic/terapeut
Olghi
Analizele de calciu, magneziu, fier si potasiu sunt bune! Este putin mai bine, in sensul ca nu mai am asa o mare slabiciune musculara dar tot este putina! Pe langa asta ma simt obosit tot timpul, mai ales dupa activitati fizice, chiar si daca ascult pe cineva care vb mai mult de 5 min! Si cateodata este lipsa asta de concentrare, parca as fi buimac, parca as fi intr-un vis atunci, o usoara ameteala!Azi noapte m-am culcat la 12 si m-am trezit la 7 si astazi am fost mai obosit decat cand dormeam 5 ore pe noapte! Este ceva foarte ciudat.
Ce ar putea fi? Chiar asa sa nu se schimbe dupa peste 3 luni in care am luat vitamine si minerale?
0
11-04-2014, ora 14:57
xplosive
Nu este medic/terapeut
xplosive
Salut Olghi, sau Robert. Am aceleasi simptome ca si tine de 3 ani. Cum mai esti, ti-ai revenit? Ai mai facut ceva analize?
0
11-04-2014, ora 14:58
xplosive
Nu este medic/terapeut
xplosive
Sper ca esti ok si ne informezi si pe noi cum sa scapam de starea asta de buimaceala permanenta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce amețesc? Cele mai frecvente cauze ale amețelilor
  • Amețeala - cele mai frecvente cauze
  • Cum tratezi amețeala (vertijul, amețelile frecvente)
  • Legătura dintre amețeală și COVID-19: unul din zece pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2 prezintă amețeală
  • Ameţeli în timpul somnului (înainte să adormi) - cauze posibile
  • Terapia fizică poate scădea riscul de accidentare cazată de amețeală
  • Amețeala - un simptom asiciat cu un risc crescut de deces
  •